Şimdi Ara

Yamaha Bws 100 almaya karar verdim. [Aldım ya la] [ve sattım] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
27.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: terbüyesüzcanavar

quote:

Orijinalden alıntı: Baba Naber

quote:

hayırlı olsun, yakıt motorda önemli bence, motor gezmek tozmak demek bunu tek kısıtlayan da genelde yakıt oluyor. Çok büyük fark yokmuş, normal vitesliler arasında, 3 litre zaten 150lik vitesliler yakar. Şişmesine şaşırdım, uzun yolda çok zorlarsan mı şişiyor yoksa sıcak havalarda daha kolay mı şişiyor? 100 km durmadan gidemez mi?

Ben yazın kullanmıştım. 100 km üstü bir mesafeydi ve şişti
    Aynı yolu çan çin çon ile yaptım bir sıkıntı çıkarmadı...

tşk. Ben de memlekete bir tane alıp atayım diyorum ama çin malı olur herhalde. Scooter düşünüyorum da vitesli yada cup bile olabilir. Yalnız plakasız koyacağım acaba sıkıntı çıkar mı diye düşünüyorum. Köy yerinde kim ne diyecek merkeze götürmeyiz ama gene de soru işareti kalıyor aklımda.

100CC'e kadar vergi yok... Sigortayı yaparsınız, kafanız rahat olur. Cup köy yolları için ideal hocam...

• quote:

quote:

quote:

quote:

hayırlı olsun, yakıt motorda önemli bence, motor gezmek tozmak demek bunu tek kısıtlayan da genelde yakıt oluyor. Çok büyük fark yokmuş, normal vitesliler arasında, 3 litre zaten 150lik vitesliler yakar. Şişmesine şaşırdım, uzun yolda çok zorlarsan mı şişiyor yoksa sıcak havalarda daha kolay mı şişiyor? 100 km durmadan gidemez mi?

Ben yazın kullanmıştım. 100 km üstü bir mesafeydi ve şişti
    Aynı yolu çan çin çon ile yaptım bir sıkıntı çıkarmadı...

tşk. Ben de memlekete bir tane alıp atayım diyorum ama çin malı olur herhalde. Scooter düşünüyorum da vitesli yada cup bile olabilir. Yalnız plakasız koyacağım acaba sıkıntı çıkar mı diye düşünüyorum. Köy yerinde kim ne diyecek merkeze götürmeyiz ama gene de soru işareti kalıyor aklımda.

100CC'e kadar vergi yok... Sigortayı yaparsınız, kafanız rahat olur. Cup köy yolları için ideal hocam...

sigorta+muayene var işin kötüsü.

• 2 zamanlı motosiklet yağı aldım baya bi kattım doldurdum. eskisine göre egzozdan attığı duman azaldı inceldi gibi geldi bana. aldığım yağ şu;

Yamaha Bws 100 almaya karar verdim. [Aldım ya la] [ve sattım]
  • hayırlı olsun kardeşim bende almayı düşünüyorum bu motordan yorumları okudum eksileri olarak gözüme en çok batan benzini oldu gerçekten çok mu yakıyor bu melet
  • quote:

Orijinalden alıntı: pvt.enis

hayırlı olsun kardeşim bende almayı düşünüyorum bu motordan yorumları okudum eksileri olarak gözüme en çok batan benzini oldu gerçekten çok mu yakıyor bu melet

evet birazcık fazla yakıyor. dün nerdeyse yolda kalıyordum ilk defa motor teklemeye başladı ama neyse ki, yanıma 1 lt pet şişeye yedek almıştım yolda onu kattım. sonra gittim petrole 10 tl motora 5 tl de tekrar pet şişeyi doldurdum koydum yedeğide seleye. ama ne olursa olsun hakkını verdiğine inanıyorum. 2 haftada 350-400 km sürdüm. ilk acemiliğim olduğundan yağını benzinini karıştırdım karma karışık çorba oldu iyice. bi 4 zamanlı yağ bi 2 zamanlı yağ rezil oldu motor. dün akşam servise bıraktım bugün akşam alcam. yağ musluğuna falan bakacaklar yağ çok gidiyor galiba buji yağlanıyor çünkü. birde arka fren gevşedi gibi ilk zaman ki gibi güzel yavaşlatmıyor arkayı kaydırmaya başladı son günlerde, korkmaya başladım düşcem kalcam diye. ona da bakıverin dedim artık yapıverseler bari, yoksa bugün yarın yazarım buraya düştüm diye.

• arakdaslar merhaba;

bende 2006 model bws 100 var.45 000 km civarında 2008 den berı motoru her tulu kullandım dıyebılırım(HIZLI YAVAS )2010 senesinde bws ile ayvalık turu yapmaya karar verdım.Arkadaslar bana güldüler bu motorlamı tura çıkacaksın dediler.Ben o motorla bıldıgınız marmara turu yaptım 1300 km toplam olarak ta 160 tl benzın ve 2.5 kutu castrol power 1 yağ kullandım.Motor ile ilgili incik boncuk ne varsa yaptım dıyebılırım.Şuan sekman piston atıldı o kadar hor kullanmama ragmen 45 000km civarında emınım daha sakın kullansaydım daha cok gıderdı.

arkadasım motorunla ile ilgili sana tavsıyem

4 veya 5 depoda bır 97 oktan benzın at

yağı motul veya castrol power 1 racıng full sentetik olsun ama muhakkak.

uzun yol yapacagın zaman benzın ıcıne bır kapak yag at benzın yag karıssın uzun yolda .

motoru devamlı aynı gazda kullanma gaz ile gıderken 10 dk.sonra gazı bırak sonra ver soguk benzın ıle sılındırı pıstonu sogutmak amacı ıle eger ole kullanırsan motorun sısmez devamlı gaz acıp gıdersen cok sıca havada sıser motor.

ben yarım saat 45 dakıka devamlı surerdım sonra 15 dk.hem ben hem motorum dınlenırdı.

en onemlı seyı sana soylemek ıstıyrum parca olarak sakın ve sakın yan sanayı kullanma her zaman orjınalını kullan bıraz paraya kıy ama orjınal al bws ler yan sanayı urunu kaldırmıyor.

tesekkurler

osman ıstnabul cengelkoyhttps://store.donanimhaber.com/ae/3a/93/ae3a93837614f3bbe8c503141837dc19.jpghttps://store.donanimhaber.com/1f/94/a0/1f94a06789ec3dfed5ce55c98ad5217b.JPG

• 2006 model bvs 101 var dolusu 180 km yag 1000 km yapıyor şişme fılan yok tay gıbı gıdıyor 44 000 oldu 9 sene oldu gaz teli kptu orjınal taktım 100 tl 9 sene daha gıder 2 kişi ile çele doruguna çıkıyorum bolu mersadez gıbı
  • quote:

Orijinalden alıntı: alettın akgul

2006 model bvs 101 var dolusu 180 km yag 1000 km yapıyor şişme fılan yok tay gıbı gıdıyor 44 000 oldu 9 sene oldu gaz teli kptu orjınal taktım 100 tl 9 sene daha gıder 2 kişi ile çele doruguna çıkıyorum bolu mersadez gıbı

hocam konuyu çok mu aradınız? yaramı değiştiniz ya. ben bws mi geçen yaz sattım istemeyerek. satılmaz düşüncesiyle bi ilan koyayım dedim 2 gün sonra satıldı çok üzüldüm. şimdi kymco peoples 200 kullanıyorum ama bws nin yeri ayrıydı be.

• hayirli olsun memnunsundur insallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bws almaya karar verdim 2007 model civarı nasıldır?? arkadaşlar biraz göz gerdirdim millet benzin ve şişmeden şikayetçi 100km hiç durmadan yol gider mi ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: menes98

Bws almaya karar verdim 2007 model civarı nasıldır?? arkadaşlar biraz göz gerdirdim millet benzin ve şişmeden şikayetçi 100km hiç durmadan yol gider mi ??
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samilton -- 1 Mayıs 2015; 8:55:42 >
  • 1- 2006 modelini 2006'da aldık 9 senedir şişmedi.
    2- 100cc ve altına vergi yok. Bu 101cc. 6 ayda bi 16tl.
    3- 4,5 lt civarı yakar. + yağ.
    4- Yağ lambası frene bastığınızda yanar.Kronik (?). Tabi durduk yere değil yağı azsa.
    5- 150cc scooterlerı geçer.
    6- Sesi şahane.
    7- İndiğinizde kızartma yapmış gibi kokabilirsiniz. (Abartılacak kadar değil.)
    8- Ömürlük motordur. 10 senedir yüksek maliyetli bi arızası çıkmadı. Gaz teli kopması vb. arızalar seyrek olsa da çıkabilir. O devirlenmenin sesi için birden tapa gaz gideceğinize göre normal.
    9- Orjinal aynaları yuvarlak ve güzel değil (Bence).
    10- Akü sıkıntı olabilir. En azından bende öyle. Farlar gaza bastıkça yanabilir. Kick Start(Ayak Marşı) ile sorunsuz çalışır.
    11- Sesi içinhttps://www.youtube.com/watch?v=KxkdSrEPvmM
    12- Yedek parça için Deniz Motor'a bakabilirsiniz.http://denizmotortr.com
    13- Eksik,yanlış bilgi verdiysem kusura bakmayın. İsteğiniz üzere motosiklet ile ilgili herhangi bi video çekebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ymn_5454 -- 5 Mayıs 2015; 22:48:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gecegunesim

Arkadaslar bende yeni 2005 model aldim ama km 71binde :)acaba bu motorlar kac km giderki kullanan arkadasimdi castroll felan kullanir hep yagi ni tuzunu iyi bakar yani motora sizce ne kadar daha gideri vardir motorun bide orjinal yedek parca temin edebilecegimiz yer varmi internette

Yağda sadece markaya takılma castrolün mineral dandik yağıda var full power racing 2t yada tts diye sentetik yağıda var gerçi şimdilerde tts yok sanırım ama olsun power racingte güzel yağdır ben baa kullanmıştım o yağdan sende motul ipone castrol gibi markaların full sentetik 2t yağını kullan hava filtresine bujisine iyi bak özellikle hava filtresi devamlı temiz ve yeni olsun,sonrasında arkana bakma geçmişini tam bilmessin ne yağ koydular nasıl kullandılar ama şu an bir rulman sesi falan gibi bir sorun yoksa kolay kolay sorun olmaz olsa bile genelde ilk sekmanları yer o da fazla masrafa sokmaz sekman atar devam edersin,güle güle gazla.2 zamanlılar yapısı gereği herhangi bir sorunda 4 zamalıya göre daha ucuza tamir edilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: cool111

bu motosiklet 400 cc burgman kadar yakar benden söylemesi eskiden vardı seri atik motor fakat iyi yakar. hergün depo fullerdim. babam bu motor fazla yakıyor sanki sat 4 zamanlı al demişti, bende büyük sözü dinlemiştim

Benim motor 100 kmde 5 litre yaksn ertesi gün satarım bu ne ya...Jip gibi yakıyor..Gitmeye de gitmez düzgün biraz kalkışta seri kalkar..Bendeki motor 100 km de taş çatlasın 16-17 lira yani 4 li birşey yakar en fazla.

• Çok güzel bilgi paylaşımları olmuş ben alanyadan yazıyorum 2006 model 34 binde bir bws sahıbıyım :) katıldıgım ve desteklediğim yorumlar şunlardır tekrar yazıyorum bır arada olsun ve bundan sonra alacaklar ıcın yol göstersin. Uzun yok için full depoda 2-3 kapak yağ koyulmalı benzın deposuna kesınlıkle katılıyorum şişme yapmaması için.
    Orjinal parça kullanımınada kesinlikle katılıyorum. yakıt konusu kesinlikle motorun bakımı ile ilgili kayişın orjinal hava filtren iyi ise yağınıda güzel kullanıyorsan porblem olmaz,yağ castrol racıng1 2t kulllanıyorum ama motul scooter expert 2t yı de denemek ıstıyorum ıpone scooty 2t yı hepımız bılıyoruz zaten çilek kokulu :)
    Ben yakıt ölçümünü şu şekilde yapıyorum. depomu agzına kadar fullerım ve bı pet sişe de yedek alırım km yı yazarım ve motor benzınsız kalıp stop edene kdar bınerim,nasıl olsa yedek pet şişem var benı en yakın bezınlıge götürür. bu şekilde full depo 205 km gıttım artık bıtmek uzereydı ıstop etmedı ama belkı bı 5 km daha gıderdı yakıt bu şekilde.birde ufak ayrıntı motorunuzun yan kapagını acın ve ıcını temızlettırın fark edıcek ve en önemlisi 2 zamanlı motorlarda egzoz dur. egzozu sökturun iç bogazkısmındakı kurumları temızleyın bı şekilde yere flan vurun dökülen kuurumları göreceksınız hem egozounuzun sesı değişecek hemde gıdısınız fark edecek emın olun

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.