Şimdi Ara

yanıtı bulunamayan wireless internet paylaşım sorusu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ewimde kablo internet kullanmaktayım ve utp kablo ile ethernet kartı aracılığıla bağlantı sağlıyorum.
    elimde tp-link adlı bir markanın usb wireless adaptörü war ve hp ipaq 914 cep bilgisayarı kullanıyorum(windows mobile 6.1)

bu donanımla ne kadar gezdiysem internette wireless internet paylaşımıyla ilgili birşey bulamadım..
    hiç bilgisi tecrübesi hatta teorisi olan war mı?
    masaüstü bilgisayarımdan cep bilgisayarıma ağ kurarak internet paylaşımı sağlayabilirmiyim? sizce bunu nasıl yapabilirim?

eğer başka şekilde çözüm bulursam başlığı değiştirerek burada açıklayacağım.

herkese çok teşekkürler şimdiden..

• Ad-hoc ağ paylaşımı kuracaksın. Google'da ad-hoc diye aratırsan tonla bilgi bulursun...
  • teşekkür ederim bilgi için.... dediğin gibi Ad-hoc bağlantısını sağlayabildim ama halen internet paylaşımını yapamadım...
    masaüstünde ki wireless kartıma 192.168.1.1 ip adresini verdim cep bilgisayarımın wireless kartınada 192.168.1.2
    alt ağ maskesi 255.255.255.0 her iki içinde yazdım
    varsayılan ağ geçidini 192.168.1.1 yaptım sonrasında bağlantıları kapatıp yeniden açtım
    ama cep bilgisayarım yinede internet explorer ile bağlantı sağlayamadı...
    bu arada tabi ki masaüstünde ki internet bağlantımın olduğu ethernet kartımın internet paylaşımını özellikler penceresinden açtım...

ama yinede sonuç olumsuz.
    başka fikri olan arkadaş olursa şimdiden teşekkürler...
  • sysedite teşekkür ederim fakat aygıtlar arası bağlantı olsada internet erişimi yinede yok. her ayrıntıyı gözden geçirdim ve en ufak bir şeyi atlamadım ama yinede internet paylaşımı sanırım yapılamıyor.
  • Ethernet' in bağlı olduğu bağlantıyı paylaştırdın mı? Ağ geçidi o bağlantının ip adresi olacak...
  • tabi tabi ben onuda yaptım...

varsayılanı internete bağlı olan ethernet kartımın ip adresini yazdım ve internet paylaşımınıda açtım.

ancak denemelerim sırasında sadece bir kere şu şekilde tesadüfi bir bağlantı oldu.
    usb wireless adaptörünün ayarları
    ip:192.168.0.2
    alt ap maskesi: 255.255.255.0
    varsayılan ağ degçidi: ethernet kartına bağlı olan kablo modemin otomatik aldığı ip adresi

ve cep bilgisayarımın ağ kartınada otomatik ip adresi al dedim. ancak bir kere sadece bir siteye erişim sağladım ve tam işte oldu dedim ki bağlantı gitti.
    herhealde ben yanlış yaptım bi yerlerde dedim. ve defalarca aynı sistemi kurmama rağmen bir daha bağlantı olmadı.
  • ewet sonunda uzun süren çalışmalardan sonra çözümü buldum arkadaşlar...

bu sistemin daha önce konu içerisinde paylaşıldığı gibi çalıştığı doğru.

cep bilgisayarımı otomatik ip ve dns almaya ayarladım.
    paylaşım yaptığım internet bağlantımın ip adresini varsayılan ağ geçidi yaptım
    usb wireless adaptörünede 192.168.0.2 adresini verdim. (192.168.0.1 yaptığımda olmadı)
    daha sonrasında kesilmeler yaşayarak bu bağlantıyı yapmayı başardım. sürekli olarak bağlantı düşüyor stabil bir çalışma sağlayamıyor cep bilgisayarı.
    sanıyorum ki oda wireless usb adaptörümden kaynaklı. çok kaliteli birşey almamıştım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.