Şimdi Ara

Yamaha X-Max 250 / Suzuki Burgman 200 / Honda Forza (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
7.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Forza derim ilk secenek olarak sonra da xmax iron.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BaRiS kullanıcısına yanıt
    ekipman önemli dediğim gibi önce ekipmanı alın. Daha sonra ekstra 1500 tl kadar plaka işlemleri için ayırın. Zira motosikleti aldıktan sonra ruhsat sigorta plaka gibi ekstra masraf çıkacak. Yaşınız yaşadığınız yerdeki nüfus yoğunluğu alacağınız motosiklet modeli, öncesinde üzerinize kayıtlı araç var mı yok gibi sigorta ücreti çok değişken çıkabilir. Senelerdir motosiklet kullandığım için bana 175 tl gibi ücret çıktı. Ama 1200 tl ücret çıkan arkadaşlarda var. 190 tl ruhsat 7-25 tl arası plaka basım ücreti çıkacak. Şimdiden hayırlı olsun. Bu arada 3 modelle sınırlı kalmayın dealim sym gibi kendini artık ispatlamış markalar mevcut göz gezdirin derim
  • Free WiLL kullanıcısına yanıt
    Tum bilgiler icin cok tesekkurler. Hepsini aklimda bulunduracagim. Ancak 4 tekerde alman'dan, 2 tekerde japon'dan sasmamak lazim

• BaRiS kullanıcısına yanıt
    Bu önyargıları bir kenara bırakın artık. 4 tekerde almanmış 2 tekerde Japonmuş. 30 yıl öncesinin klişe lafları bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

Bu önyargıları bir kenara bırakın artık. 4 tekerde almanmış 2 tekerde Japonmuş. 30 yıl öncesinin klişe lafları bunlar.

Bende boyle. Isteyen istedigi gibi dusunur. Isteyen klise olarak gorur, isteyen prensip haline getirir. Hatta tekrarlayayim. 4 tekerde orta butcede VW, Opel, ust butcede BMW, Mercedes. Forumdan talimat alip fikrimi degistirecek halim yok. Ayrica hangi 30 yilin klise lafiymis bu? Piyasada 20+ yas ustu hala saglam gezen arabalara bir bak istersen. Cogu hangi ulkenin mali?

• Free WiLL kullanıcısına yanıt
    Sen sabaha kadar PlayStation oynarken biz burada vatana hayırlı olmanın derdindeyiz.

O eşek lafını sana yediririm sana ama, değmez senle uğraşmaya.

motosikler.net sitesindeki hallerinle kaç kuruşluk adam olduğun belli...

Eldivensiz motor kullanıp da emniyetten/takip mesafesinden bahseden beşeri varlığı adam yerine koymak bizim hatamız.

Blok...

Şimdi kendi kendine monolog yaparsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Free WiLL

quote:

Piaggio varken bir daha düşünün derim ben de. Forza gereksiz cc yüzünden pahalı, xmax tahta kadar sert. Suzuki 200cc 140 falan yapamaz. Bu kategoride bence Piaggio xevo ve Sym Joymax kafaya oynar. Alıp satarım derseniz Xmax.

Merhaba burada kendi açmış olduğum kanal var şu anda hangileri bilmiyorum ama çok zorlamadığım halde 135kmh gibi süratlerle gittiğimi görecekseniz zaten Artçı almadığınız sürece bu alet 140kmh yi görüyor yokuş aşağı 147kmh ye kadar çıkıyor. Ondan sonra kesici devreye giriyor.

https://www.youtube.com/channel/UCtXwId5NxwKUzTCnRS1z-sA

senin gösterge ekranın bozuktur 200 cc yokuş aşşagı hariç 140 yapmaz telefondan gps ile ölçmen lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parola_18 -- 18 Eylül 2016; 1:52:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Parola_18

quote:

Orijinalden alıntı: Free WiLL

quote:

Piaggio varken bir daha düşünün derim ben de. Forza gereksiz cc yüzünden pahalı, xmax tahta kadar sert. Suzuki 200cc 140 falan yapamaz. Bu kategoride bence Piaggio xevo ve Sym Joymax kafaya oynar. Alıp satarım derseniz Xmax.

Merhaba burada kendi açmış olduğum kanal var şu anda hangileri bilmiyorum ama çok zorlamadığım halde 135kmh gibi süratlerle gittiğimi görecekseniz zaten Artçı almadığınız sürece bu alet 140kmh yi görüyor yokuş aşağı 147kmh ye kadar çıkıyor. Ondan sonra kesici devreye giriyor.

https://www.youtube.com/channel/UCtXwId5NxwKUzTCnRS1z-sA

senin gösterge ekranın bozuktur 200 cc yokuş aşşagı hariç 140 yapmaz telefondan gps ile ölçmen lazım

merhaba gösterge için birşey demem mümkün değil fakat gösterge üzerinde düz yolda 140kmh ye çıkabiliyor yokuş aşağı 145-147khm ye ulaştığında ise devir kesici devreye giriyor artçı varsa 130kmh artçı ve dik yokuş varsa 115-120kmh sürate ulaşabiliyor. Bir şekilde deneme imkanınız varsa kontrol edebilirsiniz. Gps ile araçla yapılan testler de bile %10 a yakın kayıp oluyor belki gps modülünden kaynaklanabilir. Ama yakın zaman da bir de gps ile denerim. Yakın zaman da bagalar ile ilgili modifikasyona gideceğim tahminimce %10 civarı süratte artış olacak aynı zaman da benzer devirde daha yüksek hız yapacağı için yakıt tasarrufu da yapacağı kanaatindeyim.

• Neyin kavgasını yapıyorsunuz anlamak mümkün değil. Motosikletler hakkında doğru dürüst bilgi içeren mesajlar da güme gitti. Birbirinizi blokluyorsunuz ama hakaret içeren mesajlarınızı herkes okuyor. Konunun kilitlenmesi yerinde olur.

• Forumdaslar her konuda kavga cikiyor eger kavga edilecekse konu icindr etmeyin herkes okuyor yazilanlari ozelden hakaret edin birbirinize , kavga degilde bilgi paylasimi yapilacaksa da kavgaya ne gerek var ki?
    Sakinligimizi koruyalim duzgun bir sekilde kendimizi ifade edip bilgi aktarımı yapalim. Farkindasinizdir yazıların dili yok koyulmayan bir virgul dahi anlami bozabilir sizin aktarmak istediginiz düşünceleri bambaska bir sekilde anlasilir hale getirebilir.

• Bir tavsiye istedim, konunun afedersiniz ebesini bellediniz. Cok sagolun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hubalahubhub

Forumdaslar her konuda kavga cikiyor eger kavga edilecekse konu icindr etmeyin herkes okuyor yazilanlari ozelden hakaret edin birbirinize , kavga degilde bilgi paylasimi yapilacaksa da kavgaya ne gerek var ki?
    Sakinligimizi koruyalim duzgun bir sekilde kendimizi ifade edip bilgi aktarımı yapalim. Farkindasinizdir yazıların dili yok koyulmayan bir virgul dahi anlami bozabilir sizin aktarmak istediginiz düşünceleri bambaska bir sekilde anlasilir hale getirebilir.

merhaba. Konudaki alakasız mesajlar için kusura bakmayın ama biraz empati yapmakta fayda var. Şimdi ben size ben seni biliyorum sen zaten sürekli fesatlık çıkaran birisisin diye iftira atsam hoş olur mu elbette hayır. O da yetmezmiş gibi bir hakarete maruz kalacaksınız. Bir de tavsiye alacağınız kişi mevcut motosikler arasında sadece tek modeli biliyor ve bilgiçlik taslıyor o da yetmiyor doğru bildiğini sandığı trafik kuralı hakkında yalan yanlış bilgi veriyor. Yani böyle bir şahıstan bilgi almak düşünceleri hakkında fikir edinmenin ne derece yanlış olduğunu belirtmek istedim. Yoksa şükür bu zamana kadar kimseyler ne internet ortamında ne de sosyal ortamda bir problem yaşamadım Tekrar rahatsız olan arkadaşlar kusura bakmasın

• Herkese merhaba,

Konuyu açan arkadaşa gerçekten de bir arayışta olduğu için yardımcı olmak istedim ve 200'lük bir makinenin artçılı bir uzun yolda yetemeyebileceğini anlatmaya çalıştım lakin konu seviyeli seviyeli ilerlerken bu arkadaş NE İYİSİ BENDEKİ mantığıyla motor hacmiyle tamamen alakasız -aklı sıra sarkastik- bir mesaj yolladı:

quote:

artçıdan dolayı burgmanı elemişsiniz fakat belirtilen motosikletler içinde selesi en geniş olanın burgman olduğunu kaçırmışsınız sanırım :)

Bu şahıs aşağıdaki forumda da insanlarla benzer bir hitap, rahatsız edici üslup içerisinde, gayesi ortamı bozmak ve de bozdu sağolsun. Aynı kullanıcı aıdyla mesajlarını görebilirsiniz.
    http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/166186-suzuki-burgman-200-mu-honda-forza-300-mu-%5B-pcx-sonrasi-%5D-2.html

Eldiven dahi takmadan GÜVENLİ SÜRÜŞten bahsediyor, (bu arada benim hangi seviyede bir lisanslı sürücü olduğumu bilmeden yapıyor bunu) memleketteki otoyol hız sınırını anlatırken MOTOSİKLET BU KADAR HIZ SINIRINA SAHİP vs diyor vs... Yani ne demek istediğimizi anlamaya dahi çalışmadan saldırmak gayesinde. Kendisine cevap vermediğimi belirttikçe saldırdı, mesaj sahibine yardımcı olma gayesindeyken konuyu baltaladı, yok eşek, yok eşekoğlueşek vs. İnsanın anası/babası hayatta mı bilmeden, etmeden...

Konu sahibi başta olmak üzere herkesten özür diliyorum zira yönetimden istediğim yardım da cevapsız kalınca kendisi gibi seviyeyi düşürmeden cevap hakkımı kullandım ve engelledim. Fakat anlıyorum ki seviyeyi düşürmeye devam etmekte. Onun için bir şey yapamıyorum.

Yazık, böyle bir toplum olduk işte. Vaktim olsa vallahi savcılığa giderim ama yurda bile uğrayamıyorum bu ara yoğunluktan.

Selamlar...

• Febr kullanıcısına yanıt
    eminim ki mesajlarımı okuyorsun. Gerçekten de psikolojik problemlerin var. Arkadaşın konusunu mundar etmeyeyim diyorum ama ısrarla devam ediyorsun ve biri belki hak verebilir uğruna acıtasyon yapıp olayı abartıp yazmaya devam ediyorsun. Siz bana iftira atana kadar benden herhangi bir şekilde olumsuz bir davranış geldi mi bakın mesajlar yukarıda. Sizden link istemişim problem çıkaran şahsın mesajlarını göstermişsiniz. Kaldı ki üye arkadaşlar arkadaşın edindiği tutumu eleştirmişler. O konu da bir çok arkadaş özelden mesaj atıp teşekkür ettiler kaldı ki bu konu da olduğu gibi farklı alternatifleri de değerlendirmeleri konusunda tavsiye de bulundum ki sonradan keşke demesinler diye. Siz daha sonra bana kalkmış motorunu övüyor gibisinden cevap vermişsiniz ki alıntı yaptığınız yer gerçekten komik. Arkadaş artçı mevzusunu açmış bende diğerlerinden farklı olarak burgmanın selesini daha geniş ve konforlu olduğundan bahsetmişim bunda gocuncak ne var anlamadım. Konuda da belirmişim bahsedilen motosikleri kullandım yani sizin gibi görmediğim motosiklet hakkında ön yargıyla hayır bu iş görmez gibisinden çıkışım olmadı. Eldiven konusunu video da açıklamışım zaten eldivensiz kullanımın iyi bir şey olmadığından bahsetmişim ama güvenli sürüşü tavsiye etmem size niye bu kadar dokundu anlamadım. Sizin lisanslı sürücü olduğunuza inanmıyorum bu arada bilginiz olsun Otoban mevzusuna gelecek olursak otobanda bilmeyen arkadaşlar için motosikletle yapacağınız hız 100kmh dir arkadaşlar sollama payı ile 110 kmh yapıyor. Şimdi size sorarım 3 motosikletin 110kmh ye çok rahat çıktığını kullananlar bilecektir zaten ve bu 3 motosikletin 130kmh ye çıkabildiğini bilecektir. Skuterlerin bildiğiniz üzere tekerlekleri küçük ve bu da belli bir hızın üstüne çıktığınızda hem konforunuz düşecek hem de kontrol zorlanacak. Yani bu skuterler çok rahat 200kmh ye ulaştığını varsayılım siz hani lisanslı bir sürücü olarak bu risklere girer misiniz ? Siz bu sefer ya işte sollama yapacağım zaman 110 la gidiyorsam hemen 140 a çıkayım da araç sollayayım diyeceksiniz. Ben de size bu sınıftaki motosiklerin hiç birinin bu torka sahip olmadığını hatırlatacağım. Kaldı ki o süratlerde insan neden solllamaya ihtiyaç duyar orası muamma. bunun için üretilmiş sınıflar bellidir. Devam edeyim siz bana "Kendisine cevap vermediğimi belirttikçe saldırdı" ifadelerini kullanmışsınız. Bakalım ben meraj attıktan sonra sizin benim mesajı alıntılayarak attığınız mesaj ise "Sizi başka bir platformdan tanıyorum. İnsanlara sataşarak yorum yapmaktan keyif alan, "Biz Egeliyiz, bizden başka kimse bir şeyi bilmez" edasıyla takılan genç bir kardeşimizsiniz. " demişsiniz. peki neye istinaden yazmışsınız bu mesajı "artçıdan dolayı burgmanı elemişsiniz fakat belirtilen motosikletler içinde selesi en geniş olanın burgman olduğunu kaçırmışsınız sanırım" demişim şimdi bu mesajın neresinde sataşma var. Daha sonra sizden atmış olduğunuz iftira için kanıt istemişim. Peki siz bana nasıl karşılık verdiniz ? "Fazla incir yemekten oluyor bu kadar zeka, bizde olmadığı için cevap veremiyorum size.

Eğitim, sosyal statü vb konularda size yaklaşıp kendimi size cevap verecek kıvamda görünce yazarım belki.

Allah cahil insanları sizin şerrinizden korusun." hakaret etmişsiniz. Yani ben size değil siz bana sataşmışsınız.

Neyse devam edelim. Bana cahil lafınızdan sonra ben size meşhur bir atasözümüzle size dönüş yapmışım. Tabi siz bunu hazmedemeyip beni bu sefer tehdit etmişsiniz. "O eşek lafını sana yediririm" hem hakaret hem de tehdit var gördüğünüz üzere tekrar acıtasyona bağlayarak " İnsanın anası/babası hayatta mı bilmeden etmeden... " Peki empati yapmayı düşündünüz mü? Aramızdaki yaş farkına rağmen size kalkıpta küfür etmedim tehdit etmedim daha da önemlisi iftira atmadım. Konu boyunca tavsiyede bulunmuşum ve farklı alternatiflerin olduğunu belirtmişim. Ayrıca vergi konusuna açıklık getirmişim değil mi? Ama anlaşılan yanlışınızı düzeltmem hoşunuza gitmedi.Haklı olduğunuzu düşünüyorsanız buyurun arayın hakkınızı

Tekrar arkadaşlar kusura bakmasın ama günah keçisi ilan edilmeden önce son kez kendimi savunmak istedim. (eyvah keçi dedim hakaret oldu şimdi tüh )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Free WiLL -- 19 Eylül 2016; 4:30:55 >

• Eee hocam ne yaptınız motor işini?

Ben de Forza yı inceliyorum bu aralar. Bütçeyi zorluyor ama ideal bir seçenek gibi benim için.

Eğer aldıysanız model ve tercih sebeplerini ve memnun olup olmadığınızı artilarini eksiklerini bir de sizden okuyalım...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.