Şimdi Ara

Yamaha Ybr 125 ilk çalıştırma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Yamaha YBR 125 Esd 2014 marka motorsikletim var.Yeniyim yamaha konusunda.
    Sizlere danışmak istediğim bir kaç sorum var?

1- Motorsikletim İlk çalıştırmada Jikle istiyor,ısınana kadar çalışmamaya gayret ediyor,stop çekmeye çalışıyor,ısınınca bu sorun ortadan kalkıyor.yada sık sık gaz vermek gerekiyor.

2- Yağ çubuğundan yağına bakıyorum.ama tam anlayamıyorum.içeri bayağı karanlık ve yağı var.Yağ seviyene biraz daha yağ Koysak ne olur fazla olaması?

3- Hangi oran ve marka Yağı tavsiye edersiniz ?

4- Zincir Tahriki veren motorunoradaki çark biraz sesli mi çalışıyor ? yoksa Ybr'ler böyle mi? usta bu seslidir..demişti ama.
    Vites boşta iken özellikle daha dikkat çeken bir zincir sesi ?

5- Vites Geçişleri daha Tam oturmamış durumda, Yani bazen ÇAAT diye geçiyor 1.vitese veya 2. vitese. ?
    Normal mi?

6- Extra bir öneriniz var mı ?

SAĞOLUN....
     Yamaha Ybr 125 ilk çalıştırma. Yamaha Ybr 125 ilk çalıştırma. Yamaha Ybr 125 ilk çalıştırma.

• hepsi normal fakat motorun içindeki yağ biraz kalın sanırım o yüzden ısınması uzun sürüyor. Bu koruyucu yağ olduğundan olsa gerek. Yağ olarak castrol 10w 40 tavsiye ederim malum önümüz kış biraz ince yağ olmalı motorun cabuk ısınması açısından. hatta bu yaşadığınız yere göre bile değişir soğuk iklimde yaşarsanız 5w 40 da koyabilirsiniz.
  • ben ilk çalıştırmada marş ile beraber hafif gaz veriyorum.soğuk hava ve uzun süre çalışmamalar dışında cikleye gerek yok
    yağ çubuğunun ucunda pütürlü bir yüzey var yağ o bölgede ise sorun yok.
  • Hocam motorun yağı kalın olduğu için vitesler çat diye geçer yada hala rodaj'daysa vites geçişleri sıkıntılıdır.
    Motoru ilk çalıştırman da hava soğuksa jikleyle çalıştır. Sakın jiklesiz çalıştırıp sürekli gaz verme motor soğuk olduğu için sıkıntı olur.
    Aç jikleyi bekle biraz ısınsın sonra bin ve git.
  • Sağolun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana ver bana
  • O kasadan kullandim hocam azicik cikle ile calistir bastada hafif gaz ver marsa basarken calisinca cek bir sure sonra binip gidebilirsin ilk basta bende alisamamistim cunku 2006 ybr de oyle birsey olmuyordu direk calisiyordu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RKS 150 NASIL MOTOR ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bakalım 3-4 gündür motorsikleti çalıştırmıyorum.
    Yarın Çalıştırıp Jİkle'den de yardım alacağım.Detayları burada yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: attci

Arkadaşlar Yamaha YBR 125 Esd 2014 marka motorsikletim var.Yeniyim yamaha konusunda.
    Sizlere danışmak istediğim bir kaç sorum var?

1- Motorsikletim İlk çalıştırmada Jikle istiyor,ısınana kadar çalışmamaya gayret ediyor,stop çekmeye çalışıyor,ısınınca bu sorun ortadan kalkıyor.yada sık sık gaz vermek gerekiyor.

2- Yağ çubuğundan yağına bakıyorum.ama tam anlayamıyorum.içeri bayağı karanlık ve yağı var.Yağ seviyene biraz daha yağ Koysak ne olur fazla olaması?

3- Hangi oran ve marka Yağı tavsiye edersiniz ?

4- Zincir Tahriki veren motorunoradaki çark biraz sesli mi çalışıyor ? yoksa Ybr'ler böyle mi? usta bu seslidir..demişti ama.
    Vites boşta iken özellikle daha dikkat çeken bir zincir sesi ?

5- Vites Geçişleri daha Tam oturmamış durumda, Yani bazen ÇAAT diye geçiyor 1.vitese veya 2. vitese. ?
    Normal mi?

6- Extra bir öneriniz var mı ?

SAĞOLUN....
     Yamaha Ybr 125 ilk çalıştırma. Yamaha Ybr 125 ilk çalıştırma. Yamaha Ybr 125 ilk çalıştırma.

1. Motosikleti ilk çalıştırmada jikleyi tam kaldır ve hafif gaz kolunu çevirerek çalıştır motor çalışınca jikleyi 1 kademe düşür 3-4 dk sonra motor iyice ısınınca jikleyi tamamen kapat

2. Yağ çubuğunu sil ve yerine tak tekrar çıkar ve yağ çubuğunu kontrol el zaten üzerinde çizgilerden anlaşılır eğer fazla yağ koyarsan motor o yağı dışarı atar ama fazla yağ performans düşüklüğüne neden olur.

3. Genelde 10w40 kullanılır ama yaz için 15w40 kullan marka olarak castrol power 1 i öneririm

4. Zinciri gaz yağı ile temizle ve kurula sonra zincir yağı ile yağla yada zincirin gerginliğini kontrol et

5. Motor yağı özelliğini yitirmiş olabilir yada debriyaj ayar gerektirebilir

• konu hort

Bende yeni 2015 ybr aldım. vites geçişleri kemiklimidir nedir öyle diyorlar çat çat geçiyor ışıkta durupta boşa alabildiğimi hatırlamıyorum daha 650 km de şuan servisine götürüp bir ayar yaptırmam gerekli herhalde boşa geçmek ölüm yani.
  • nefes123 kullanıcısına yanıt
    Benimkide yeni 1000 km oldu bende baya sikinti yasadim calistirma ve vites konusunda ama simdi daha iyi kafana takma
    Bende ilk basta bosa almada cok sikinti yasiyordum ama simdi nispeten daha kolay

• Aynen eylülün başında ben de aldım 5550 ₺ ye Muğla'da kullanıyorum, vitesler yeni olduğundan rodaj süresince devam edebilirmiş, ustanın yalancısıyım, benim anlamadığım 300 km yol yaptım aynı depo azalmıştır diyordum, Shell'e yanaştım 25 ₺ benzin ancak aldı. Yanlışlık yok tekrar tekrar hesapladım. 30₺ alsaydı km'de 10 krş yakabilir diyecektim böyle olunca 8 kuruşa mı denk geliyor ne?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlatiyorum yine ama benim ybr de de ses var. Özellikle de ısınınca, vites boşta iken gaz verince zirlama sesi geliyor. Videoda olduğu gibihttps://youtu.be/4cAAXmYBytM

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.