Şimdi Ara

Yamaha Bws 100 almaya karar verdim. [Aldım ya la] [ve sattım]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
27.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2005 Model, 11500 km. mavi temiz ( bir iki ufak çizik dışında) yamaha bws işte. yamaha bayisinden yani usta kendisi kullanmış. 2 zamanlı motor biliyorsunuz, onun dışında söylemek istediğiniz + ları - leri var mı ??

arkadaşlar bws mi 2014 haziranda istemeyerek sattım. satılmaz diye düşünüyordum denemelik ilan koyayım demiştim 2 gün sonra satılmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samilton -- 22 Mart 2015; 22:03:41 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yamaha BWS 100: Kapsamlı Bir İnceleme

Yamaha BWS 100, pratikliği ile tanınan popüler bir scooter modelidir. İşte bu scooter hakkında bilmeniz gerekenler:

Performans ve Verimlilik

Yamaha BWS 100, 94 cc'lik hava soğutmalı bir motora sahiptir. 6,9 beygir güç ve 6,8 Nm tork üretir. Bu güç, şehir içi sürüşler için yeterlidir.

Yakıt tüketimi açısından BWS 100, 100 kilometrede ortalama 2,5 litre yakıt tüketir. Bu da ekonomik bir seçenek olmasını sağlar.

Özellikler ve Tasarım

BWS 100, konforlu bir selesi ve dik bir sürüş pozisyonu ile ergonomik bir tasarıma sahiptir. Geniş bir ön camı, rüzgar koruması sağlar ve LED farları gece sürüşlerini iyileştirir.

Scooter, ön ve arka disk frenlere sahiptir ve bu da güvenli duruşlar sağlar. Ayrıca, depolama için bir alt koltuk bölmesi bulunmaktadır.

Kullanıcı Yorumları

Yamaha BWS 100 kullanıcıları genel olarak memnundur. Kullanıcı yorumları, scooterın güvenilirliğinden, yakıt verimliliğinden ve kullanım kolaylığından övgüyle bahseder.

Sonuç

Yamaha BWS 100, günlük işe gidip gelme ve şehir içi seyahatler için uygun, güvenilir ve ekonomik bir scooter seçeneğidir. Pratik özellikleri, yüksek yakıt verimliliği ve kullanıcı dostu tasarımı ile BWS 100, akıllı bir yatırımdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Çok km kullandım sahibide oldum artıları çok sağlam bir scooter,2 zamanlı olduğu için oldukça seri mesela 150 lik çin scooterlerını geçiyordum,genelde 2 zamanlı motorlar yağı çabuk bitirir (örnek rx115 bunuda baya kullandım) bws ye bir kere 1 litre yağ kattın mı baya km gidiyordu,yağ olarak 2t sentetik yağ kullanmalısınız buji ömrü ve motor ömrü ve motor performansı için en iyisi bu tür kaliteli bilindik markaların sentetik 2 zamanlı motor yağlarıdır.

Bws 100' aslında 101 cc dir tek eksi yönü 2t olması sebebiyle yakıtı biraz fazla yakar her içten yanmalı blokta olduğu gibi fazla basmassan tüketim değerlerini biraz daha aşağı çekebilirsin.

Genel olarak çok güzel seri bir motosiklet tam sehiriçi faresi her yere gir çık kullanımı oldukça zevkli sevimli bir arkadaş :)

Şişer diyenlere temiz orijinal ve bakımlı bir motosiklet ŞİŞMEZZZ aşağıdaki şişer diyen çocuklar huırda kiralamadan çıkma ordan burdan toplanma motorlara biniyorlarsa bilemem onlar şişer tabi...

Motorun orijinal temiz ve bakımlı ise ŞİŞMEZZZZ. SİZ ATIP TUTANLARA BAKMAYIN KRANK DEVRİNE BAĞLI SOĞUTMA SİSTEMİ OLAN JAPON BİR MARKADAN SÖZ EDİYORUZ MÜHENDİSLER Bİ MOTOSİKET TASARLAMADAN BİR ÇOK HESAP YAPIYOR ARGE ÇALIŞMASI YAPIYOR TEST EDİYOR SONRA PİYASAYA SÜRÜYOR CAHİLİN BİRİDE ÇIKIYOR O MOTOR ŞİŞER DİYOR SEN KİMSİNDE NE BİLİYORSUNDA ŞİŞER DİYORSUN.

Mesela zamanında 103 pejolara da boş boğazlar şişer derlerdi zamanında çok kullandım yaz sıcağında iki kişi dik rampalarda zorlardım neler yapdım bir kere dahi ŞİŞMEDİ.
    Bws motorumda aynı şekilde temizdi aynı şekil oda 1 kere dahi şişmedi.
    Ayrıca şişecek motor şehir içindede şişer bunun uzun yolla bir alakası yok uzun yolda motor aksine daha rahat çalışır çünkü şehir içi gibi 50 kere durup kalmassınız bir kere gazı açarsınız ara sıra aragaz falan yaparak uzun süre gidersiniz.
    Bws ile teker dahi yapmış birisi olarak yazıyorum bunları netten okuyarak yazanlarla karıştırmayın beni.

Hurda motora binerseniz her motorla yolda kalırsınız.

Neidüğü belirsiz 150cc çinli osuruk marka scooterları gayette geçiyordum aksini idda eden varsa aynı kilo sürücü ile ve iki motorunda gerçek temizi ile denesin görsün getirsin ben süreyim bws yi eline vereyim.Bws nin rüzgarı karşısında asıl çinliler sallanır hatta bws egzoz kokusunu solutur onlara

Parçası pahalı yazmış tabi pahalı olacak iyi mal iyi para çinlinin parçası niye ucuz adide ondan 3 kere piston atacağına 1 kere kaliteli piston at kafan rahat cebin dolu olsun işin incelilklerini bilmeyenlerin lafına bakmayın.

Edit;
    @Babanaber nickli bilgisiz şahıs varsayımın kralını yapan sahibi olmayan sensin %90 hurda kiralama motorlarına bir kaç kere binip burda laf kalabalığı yapıyorsun ben bu motoru uzun süre kullandım,sahibi de oldum bence kendi eksik veya olmayan bilginle fazla atıp tutma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extrem_015 -- 28 Ocak 2015; 6:36:06 >

• 5 lt benzinle 100 km gittigini soyleyenler var yani 25 tl=100 km

peki sehir disi icin yani mesela 150 - 170 km lik bir yol icin uygun mudur? motor siser mi ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o motorların şişeceğini hiç tahmin etmem yamahanın tutulan motoru, şişse tutulmazdı bence. Hiç kullanmadım ama genel izlenimim böyle
  • Kullanmayan, sahibi olmayan arkadaşlar varsayımlarda bulunup yanlış bilgiler vermiş....

Motor şişiyor dostum. Uzun yola gelmez bunu belirtiyim başta. Seridir, bir çok çinli muadili kalkışda yersin ama son hızı muammadır... Rüzgarlarını hissetme şansın yüksek
    Parçaları hemen her yerde bulunur. Çıkma, sıfır....
    Çok yakar.

İlk tanışmamda yolda kalmıştım bu motorla. yıl 2004-5 Alanya mahmutlardan, Alanya merkeze giderken içerisindeki 1LT benzine aldanıp yola koyuldum ve yolda kaldım
    Tam olarak şu kadar yakıyor diyemem ama ÇOK YAKIYOR.
    Sağlamdır, atikdir.. Doğrudur ama parçaları çin muadillerine göre pahalıdır. Şuan bir çinin piston 40 küsür lira ya bws ?
    Yağını suyunu eksik etme. Düzenli bakımlarını yap... Benzinide takmam diyorsan uzun kilometler yaparsın...

Not: Yamahanın tutulan motoru olduğu doğrudur. Bu çan çin çonlar popüler olmadan önce Dükkanların dağıtım motorlarının alayı BWS idi...
    Çan çin çonlar piyasayı sallayıp ele geçirdiği için şuan alternatif bir çok model önerilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baba Naber -- 10 Mart 2013; 9:03:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Baba Naber

Kullanmayan, sahibi olmayan arkadaşlar varsayımlarda bulunup yanlış bilgiler vermiş....

Motor şişiyor dostum. Uzun yola gelmez bunu belirtiyim başta. Seridir, bir çok çinli muadili kalkışda yersin ama son hızı muammadır... Rüzgarlarını hissetme şansın yüksek
    Çok yakar.

İlk tanışmamda yolda kalmıştım bu motorla. yıl 2004-5 Alanya mahmutlardan, Alanya merkeze giderken içerisindeki 1LT benzine aldanıp yola koyuldum ve yolda kaldım
    Sağlamdır, atikdir.. Doğrudur ama parçaları çin muadillerine göre pahalıdır. Şuan bir çinin piston 40 küsür lira ya bws ?
    Yağını suyunu eksik etme. Düzenli bakımlarını yap... Benzinide takmam diyorsan uzun kilometler yaparsın...

Not: Yamahanın tutulan motoru olduğu doğrudur. Bu çan çin çonlar popüler olmadan önce Dükkanların dağıtım motorlarının alayı BWS idi...
    Çan çin çonlar piyasayı sallayıp ele geçirdiği için şuan alternatif bir çok model önerilebilir.

bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. ayırttım pazartesi,salıdan satış işlemleri yapacağız. ayrıca motoru aldığım yer yamaha bayisi oldukları için, bulunduğum ilin ilk yamaha bayisiymiş o yüzden kendilerini baya bir övdüler ve mesela dediler ön çamurluk (göstererek) bizde 10 tl, diğer yerlerde 20-25 tl dedi. bende baktım netten gerçekten 20-25 arası satılıyor ön çamurluğu. unutmazsam piston ne kadarmış onuda soracağım sizin ve kendim için. ayrıca bws yi teslim alınca SS' leride mutlaka ekleyeceğim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: samilton

quote:

Kullanmayan, sahibi olmayan arkadaşlar varsayımlarda bulunup yanlış bilgiler vermiş....

Çok yakar.

bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. ayırttım pazartesi,salıdan satış işlemleri yapacağız. ayrıca motoru aldığım yer yamaha bayisi oldukları için, bulunduğum ilin ilk yamaha bayisiymiş o yüzden kendilerini baya bir övdüler ve mesela dediler ön çamurluk (göstererek) bizde 10 tl, diğer yerlerde 20-25 tl dedi. bende baktım netten gerçekten 20-25 arası satılıyor ön çamurluğu. unutmazsam piston ne kadarmış onuda soracağım sizin ve kendim için. ayrıca bws yi teslim alınca SS' leride mutlaka ekleyeceğim.

Fiyatlara baktımda gerçektende ucuzmuş. Ya ben yanlış hatırlıyorum ya da bu sitedeki parçalar yan sanayi filan

http://www.sahinmotorsiklet.com/index.php?route=product/category&path=40_93

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8500LE almaya karar verdim ama...
    22 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • geçtiğimiz salı günü aldım. 80 km. gezdik şimdilik. yarın da hava iyi olursa bi denizli-pamukkale yapak diyoz.

benzini içiyor, yağı da yardırıyo baya. ama hızlanmasına ve yavaşlamasına diyecek laf yok. kara yollarında düzde 2 kişi 70-75 gördük. hafif yokuşta da 60 a indi. rolanti ayarı çok düşük benzin olayını azda olsa azaltılsın diye işte, o yüzden ışıklarda falan motor istop ediyor. ama tek başısta çalışıyor sıkıntı yok yani. AYNALAR ÇOK KÖTÜ EN YAKIN ZAMANDA DEĞİŞTİRECEĞİM. tekerler süper, çukurlara falan hiç düşünmeden girip çıkıyorum. 2 kişi olunca sele 2 kişiyi de rahatsız ediyor. o yüzden arkaya sisibar takmayı düşünüyorum artçı iyice geri yaslansın bende rahat olayım diye.

kısaca işte f/p olarak 10/8 diyorum. çok yakıyor ama HAKKINI VERİYOR.. 2 litre 30 km gibi bir şey tam şey edemedim henüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samilton -- 16 Mart 2013; 22:23:42 >

• Usta scooter olmasına rağmen sesi çok iyi çıkan bir motor öndeki 2 far motora başka bir hava vermiş. İlk başlarda sıkılmadan binersin ama belli bir zaman sonra elinden çıkarmak istersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samilton

geçtiğimiz salı günü aldım. 80 km. gezdik şimdilik. yarın da hava iyi olursa bi denizli-pamukkale yapak diyoz.

benzini içiyor, yağı da yardırıyo baya. ama hızlanmasına ve yavaşlamasına diyecek laf yok. kara yollarında düzde 2 kişi 70-75 gördük. hafif yokuşta da 60 a indi. rolanti ayarı çok düşük benzin olayını azda olsa azaltılsın diye işte, o yüzden ışıklarda falan motor istop ediyor. ama tek başısta çalışıyor sıkıntı yok yani. AYNALAR ÇOK KÖTÜ EN YAKIN ZAMANDA DEĞİŞTİRECEĞİM. tekerler süper, çukurlara falan hiç düşünmeden girip çıkıyorum. 2 kişi olunca sele 2 kişiyi de rahatsız ediyor. o yüzden arkaya sisibar takmayı düşünüyorum artçı iyice geri yaslansın bende rahat olayım diye.

kısaca işte f/p olarak 10/8 diyorum. çok yakıyor ama HAKKINI VERİYOR.. 2 litre 30 km gibi bir şey tam şey edemedim henüz.

Ben sana demiştim dimi çok yakar diye İlk tanışmamda yolda kalmıştım benzin yüzünden...
    Bende kanuni ronny aldım şehir içi için. 100/3.5 litre yaktırıyorum şuanlık

• dün denizli-pamukkale-sarayköy 100 km yol yaptık 2 kişi. yaklaşık 40 tl benzin gitti. ayrıca 2 defa yağ katmak zorunda kaldık. yağ ışığı frene basınca yanıp sönüyor normal giderken yanmıyor. o yüzden acaba yanlış yağ mı katıyorum ki? motor yağı katıyorum ama, diferansiyel yağ falan mı katılması gerekiyor acaba? ayrıca benzinide normal kattırıyorum yağlı benzin mi katılması lazım bilgisi olan var mı?
  • 2 zamanlı motor yağları var. Kocaman yazar kutu üzerinde iki zamanlı diye ondan alın kesinlikle.... Başka bir şey katmayın. 2 zamanlı motor yağı ve benzin. O kadar.
    Yağ deposu ayrımı yoksa benzinle berabermi hatırlamıyorum şuan. Ayrı olması gerek muhtemelen ama yağ deposunun? Ayrı değil ise benzine belli bir miktar katıluyordu 2 zamanlı motor yağı ama onuda hatırlamıyorum

BWS'i 2000 li yıllarda filan kullanıyordum, aklımda değil şuan
  • quote:

2 zamanlı motor yağları var. Kocaman yazar kutu üzerinde iki zamanlı diye ondan alın kesinlikle.... Başka bir şey katmayın. 2 zamanlı motor yağı ve benzin. O kadar.
    Yağ deposu ayrımı yoksa benzinle berabermi hatırlamıyorum şuan. Ayrı olması gerek muhtemelen ama yağ deposunun? Ayrı değil ise benzine belli bir miktar katıluyordu 2 zamanlı motor yağı ama onuda hatırlamıyorum

BWS'i 2000 li yıllarda filan kullanıyordum, aklımda değil şuan

yağ katılan yer ayrı benzin ayrı yan yana. bu durumda benzin normal katılması lazım yani ? 2 zamanlı motor yağları petrollerde vardır heralde değil mi?

ayrıca, senden başka yorum atan yardım eden yok ya la. teşekkür ederim baba naber reyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samilton -- 18 Mart 2013; 13:04:29 >

• Biz 2000 yılında 0km aldık hala kullanıyoruz. daha normal bakımları haricinde(lastik, akü, kayış, aktarma organları vs..) motoruna anahtar değmedi 65000km de.
    bilmem anlatabildimmi....
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemil27

Biz 2000 yılında 0km aldık hala kullanıyoruz. daha normal bakımları haricinde(lastik, akü, kayış, aktarma organları vs..) motoruna anahtar değmedi 65000km de.
    bilmem anlatabildimmi....

e o zaman adam gibi yazsana benzin tek mi katılıyo yoksa yağla karıştırılıp mı katılıyor. ayrıca yağ olarak ne kullanıyorsun ne kadar zamanda ne kadar yağ katıyorsun bunları yazar mısın? sağlamlığı hakkında kimse kötü yorum yapmıyor zaten sağlamlığını herkes biliyor. benim sıkıntım benzin ve yağ olayı.. benzin yağla karıştırılıp mı katılıyor yoksa sadece benzin mi ve ayrıca yağ olarak ne katılıyor..?

ayrıca normal bakımları derken ne demek istiyorsun onuda biraz açarsan sevinirim bilgimiz olsun yani..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samilton -- 18 Mart 2013; 14:12:14 >
  • Teşekkür ederim öncelik ile. Şimdi sana bildiğim herşeyi yaziyim

Benzin: 4 lt/100 Süratli giderseniz. (60km sabit 3lt/100)
    Maximum hız 100-110km. 110 üstü gösteriyor ise ibre bozuktur.

Benzin ve yağ deposu ayrıdır. (bundan eminim artık)
    Benzin deposuna sadece benzin koyucaksınız.
    Yağ deposunada sadece 2 zamanlı motor yağı koyucaksınız. Benzinliklerin hepsinde vardır.
    1 şişe yağ 2 kere yağ deposunu fulluyor diye hatırlıyorum.

1 depo benzin doldurdunuz. Yağıda doldurdunuz gezdiniz gezdiniz benzin bitti Sonra tekrar doldurdunuz gezdiniz gezdiniz tekrar bitti Yakıyor melet
    Heh işte bu 3.depoyu doldururken muhakkak yağ deposunada bakın hocam. Kesinlikle yağsız kalmasın o depo. Kafanıza göre fulleyin herseferinde. kıçık boklu yağ yüzünden motoru bile kitlersiniz. Bu yüzden yağsız kalmasın....

ummmss zaten başka yapacağınız bir şey yok makinede. Ömürlük, canavar gibi bir motordur kendileri...

Normal bakım derken, Hocam git motor tamircisine. Bakım yaptır. Ne yaptırıcağım dersen??
    Bilyalara baktır. bujiyi değiştir. Kayışa baktır ne durumda. Açtır yan kapağı içerisini temizlettir yağla. Hava filtresine baktır. Bilyalara baktır durum ne....
    Ben ne zaman motor alsam ilk işim servise gitmek olur. Parçalarız herşeyi elden geçiririz... vericeğiniz 50-100 lira paraya kıyın, ileride büyük masraflardan kurtulursunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baba Naber -- 18 Mart 2013; 18:29:08 >

• bu motosiklet 400 cc burgman kadar yakar benden söylemesi eskiden vardı seri atik motor fakat iyi yakar. hergün depo fullerdim. babam bu motor fazla yakıyor sanki sat 4 zamanlı al demişti, bende büyük sözü dinlemiştim
  • hayırlı olsun, yakıt motorda önemli bence, motor gezmek tozmak demek bunu tek kısıtlayan da genelde yakıt oluyor. Çok büyük fark yokmuş, normal vitesliler arasında, 3 litre zaten 150lik vitesliler yakar. Şişmesine şaşırdım, uzun yolda çok zorlarsan mı şişiyor yoksa sıcak havalarda daha kolay mı şişiyor? 100 km durmadan gidemez mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: terbüyesüzcanavar

hayırlı olsun, yakıt motorda önemli bence, motor gezmek tozmak demek bunu tek kısıtlayan da genelde yakıt oluyor. Çok büyük fark yokmuş, normal vitesliler arasında, 3 litre zaten 150lik vitesliler yakar. Şişmesine şaşırdım, uzun yolda çok zorlarsan mı şişiyor yoksa sıcak havalarda daha kolay mı şişiyor? 100 km durmadan gidemez mi?

Ben yazın kullanmıştım. 100 km üstü bir mesafeydi ve şişti
    Aynı yolu çan çin çon ile yaptım bir sıkıntı çıkarmadı...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: terbüyesüzcanavar

hayırlı olsun, yakıt motorda önemli bence, motor gezmek tozmak demek bunu tek kısıtlayan da genelde yakıt oluyor. Çok büyük fark yokmuş, normal vitesliler arasında, 3 litre zaten 150lik vitesliler yakar. Şişmesine şaşırdım, uzun yolda çok zorlarsan mı şişiyor yoksa sıcak havalarda daha kolay mı şişiyor? 100 km durmadan gidemez mi?

Ben yazın kullanmıştım. 100 km üstü bir mesafeydi ve şişti
    Aynı yolu çan çin çon ile yaptım bir sıkıntı çıkarmadı...

tşk. Ben de memlekete bir tane alıp atayım diyorum ama çin malı olur herhalde. Scooter düşünüyorum da vitesli yada cup bile olabilir. Yalnız plakasız koyacağım acaba sıkıntı çıkar mı diye düşünüyorum. Köy yerinde kim ne diyecek merkeze götürmeyiz ama gene de soru işareti kalıyor aklımda.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.