Şimdi Ara

Yamaha X-Max 250 / Suzuki Burgman 200 / Honda Forza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
7.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yakin zamana kadar iki tekerleklilerle pek alakam yoktu ancak fena sarmis durumdayim artik. Biraz scooter tecrubem var. Yine scooter almaya karar verdim. 250 - 300 km'lik yola rahat gidebilecek, oturakli ve max. 20000'lik bir alet istiyorum. 3 tane secenek arasinda kaldim:

1) Yamaha X-max 250 (Iron Max)
    2) Suzuki Burgman 200
    3) Honda Forza

Arastirdigima gore herkes Forza tavsiye ediyor ancak butcemin tam sinirinda. Biraz da techizat lazim tabi. Kask, ceket, pantül vs. bunlarin da kalitelisi cok para, kalitesizi de alinmaz, mecbur 3000-4000 butce ayirmam lazim, Forza tercih edersem zorlanacagim. X-max Iron Max tip olarak cok guzel. Ancak 1-2 kisiden Yamaha'nin cok sert oldugunu, bozuk asfaltta rahatsiz ettigini, uzun yolda yoracagini duydum. Suzuki Burgman'in da 200 cc olmasi biraz aklimi karistirdi. Uzun yolda bayar mi diye dusunuyorum.

Bilgi sahibi olanlar ve kullanicilara yorumlari icin simdiden tesekkur ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,

Zamanında içinde kalmış olduğum tereddütün aktörü bugün siz olmuşsunuz, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım.

Sizin de bahsetmiş olduğunuz "200-300 km'lik yola gitmek" hususu bende artçı ile gerçekleşeceği için ben bu listeden Burgman'ı çıkarmış, Kawasaki J300 ve Kymco Downtown'u koymuştum. Sonrasında da Downtown'u ABS'si yok diye elemiştim. Kawasaki'yi de hem pahalı oluşu hem de yakıt tüketimi sebebiyle silerek Xmax ve Forza arasında kalmıştım.

Sonuç olarak Forza ABS ile yoluma devam etme kararı aldım.

Sebeplerine geleyim:

- Konfor.

İş arkadaşımda Yamaha X-MAX 250 var ve inanın aletin adını YAMAHA MDF 250 koyduk ben Forza aldıktan sonra. Alet yarım saatlik yoldan sonra dahi totoda ağrı yapıyor. (Şimdi buna YAAA BİZDE XMAX VAR, BİZDE NEDEN OLMUYOR AĞRI falan diyenler olacaktır; geçiniz...) Arzu edilirse konfor sele falan fıstık satıyormuş Yamaha, ikinci el Çin skuteri parasına...) Bu konuda Forza gerçekten övgüyü hak ediyor. Daha önce en fazla 30 km şehir içi motosiklet kullanmışlığım varken Forza'yı alıp Çanakkale üzerinden İzmir'e geldim yakıt alımlar hariç tek marşla. Ardından eşimle birlikte 2 günde 1000 km üstü birkaç yolculuk yaptık. Hem ben hem de artçım zerre bu makine üzerinde kesinlikle yorulmuyoruz.

- Yakıt tüketimi

Motor hacmi Xmax'ten büyük olsa da Xmax'tan az yakıyor. Ben "karınca ezmez" modunda 35km/l değerini rahatlıkla görebiliyorken Yamahalı arkadaşım 30'lu değerleri göremiyor bile. (Yol bilgisayarımı km/l olarak ayarladım ki depomu 10 litre olarak kabul edeyim, tüketimim 30km/litre ise 300 km olduğunda 1,5 litrelik (45 km) menzilim kaldığını bileyim. Sizlere de tavsiye ederim.)

- Servis / Bakım maliyetleri

Yamaha biraz bakkal defteri kafasıyla iş yapıyorken Honda'da işler daha düzenli. Ayrıca 4 SENE GARANTİ cidden çok faydalı bir husus. İki yaşında bir ikinci el makine dahi alsanız iki sene daha garantisi olacak. 350.000 TL'lik bir VW Toureg alan zavallı bir müşteriye dahi 2 sene garanti veriyor Doğuş Otomotiv, oradan hesap edin.

Bu arada belirteyim ki Yamaha'da bakım aralığı 3,000 km iken Forza'da 6,000 km.

Forza'nın benim gözümdeki tek dezavantajı 29 cc (çeyrek çay bardağı) hacim yüzünden bir üst vergiye tabi olması. Bu da anahtar teslim fiyatına etki ediyor.

Hatta şöyle söyleyeyim; İtalya satış fiyatlarına baktığımızda Xmax 250 ABS 4700 Euro (15,600 TL) iken Honda Forza (17,800 TL) fakat İtalya'da bizdeki gibi MOTOR HACMİ saçmalığı yok. Buradan Forza'nın daha pahalı bir motosiklet olduğunu görebiliyoruz.

Ama Türkiye'de ise durum biraz farklı. %8 ÖTV'li Xmax ABS 16100 TL iken %37'li Forza ABS 19500 TL. ÖTV'yi düşünce Xmax 14,900 TL, Forza ise 14,200 TL yapıyor.

Buradan iki sonuç çıkarılabilir.

1- Ya Honda Türkiye gerçekten vergi yükünün bir kısmını kendi gelirinden feragat ederek üstleniyor.

2- Ya da Yamaha, Forza'nın vergi dahil fiyatından her halükarda aşağıda kalacağı için Türkiye'deki kâr marjını yüksek tutuyor...

Umarım sorularınıza cevap olabilmişimdir.

Başka sorularınız olursa çekinmeyin lütfen.

Selamlar,

Febr

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam, selamlar.

Gercekten bekledigimden cok daha detayli bir cevap aldim, cok cok tesekkur ederim. Ben motoru artcisiz kullanmayi planliyorum. Bu durumda Burgman'i listeye alabilir miyim? Gerci kimden duyduysam Forza diyor, en sonunda onu alacagim galiba X-max'ten bahsedip sert oldugunu soylemeyen kimse duymadim, siz de dahil.

Bir de, benim aklima takilan bir husus daha var. x-max'in lastikler 15" - 14". Forza 14" - 13". Burgman ise 13" - 12". Lastik caplari konfor ve guvenlik konusunda ne kadar etki eder?

Tekrar cok tesekkur ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: BaRiS

Hocam, selamlar.

Gercekten bekledigimden cok daha detayli bir cevap aldim, cok cok tesekkur ederim. Ben motoru artcisiz kullanmayi planliyorum. Bu durumda Burgman'i listeye alabilir miyim? Gerci kimden duyduysam Forza diyor, en sonunda onu alacagim galiba X-max'ten bahsedip sert oldugunu soylemeyen kimse duymadim, siz de dahil.

Bir de, benim aklima takilan bir husus daha var. x-max'in lastikler 15" - 14". Forza 14" - 13". Burgman ise 13" - 12". Lastik caplari konfor ve guvenlik konusunda ne kadar etki eder?

Tekrar cok tesekkur ederim.

Tekrar merhaba,

Rica ederim. Soruyu soruş şeklinizden gerçekten de bir arayışta olduğunuz belli oluyor, elimden geldiğinde yardımcı olmaya çalıştım.

Suzuki'ye haksızlık edip hakkını yemek istemem. Kullanmadım ve araştırmadım. Yorum yapamayacağım.

Motosiklette tekerlek çapı büyüdükçe kontrol artar diye bilinir lakin Xmax-Forza arasında bir olumlu fark olarak yansımadı bana.

Bilakis, Forza yere daha yakın olduğu için güzel bir yol tutuşa sahip bana göre.

Selamlar...

• Febr kullanıcısına yanıt
    artçıdan dolayı burgmanı elemişsiniz fakat belirtilen motosikletler içinde selesi en geniş olanın burgman olduğunu kaçırmışsınız sanırım :) Zaten 3 alet de birbirine yakın süratlere ulaşıyor. Ve içlerinde en kötüsü xmax. Şayet al sat yapmayı düşünmüyorsanız kesinlikle tavsiye etmem. 1 hafta dayanabildim ve sattım. Forzayı düşündüm fakat 30cc lik fark yüzünden ötv ve mtv si gereksiz yere artıyordu eledim. Daha sonra burgman aldım çok ama çok memnunum. Özellikle bagaj konusunda rakipsiz. Konfor desen o biçim. Yakıtta harika. Sakin kullanımda 1lt benzin ile 40km yol gidiyor. Yüksek tur camı bagaj aydınlatması çakmaklık büyük torpido gözleri olsun çok memnunun bırakıyor. Ve irc gibi berbat bir lastikle gelmiyor. Fiyat performans ürünü kesinlikle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Free WiLL

artçıdan dolayı burgmanı elemişsiniz fakat belirtilen motosikletler içinde selesi en geniş olanın burgman olduğunu kaçırmışsınız sanırım :) Zaten 3 alet de birbirine yakın süratlere ulaşıyor. Ve içlerinde en kötüsü xmax. Şayet al sat yapmayı düşünmüyorsanız kesinlikle tavsiye etmem. 1 hafta dayanabildim ve sattım. Forzayı düşündüm fakat 30cc lik fark yüzünden ötv ve mtv si gereksiz yere artıyordu eledim. Daha sonra burgman aldım çok ama çok memnunum. Özellikle bagaj konusunda rakipsiz. Konfor desen o biçim. Yakıtta harika. Sakin kullanımda 1lt benzin ile 40km yol gidiyor. Yüksek tur camı bagaj aydınlatması çakmaklık büyük torpido gözleri olsun çok memnunun bırakıyor. Ve irc gibi berbat bir lastikle gelmiyor. Fiyat performans ürünü kesinlikle.

Hayır, bilakis kaçıran sizsiniz...

Artık Forza bile "büyük makineye geçmenin zamanı geldi" dedirtiyorken, 200 cc'lik bir makineye 200 kilo yüklenip sıklıkla uzun yola çıkmak eziyet olur, bu bir.

Diğer taraftan bahsedilen araçların hiçbirinde IRC lastik yok, bu iki.

Burgman'ınızı aldığınızdan beri yaptığınız yolu ben Forza ile bir haftasonunda yapıyorum, bu da üç...

Sizi başka bir platformdan tanıyorum. İnsanlara sataşarak yorum yapmaktan keyif alan, "Biz Egeliyiz, bizden başka kimse bir şeyi bilmez" edasıyla takılan genç bir kardeşimizsiniz.

Selamlar...

• 2.elde xmax üzmez ama forza daha ıyıdır her konuda

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    yahu hem demişsin ki "Suzuki'ye haksızlık edip hakkını yemek istemem. Kullanmadım ve araştırmadım. Yorum yapamayacağım. " sonra bana kaçıran sizsiniz demişsiniz. Test motorları dahil bu zamana kadar en az 80 çeşit marka model motosiklet kullandım ve bu kullandığım motosikletlerin yarısını da ciddi mana da km yaparak test etme şansım oldu. Sadece bu zamana kadar 12 adet motosiklet değiştirdim yani görmediğim kullanmadığım motosiklet hakkında atıp tutmuyorum. 2. büyük makina dediğiniz şey sizin için anlaşılan sadece sürat olarak bir anlam ifade ediyor burgman gibi 200 cc ya küçük gibi gördüğünüz alet bile 140kmh yapıyor. Kaldı ki bu aletler sürat motoru değil. Motosikleti büyütünce elinize sürat dışında fazladan ne geçecek? fazladan sele mi? ya da bagaj mı? ya da çok elzem bi fark gibi görünen konfor mu? tabi ki hayır. Elde edeceğiniz şeyler sürat fazla yakıt tüketimi ekstra masraf ve ödenecek vergiler. Peki aldığınız büyük cc motosiklet ile sürekli 140kmh üzerine mi çıkacaksınız? güldürmeyin beni bir de utanmadan şahsım için sataşarak diye yorum atmışsınız. Bu iddianızı kanıtlamanız gerekiyor. ege nin insanı mütevazi olur egoist değildir. Anlaşılan büyük şehir size yaramamış eski gençliğim yok yaş yavaş yavaş 40 a yaklaşıyor 32 yaşındayım bu arada. Bu arada Buyrun gelin çay ısmarlayayım nasıl olsa siz benim motosikleti aldığımdan beri yaptığım yolu haftasonu yapıyormuşsunuz sizin için sıkıntı olmayacaktır. Bu arada dediğim gibi bahsettiğiniz gibi insanlara sataştığımı söylediğiniz kanıtları bekliyorum. ha unutmadan lastik konusuna gelecek olursak bu maxi skuter sadece bu 3 modelden ibaret değil. Yani farklı alternatifler de mevcut.

• x max varken xmax alınır tabiki
  • Piaggio varken bir daha düşünün derim ben de. Forza gereksiz cc yüzünden pahalı, xmax tahta kadar sert. Suzuki 200cc 140 falan yapamaz. Bu kategoride bence Piaggio xevo ve Sym Joymax kafaya oynar. Alıp satarım derseniz Xmax.

• Peki aldığınız büyük cc motosiklet ile sürekli 140kmh üzerine mi çıkacaksınız? güldürmeyin beni

Bunun üzerine size söylenecek laf yok da, hani buraları okuyup "gerçekten" bir şeyler öğrenmek isteyenler için bir şeyler söylemek lazım.

Arkadaşlar, bir skuter şehir içinde kullanılacaksa bu cümleye SEN diye giren ve ardından SİZ olarak devam eden, "biz mütevaziyiz" diyerek kendi ile çelişen genç arkadaşın tavsiyesine uyabilirsiniz. O da sırf bozuk bir saat dahi günde iki kere doğruyu gösterdiği için.

Yurdumuzdaki yasal hız sınırı nedir? Otoyollarda 131km/saat ([120 km/s + %100]-1)
    Peki aynı marka hem 200, hem de 1800 cc'lik motosiklet üretirken müşterisini aptal yerine mi koyuyor?
    Elbette ki hayır...

Adam diyor ki..
    Marmaris-Datça yolu yokuşlarında 110 km/s ile kaptırıp gelen ya da İzmir Sabuncubeli'nde 90'la ilerlemeye çalışan sürücünün şeridine bir kamyon atladıktan sonra bu sürücü fren yapacak ya, işte garibim hızını 60'tan tekrar deminki hızına çıkartmaya çalışırken artçısıyla birlikte kamyonların arasında salavat getirmesin...

Bu beyin yapısına göre 990 cc'lik Hyundai i10 varken 2.7 litrelik Sonata ile uzun yola çıkan ya gerizekalıdır, ya da hep 200 km/s hızla yol yapacağı için trafik canavarıdır; katildir...

Konuyu açan arkadaşa tekrar belirteyim. Burgman kesinlikle kötü bir makinedir demiyorum. Ama 6 ayda 10.000 kilometre yapan ben (ve bana katılan eşim için) 18 beygirlik bir makine kesinlikle yetmeyecekti. Bundan ötürü Burgman'ı eledim. Elmaların yanında armuttu, listemden çıkardım; hepsi bu.

• Piaggo'yu tipten eledim. SYM markasini bilmiyorum piyasaya cok asina degilim. Forza dedigim gibi butcemin biraz ustunde kaliyor aksesuarlarla beraber. Direkt alip satarim kafasinda degilim, bir gun aldigim motoru degistirecek olursam Integra gibi bir modele cikmak isterim, x-max satip forza, forza satip brugman almam mesela.

yazdıklarım baya gücünüze gitmiş olacak ki etiketleme gereği bile duymamışsınız tazık bu arada bekliyorum şu iddia ettiğiniz sataşma mesajlarını. Konumuza devam edecek olursak her zaman derim 250 cc üstü tamamen zevk amaçlı yükseltmedir. Ayrıca motosikletler otoban da 120kmh +%10 barajı uygulanmıyor bari haklı çıkmak uğruna yanlış bilgileri arkadaşlarla paylaşmayın. Buyrun burada var hani olur da merak edersiniz bakarsınız diye http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Trafik/HizSinirlari.aspx kamyon örneğiniz zaten komik ötesi olmuş en kısa sürede güvenli sürüş eğitimlerine katılmanız temenni ederim. Belki orada takip mesafesinin ne anlama geldiğini pratik yaparak anlarsınız. Mütevazilik konusuna gelince hem gelip bana iftira atacaksınız sonra niye senli sizli olduk diye serzenişte bulunucaksanız. Terbiyeyi sizin gibi klavye başında iftira atacak yaşını başını almış insansılardan alacak değiliz vesselam "Peki aynı marka hem 200, hem de 1800 cc'lik motosiklet üretirken müşterisini aptal yerine mi koyuyor? " buraki cümlenizle zaten ticaret konusunda cahillikte tavan yapmışsınız. Bu saatten sonra müşteri portföyü gelir düzeyi olsun gibi kriterleri açıklama yapmaya gereği duymuyorum büyük bir ihtimal bunları da anlamayacaksınız. Ha bir de gerçekten de uzun yol yapmışsınız 6 ayda 10000 km şöyle söyleyeyim sizin o çok km yaptım dediğiniz hani geze geze üstelik ben 3 ay kadar bir zaman da sadece ulaşım için kullanıyorum bilginiz olsun. Hatta elimde bu zamana kadar yaptığım yolun kayıtları var nasip olursa 20bin km daha yapınca 200bin km barajını da aşmış olacağım mesela uzunluksa buyrun hodri meydan Neyse size naçizane tavsiyem doğru bildiğinizi sandığınız bilgiyi başka insanlarla paylaşmadan önce tekrar bir gözden geçirmeniz olacaktır. Son olarak "onuyu açan arkadaşa tekrar belirteyim. Burgman kesinlikle kötü bir makinedir demiyorum." diyemezsiniz zaten insan bırakın denemeyi görmediği bir ürün hakkında bilgi vermesi zaten saçma ötesi durum olacaktır. İnsanlar sizden tavsiye almaya geldiğinde siz bu şekilde dönüş yapıyorsanız vay sizden fikir almaya gelenlerin haline

NOT: Attığınız iftitanın kanıtlarını bekliyor olacağım sevgili dayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Free WiLL -- 17 Eylül 2016; 2:09:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

Piaggio varken bir daha düşünün derim ben de. Forza gereksiz cc yüzünden pahalı, xmax tahta kadar sert. Suzuki 200cc 140 falan yapamaz. Bu kategoride bence Piaggio xevo ve Sym Joymax kafaya oynar. Alıp satarım derseniz Xmax.

Merhaba burada kendi açmış olduğum kanal var şu anda hangileri bilmiyorum ama çok zorlamadığım halde 135kmh gibi süratlerle gittiğimi görecekseniz zaten Artçı almadığınız sürece bu alet 140kmh yi görüyor yokuş aşağı 147kmh ye kadar çıkıyor. Ondan sonra kesici devreye giriyor.

• Fazla incir yemekten oluyor bu kadar zeka, bizde olmadığı için cevap veremiyorum size.

Eğitim, sosyal statü vb konularda size yaklaşıp kendimi size cevap verecek kıvamda görünce yazarım belki.

Allah cahil insanları sizin şerrinizden korusun.

• Nisan 2016'da sıfır Xmax 250 ABS aldım. Şuan 3500km'de. 1100km'lik tur yaptım.

Almadan önce Forza ve Xmax arasında çok düşündüm. Xmax 250cc olduğu için ÖTV'si %8, Forzanın %37, Forzanın MTV'si de daha pahalı ve Forzanın 2. elinin olmayışı, Xmax'ın reşat altını gibi istediğim zaman satabilecek olmam sebebiyle XMax'a yöneldim.

Sıkıntım yok, hem şehir içi hem uzun yolda kullandım. Gelecek sene nisanda kısmetse Yunanistan turuna çıkacağım. ABS çok büyük nimet. Sorun olursa cevaplayabilirim.
  • Hocam, motor cok mu sert? Uzun yolda cok yorar diyor kiminle konussam.

• quote:

Orijinalden alıntı: BaRiS

Hocam, motor cok mu sert? Uzun yolda cok yorar diyor kiminle konussam.

Bir günde 1100km km yaptım. (İstanbul -> Yalova -> Edremit -> Ankara) Motosiklet sert evet ama bunun sebebi motosiklet virajları daha iyi alabilsin diye amortisörü sert.

Amortisörün 5 kademe ayarı var. Yumaşatabilirsiniz. Benim sertlikle ilgili sıkıntım yok ama size tavsiyem test motorunu deneyin.

Bu arada Xmax Michelin City Grip lastikle geliyor. Scooterlarda kullanılabilecek en iyi lastiklerden. Yani Xmax aldığınızda 2-3 sene lastik masrafınız olmaz. Forzanın lastiklerine de bakmanınızı öneririm zira iki lastik 600TL civarı.
  • BaRiS kullanıcısına yanıt
    şöyle sert bu aletler düz asfalt yollar için üretilmiş. Şimdi sizin bulunduğunuz bölgede yollar bozuksa ve irili ufaklı çukur bulunduruyorsa ve topraksa bu sizi rahatsız edecektir. Size tavsiyem gidin görün üstüne oturun bi. Test motoru varsa test edin. Ayrıca ekipmanınız yokmuş. En az 2000 tl bir bütçe ayarlarmanız gerekiyor. Benim genel de tavsiyem önce ekipmanların temin edilip daha sonra motosikletin alınması yönünde olacaktır. Sigorta ve plaka işlemleri için ise en azından 1000 tl de ayrıca hazır bulunduırmanız gereken bir tutar olacaktır.
  • Free WiLL kullanıcısına yanıt
    Ekipman benim icin motordan daha onemli. Yani eger butcem 20000 TL olacaksa 19000 motora, 1000 ekipmana ayirmaktansa, 16000 motora, 4000 ekipmana ayiririm daha iyi. Kask, ceket, koruyucu aletler vs derken gordugum kadariyla minimum 3000 TL ayirmam gerekecek. Mesela kask isini arastirdim, iyi markalar AGV, Nolan vs, onlar da 1000 lira civarinda. Forza'ya o yuzden biraz uzagim, cunku ekipman vs derken 25000 lirayi bulacak. X-max veya Burgman butcemi cok zorlamaz. Daha iyi motor icin daha kotu ekipman almak istemiyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.