Şimdi Ara

Yan kapak fanı içe mi dışa mı üflemeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kasamda 3 adet fan var.
    Öndeki içeri hava üflüyor. Arkadaki egzoz fan havayı dışarı atıyor. Bir de yan kapakta var işlemci fanının üzerine denk geliyor

O fan içe doğru mu üflemeli yoksa dışarı doğru egzoz fan olarak mı çalışmalı? Teşekkürler

• içeri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

içeri.

Daha yeni deneme yapmıştım. İçeri üflerken sıcaklık 3-4C düşüyor. Dışarı üflerken 3-4C yükseliyor. İçeri üflemesi daha faydalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

içeri.

Daha yeni deneme yapmıştım. İçeri üflerken sıcaklık 3-4C düşüyor. Dışarı üflerken 3-4C yükseliyor. İçeri üflemesi daha faydalı.

Hocama katılıyorum. Ben de denemistim aynısı olmustu
  • İçeri üflemeli.
  • Bende içe doğru ayarlamıştım fakat işlemci fanı dışa yan kapak fanıda içe doğru üfleynce rahatsız edici bir gürültü oluyor
  • işlemci fanı dısa doğru üflemezki. İçe doğru üflemesi lazım onun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşlemci fanı dışa doğru üflüyor en azından benimki öyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: hfy44

İşlemci fanı dışa doğru üflüyor en azından benimki öyle

O nasıl bir fan öyle?

Fan içeri üflüyordur da, çarpıp dışarı vuran hava size dışarı üflüyormuş hissi veriyordur.
  • Arkadaşlar işlemci fanını demiyorum ki.. Kasanın kapağında airduck a bağlı fanı diyorum işlemci fanının hizasına denk geliyor aşağı yukarı
  • quote:

O nasıl bir fan öyle?

Fan içeri üflüyordur da, çarpıp dışarı vuran hava size dışarı üflüyormuş hissi veriyordur.

olabilir yazıyı yazmadan önce fana baktım dışa üflüyor sonra çakmağı yaktım yine dışa üflüyor dediğiniz gibi soğutucu metale çarpıp geri geliyor olabilir şimdi o fanı söküp bakacağım yoksa bugün uyuyamam

quote:

Orijinalden alıntı: _panzerschreck_

Arkadaşlar işlemci fanını demiyorum ki.. Kasanın kapağında airduck a bağlı fanı diyorum işlemci fanının hizasına denk geliyor aşağı yukarı

Evet biliyoruz işlemci fanını demediğini,arkadaşlar içe doğru üflemeli demişler ozamanda ses yaptığını söyledim işlemci dışa yan kapak içe üfleyince,o yüzden işlemci fanını tartışıyortuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hfy44 -- 24 Haziran 2010; 14:36:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _panzerschreck_

Arkadaşlar işlemci fanını demiyorum ki.. Kasanın kapağında airduck a bağlı fanı diyorum işlemci fanının hizasına denk geliyor aşağı yukarı

tamam o fandan bahsediyor arkadaşlarda.içeri üfleyecek o fan.
  • quote:

O nasıl bir fan öyle?

Herşeyde bi hayır vardır,fanı bi söktüm 2mm kalınlığında bir toz bulutu evet fan içe üflüyor ve metal soğutucuya çarpınca dışa üfler gibi oluyor,galiba ben yanlış hatırlıyorum kasaya yan kapak fanı takmıştım aşırı bi gürültü olmuştu ya içe yada dışa vermiştim tam emin değilim
  • quote:

Orijinalden alıntı: hfy44

quote:

O nasıl bir fan öyle?

Herşeyde bi hayır vardır,fanı bi söktüm 2mm kalınlığında bir toz bulutu evet fan içe üflüyor ve metal soğutucuya çarpınca dışa üfler gibi oluyor,galiba ben yanlış hatırlıyorum kasaya yan kapak fanı takmıştım aşırı bi gürültü olmuştu ya içe yada dışa vermiştim tam emin değilim

Taktığınız yan kapak fanı yüksek devirli, küçük çaplı bir fan ise gürültü sebebi olabilir.

• quote:

Taktığınız yan kapak fanı yüksek devirli, küçük çaplı bir fan ise gürültü sebebi olabilir.

valla aopen kasanın kendi orjinal fanı
    işlemci üzerine denk geldiği için ve işlemci fanı içe çekiyor kapak fanıda içe üfleyince aşırı bir çekiş oluyor 2 fan birbirini tetikliyor buda elektrik süpürgesi gibi hem güçlü hemde gürültülü bir üflemeye neden oluyor gibi geldi bana
  • Ben yankapakta 2 tane an var bir 8 cm diğeri 12 cm ikiside içerimi üflemeli ??
  • Kasanın tavanındaki fan nereye doğru üfler ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmett19966
    Ben yankapakta 2 tane an var bir 8 cm diğeri 12 cm ikiside içerimi üflemeli ??

evet..

quote:

Orijinalden alıntı: HeKiMoĞLu-47
    Kasanın tavanındaki fan nereye doğru üfler ???

dışarı doğru..
  • konuyu hortlatmış olsamda bende noctua nh d12 var çift fan takılabilenlerden ben şimdi bunu içemi dışamı takmam lazım önden iki hava girişi arkadan 2 hava çıkışı var kasada ayrıca ektra bir fan da ben ekledim ekran kartına üflüyor açı vererek üfletiyorum 60 derece kalan hava direk diğer fandan tahliye oluyor yanii benim soğutucunun fanları hangi yönde olacak orta kısımda kalıyor dışarı mı üfletecem içeri mi tam çöezemedim yada önden zaten hava griyor buda önden içeri aldırtam arkadan çıkartammı yada tek fan mı yapsam peki fanı hangi yöne koyacam yoksa doğru muyapmışım değiştirmem lazım mı yönleri ?
     Yan kapak fanı içe mi dışa mı üflemeli?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 25 Temmuz 2014; 12:34:08 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.