Şimdi Ara

YAMAHA RX-V1600 e HANGİ KOLONLAR??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
3.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle forumdaki ustalara çok teşekkür ederim. Önerilerizle RX-V1600 almış oldum. Şunu da ayrıca belirteyim ki Türkiye'deki mümessiller çok fahiş fiyatlara mal satıyorlar. Zahmetli oluyor ama imkanı olanlar ihtiyaçlarını kesinlikle yurtdışından karşılasınlar. Fiyatlar en azından yarı yarıya.
    Toplam 140 m2 3,80mt tavan yüksekliği olan salonum var. Bu salonun 7x7=50 m2 lik açık kısmını sinema için düzenleyeceğim. Şöyle diyebiliriz %80 sinema %20 müzik (her tür olabiliyo maalesef). Bu salonu dolduracak ve Yamaha RX-V1600'e uygun hangi hoparlörleri almalıyım? Bütçe açısından daha iyi birşey alabileyim diye öncelikle front, center ve sub alacağım. Bunlar için kafamdan geçen bütçe 3000.-USD. Ancak revize edebilirim. Şiddetle önerilerinize ihtiyacım var. Önerilerinizi F/P açısındanda değerledirirseniz sevinirim. Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aaman00 -- 26 Ekim 2006; 13:54:40 >

• hocam basligini gorunce gozlerim yuvalarindan firladi seninle cok benzer durumdayim. rx-v 1600'u aldim alicam. kararimi verdim gibi. tabi sira geldi kolonlara. seninki kadar buyuk olmasa da benim salon da 80m2 ye yakin olacak. sana gelecek tavsiyeleri dort gozle bekliyorum.
    bu arada, cihazi hic deneme sansiniz oldu mu? kolonlari degilse bile HDMI ile TV'nize giris yaptiniz mi? yaptiysaniz Video Upconversion olayini yasadiniz mi? Ve nerden ne kadara aldiniz? ben yurtdisindayim ve muhtemelen 750-850 euro arasi bir fiyata alacagim. henuz istedigim kolonlari 1600 ile dinleme sansim olmadi, peki siz dinleti yapabilidiniz mi? (dinleyerek degil) ne yazik ki okuyarak/sorarak vardigim sonuc JBL, KEF, Wharfedale ve Klipsch kolonlarin (modelleri su an tam aklimda degil) ciahza uygun olacagi. Ancak gecenlerde girdigim bir magazada JBL L 880 kolonlar gordum. Bu ise gonul vermis Hi-Fi'ci arkadaslar belki kizacak ama o kadar guzel bir goruntusu vardi ki dinlemeden hayran kaldim. Acaba bu kolonlar Turkiye'de var mi? Linkteki siyahi, ben kahvesini gormustum bir harikaydi.http://www.alternate.de/html/shop/productDetails.html?artno=EB%23B24&artno=EB%23B24&
    Seciminde kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: eren_ramazan

hocam basligini gorunce gozlerim yuvalarindan firladi seninle cok benzer durumdayim. rx-v 1600'u aldim alicam. kararimi verdim gibi. tabi sira geldi kolonlara. seninki kadar buyuk olmasa da benim salon da 80m2 ye yakin olacak. sana gelecek tavsiyeleri dort gozle bekliyorum.
    bu arada, cihazi hic deneme sansiniz oldu mu? kolonlari degilse bile HDMI ile TV'nize giris yaptiniz mi? yaptiysaniz Video Upconversion olayini yasadiniz mi? Ve nerden ne kadara aldiniz? ben yurtdisindayim ve muhtemelen 750-850 euro arasi bir fiyata alacagim. henuz istedigim kolonlari 1600 ile dinleme sansim olmadi, peki siz dinleti yapabilidiniz mi? (dinleyerek degil) ne yazik ki okuyarak/sorarak vardigim sonuc JBL, KEF, Wharfedale ve Klipsch kolonlarin (modelleri su an tam aklimda degil) ciahza uygun olacagi. Ancak gecenlerde girdigim bir magazada JBL L 880 kolonlar gordum. Bu ise gonul vermis Hi-Fi'ci arkadaslar belki kizacak ama o kadar guzel bir goruntusu vardi ki dinlemeden hayran kaldim. Acaba bu kolonlar Turkiye'de var mi? Linkteki siyahi, ben kahvesini gormustum bir harikaydi.http://www.alternate.de/html/shop/productDetails.html?artno=EB%23B24&artno=EB%23B24&
    Seciminde kolay gelsin.
    quote:

Orjinalden alıntı: eren_ramazan

hocam basligini gorunce gozlerim yuvalarindan firladi seninle cok benzer durumdayim. rx-v 1600'u aldim alicam. kararimi verdim gibi. tabi sira geldi kolonlara. seninki kadar buyuk olmasa da benim salon da 80m2 ye yakin olacak. sana gelecek tavsiyeleri dort gozle bekliyorum.
    Seciminde kolay gelsin.

sayın dostum
    inanın cihazı eve taşıdım. tv nin yanına koydum öylece seyrediyorum. bağlantıları henüz yaptıramadım. işin montaj kısmından maalesef hiç anlamıyorum. işi bilen birini arıyorum montajı yapması ve kullanımı öğretmesi için. malzeme eksiğim yok işçiliğe ve bilgiye ihtiyacım var. bu işi yapan birileri varsa servis almak isterim duyurulur. yada bu iş basitse neyi nereye takayım nasıl çalıştırayım yönlendirirseniz sevinirim. irtibat kurulursa elimdeki malzeme dökümlerini, cihaz girişlerini vs.. anlatarak yardım alabilirim. ACİL YARDIM pls!!!
    ikincisi ürünü singapurdan aldım. sıkı pazarlıklarla 1450.-singapur$ keş paraya aldım. oda yaklaşık 1350.-YTL ediyor. tüm mağazaları dolaştım. fiyatları birbirine vurdurdum en iyi fiyat bu çıktı. ilgilenenlere adres ve tel verebilirim zira adamlarla dost olduk. web siteleride var merak eden bakabilir. hifibargain.com. bunun yanında kablolarıda çaktırdım. kolonlar hariç bir ekşiğim yok. ıvır zıvır aldığım connectler kablolar vs..775.-sin$ tuttu. bende sabırsızlıkla önerileri bekliyorum. hangi kolonları almalıyım die. ne nereden kaça alınabilir? edindiin bilgileri paylaşırsan sevinirim. üstadlardan ilgi bekliyorum. saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: aaman00

quote:

Seciminde kolay gelsin.

sayın dostum
    inanın cihazı eve taşıdım. tv nin yanına koydum öylece seyrediyorum. bağlantıları henüz yaptıramadım. işin montaj kısmından maalesef hiç anlamıyorum. işi bilen birini arıyorum montajı yapması ve kullanımı öğretmesi için. malzeme eksiğim yok işçiliğe ve bilgiye ihtiyacım var. bu işi yapan birileri varsa servis almak isterim duyurulur. yada bu iş basitse neyi nereye takayım nasıl çalıştırayım yönlendirirseniz sevinirim. irtibat kurulursa elimdeki malzeme dökümlerini, cihaz girişlerini vs.. anlatarak yardım alabilirim. ACİL YARDIM pls!!!
    ikincisi ürünü singapurdan aldım. sıkı pazarlıklarla 1450.-singapur$ keş paraya aldım. oda yaklaşık 1350.-YTL ediyor. tüm mağazaları dolaştım. fiyatları birbirine vurdurdum en iyi fiyat bu çıktı. ilgilenenlere adres ve tel verebilirim zira adamlarla dost olduk. web siteleride var merak eden bakabilir. hifibargain.com. bunun yanında kablolarıda çaktırdım. kolonlar hariç bir ekşiğim yok. ıvır zıvır aldığım connectler kablolar vs..775.-sin$ tuttu. bende sabırsızlıkla önerileri bekliyorum. hangi kolonları almalıyım die. ne nereden kaça alınabilir? edindiin bilgileri paylaşırsan sevinirim. üstadlardan ilgi bekliyorum. saygılar...

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bulabiliyorsanız ya TECHNICHS M1000 ya da KLIPSCH RF-35

başka kolon tanımam ... benden söylemesi

• quote:

quote:

Seciminde kolay gelsin.

sayın dostum

Alıntıları Göster
    eren_ramazan rx-v 1600 ile video upconversion olayını ben denedim..ben, digitürk ve uydu receiver cihazlarımı ayrı ayrı plazma ekrana scart ile bağladığım gibi, receiver üzerinden hdmı ile upconversion yaparak da plazmaya gönderiyorum.Açıkcası bu sayede elde ettiğim görüntü normal scart bağlantı ile elde ettiğim görüntüden pek farklı değil.Yani gözle görülür bir iyileşme felan bekliyorsan, ben öyle bir şey yakalayamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: zapatero

eren_ramazan rx-v 1600 ile video upconversion olayını ben denedim..ben, digitürk ve uydu receiver cihazlarımı ayrı ayrı plazma ekrana scart ile bağladığım gibi, receiver üzerinden hdmı ile upconversion yaparak da plazmaya gönderiyorum.Açıkcası bu sayede elde ettiğim görüntü normal scart bağlantı ile elde ettiğim görüntüden pek farklı değil.Yani gözle görülür bir iyileşme felan bekliyorsan, ben öyle bir şey yakalayamadım.

Alıntıları Göster
    arkadasim,
    En kotu hoparlor sistemi,magazalarda hep beraber satilan,home-cinema ampli+ve beraberindeki hoparlorlerdir.
    daha iyisi,amplini ayri, hoparlor sistemini,ayri kurdugun zaman olur.
    markalarda asagi yukari aynidir.zevke gore degisir.
    JM LAB,INFINITY,KEF,BW,KLIPSCH,TRIANGLE,STUDIO LAB,JBL,MISSION,DYNAUDIO,DAVIS.Aklima gelen markalar.
    Birde daha iyi bir sistem için.Tek bir ampli yerine
    Bir sinema amlisinin,bolunmus hali,yani
    Preampli (dekoder)
    Dvd
    subwoofer
    Hoparlor sayisina gore power ampli
    5.1 için 3 power ampli
    7.1 için 4 power ampli
    9.1 için 5 power ampli
    Yukaridaki bu sistemden daha iyisini elde ettim stereo dinlemeler için
    preampli 7.1 analog çikisli
    Dvd(dekoderli)
    4 powerampli
    subwoofer
    Uzun arastirmalardan sonra hoparlor sistemimi Infinity nin 2000 yilindan evvel çikardigi Kappa serisinde kildim.(infinity nin harman kardon tarafindan satin alinmasindan once)Benim infinityler california yapimi.simdiki gibi danimarka degil.

Bence iyi bir sistem için once bir çift akustik kolonla baslamak gerek,sonra yavas yavas,teker teker sistemini kurarsin!Hiç bir zaman beraber satilan hoparloe sistemleri iyi degildir.Sistemde en onemlisi front da kullandigin akustik kolonlardir.Sonra center ve digerleri gelir.Iyi bir çift kolonun varsa,amplilerinde guçlu ise ,subwoofer kullanmana bile gerek kalmaz.
    Iyi bir 5.1 ,7.1 ve 9.1 den daha iyidir.Zira 7.1 ve 9.1 ,5.1 çikisin sadece bolunmus halidir!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: 2000watts

arkadasim,
    En kotu hoparlor sistemi,magazalarda hep beraber satilan,home-cinema ampli+ve beraberindeki hoparlorlerdir.
    daha iyisi,amplini ayri, hoparlor sistemini,ayri kurdugun zaman olur.
    markalarda asagi yukari aynidir.zevke gore degisir.
    JM LAB,INFINITY,KEF,BW,KLIPSCH,TRIANGLE,STUDIO LAB,JBL,MISSION,DYNAUDIO,DAVIS.Aklima gelen markalar.
    Birde daha iyi bir sistem için.Tek bir ampli yerine
    Bir sinema amlisinin,bolunmus hali,yani
    Preampli (dekoder)
    Dvd
    subwoofer
    Hoparlor sayisina gore power ampli
    5.1 için 3 power ampli
    7.1 için 4 power ampli
    9.1 için 5 power ampli
    Yukaridaki bu sistemden daha iyisini elde ettim stereo dinlemeler için
    preampli 7.1 analog çikisli
    Dvd(dekoderli)
    4 powerampli
    subwoofer
    Uzun arastirmalardan sonra hoparlor sistemimi Infinity nin 2000 yilindan evvel çikardigi Kappa serisinde kildim.(infinity nin harman kardon tarafindan satin alinmasindan once)Benim infinityler california yapimi.simdiki gibi danimarka degil.

Bence iyi bir sistem için once bir çift akustik kolonla baslamak gerek,sonra yavas yavas,teker teker sistemini kurarsin!Hiç bir zaman beraber satilan hoparloe sistemleri iyi degildir.Sistemde en onemlisi front da kullandigin akustik kolonlardir.Sonra center ve digerleri gelir.Iyi bir çift kolonun varsa,amplilerinde guçlu ise ,subwoofer kullanmana bile gerek kalmaz.
    Iyi bir 5.1 ,7.1 ve 9.1 den daha iyidir.Zira 7.1 ve 9.1 ,5.1 çikisin sadece bolunmus halidir!!!

Alıntıları Göster
    Bende rx-v 1600 a speaker alma asamasindayim, daha dogrusu 2 aya yakindir alicamda henuz tam karar verebilmis degilim.
    daha onceki forumlardada yazmistim. klipsch in rf35 rs 35 rc 35 ine karar kilmistim ki, distributorunden rf 35 in stokta olmadigini ve artik uretilmedigi haberini aldim. Ardindan energy kolonlara yoneldim ve arastirmalarim sonrasinda 2 seri uzerinde karar kildim 1 i c-9 c-3 cc-1 ve rc-70 rc-10 rc-lcr
    artik bir sekilde almayi planliyorum bu 2 sinden birini.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ersen79

Bende rx-v 1600 a speaker alma asamasindayim, daha dogrusu 2 aya yakindir alicamda henuz tam karar verebilmis degilim.
    daha onceki forumlardada yazmistim. klipsch in rf35 rs 35 rc 35 ine karar kilmistim ki, distributorunden rf 35 in stokta olmadigini ve artik uretilmedigi haberini aldim. Ardindan energy kolonlara yoneldim ve arastirmalarim sonrasinda 2 seri uzerinde karar kildim 1 i c-9 c-3 cc-1 ve rc-70 rc-10 rc-lcr
    artik bir sekilde almayi planliyorum bu 2 sinden birini.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar CAN HiFi RX-V1600 için aşağıdakileri öneriyor 5000.-USD bütçesi var. Bu bütçeye daha iyi birşey alınabilirmi yada aynı performansı, farklı daha ucuz bir üründen alabilirmiyim? ne dersiniz?? görüşlerinizi bekliyorum.

ÖNLER : B&W DM604 S3
    Description 3-way vented-box system
    Dimensions Height: 994mm (39.1in)
    Width: 236mm (9.3in)
    Depth: 398mm (15.7in)
    Net Weight 29.2kg / 64.2lb
    Freq. Response 39Hz - 22kHz ± 3dB on reference axis
    Freq. Range -6dB at 30Hz and 42kHz
    Sensitivity 90dB spl (2.83V 1m)
    Normal Impedance 8 ohms (minimum 3 ohms)
    Power Handling 25W - 200W into 8 ohms on unclipped programme
    Drive Units Unit 1: 1x 25mm (1in) metal dome high-frequency
    Unit 2: 1x 180mm (7in) woven Kevlar® cone midrange
    Unit 3: 2x 180mm (7in) aluminium cone bass
    Dispersion Description: Within 2dB of response on reference axis
    Horizontal: over 40° arc
    Vertical: over 10° arc
    Harmonic Distortion 2nd & 3rd harmonics <1% 42Hz - 20kHz (90dB spl, 1m)
    Crossover Frequency 450Hz, 4kHz
    Max. Recommended Cable Impedance 0.1 ohms

CENTER : B&W LCR600 S3
    Description 2.5-way vented-box system with magnetic shielding
    Dimensions Height: 204mm (8in)
    Width: 545mm (21.8in)
    Depth: 311mm (12.2in)
    Net Weight 12.5kg / 27.5lb
    Freq. Response 60Hz - 22kHz ± 3dB on reference axis
    Freq. Range -6dB at 48Hz and 42kHz
    Sensitivity 89dB spl (2.83V, 1m)
    Normal Impedance 8 ohms (minimum 3.0 ohms)
    Power Handling 25W - 150W into 8 ohms on unclipped programme
    Unit 2: 1x 165mm (6.5in) woven Kevlar® cone bass/midrange
    Unit 3: 1x 165mm (6.5in) woven Kevlar® cone bass
    Vertical: over 20° arc
    Harmonic Distortion 2nd & 3rd harmonics <1% 70Hz - 20kHz (90dB spl, 1m)
    Crossover Frequency 300Hz, 4kHz

SUBWOOFER : B&W ASW650
    Description Active closed-box subwoofer system
    Dimensions Height: 417mm (16.4 in) not including removable spike feet
    Width: 415mm (16.3 in)
    Depth: 495mm (19.5 in) including grille and controls
    Allow extra 50mm (2 in) clearance at rear for ventilation
    Net Weight 25.5kg / 56 lb
    Freq. Response -3dB 25Hz – 33/150Hz adjustable (EQ at A)
    Freq. Range -6dB 20Hz – 40/180Hz adjustable (EQ at A)
    Drive Units Unit 1: 300mm (12 in) dia paper/Kevlar® cone long-throw
    Unit 2:
    Unit 3:
    Sub Woofer Amplifier Description: Class B
    Power Output: 200W continuous
    Rated Power Consumption: 280W
    Input Impedance: 22k ohms
    Signal Noise: 90dB
    Functions: Volume level - Low-pass filter frequency - Low-pass filter bypass - Bass roll-off alignment - Phase 0/180 - Auto sense on/standby
    Inputs: Line In (RCA Phono)
    Speaker Level In (binding posts)
    Outputs: Line Out (RCA Phono, high-passed)
    Link Out (RCA Phono, parallel to Line In)
    Speaker Level Out (binding posts, high-passed)
    Low Pass Filter Active 2nd-order, variable cut-off frequency
    High Pass Filter Line level: Active 3rd-order at 80 Hz
    Speaker Level: Passive 1st-order at 80Hz into 8 ohm resistor
    (Response of passive filters dependent on load impedance)

ARKA : B&W DM603 S2
    Description 2-way vented-box system
    Dimensions Height: 850mm (33.5in)
    Width: 204mm (8.0in)
    Depth: 288mm (11.3in)
    Net Weight 14.5kg / 31.9lb
    Freq. Response 50Hz - 22kHz ± 3dB on reference axis
    Freq. Range -6dB at 40Hz and 42kHz
    Sensitivity 88dB spl (2.83V 1m)
    Power Handling 25W - 100W into 8 ohms on unclipped programme
    Unit 2: 1x 165mm (6½in) woven Kevlar® cone bass/midrange
    Unit 3:
    Harmonic Distortion 2nd & 3rd harmonics <1% 60Hz - 20kHz (90dB spl, 1m)
    Crossover Frequency 4kHz

• quote:

Arkadaşlar CAN HiFi RX-V1600 için aşağıdakileri öneriyor 5000.-USD bütçesi var. Bu bütçeye daha iyi birşey alınabilirmi yada aynı performansı, farklı daha ucuz bir üründen alabilirmiyim? ne dersiniz?? görüşlerinizi bekliyorum.

ÖNLER : B&W DM604 S3
    Description 3-way vented-box system
    Dimensions Height: 994mm (39.1in)
    Width: 236mm (9.3in)
    Depth: 398mm (15.7in)
    Net Weight 29.2kg / 64.2lb
    Freq. Response 39Hz - 22kHz ± 3dB on reference axis
    Freq. Range -6dB at 30Hz and 42kHz
    Sensitivity 90dB spl (2.83V 1m)
    Normal Impedance 8 ohms (minimum 3 ohms)
    Power Handling 25W - 200W into 8 ohms on unclipped programme
    Unit 2: 1x 180mm (7in) woven Kevlar® cone midrange
    Unit 3: 2x 180mm (7in) aluminium cone bass
    Harmonic Distortion 2nd & 3rd harmonics <1% 42Hz - 20kHz (90dB spl, 1m)
    Crossover Frequency 450Hz, 4kHz

CENTER : B&W LCR600 S3
    Description 2.5-way vented-box system with magnetic shielding
    Dimensions Height: 204mm (8in)
    Width: 545mm (21.8in)
    Depth: 311mm (12.2in)
    Net Weight 12.5kg / 27.5lb
    Freq. Response 60Hz - 22kHz ± 3dB on reference axis
    Freq. Range -6dB at 48Hz and 42kHz
    Sensitivity 89dB spl (2.83V, 1m)
    Power Handling 25W - 150W into 8 ohms on unclipped programme
    Unit 2: 1x 165mm (6.5in) woven Kevlar® cone bass/midrange
    Unit 3: 1x 165mm (6.5in) woven Kevlar® cone bass
    Vertical: over 20° arc
    Harmonic Distortion 2nd & 3rd harmonics <1% 70Hz - 20kHz (90dB spl, 1m)
    Crossover Frequency 300Hz, 4kHz

SUBWOOFER : B&W ASW650
    Description Active closed-box subwoofer system
    Dimensions Height: 417mm (16.4 in) not including removable spike feet
    Width: 415mm (16.3 in)
    Depth: 495mm (19.5 in) including grille and controls
    Allow extra 50mm (2 in) clearance at rear for ventilation
    Net Weight 25.5kg / 56 lb
    Freq. Response -3dB 25Hz – 33/150Hz adjustable (EQ at A)
    Freq. Range -6dB 20Hz – 40/180Hz adjustable (EQ at A)
    Drive Units Unit 1: 300mm (12 in) dia paper/Kevlar® cone long-throw
    Unit 2:
    Unit 3:
    Sub Woofer Amplifier Description: Class B
    Power Output: 200W continuous
    Rated Power Consumption: 280W
    Input Impedance: 22k ohms
    Signal Noise: 90dB
    Functions: Volume level - Low-pass filter frequency - Low-pass filter bypass - Bass roll-off alignment - Phase 0/180 - Auto sense on/standby
    Inputs: Line In (RCA Phono)
    Speaker Level In (binding posts)
    Outputs: Line Out (RCA Phono, high-passed)
    Link Out (RCA Phono, parallel to Line In)
    Speaker Level Out (binding posts, high-passed)
    Low Pass Filter Active 2nd-order, variable cut-off frequency
    High Pass Filter Line level: Active 3rd-order at 80 Hz
    Speaker Level: Passive 1st-order at 80Hz into 8 ohm resistor
    (Response of passive filters dependent on load impedance)

ARKA : B&W DM603 S2
    Description 2-way vented-box system
    Dimensions Height: 850mm (33.5in)
    Width: 204mm (8.0in)
    Depth: 288mm (11.3in)
    Net Weight 14.5kg / 31.9lb
    Freq. Response 50Hz - 22kHz ± 3dB on reference axis
    Freq. Range -6dB at 40Hz and 42kHz
    Sensitivity 88dB spl (2.83V 1m)
    Power Handling 25W - 100W into 8 ohms on unclipped programme
    Unit 2: 1x 165mm (6½in) woven Kevlar® cone bass/midrange
    Unit 3:
    Harmonic Distortion 2nd & 3rd harmonics <1% 60Hz - 20kHz (90dB spl, 1m)
    Crossover Frequency 4kHz

Alıntıları Göster
    5000$ bütçem olsa, sistemi Opus Serisinden kurarım.B&W'lerden hem stereoda hem de surround daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: KillForYou!

5000$ bütçem olsa, sistemi Opus Serisinden kurarım.B&W'lerden hem stereoda hem de surround daha iyi.

Alıntıları Göster
    az once bir arkadasla gorustum yamaha rx-v 1600 e soyle bir sistem kurmayi onerdi yaklasik fiyatida avr siz 3300 $

Front Jbl L890
    Rear jbl E100
    center jbl studyo LC2

Rearlari buyuk istemezsen e-50 de dusunulebilir dedi.

L890 lari dinleme firsati olan oldu mu ? e100 e gore nasillar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KillForYou!

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: KillForYou!

opus serisinden düşünsem; yukarda sistemin kurulacağı yeri tarif ettim. bunlar benim salonu doldururmu? hangi seri olmalı? sistem kaça çıkar? nerede dinleyebilirim? yardımcı olurmusun pls?

alternatif önerisi olan bilgili arrkadaşların önerilerinide bekliyorum.
    saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aaman00 -- 28 Ekim 2006; 11:58:58 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: KillForYou!

opus serisinden düşünsem; yukarda sistemin kurulacağı yeri tarif ettim. bunlar benim salonu doldururmu? hangi seri olmalı? sistem kaça çıkar? nerede dinleyebilirim? yardımcı olurmusun pls?

alternatif önerisi olan bilgili arrkadaşların önerilerinide bekliyorum.
    saygılar...

Alıntıları Göster
    arkadaşlar. ilginize teşekkür ederim. B&W 600 serisini alarak sistemi tamamladım. set up ayarları konusunda yardımcı olabilecek bir arkadaş arıyorum?? bilgisi olan varmı??

• quote:

arkadaşlar. ilginize teşekkür ederim. B&W 600 serisini alarak sistemi tamamladım. set up ayarları konusunda yardımcı olabilecek bir arkadaş arıyorum?? bilgisi olan varmı??

Alıntıları Göster
    öğrenmek istediğiniz nedir?
    cihazı kullanıyorum belki yardımcı olabilirim.Fakat şu kadarını söyliyeyim yabancı diliniz varsa eğer kullanma klavuzunda herşey mevcut.
  • quote:

cihazı kullanıyorum belki yardımcı olabilirim.Fakat şu kadarını söyliyeyim yabancı diliniz varsa eğer kullanma klavuzunda herşey mevcut.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: zapatero

maalesef kullanma kılavuzunu çözecek kadar yeterli değül.
    sterio müzik dinledikten sonra, DVD seyrederken otomatik olarak 5.1 e geçmiyor. kumandadaki "standard" tuşuna basınca menu de standard yazıyor. suraund bu durumda devredemidir? menu de suraund hangi tuşla yazar?

• quote:

quote:

sterio müzik dinledikten sonra, DVD seyrederken otomatik olarak 5.1 e geçmiyor. kumandadaki "standard" tuşuna basınca menu de standard yazıyor. suraund bu durumda devredemidir? menu de suraund hangi tuşla yazar?

Alıntıları Göster
    selam arkadaşım .öncelikle cihazın sağ alt kısmına doğru olan alanda hoparlörlerin isimlerini yazan sarı renkli minik kare kutucuklar vardır.Bunlardan anladığım kadarıyla sizin ekranınızda L ve R olanlar yanıyor.Bu cihaz otomatik olarak kaynağı algılama seçeneği seçili olarak gelir ama tabii sizdeki durumu bilemiyorum.Öncelikle ilk yapmanız gereken dvd cihazınızı dijital kablo ile receiver a bağlamak.Sanırım bunu yaptınız.Eğer yapmadıysanız zaten o zaman 5.1 veya 7.1 ses alamazsınız.Optik dijital bağlantı veya coaxial bağlantıdan birini yapın bunun için.Daha sonra uzaktan kumandanın yan tarafındaki dönen düğme ile amp,source,tv seçeneklerinden amp ı seçin ve kumanda üzerindeki set menü düğmesine basarak tv ekranınızda menünün çıkmasını sağlayın.Burada manuel setup ı seçin.Burada 1 BASIC MENU karşınıza çıkacak.A)SPEKAER SET seçeneğine girip, bütün kanallar için hoparlör ayarlarını yapmanız gerekiyor.Örneğin subwooferınız varsa LFE/BASS OUT seçeneğinde, ok işareti SWFR üzerinde olacak şekilde seçmelisiniz.Front sp seçeneğinde ise ön hoparlörleriniz büyükse LARGE ı ,değilse SMALL u seçin.CENTER SP seçeneğinde uygun seçeneği ,surrround L/R speakers seçeneğinde uygun olanı seçin.(Önemli : Bunlarda NONE seçili olursa bu kanallardan ses gelmez.)Daha sonra SB L/R SP seçeneğinde eğer sisteminizi 5.1 seçtiyseniz none ı seçin..eğer arkaya da 2 hoparlör aldıysanız ve bunlar büyükse LRGX2 yi , küçükse SMLX2 yi seçin.Böylece 7.1 sistemi tanımlamış olucaksınız.Yok eğer arkaya tek hoparlör aldıysanız aynısını LRGX1 veya SMLX1 şeklinde sisteme tanıtın.Aynı menünün ikinci sayfasında E) TEST TONE seçeneğine girerek tüm hoparlörlerden ses gelip gelmediğini deneyin.Basic menuden sonra 4 OPTION MENU ye girin.Burada C) AUDIO SELECT seçeneğinde AUTO nun seçili olduğundan emin olun,değilse AUTO yu seçin.Artık cihazınız kendine giren ses kaynağını otomatik olarak tanıyacak ve ona göre çalışacaktır.Bütün bunlardan sonra menülerden çıkın ve bir dvd film takarak izleyin.bu sefer ekranın sağ alt tarafına yakın noktada sarı minik kutucuklardan L,C,R,SL,SR ve LFE yazılı 6 tane görürseniz sisteminiz 5.1 sesi algılamış demektir.(tabii 5.1 dolby veya dts film koymak kaydıyla) kumanda üzerindeki ses alanları ile SB yazan sarı minik kutucuğu da yakarsanız sanal olarak arka kanala da ses göndermiş olursunuz.Ya da 6.1 yüklenmiş bir dvd film izlerseniz o zaten otomatik olarak yanacaktır.Biraz uzun oldu belki ama sabırla uygularsanız olay çözülecektir.Ters giden bir durum olursa gene yazın.Ama dvd den dijital ses girişi yapmayı unutmayın.Yoksa bunların hiçbiri olmaz.selamlar.
    quote:

Orjinalden alıntı: aaman00

quote:

• quote:

selam arkadaşım .öncelikle cihazın sağ alt kısmına doğru olan alanda hoparlörlerin isimlerini yazan sarı renkli minik kare kutucuklar vardır.Bunlardan anladığım kadarıyla sizin ekranınızda L ve R olanlar yanıyor.Bu cihaz otomatik olarak kaynağı algılama seçeneği seçili olarak gelir ama tabii sizdeki durumu bilemiyorum.Öncelikle ilk yapmanız gereken dvd cihazınızı dijital kablo ile receiver a bağlamak.Sanırım bunu yaptınız.Eğer yapmadıysanız zaten o zaman 5.1 veya 7.1 ses alamazsınız.Optik dijital bağlantı veya coaxial bağlantıdan birini yapın bunun için.Daha sonra uzaktan kumandanın yan tarafındaki dönen düğme ile amp,source,tv seçeneklerinden amp ı seçin ve kumanda üzerindeki set menü düğmesine basarak tv ekranınızda menünün çıkmasını sağlayın.Burada manuel setup ı seçin.Burada 1 BASIC MENU karşınıza çıkacak.A)SPEKAER SET seçeneğine girip, bütün kanallar için hoparlör ayarlarını yapmanız gerekiyor.Örneğin subwooferınız varsa LFE/BASS OUT seçeneğinde, ok işareti SWFR üzerinde olacak şekilde seçmelisiniz.Front sp seçeneğinde ise ön hoparlörleriniz büyükse LARGE ı ,değilse SMALL u seçin.CENTER SP seçeneğinde uygun seçeneği ,surrround L/R speakers seçeneğinde uygun olanı seçin.(Önemli : Bunlarda NONE seçili olursa bu kanallardan ses gelmez.)Daha sonra SB L/R SP seçeneğinde eğer sisteminizi 5.1 seçtiyseniz none ı seçin..eğer arkaya da 2 hoparlör aldıysanız ve bunlar büyükse LRGX2 yi , küçükse SMLX2 yi seçin.Böylece 7.1 sistemi tanımlamış olucaksınız.Yok eğer arkaya tek hoparlör aldıysanız aynısını LRGX1 veya SMLX1 şeklinde sisteme tanıtın.Aynı menünün ikinci sayfasında E) TEST TONE seçeneğine girerek tüm hoparlörlerden ses gelip gelmediğini deneyin.Basic menuden sonra 4 OPTION MENU ye girin.Burada C) AUDIO SELECT seçeneğinde AUTO nun seçili olduğundan emin olun,değilse AUTO yu seçin.Artık cihazınız kendine giren ses kaynağını otomatik olarak tanıyacak ve ona göre çalışacaktır.Bütün bunlardan sonra menülerden çıkın ve bir dvd film takarak izleyin.bu sefer ekranın sağ alt tarafına yakın noktada sarı minik kutucuklardan L,C,R,SL,SR ve LFE yazılı 6 tane görürseniz sisteminiz 5.1 sesi algılamış demektir.(tabii 5.1 dolby veya dts film koymak kaydıyla) kumanda üzerindeki ses alanları ile SB yazan sarı minik kutucuğu da yakarsanız sanal olarak arka kanala da ses göndermiş olursunuz.Ya da 6.1 yüklenmiş bir dvd film izlerseniz o zaten otomatik olarak yanacaktır.Biraz uzun oldu belki ama sabırla uygularsanız olay çözülecektir.Ters giden bir durum olursa gene yazın.Ama dvd den dijital ses girişi yapmayı unutmayın.Yoksa bunların hiçbiri olmaz.selamlar.
    quote:

quote:

Alıntıları Göster
    tşkler zapateroo kardeşim.
    yardım dediğin ancak bu kadar olur. çok teşekkür ederim becerdim sayende.
    saygılar...

selam arkadaşım .öncelikle cihazın sağ alt kısmına doğru olan alanda hoparlörlerin isimlerini yazan sarı renkli minik kare kutucuklar vardır.Bunlardan anladığım kadarıyla sizin ekranınızda L ve R olanlar yanıyor.Bu cihaz otomatik olarak kaynağı algılama seçeneği seçili olarak gelir ama tabii sizdeki durumu bilemiyorum.Öncelikle ilk yapmanız gereken dvd cihazınızı dijital kablo ile receiver a bağlamak.Sanırım bunu yaptınız.Eğer yapmadıysanız zaten o zaman 5.1 veya 7.1 ses alamazsınız.Optik dijital bağlantı veya coaxial bağlantıdan birini yapın bunun için.Daha sonra uzaktan kumandanın yan tarafındaki dönen düğme ile amp,source,tv seçeneklerinden amp ı seçin ve kumanda üzerindeki set menü düğmesine basarak tv ekranınızda menünün çıkmasını sağlayın.Burada manuel setup ı seçin.Burada 1 BASIC MENU karşınıza çıkacak.A)SPEKAER SET seçeneğine girip, bütün kanallar için hoparlör ayarlarını yapmanız gerekiyor.Örneğin subwooferınız varsa LFE/BASS OUT seçeneğinde, ok işareti SWFR üzerinde olacak şekilde seçmelisiniz.Front sp seçeneğinde ise ön hoparlörleriniz büyükse LARGE ı ,değilse SMALL u seçin.CENTER SP seçeneğinde uygun seçeneği ,surrround L/R speakers seçeneğinde uygun olanı seçin.(Önemli : Bunlarda NONE seçili olursa bu kanallardan ses gelmez.)Daha sonra SB L/R SP seçeneğinde eğer sisteminizi 5.1 seçtiyseniz none ı seçin..eğer arkaya da 2 hoparlör aldıysanız ve bunlar büyükse LRGX2 yi , küçükse SMLX2 yi seçin.Böylece 7.1 sistemi tanımlamış olucaksınız.Yok eğer arkaya tek hoparlör aldıysanız aynısını LRGX1 veya SMLX1 şeklinde sisteme tanıtın.Aynı menünün ikinci sayfasında E) TEST TONE seçeneğine girerek tüm hoparlörlerden ses gelip gelmediğini deneyin.Basic menuden sonra 4 OPTION MENU ye girin.Burada C) AUDIO SELECT seçeneğinde AUTO nun seçili olduğundan emin olun,değilse AUTO yu seçin.Artık cihazınız kendine giren ses kaynağını otomatik olarak tanıyacak ve ona göre çalışacaktır.Bütün bunlardan sonra menülerden çıkın ve bir dvd film takarak izleyin.bu sefer ekranın sağ alt tarafına yakın noktada sarı minik kutucuklardan L,C,R,SL,SR ve LFE yazılı 6 tane görürseniz sisteminiz 5.1 sesi algılamış demektir.(tabii 5.1 dolby veya dts film koymak kaydıyla) kumanda üzerindeki ses alanları ile SB yazan sarı minik kutucuğu da yakarsanız sanal olarak arka kanala da ses göndermiş olursunuz.Ya da 6.1 yüklenmiş bir dvd film izlerseniz o zaten otomatik olarak yanacaktır.Biraz uzun oldu belki ama sabırla uygularsanız olay çözülecektir.Ters giden bir durum olursa gene yazın.Ama dvd den dijital ses girişi yapmayı unutmayın.Yoksa bunların hiçbiri olmaz.selamlar. Orjinalden alıntı

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster

selam arkadaşım .öncelikle cihazın sağ alt kısmına doğru olan alanda hoparlörlerin isimlerini yazan sarı renkli minik kare kutucuklar vardır.Bunlardan anladığım kadarıyla sizin ekranınızda L ve R olanlar yanıyor.Bu cihaz otomatik olarak kaynağı algılama seçeneği seçili olarak gelir ama tabii sizdeki durumu bilemiyorum.Öncelikle ilk yapmanız gereken dvd cihazınızı dijital kablo ile receiver a bağlamak.Sanırım bunu yaptınız.Eğer yapmadıysanız zaten o zaman 5.1 veya 7.1 ses alamazsınız.Optik dijital bağlantı veya coaxial bağlantıdan birini yapın bunun için.Daha sonra uzaktan kumandanın yan tarafındaki dönen düğme ile amp,source,tv seçeneklerinden amp ı seçin ve kumanda üzerindeki set menü düğmesine basarak tv ekranınızda menünün çıkmasını sağlayın.Burada manuel setup ı seçin.Burada 1 BASIC MENU karşınıza çıkacak.A)SPEKAER SET seçeneğine girip, bütün kanallar için hoparlör ayarlarını yapmanız gerekiyor.Örneğin subwooferınız varsa LFE/BASS OUT seçeneğinde, ok işareti SWFR üzerinde olacak şekilde seçmelisiniz.Front sp seçeneğinde ise ön hoparlörleriniz büyükse LARGE ı ,değilse SMALL u seçin.CENTER SP seçeneğinde uygun seçeneği ,surrround L/R speakers seçeneğinde uygun olanı seçin.(Önemli : Bunlarda NONE seçili olursa bu kanallardan ses gelmez.)Daha sonra SB L/R SP seçeneğinde eğer sisteminizi 5.1 seçtiyseniz none ı seçin..eğer arkaya da 2 hoparlör aldıysanız ve bunlar büyükse LRGX2 yi , küçükse SMLX2 yi seçin.Böylece 7.1 sistemi tanımlamış olucaksınız.Yok eğer arkaya tek hoparlör aldıysanız aynısını LRGX1 veya SMLX1 şeklinde sisteme tanıtın.Aynı menünün ikinci sayfasında E) TEST TONE seçeneğine girerek tüm hoparlörlerden ses gelip gelmediğini deneyin.Basic menuden sonra 4 OPTION MENU ye girin.Burada C) AUDIO SELECT seçeneğinde AUTO nun seçili olduğundan emin olun,değilse AUTO yu seçin.Artık cihazınız kendine giren ses kaynağını otomatik olarak tanıyacak ve ona göre çalışacaktır.Bütün bunlardan sonra menülerden çıkın ve bir dvd film takarak izleyin.bu sefer ekranın sağ alt tarafına yakın noktada sarı minik kutucuklardan L,C,R,SL,SR ve LFE yazılı 6 tane görürseniz sisteminiz 5.1 sesi algılamış demektir.(tabii 5.1 dolby veya dts film koymak kaydıyla) kumanda üzerindeki ses alanları ile SB yazan sarı minik kutucuğu da yakarsanız sanal olarak arka kanala da ses göndermiş olursunuz.Ya da 6.1 yüklenmiş bir dvd film izlerseniz o zaten otomatik olarak yanacaktır.Biraz uzun oldu belki ama sabırla uygularsanız olay çözülecektir.Ters giden bir durum olursa gene yazın.Ama dvd den dijital ses girişi yapmayı unutmayın.Yoksa bunların hiçbiri olmaz.selamlar. Orjinalden alıntı: aaman00

[

bravo zapatero hocam, ben okurken yoruldum sen nasil yazdin inan helal olsun. yardim diye buna derim ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eren_ramazan -- 3 Kasım 2006; 1:49:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eren_ramazan

selam arkadaşım .öncelikle cihazın sağ alt kısmına doğru olan alanda hoparlörlerin isimlerini yazan sarı renkli minik kare kutucuklar vardır.Bunlardan anladığım kadarıyla sizin ekranınızda L ve R olanlar yanıyor.Bu cihaz otomatik olarak kaynağı algılama seçeneği seçili olarak gelir ama tabii sizdeki durumu bilemiyorum.Öncelikle ilk yapmanız gereken dvd cihazınızı dijital kablo ile receiver a bağlamak.Sanırım bunu yaptınız.Eğer yapmadıysanız zaten o zaman 5.1 veya 7.1 ses alamazsınız.Optik dijital bağlantı veya coaxial bağlantıdan birini yapın bunun için.Daha sonra uzaktan kumandanın yan tarafındaki dönen düğme ile amp,source,tv seçeneklerinden amp ı seçin ve kumanda üzerindeki set menü düğmesine basarak tv ekranınızda menünün çıkmasını sağlayın.Burada manuel setup ı seçin.Burada 1 BASIC MENU karşınıza çıkacak.A)SPEKAER SET seçeneğine girip, bütün kanallar için hoparlör ayarlarını yapmanız gerekiyor.Örneğin subwooferınız varsa LFE/BASS OUT seçeneğinde, ok işareti SWFR üzerinde olacak şekilde seçmelisiniz.Front sp seçeneğinde ise ön hoparlörleriniz büyükse LARGE ı ,değilse SMALL u seçin.CENTER SP seçeneğinde uygun seçeneği ,surrround L/R speakers seçeneğinde uygun olanı seçin.(Önemli : Bunlarda NONE seçili olursa bu kanallardan ses gelmez.)Daha sonra SB L/R SP seçeneğinde eğer sisteminizi 5.1 seçtiyseniz none ı seçin..eğer arkaya da 2 hoparlör aldıysanız ve bunlar büyükse LRGX2 yi , küçükse SMLX2 yi seçin.Böylece 7.1 sistemi tanımlamış olucaksınız.Yok eğer arkaya tek hoparlör aldıysanız aynısını LRGX1 veya SMLX1 şeklinde sisteme tanıtın.Aynı menünün ikinci sayfasında E) TEST TONE seçeneğine girerek tüm hoparlörlerden ses gelip gelmediğini deneyin.Basic menuden sonra 4 OPTION MENU ye girin.Burada C) AUDIO SELECT seçeneğinde AUTO nun seçili olduğundan emin olun,değilse AUTO yu seçin.Artık cihazınız kendine giren ses kaynağını otomatik olarak tanıyacak ve ona göre çalışacaktır.Bütün bunlardan sonra menülerden çıkın ve bir dvd film takarak izleyin.bu sefer ekranın sağ alt tarafına yakın noktada sarı minik kutucuklardan L,C,R,SL,SR ve LFE yazılı 6 tane görürseniz sisteminiz 5.1 sesi algılamış demektir.(tabii 5.1 dolby veya dts film koymak kaydıyla) kumanda üzerindeki ses alanları ile SB yazan sarı minik kutucuğu da yakarsanız sanal olarak arka kanala da ses göndermiş olursunuz.Ya da 6.1 yüklenmiş bir dvd film izlerseniz o zaten otomatik olarak yanacaktır.Biraz uzun oldu belki ama sabırla uygularsanız olay çözülecektir.Ters giden bir durum olursa gene yazın.Ama dvd den dijital ses girişi yapmayı unutmayın.Yoksa bunların hiçbiri olmaz.selamlar. Orjinalden alıntı: aaman00

[

bravo zapatero hocam, ben okurken yoruldum sen nasil yazdin inan helal olsun. yardim diye buna derim ben.

Alıntıları Göster
    mahcup etmeyin yaw...işinize yaradığına sevindim...keyifli seyirler

• quote:

mahcup etmeyin yaw...işinize yaradığına sevindim...keyifli seyirler

Alıntıları Göster
    bas da patlama/çınlama oluyor. nasıl engellleyebilirim? fikri olan varmı??
  • quote:

bas da patlama/çınlama oluyor. nasıl engellleyebilirim? fikri olan varmı??

Alıntıları Göster
    SUBWOOFER ı nızın arkasındaki frekans ayarları varsa onlarla ve volume ayarıyla deneme yapabilirmisiniz.Çınlama olayını ise hiç bilemiyorum.Biraz garip geldi.Bir de menu de manuel setup da , SOUND MENU de, B)LFE LEVEL de -20 ile 0 arasında - değerlere doğru giderek patlama sesini belki engelleyebilirsiniz.subwoofer volume ayarı da var ama bu dediğinizin volume le ilgisi yok sanırım.Effect derecesini kısarsanız bu dediğim şekilde belki faydası olabilir.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.