Şimdi Ara

Yanılmışım Tanrı Varmış! (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.149
Cevap
11
Favori
37.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: asderty

Bu mesaj silindi.
    Loser ateist refleksi sende de gözlemledim.Kuyruğun sıkışınca hakaret küfürler bizler okumuş ve eğitimden geçmiş insanlarız(deistler ve teistler)Tanrı ya herhangi bir asilik yapmak gereksiz ve saçma buluyoruz.Ünlü fizikçi prof dr Taşkın tuna müslümandır.Kendisi Türkiye'nin stephen Hawking dir.Profesör doktor Taşkın Tuna'nın bu kitabını okuyarak müslüman olabilirsin.Bu kitap stephen hawking kitabına benzer

Muhteşem Tasarım - Taşkın Tuna

Yanılmışım Tanrı Varmış!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 1 Aralık 2018; 15:39:35 >

• Derleme kitap yazmayla hawking olunmaz. Bilim dediğin zaten kitapla değil, laboratuvarla, hesapla, makaleyle olur. Senin lafınla da hiç olmaz, sen daha bilimin tanımını bilmiyorsun. Bilmediğin konulara karışma.

Refleksi bırak şimdi. Hep kelime oyunuyla konuyu çevirip kaçıyorsun. Yukarda gönderdiğim linki ve devamını oku, azıcık öğren bari.

Ya da dediğim gibi boşver ve kabul et bişey bilmediğini.

Sen bi yazsana Allah nasıl şap diye varoldu, ya da hep vardı ne demek bi açıklasana. Kaçıp durma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 1 Aralık 2018; 16:4:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İslam din ve kuran

Yanılmışım Tanrı Varmış!

komplo teorileri ile ün yapmış michael sikkofield nickli Cemre Demirel'in İslam hakkında aydınlatıcı tespitleri

michaelsikkofield.blogspot.com
    İnsan, Din ve Kuran
    http://michaelsikkofield.blogspot.com/2012/10/insan-din-ve-kuran.html

Tv show ve Radyo Programlarının efsane ismi Erdem Uygan İslama geçişini anlatıyor.

Yanılmışım Tanrı Varmış!

Yükselen Sözleryoutube
    Değişen Hayatlar / Erdem Uygan
    https://www.youtube.com/watch?v=CoGTbELy1KY&t=246s

Tanrının moleküler makineleri

tasavvuf ayrı bir şirk dinidir

Yanılmışım Tanrı Varmış!

ekşi sözlük
    tasavvuf ayrı bir şirk dinidir
    https://eksisozluk.com/tasavvuf-ayri-bir-sirk-dinidir--4150826

"Cenk ve Erdem"in Erdem'i nasıl ve neden müslüman oldu? - EZGİ ...

http://www.radikal.com.tr/yazarlar/ezgi-basaran/cenk-ve-erdemin-erdemi-nasil-ve-neden-dindar-oldu-1200821/

Yanılmışım Tanrı Varmış!

Tasavvuf ve Tarikatlardan Tek Dünya Dinine - Volume I

Tasavvuf ve Tarikatlardan Tek Dünya Dinine - Volume I
    http://michaelsikkofield.blogspot.com/2015/04/tasavvuf-ve-tarikatlardan-tek-dunya.html

Tasavvuf ve Tarikatlardan Tek Dünya Dinine - Volume II

Tasavvuf ve Tarikatlardan Tek Dünya Dinine - Volume II
    http://michaelsikkofield.blogspot.com/2015/04/tasavvuf-ve-tarikatlardan-tek-dunya_11.html

Yanılmışım Tanrı Varmış!

Yanılmışım Tanrı Varmış!

Taşkın Tuna kimdir ?

Taşkın Tuna, fizik yüksek mühendisi ve yazar.

1962'de Ankara Fen Fakültesi'nden fizik yüksek mühendisi unvanıyla mezun olan Taşkın Tuna, Bürokrasinin üst kademelerinde görev almış, ayrıca yurt dışında staj yapmış ve eğitim almış bir yazardır. Uzayla yakından ilgilenen Tuna, birçok kitap yazmıştır.kendisine has okuyucu kitlesi bulunmaktadır.

Bazı eserleri
    Adnan Menderes'in Günlüğü
    Bir Çarpı Bir
    Bir Elma İki Ayna Bir İkiye Nasıl Yansıdı?
    Muhammedi Bilinç
    Oku Ama Neyi?
    Ol Dedi Oldu / Big-Bang'in Nefes Kesen Öyküsü-1
    Ol Dedi Oldu / Big-Bang'in Nefes Kesen Öyküsü-2
    Ölü Köpeğin Dişleri
    Son Basamak
    Sonsuz Uzaylar
    Uzayın Ötesi
    Uzayın Sırları
    Yeryüzü Dengesi

Yanılmışım Tanrı Varmış!

Din ve Bilim / Hayat Rehberi / Taşkın Tuna

Uzayın Gizemi - Prof. Dr. Taşkın Tuna

• tanrı var mıdır, yok mudur bilmiyorum. bu konudaki iddiaların tamamı varsayımdan ibarettir. gönlüm bir yaratıcının varlığının olmasından yana. ölümden sonra yokolma fikri çok ürkütücü ve korkutucu geliyor.

fakat bir yaratıcı varsa bile yeryüzünden hiçbir insanla iletişime geçmediğinden eminim. bu konuda iddiada bulunanların tamamı yalancıdır.

müslüman bir aile ve çevrede doğarak otomatikman müslüman olan, din konusunda herşeyi önlerinde hazır bulan ve bulundukları her ortamda islamı, kuranı hararetle savunan dindarların çok büyük çoğunluğunun başka bir dine mensup aile ve çevrede doğmuş olsalardı islam yerine o dini savunuyor olacaklarından da eminim.

kuran evrensel ve tanrıdan gelme diyorlar fakat evrensel dedikleri kuran milyonlarca insana ulaşmamıştır. "kuranın ulaşmadığı insanların durumu ne olacak" diye sorulduğunda aslında kendilerinin dahi ikna olmadıkları cevaplar veriyorlar. kuran eleştirisine girmiyorum, çünkü çok mantıksız şeyler var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nazgul Founder

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ahaha, ciddi ciddi yazmış bunu. Herhalde memlekette fizikçi kalmadı
  • arkadaşlar ben tanrıyım ve penisim benim peygamberim, soruları alayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir süre önce İslamı karalama kampanyası başlatan birtakım inançsızların ortaya attığı bir iddia vardı.PETRA ,bu iddiaya göre aslında bilinen islam tarihinin aksine kıblenin ve peygamberin şuan bildiğimiz Kabe'nin bulunduğu bölgede değil aslında PETRA da olduğunu iddia ediyordu bu iddialarını google earth üzerinden amatörce yapmaya çalışan inançsızlar ek olarak bu dinin orda bulunan kavim ve kabileden ibaret olduğunu iddia ediyorlardı.Bu iddiaları ve iftiraları bilimsel olarak çürütülmüştür.(google earth çökertmesi)

Bu videoda petra safsatasının ve iftirasının gerçekdışı olduğunu izliyoruz..

Bu videonun tamamını izledikten sonra PETRA iddiasını(Zırvasını) rasyonel ve bilimsel olarak Çökertmiş bulunuyoruz..

Yanılmışım Tanrı Varmış!

(Zırva Çöpe gitmiş oldu...)
    Yanılmışım Tanrı Varmış!

• quote:

Orijinalden alıntı: AppropriateName

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Arkadaşa fakir ve köylü diyerek onu mu küçük düşürdün yoksa kendini mi ? işte bu farkı anlayacak kadar büyüyüp olgunlaşıp beyin aktivitelerin çalıştığını farkettiğin an artık haddini aşmamayı öğrenmiş olucaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nazgul Founder

Arkadaşa fakir ve köylü diyerek onu mu küçük düşürdün yoksa kendini mi ? işte bu farkı anlayacak kadar büyüyüp olgunlaşıp beyin aktivitelerin çalıştığını farkettiğin an artık haddini aşmamayı öğrenmiş olucaksın

Alıntıları Göster
    Boşver şunları felsefe tarihinden kavramlarından bi haber ergenler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: doktorosman

arkadaşlar ben tanrıyım ve penisim benim peygamberim, soruları alayım
    bende tanrıçayım ulan var mı ?
  • Erdem Uygan ile Taslaman biraraya gelirse nolur ? big bang olur hadi bakalım islama geçmeyi düşünenler için güzel bir program olmuş

• Ateizminasıl çelişkisi söylem farklılığı üzerinden ve anlatı üzerinden değil de ikonlar üzerinden yapılan (çünkü resimden ziyade gözün neyi nasıl gördüğü önemlidir)faith believe ayrımının sorunsalaşması yani gizliden gizliye literalist kaygılar gütmek denebilir

Eğer ki insan mahiyeti gözetilip buyruklarla kanaatlere daha geriden bakılma imkanı bulunursa bu iki farklı güven biçimini kapsayacak bir ''ad'' bulmak mümkündür

Eskinin tetkiki sonucunda ötekileştirmeyi müsait kılan ortamın tozu alınıp kimlik siyasetinin gücünü azaltmak mümkün olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 3 Aralık 2018; 23:37:24 >
  • Dincilerin kolayına geliyor; "ATEİZME YÜKLENEREK PROPAGANDA YAPMAK" Oysa tanrı diye bir şeyin olup olmadığını kimse bilmiyor. Bu bilinmezlik durumunu herkes karşı tarafın aleyhinde kullanmaya çalışıyor

Aslında temel mesele tanrının olup olmaması değil, "kutsal" diye bize yutturulmaya çalışılan kitapların sorgulanmasıdır.

Tanrı ya da doğa size bir akıl vermiş ise, bu aklı kullanarak şu sözde kutsal kitapları okuyun ve kendiniz karar verin arkadaşlar. Müslümanları dinleyerek değil!
    Müslümanları dinlerseniz, Kuran'ın kusursuz, muhteşem bir kitap olduğunu anlatacaklardır.
    Hristiyanları dinlerseniz, İncil'in kusursuz, muhteşem bir kitap olduğunu anlatacaklardır.
    Yani kimi dinlerseniz, o tarafa meyil etmeniz olasıdır.
    Bu nedenle kendi aklınızı kullanarak ve objektif bakmaya çalışarak kutsal zannedilen kitapları okuyun.

Ancak bu kitapları okumaya başlamadan önce kendinize şu soruyu sorun lütfen: BEN NEDEN KURAN'A İNANIYORUM?

Aileniz, akrabalarınız, içinde yaşadığınız toplum, hatta devlet size KURAN'A İNANMAYI ÖĞRETTİĞİ İÇİN olabilir mi?
    Bambaşka bir coğrafyada dünyaya gelmiş olsaydınız, şu anda TEVRAT'a ya da İNCİL'e inanıyor olabilirdiniz. Ya da bir HİNDU ya da bir BUDİST de olabilirdiniz.

Evet arkadaşlar. Size çocukluğunuzdan beri "Kuran doğru kitaptır, diğer dinler yanlıştır (uyduruktur ya da bozulmuştur)" diye anlatıldığı için Kuran'a inanıyorsunuz. (Bu iddiaya itiraz edip, "ben araştırdım da inandım" diyenler çıkacaktır mutlaka ancak toplumun %99'unun durumu budur.)

Yanılmışım Tanrı Varmış!

• quote:

Orijinalden alıntı: ehhalil

Dincilerin kolayına geliyor; "ATEİZME YÜKLENEREK PROPAGANDA YAPMAK" Oysa tanrı diye bir şeyin olup olmadığını kimse bilmiyor. Bu bilinmezlik durumunu herkes karşı tarafın aleyhinde kullanmaya çalışıyor

Aslında temel mesele tanrının olup olmaması değil, "kutsal" diye bize yutturulmaya çalışılan kitapların sorgulanmasıdır.

Tanrı ya da doğa size bir akıl vermiş ise, bu aklı kullanarak şu sözde kutsal kitapları okuyun ve kendiniz karar verin arkadaşlar. Müslümanları dinleyerek değil!
    Müslümanları dinlerseniz, Kuran'ın kusursuz, muhteşem bir kitap olduğunu anlatacaklardır.
    Hristiyanları dinlerseniz, İncil'in kusursuz, muhteşem bir kitap olduğunu anlatacaklardır.
    Yani kimi dinlerseniz, o tarafa meyil etmeniz olasıdır.
    Bu nedenle kendi aklınızı kullanarak ve objektif bakmaya çalışarak kutsal zannedilen kitapları okuyun.

Ancak bu kitapları okumaya başlamadan önce kendinize şu soruyu sorun lütfen: BEN NEDEN KURAN'A İNANIYORUM?

Aileniz, akrabalarınız, içinde yaşadığınız toplum, hatta devlet size KURAN'A İNANMAYI ÖĞRETTİĞİ İÇİN olabilir mi?
    Bambaşka bir coğrafyada dünyaya gelmiş olsaydınız, şu anda TEVRAT'a ya da İNCİL'e inanıyor olabilirdiniz. Ya da bir HİNDU ya da bir BUDİST de olabilirdiniz.

Evet arkadaşlar. Size çocukluğunuzdan beri "Kuran doğru kitaptır, diğer dinler yanlıştır (uyduruktur ya da bozulmuştur)" diye anlatıldığı için Kuran'a inanıyorsunuz. (Bu iddiaya itiraz edip, "ben araştırdım da inandım" diyenler çıkacaktır mutlaka ancak toplumun %99'unun durumu budur.)

Yanılmışım Tanrı Varmış!

Ateizm bir din değil bundan ötürü isteyen herhangi bir kimsenin bu ideolojiyi eleştirme hakkı vardır.ilk cümlelerinde ateizme laf atıyorlar diye başlayıp cümlenin sonunu dinlerin yalan olduğuna getirmişsin.Ee birzahmet din yalandır diyene insanların tepki göstermesini beklememek andavallık olurdu
    Birde ateistlerin şu argümanına çok gülerim."Ben Avustralya'da doğsaydım.islam mensubu olmazdım" Türkiye'de veya Ortadoğu'da doğan her insan nasıl Müslüman değilse (ailesi Müslüman olanların)aynı durum Ateistlerde mevcut.Ailesi ateist veya farklı bir din mensubu olmasına karşın islama geçenler mevcut.Ateistler şunu görmezden geliyorlar sadece müslümanlar Tanrı tarafından kabul görücek mentalitesi Tevrat-İncil-islama göre bu tüm kitapları indiren tek bir Tanrı ve herbir kitap kendisinden biröncekinide kapsıyor yani laf cambazlığı veya demgoji yaparak sanki 4 büyük kutsal gibi birbirinden farklı alakasız gibi gösterme çabalarını zaten dini araştıran bir insana yediremezsiniz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 14 Aralık 2018; 15:12:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Aslında bütün ateistler, deistler, agnostikler..hepsi tek bir Tanrı'ya inanıyor. Tek bir Tanrı'ya inanmasalar tezlerini her zaman tek bir Tanrı üzerinden ifade etmezler. Dikkat edin..

Ateistler kendi inancını her zaman nasıl ifade eder; "Ben Allah'a inanmıyorum".. veya "Ben Tanrı'ya inanmıyorum".. Yabancı bir ateist bile "I don't believe God"..der her zaman.
    Hiçbir zaman "Ben Allah'lara inanmıyorum veya ben Tanrı'lara inanmıyorum" şeklinde çoğul bir ifade duyamazsınız. Çünkü o da biliyor ki Tanrı tek, yani la ilahe illallah.

Aynı ifadeyi deistlerin ağzından da duyarsınız.."Ben Tanrı'ya inanıyorum ama dinlere inanmıyorum"..veya "Ben Allah'a inanıyorum ama dinlere inanmıyorum"..yine tek bir Tanrı'yı ifade ediyor farkında olmadan..hiçbir zaman "Ben Allahlara tanrılara inanıyorum ama dinlere inanmıyorum" ifadesini duyamazsınız..çünkü Tanrı tek..bunu o da biliyor.

Çünkü la ilahe illallah!

Bunu herkes biliyor.

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.