Merhaba arkadaşlar, elimde Yamaha P95 elektronik piyano var. Midi-usb kablo ile bilgisayara bağlamak istedim bunun için 10 tllik dandik olanlardan aldım ancak 1 den fazla tuşa bastığımda sadece ilk tuşu algılıyor diğerlerini algılamıyor birde bir kez tuşu algıladığında ikinci kez algılaması için bir 3-4 saniye geçmesi gerekiyor. Bu tarz problemlerle karşılaşmayacağım önerebileceğiminiz bir midi-usb kablo var mı ?
merhaba eğer ses kartın onboard ise sorun ordan kaynaklanıyordur gecikme süresinden harici bir ses kartı alıp halledebilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: tam35
merhaba eğer ses kartın onboard ise sorun ordan kaynaklanıyordur gecikme süresinden harici bir ses kartı alıp halledebilirsin.
aslında macbookpro kullanıyorum dolayısıyla seskartını değiştiremem başka bir çözümü yok mu ?
bence problem "10 tl lik" midi arayüzünde
ses kartında olsa size ses 1-2 sn gecikmeli gelirdi midi komutlarında gecikme, ghosting yapmazdı
quote:
Orijinalden alıntı: .mert
bence problem "10 tl lik" midi arayüzünde
ses kartında olsa size ses 1-2 sn gecikmeli gelirdi midi komutlarında gecikme, ghosting yapmazdı
Hocam peki bana bu tarz bir soruna karşılamayacağım bir midi usb kablo önerebilirmisiniz ?
.mert.
kullanıcısına yanıt
daha önce digital piyanomu hiç bilgisayara bağlamadım, bende değişik piyano sesleri için bağlamak istiyorum ama piyasada midi usb olarak 30 lirayada 300 lirayada ürün var. ve boyutlarıda aynı. piano yamaha clavinova clp220, bilgisayar dell notebook realtek high def. onboard. eğer ~50 liralık ürün işimi görücekse boşuna 300 lira vermek istemiyorum. ne tavsiye edersiniz? roland var 130-140 lira arası ama bilinen yerlerde stokta yok.