Bildirim
Yalıtkan Sorusunu Açıklayabilecek?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
cevab ne -
A denmiş. -
sınavda en uzun seçenek buydu sallayacaktım bunu salladımda ama yanlıs salladım aq :( -
İletken cisim yüklerin içinde hareketine izin verir yalıtkan vermez. İletken cisimler birbirini çekerken + ve - ler kürelerin birbirine bakan tarafında toplanır . Yükler arası ortalama mesafe azaldığı için kuvvet artar ivme artar hız artar.
Yalıtkan iki cisimde birbirini çeker ebonit-kağıt gibi ama bu ciismler yaklaşırken yükler bir araya toplanmaz bu nedenle yalıtkan diyoruz zaten. O yüzden daha yavaş çarpışırlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kuvvetler merkezden alınmıyor muydu? İkiside kqq/d değil mi? -
Iıı olay o değil hocam açıklamaya çalışayım
Yalıtkanlar üzerlerindeki elektron akışına izin vermez.Senin dediğin coulomb kanuna göre yüksüz bir cisimle yüklü bir cisim arasındaki elektriksel kuvvet 0 olmalıydı fakat yüklü bir cisim nötr iletken cismi çeker.nedeni ise kuvvette önemli olan serbest yani yanında zıt yükü olmayan parçacıklardır.iletken iki cisim Olsun zıt eşit yüklü.bir de yalıtkan iki cisim olsun zıt eşit yüklü.yük büyüklükleri de |q| olsun. Yalıtkanlardan biri (herhangi biri) kendisi üzerindeki -q yükünü korur. Kutuplaşma olmaz.Sadece -q yükü muameleye tabii olur. İletkenlerde ise durum farklı. -q yükü serbest kendisinde var. Bir -q yükü kadar da karşı cisim çeker bir tarafta -2q yükü kutuplaşır ve sanki -2q yükü var gibi çekilir.Yani ivmesi yalıtkaninkinden büyük olur.Böyle düşünmen gerekiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Anladım sağol :)
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X