Şimdi Ara

yamaha ns 777 ye uygun ..._Rica_

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sayın arkadaşlar; yüksek bilgilerinize güvenerek sizden kısa ve öz bir değerlendirme-tavsiye rica edebilirmiyim? her ne kadar müzikte kulak olayının göreceli bir kavram olduğunu bilsemde siz üstadlardan fikir almak benim için çok önemli.
    RİCAM-1)
    Almış olduğum yamaha ns 777 hop. a göre uygun bir stereo ampli seçimi.! (sadece müzik için kullanacağım)
    Elimdeki sony str 495 de AVR ile randıman alamayacağımı biliyordum ve alamadım da üstelik.Bu yüzden ampli aşamasındayım.
    Teknik değerleri fazla anlamadığım için sizlerin yardımlarınızı bekliyorum sayın arkadaşlar.

dinlenecek müzik türleri= house,pop,slow
    oda = ~ 30 m2

YAMAHA NS 777 DETAYLAR
    * Bi-wirable: Yes
    * Finish: Black
    * Powered: No
    * Removable speaker grilles: Yes
    * Speaker drivers: 4
    * Speaker terminals: 5-way binding post
    * Speaker type: 3-way bass reflex, floor-standing tower
    * Wall-mountable: No
    * Weather-resistant: No
    * THX-certified: No
    * Frequency response (+/- 3 dB): 30 Hz to 35 kHz
    * Maximum input power (average): 250 watts
    * Nominal input power (average): 100 watts
    * Nominal speaker impedance: 6 ohms
    * Sensitivity/efficiency: 89 dB/2.83 V/m
    * Crossover frequency: 1 kHz, 4 kHz
    * Woofers: Dual 8-inch cone with polymer-injected mica diaphragms
    * Midrange: 5-inch cone with waveguide horn
    * Tweeter: 1-inch dome with waveguide horn
    * Video shielded: Yes
    * In the box: NS-777 speaker, speaker stand, screws, pads, user's manual

RİCAM-2)
    Bilgimin yettiği kadar ki araştırma sonucunda bulduğum aşağıda ki 2. el ampli.ler bu takıma uyabilir mi?

1-MARANTZ PM-54 MKII
    2-TECHNICS SA-EX120
    3-CAMBRIDGE AUDIO AZUR 540A
    4-TECHNICS SU-V 560
    5-YAMAHA AX-497
    6-NAD C320
    Yukarıda ki cihazlar ~ 250 -500 TL.arasında arkadaşlar.
    Yoksa biraz daha bekliyip sıfır hiç kullanılmamış cihaza yönelmek mi en iyisi sizce?

Teşekkürler saygılar.

• yamaha amfi yamaha hoparlörle uyumlu olacaktır,bir de onkyo stereo amfileri de araştırın derim,technics iyi ses veriyor olabilir ama geçmişte kaldı artık,arıza durumunda sorun olabilir,geriye kalan nad,cambridge ve marantz hatrı sayılır markalar ama cihazların temizliği ve gücü nasıldır araştırmak gerek,en önemlisi dinleyebilmek.
    bu arada ben de ns 555 almayı düşünüyorum,aldığınız yeri ve fiyatı merak ettim.
  • teşekkürler üstadlar ilginiz için.Sanırım bende yamaha ya yönelebilirim dediğiniz gibi.Takım olması umarım daha yararlı olur gibime geliyor.
    Teknikk arkadaş; verdiğin linke baktım hemen.Ama pma denon 2000 e ulaşmam imkansız sıfırı 4000 gibi rakamlarda.Yoksa "aldığın hoparlörler ancak bu ampli ile sürülür diyorsun".Ben yandım o zaman şu aralar imkansız alamam o ayar bir ampli.2. eli bile olsa en az 2000 isterler ,yani ben için hayal şu anda.
    Bekleyeceğim bir müddet ben yamahalara onlar bana bakıp duracağız galiba biraz daha.

2. elde çok hesaplı NAD C320 var yanında NAD C540 scdp da veriyor,sırf ampli için değermi bu sizce çünkü çokçok hesaplı.Sanırım test etme şansım olacak buna ne dersiniz?
    Sağolun fikirleriniz için

• Denon pma 1500 ve 2000 serileri klasik diyebileceğimiz bir seri ve ses kalitesi oldukça iyidir parasıda öyle tabiiki.
    Yazdıklarından sadece yamaha ax-497 için konuşabilirim orta seviye ama fena değildir 20hz-20khz çıkış gücü 100w , sende fullrange süreceksin ve bu alet senin kasalara az gelir.
    Sana 6 ohm'da 20hz-20khz 'de en az 150w ve yukarısı ve thd'si en azında %0,009 olan bir ampli bakmanı tavsiye edebilirim.
  • Sayın teknikk ;
    sanırım bu değerler önerdiğiniz kriterlere uyuyor.Onkyo 9555 fiyat olarakta bütçemin dahilinde sayılıyor.Forumlarda okuduğum kadarı ile onkyo ampli. lerin yamaha hop. lara uyduğu konuşulmakta.(burada feelulive'ninde önerisine kulak vererek bir araştırma yaptım.Fikriniz nedir?

yamaha ns 777 ye uygun ..._Rica_

Buda YAMAHA AX497 DEĞERLERİ ONKYO DAN BİRAZ DAHA HESAPLI

ToP-ART
    CD/DVD Direct Amplification Circuit
    Pure Direct Switch
    Rec Out Selector
    Analog audio (in-/outputs): 6/2
    Speaker Selector: A, B, A+B
    Phono Input
    Gold-Plated Terminals: CD in
    DIN Standard Power (4 ohms, 1kHz, 0,7%THD): 2 x 120W
    Standard Power RMS (8 ohms, 20-20.000Hz): 2 x 85W
    Linear Damping
    Damping Factor (8 ohms,20-20.000 Hz): 240
    Frequency Response: 10Hz - 100.000Hz ±1dB
    Signal-to-Noise Ratio (CD): 110dB
    Total Harmonic Distortion: 0,009%
    Power Consumption: 220W
    Standby Power Consumption: 2,7W
    Remote Control Unit
    Available Color: Titan or black
    Accessories: Remote control, batteries, owners manual
    Dimensions (W x H x D): 435 x 151 x 390mm
    Weight: 9,1kg
    Sales start: june 2006

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffalcon -- 22 Mayıs 2009; 1:57:42 >

• http://www.hizlial.com/elektronik/profesyonel-ses-sistemleri/onkyo/onkyo-a-9555-2x85w-altin-kaplama-baglantilar-stereo-ses-amfisi_05.018.4510.0018.htm

burada fiyatı da uygun,
    nad ta olabilir fakat c320 nin üzeri alınmalı,onların fiyatları ise a9555 ten daha pahalıdır tahminim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet feelulive bende aynı yerdeki fiyatı görünce hafiften rahatladım dün gece.Ama birde canlı araştırma yapmak için sokağa çıkacağım sanırım,bilirsiniz belki net üzerinden araştırma yetmeyebiliyor bazen.
    Sağol alakanız için ,büyük ihtimal onkyo 9555 e ağırlık vereceğim.Ama 2. eli keşke bulunsa bu cihazın.
  • Evet sokağa çıkmanda fayda var çünkü onkyo'nun 1Khz'de verdiği damping değeri biraz düşündürdü. Bass'larda sıkıntı yaratabilir diye düşünüyorum. Kağıt üzerinde olan değerler bir yere kadar kullanacak kişinin hergün gözünün önünde duracak bir aleti seçerken deneyip sesini dinleyip alması gerekir, işin doğrusu bu olur. Bu arada evde kullanacaksan ve sesi komşuları rahatsız etmeyecekse yamaha'yıda denemende fayda var

(total harmonic distortion) THD %0.08 ve damping'i 25 olan onkyo'nun , aletin içini bilmemekle beraber bana sanki bu değerler amplinin çıkışının entegreli olduğu kanısı uyandırdı onkyo üstadlarına bir sormak lazım.
  • Evet sn. arkadaşlar bugün Kartal elekctro world e uğradım.Bahsi geçen 2 sistem de (ampli) yoktu ama NS 555 vardı bir çift. Onkyo'nun 9355 i ve Yamaha 'nın AX 397si vardı.
    Her ikisinde de 555 leri denettirdim.Fakat istediğim sesi alamadım.Kesinlikle teknikk size katılıyorum düşündüğüm ve sizlerin önerdiği serideki ampli. leri denemeliyim mutlaka,daha ufak bir mağazada p.tesi günü dinleme şansım var neticeleri sizlere aktaracağım inşallah.

yamaha AX497
    onkyo 9555

Teşekkürler yeniden fikirleriniz için.
  • Turkeyforum da satılık 9555 var ancak ilanı görebilmeniz için üye olmalısınız
  • yamaha çok iyi olacaktır kolonlarınızla watt değerleride uyumlu
  • merhaba arkadaslar hifi sistem olarak olayin icine yeni girdim sayilir su an yamaha rx v567 sinema anfisi kullaniyorum 7.1 olarak frontlar yamaha ns 777 filmde gayet basarili bir performans ve keyf aliyorum

asil sorun stereo dan hic tat alamiyorum stereo bir anfi sart oldu denonun kaliteli bir anfisinde denedim hic uyum saglamadi

ns 777 lerle uyum saglicak keyifle dinleyebilecegim stereo anfiye ihtiyacim var oneri ve goruslerinizi yazarsaniz sevinirim cok arastirdim ama tamam su anfi benim isimi gorur diyemedim yamaha rs 500 ve rx 497 dinledim tat alamadim yardimlarinizi bekliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.