Şimdi Ara

YAN AYNA AYARI NASIL YAPILMALI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
9.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar arabanın yan aynalarıyla sürekli oynuyorum, çünkü bi türlü tam istediğim gibi olmuyor, abim aynanın iç alt köşesinden arka kapının kulpu gözükmeli dedi yaptım ama ne bilim bi değişik geldi bana, arabamın kapısı bombeli zaten kapı kulpu çok dışarda kalıyor. sizce doğrumu? teşekkürler....

• Bir yerde okumuştum araçlarınızın aynalarında oluşan kör noktaları en aza indirmek için aracın yan kapısı ile aynaları 90 derecelik konuma getirin diyordu. Hatta okuduğum dökümanı bulabilirsem buraya koyarım. Kendi ayna konumuna gelince ben sadece orta ve sol aynayı oynatırım diğerini pek ellemem. Fakat konumu ise aracın bagajının köşesini aynanın sağ orta kısmında göreceğim şekilde ayarlarım.
  • bir önceki konumları yan tarafı komple görüyordu, ama rahattım o ayara tekrarmı geçsem, yoksa buna alışsammı?
  • Sofor

Vites Degisimini
    Aynalari

Nasil kendini en iyi hissediyorsa o sekilde yapilmali bence.
  • Hangi konumda rahatsan ve sana hangisi tam görüş sağlıyorsa onda kal bence. Arşivimden bulursam o 90 dereceleik dosyayı koyacağım buraya. Fakat ona alışmak zor gibi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aLLyC

Sofor

Vites Degisimini
    Aynalari

ya aslında öyle ama kör noktalarıda hesap etmelisin bence onuda göz önünde bulundurmalıyız

ayrıca aynanın açısı araçtan araca değişir bence kimi uzundur kimi geniştir bunuda düşünmelisin
  • koyarsanız çok teşekkür ederim biraz deniyim ben bu açıyı eğer alışamazsam geçerim eski konumuna, son olarak değerli arkadaşlarım, kör nokta diye belirttiğiniz yer neresi oluyor? bu ayarla bakarken komple herşeyi görüyorum ama eski ayarla bu kadar geniş görmüyordum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses Ayarı Nasıl Yapılmalı?
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: lalelu

koyarsanız çok teşekkür ederim biraz deniyim ben bu açıyı eğer alışamazsam geçerim eski konumuna, son olarak değerli arkadaşlarım, kör nokta diye belirttiğiniz yer neresi oluyor? bu ayarla bakarken komple herşeyi görüyorum ama eski ayarla bu kadar geniş görmüyordum.

O sana öyle gelir her yeri görme meselesi bir araç seni sollarken öyle bir noktaya gelir ki (hele küçük bir araç ise) sen o aracı ne sol aynandan ne de orta aynadan görürsün anca kafanı çevirmen gerekir. Şimdi pek anlayamazsın ama uzun yolda sollama yaparken ve sollanırken bunu daha rahat anlarsın. Tehlikeli bir durum.
  • tamam anladım başıma geldi trafikte yanımdan geçerken göremiyorum onu yan ayna ile göremiyiz ama dimi?
  • http://rapidshare.de/files/21615549/SIFIR_KAZA_iCiN.pps.html

Üzerine tıklarsanız çalışmaz. Adresi buradan kopyalayarak tarayıcınızdaki adres satırına yapıştırırsanız adres çalışacaktır. Sanırım Ford destekli bir yazı.
  • tamam, çok teşekkür ederim değerli arkadaşlarım, hepinize iyi akşamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: lalelu

tamam anladım başıma geldi trafikte yanımdan geçerken göremiyorum onu yan ayna ile göremiyiz ama dimi?

Evet o konumda hiç bir ayna ile onu göremezsiniz. Yanınızda o yokmuş gibi gelir size. Bu arada dosyayı buldum bir üstteki mesajımdan indirebilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .C.O.

http://rapidshare.de/files/21615549/SIFIR_KAZA_iCiN.pps.html

Üzerine tıklarsanız çalışmaz. Adresi buradan kopyalayarak tarayıcınızdaki adres satırına yapıştırırsanız adres çalışacaktır. Sanırım Ford destekli bir yazı.

bu yazımı yoksa simülatör filanmı

inceledim gerçekten güzlemiş yapanların ve paylaşanın(.c.o. nun) eline sağlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kürsad -- 28 Mayıs 2006; 19:35:12 >
  • Bir sunum. Türkçe(yazı) olarak aynı anda animasyonlarla 90 derecelik aynaların yararını diğer türlü ayna konumu ile kıyaslayarak anlatıyor. Güzel bir çalışma. Herhangi bir pps okuyucu(örn: Microsoft PowerPoint) ile açabilirsiniz.

İşleme: Geç kaldık. :) Rica ederim. Yararı olacaksa ne âlâ. Gerçi bana uygulaması biraz zor geldi. Fakat alışınca orada anlatılanlara göre oldukça faydalı gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .C.O. -- 28 Mayıs 2006; 19:37:02 >
  • ben ayna ayarımı aracın sonunu görecek şekilde yaparım çünkü sık sık aralara girdiğimden araca değip değmemesini görmem gerek.

fakat bu sol aynamda kör nokta giderici çift açı var,sağ aynamda yok.sağ aynayla birlikte ufak bir göz hareketi ile sağa da bakmak icap ediyor.

aslında bunu her aynada yapmak gerek..önce dikiz sonra yan aynalar sonra sağ sol sonra geçiş gibi ama bunların hepsi 1 sn içinde yapılmalı...

şimdiye kadar çok sık şerit değiştirmeme rağmen hiç sorun yaşamadım ama slaytı hazırlayanı da dinlemek gerek..

http://www.hemenpay las.com/download/822587/SIFIR_KAZA_iCiN.pps.html
    (boşluğu kapayın)

buradan indir kısmından indirdiğinizde slayt bununla ilgili..

bunu uygulamıyorum ama uzman şahıs teoride bunu böyle göstermiş...

umarım faydalı olur, bayan lalelu ve diğer arkadaşlar..

edit : pişmanlık

yahu c.o. bunu paylaşmış..görmedim hemenpay laşa upload ettim kusura bakmayın..

demek ki aynı yerden almışız,isimler aynı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre. -- 28 Mayıs 2006; 21:00:24 >

• quote:

Orjinalden alıntı: aLLyC

Sofor

Vites Degisimini
    Aynalari

Katılıyorum
  • Sol aynayı arabanın sol tarafını da biraz görecek şekilde ayarlarım. Sağ aynayı ise sol aynaya göre biraz daha açık, yani aracın sağ tarafı görüşe girmek üzere iken bırakıyorum. Yukarı-aşağı ayarını da zaten yola ve arkadaki araçlara göre yapıyorum.

Kör noktanın yaratabileceği tehlikelere karşı zaman zaman kafayı çevirip bakmaktan imtina etmemek lazım. Sollama ve şerit değiştirme öncesi acele etmeden yolu bir süre gözetleyince risk azalıyor ama örneğin anayola çatal şeklinde birleşen bir tali yoldan (özellikle açı biraz fazlaysa) çıkarken dönüp bakmayı tercih ediyorum.
  • kendi şahsi görüşüm ve kullanışım. geri manevralarda kaldırıma iyice yaklaştığım için az çok kaldırımıfelanda gösterebilecek şekilde ayarlarım. zaten yeni arabalardaki elektrikli aynalara bunun için bayılıyorum
  • benim aynayla birisi oynamış veya yıkarken oldu galiba yola çıktım mahalleden biri dattt datt noluya len dedim kendi kendime herif e vuruyormuşuz az kalsın 10 cm ara kalmış yandan vurmaya çok korkmuştum sonra ayarladım.
  • Ben genelde hafif yere bakar şekilde tutarım hem arkamı biraz görürüm hemde kaldırıma yanaşırken kaldırıma sürtüp sürtmediğimi sollarkende rahat oluyo arabanın alltan tampunu görüyorum zaten sağ aynam benim işater alma aynamdır genelde diğerlerini kullanırım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.