Şimdi Ara

YAMAHA RX-V1600 e HANGİ KOLONLAR?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
3.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sizin tavsiyeleriniz uzere bende rx-v1600 aldim. Aynen dediginiz gibi islemleri yapip test sonucunda 5.1 olarak ses aldim. Lakin hdmi uzerinden dvd mi rx-v1600 e bagladigimda bahsettiginiz 6 isik ne yazik ki bende yanmiyor. Sadece L ve R yaniyor. Çalıştırdığım dvd de 5.1 ozelligi olan bir dvd.
    Tahmin edebileceginiz uzere 6 hoparlordende ses geliyor lakin benim tahminim sterio sesi 5.1 e dagildigi yonunde.
    RX-V1600 u amerikandan aldim. Bu sebepten bir uyumsuzluk olmus olabilir mi?
    Tesekkuler
  • uyumsuzluğun bununla bir ilgisi olduğunu sanmıyorum
    dvd yi HDMI bağlayarak hem dijital görüntüyü hemde sesi bu bağlantı üzerinden gönderiyorsunuz..ama bu noktada sanırım dvd menülerinden HDMI setup ı ile ilgili bir trik olabilirki sesi çok kanallı gönderemiyorsunuz diye düşünüyorum.Normalde receiver ın test modunda tüm kanallardan ses alıyorsanız , receiverınız hazır demektir.Gelen sesi de otomatik olarak algılayacaktır.
    Birde görüntüyü HDMI , sesi optik veya koaksiyal dijital çıkışlardan receiver a göndermeyi deneyin isterseniz.Tabii dvd üzerinden sesin dijital çıkışını gene açmanız gerekebilir ama...bunu da gözönünde bulundurmak lazım...dvd kitapçığını çok iyi okumanızı tavsiye ederim..belki çözüm önünüzde olabilir.çünkü sizin de yazdığınızdan anladığım kadarıyle amfi hazır vaziyette.
  • Senin de soylemis oldugun gibi bende coaxial ile bu denemeyi yaptim lakin bir fark olmadi. DVD menulerinde nereye ozellikle bakmam gerektigi konusunda yardimci olabilirmisin? samsung hd850 kullaniyorum.
    Aslinda dvd oldugunu algiliyor ve cinema dsp ozelliginin calistigini gosteren isik yaniyor. Bilmem senin icin ek bir bilgi olabilir mi?

Voltaj sorunu ile ilgili olarak ozel olarak sishanede 120 volt olarak bir trafo yaptirdim. 750 W. Burada dikkat etmeniz gereken aletin 500 W oldugu ve bence min 600W lik bir trafo ya ihtiyaciniz olacagidir. Ses kalitesinde kesinlikle benim algilayabildigim bir eksiklik yok ama sunu da belirtmem lazim bu benim ilk sistemim ve farki kisyaslayabilecegim bir kulak hassasiyetim ne yazik ki yok...
  • Belki yardımı olabilir diye dvd ile ilgili başka forumlardan yazı gönderiyorum sana...google dan da taratabilirsin.

örnek,
    Selamlar,
    Bir samsung HD850 dvd player ve optik kablo ile video 2 girişine bağladığım bir sony th-ss600 kullanıyorum. Samsung üzerinden audio ayarını bitstream e ayarladım ve DVD izlerken sorunsuz 5 kanal cıkıs aliyorum. Geçenlerde bir arkadaş DTS sesler içiren bir audio cd verdi. Fakat malesef garip seslerden başka birşey duyamadim.
    başka bilgiye ulaşabilirsem gene yazarım
  • dvd nin pdf. file ını buldum..orada da aynı şey yazıyor..audio optionen seçeneğinden , dolby/DTS dig. ausgang : PCM seçili iken, PCM i Bitstream ile değiştirirsen sanırım problemin giderilecek.
  • Çok teşekkür ederim. Akşama deneyip sonucu yarın bildiririm. O ayarları hatırlıyorum ama dvd yi kurarken bile anlamamıştım. Umarım çözülür çünkü çok uğraştım bu işler için.
    Bir şey daha sorsam: şimdi bened 2 tane hdmi kablo var. biri dvd nin içinden çıkan diğeri benim AR marka altın kaplama almış olduğum 90 cm lik kablo. Hangisini TV ile receiver arasında kullanmam daha iyi olur. Yoksa fark etmez mi?
  • AR kabloyu kullan istersen...altın kablo olması belki bir fayda getirebilir diyeceğim ama pek bilgi sahibi değilim.Sadece iyi bir marka ve altın olması dolayısıyla onu kullan diyorum.Sonuçta dijital bir aktarım sözkonusu.Bu arada hangi marka tv kullanıyorsun.?
  • zaten su anda 2 hdmi kabloya ihtiyacım var. biri dvd den receiver a digeri receiver dan tv ye. Samsung 50L6 kullanıyorum. Buradan belirtiyim ki su anda estore da inanilmaz ucuzladi urun. ben aldigimda 3500 ytl ye almistim su anda sehpasiyla beraber yaklasik 2500 ytl ye satiliyor. Cok da memnunum gene buradaki tavsiyeler uzerine almistim. Fiyat performansi ben aldigimda cok yuksekti simdi tavanda :) baska sitelere bakarsaniz 4700 fiyat gorursunuz zaten... metro grossmarkette de 2900 e satiliyor su aralar. benim tahminim stok tuketiyorlar o yuzden bu kadar dusuk fiyatlari...
  • Güle güle kullanın...Büyük ekran da bu receiver ile gayet güzel film keyfi yaşarsınız.
  • Aksam senin dedigin uzere degisiklikleri yaptim ve super oldu cok tesekkur ederim. Ses muhtesem :) receiver hakkinda daha derinlemesine verebilecegin bilgilere de gerçekten müteşekkir kalırım. Sonucta cok ust bir model oldugu icin anlamam (hele bu is yogunlugunda) cok zaman alacaktır. sen arada beni diger arkadaslari ufak ufak aletin muhtesemlikleri ile ilgili uyandirisan cok sevinirim.
  • sevindim arkadaşım...hayırlı olsun..bu arada cihazla ilgili bildiklerimi tabii ki paylaşırım.yarın veya öbürgün burdan yazarım aklıma gelenleri..ama şu kadarını söyliyeyim...oldukça başarılı ve eğlenceli bir cihazdır.
  • ustad bekliyorum hala yorumlarını...
    Su anda 5.1 sistem ile diliyorum ama ayni sartlarda nasil 7.1 e degistirebilirim onunda arastirmasini yapiyorum... Cok fark eder mi sence?
  • kusura bakma oxygene..biraz daldık sanırım...5.1 ile dinliyorum diyerek herhalde 5 hoparlörün olduğundan bahsediyorsun sanırım...yanlış anlamadıysam eğer..arkalara 2 adet hoparlör alırsan gayet güzel 7.1 e terfi edersin.
    Şimdi gelelim cihazla ilgili bilgilere.Bu cihazın sen de gördüysen eğer pekçok ayarı mevcut.otomatik hoparlör ayarları gibi , manuel olarak ayarlama da yapabiliyorsun.Ben hiç otomatik ayarla uğraşmadım..o yüzden cihazla beraber gelen kurulum mikrofonu hala kutusunda duruyor.
    Öncelikle sana daha önce de bahsettiğim gibi cihazın manuel setup menüsünde BASIC MENU de speaker set den gerekli hopalör tanımlamalarını yapmıştın.gene basıc menu de SP LEVEL yazan alt menüden her hoparlör için ses gücünü de ayrıca belirleyebiliyorsun, bie sonraki SP DISTANCE menüsünden ise oturduğun yere göre hoparlörlerin uzaklıklarını belirleme imkanın var.bunların hepsi hoparlörlerden gelen sesin sana ulaşması ve dolayısıyle kaliteyi etkileyen faktörler.
    MANUEL SETUP daki ikinci alt başlık SOUND MENU olup, burda da önemli ayarlar var.Burada A)EQUALIZER menüsünden her bir kanalın , yani front , center ve diğerlerinin bas ve tiz ayarlarını ayrı ayrı yapman mümkün.Burada düşük frekans değerleri basit olarak bas sesler manasına gelir.Zaten subwoofer ın takılı olduğu için bas sesleri yeterince alırsın..ama ben bas hastasıyım diyorsan kulak zevkine göre buradaki ayarlardan her kanalı istediğin ses yapısına uygun hale getirebilirsin.B)LFE LEVEL ise alçak frekans efektlerin amfiden gelen çıkış seviyesini açma kapamanı sağlar.Bu da önemlidir.Bir de sana geçen sefer bahsetmediğim BASIC MENU de SPEAKER SET de, CROSS OVER diye bir seçenek var ki bu da bas seslerin alt frekanslarını seçmeni sağlar.40-200 Hz arasında seçim aralığı verilmiştir.Ne kadar az değeri seçersen(mesela 40 Hz.), amfin basitçe söylemek gerekirse subwoofer a filmdeki veya kaynakta yüklenmiş alçak frekans sesleri subwoofer ı nın da frekans aralığı uygunsa o kadar verir.Tabii ortalık cehenneme döner o ayrı konuSubwoofer ın frekans aralığı uygunsa diyorum , çünkü bazı subwooferların frekans aralığı bu 40 Hz. i desteklemeyebilir..o zaman o sesleri sub dan alamazsın...ancak burada önemli olan bas sesleri alırken uğultu almak olmamalıdır.Bana göre derinden,vurduğunda sesi kulakta değil vücutta hissettirecek bas ses değerlidir.kişiden kişiye değişir tabii.mesela godzilla da , sevimli yaratığın yürürken çıkardığı sesi bu şekilde almak ,arkadaşı odada hissetmek gibi.Tabii bu iyi bir subwoofer ve iyi ayarlarla mümkün olur.Şimdilik bu kadar diyelim.Daha sonra ses alanları ile devam ederiz.Kolay gelsin.

• ses alanlarına 1600 kumandasının alttaki yeşil tuşlarından ilk 8 i ile ulaşırız.Bu sekiz tuşun her birinde farklı farklı özellikler mevcuttur.1.tuş 2 ch stereo ve 7 ch. stereo yu seçmeye yarar.2.tuş üzerinde musıc yazıp,farklı music modları yüklenmiştir.tuşa her basılışında buarklı modlar seçilir.3.Entertaınment olup,bunda da farklı modlar vardır.game,tv sports,mono movie gibi.4 nolu tuşta movie tuşları bulunup,burada sci-fi,general,adventure ve spectacle seçenekleri mevcuttur.sci-fi,bilim kurgu filmlerinde tercih edilir.macera filmleri için adventure ı veya general ı kullanabilirsiniz.herbirinin farklı etklileri vardır ve sesin kanallardan dağılışı değişiktir.THX, 5 No'lu tuş olup,game ve cinema seçenekleri vardır.Tabii bundan verim alınabilmesi için oynatılan filmin THX destekli olması gerekir.6 ,7 ve 8 no lu tuşlar da standard,select ve extended surround özelliklerine sahip olup,PL IIx movie ve music seçenkleri ile neo 6 cinema ve music modlarını buradan seçebilirsiniz.şimdilik bu kadar....daha sonra devam ederiz.

• Herkese selamlar,
    oxygene ve aaman00 hayırlı olsun,ben de aranıza katıldım.Sistem 26.11.06'da bağlandı.Sistemi Bursa CD Bank-Said beylerden aldım,çok yardımcı oldular,onlara çok teşekkür ederim,ayrıca benim onları bulmamı bu forum sağladı,forum üyelerine ve onraı bulmamda ve sistem kararımdaki yardımarından dolayı KillForYou'a çooookkk teşekkür edrim.Gelelim sisteme;
    Yamaha RX-V 2600,Cambridge Audio Azur 640C cdp,Azur 540D DVD,Wharfedale 9.6+9.4+9cs+sx250,Nec plasma(1080i'ye dek destekliyor).
    İlk sistemim,ancak sinemada çok beğendim,stereo da da ben sistemi çok beğeniyorum,750YTL'lik bir çift whard.9.6 ile ses harika.
    Can HiFi'de B&W 604 ve 603 dinlemiştim,çok tecrübeli değilim,kötü değildi,ancak hesinlikle parasını haketmiyor,yine de gülel güle kullanın.
    Görüntüyü component'den ampli'ye girip amplinin HDMI çkışından DVI kablo ile TV'ni,n DVI girişine bağladım(bendeki nec'in hdmı girişi yok).Bnece görüntü kalitesi çok iyi,galiba upconversion ile ilgili.DVD player VCD oynatmıyor,dandik bir vcd player bağladım,ondaki görüntü bile dvd kalitesinde,bunun nedeni görüntü iyileşmesi ile mi ilgili tam bilmiyorum,ancak vcd'yi direk tv'ye bağlayıp deneyeceğim.
    Tekrar selamlar ve sevgiler,herkese iyi seyirler ve dinletilr.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.amon -- 29 Kasım 2006; 12:22:13 >

• Hayırlı olsun güle güle kullanın.Görüntüdeki iyileşmenin sebebi görüntü iyileştirme özelliğinden kaynaklanıyor.Ben 9.6 yı Türkiye'de ki fiyatıyla değerlendirmeyin derken bunları kastediyorum.Tekrar hayırlı olsun.

Ayrıca sisteminiz ile ilgili yorumlarınızı açacağınız yeni bir başlık altında bizimle paylaşırsanız sevinirim.Fotoğraflarıda aynı şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KillForYou! -- 29 Kasım 2006; 13:00:23 >
  • dr.amon öncelikle cihazınız hayırlı olsun.cihazda video conversion için v.conv özelliğinin on olması ve HDMI up scaling özelliği de, menüden istenen çözünürlük seçilmesi ile aktive oluyor.Bunu yapmışmıydınız acaba?Eğer yapmadıysanız sadece component den gelen güzel görüntüyü alıyorsunuz demektir.Eğer öyleyse bir de bunu yaparak denemenizi tavsiye ederim.Çünkü elinizdeki cihaz 1080 i ,720 p ye kadar up scaling özelliğine sahip.
  • güzel bir amfi hayırlı olsun. :)
  • Cihazı henüz çok kurcalayamadım,ancak video up-convesion on konumunda,HDMI seçili,sağ tarafta 576p 720p,1080i görünüyor,fakat aktif hale gelmiyordu,herüçü de pasif gibi görünüyor,kuran kişi de heralde otomatik yükseltiyor demişti.Akşama kurcalayıp bira bakıcam.
  • sn. dr.amon hayırlı uğurlu olsun. güle güle kullanın. B&W dan performans olarak çok memnunum. ancak fiyat açısından maalesef diyorum hakkaten çok yüksek. performansı merak eden ist.dan arkadaşlar varsa memnuniyetle davet edebilirim.
    bu arada yardımlarından dolayı herkese özelliklede zapatero kardeşimede tekrar tşk. ederim.
    saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: dr.amon

Herkese selamlar,
    oxygene ve aaman00 hayırlı olsun,ben de aranıza katıldım.Sistem 26.11.06'da bağlandı.Sistemi Bursa CD Bank-Said beylerden aldım,çok yardımcı oldular,onlara çok teşekkür ederim,ayrıca benim onları bulmamı bu forum sağladı,forum üyelerine ve onraı bulmamda ve sistem kararımdaki yardımarından dolayı KillForYou'a çooookkk teşekkür edrim.Gelelim sisteme;
    Yamaha RX-V 2600,Cambridge Audio Azur 640C cdp,Azur 540D DVD,Wharfedale 9.6+9.4+9cs+sx250,Nec plasma(1080i'ye dek destekliyor).
    İlk sistemim,ancak sinemada çok beğendim,stereo da da ben sistemi çok beğeniyorum,750YTL'lik bir çift whard.9.6 ile ses harika.
    Can HiFi'de B&W 604 ve 603 dinlemiştim,çok tecrübeli değilim,kötü değildi,ancak hesinlikle parasını haketmiyor,yine de gülel güle kullanın.
    Görüntüyü component'den ampli'ye girip amplinin HDMI çkışından DVI kablo ile TV'ni,n DVI girişine bağladım(bendeki nec'in hdmı girişi yok).Bnece görüntü kalitesi çok iyi,galiba upconversion ile ilgili.DVD player VCD oynatmıyor,dandik bir vcd player bağladım,ondaki görüntü bile dvd kalitesinde,bunun nedeni görüntü iyileşmesi ile mi ilgili tam bilmiyorum,ancak vcd'yi direk tv'ye bağlayıp deneyeceğim.
    Tekrar selamlar ve sevgiler,herkese iyi seyirler ve dinletilr.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.