yorumlara bak bütün fakirler toplanmış yine çekilin kenara güzel fiyat kardeşim konu için teşekkürler 3 tane aldım biri şoföre biri korumama biride kapıcıya kendime mi? iphone kullanacak kadar fakir değilim < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JQKER -- 6 Nisan 2021; 9:17:49 > |
YANIYOR İPHONE 12 PRO MAX 128 GB GÜMÜŞ TROY APPLE 15,954,40 TL (3. sayfa)
-
-
Uygunmuş alayım iki tane
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yüksek Dolar kuru ve Türkiye’deki fahiş vergiler sağolsun. -
Diğer ülkelerde 1099$ olan ürün burada 16.000TL=1965$
Adamların para birimine göre bile neredeyse 2 kat daha pahalıya alıyoruz.
Orda adamlar 1650$ asgari ücret alıyorlar-ki ortalama maaşları 3000$ civarı 1000$ a en üst telefonu alabiliyorlar,
bizde asgari ücret 2825TL ortalama bizde de 4000TL desek bile 4 aylık ücret ile en üst telefonunu alabiliyoruz,
Hadi ülke olarak fakiriz ama yinede yurt dışından alıp getirtip kullanalım diyoruz ona da 2000TL vergi alınıyor birde üstüne kendi pasaportunun üstüne kayıt edip kendi hattından başka hat ile çalıştıramama olayı var. Birde pasaport alıp yurt dışınamı çıkacaz
2015 yılında yurtdışından aldığı 6s plus (o zaman 3500TL iken 2500TL'ye almıştım %25 daha ucuza ) artık değiştir beni demeye başladı almışken yine en yeni çıkanını alayım beni 5-6 sene daha yormadan götürsün diyorum ama akıl manktık alır gibi fiyatlar yokki, bu paraları verirsem oturur ağlarım şahsen.
En azından 12mini alayım diyorum o bile 8500TL bu nedir yaa
-
Alır abicim alır bizim millet. Yakın tanıdığımın 100000 civarı borcu var. Her ay asgarisini yatırıp erteliyor borçları. Kendisi sözleşmeli personel, eşi de asgari ücretli. Çıktığı gibi iphone 11 almıştı. Tableti ipad, kolunda 3000 tl'lik smart watch. Bunu da alır. Tamam bizde müthiş vergi var ama millet de gösteriş meraklısı. Parası olup alana bir şey demem ama borçlu/karın tokluğuna çalışan, 2000 liralık telefon neyine yetmiyor kardeşim senin?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtolgae -- 6 Nisan 2021; 14:16:24 > -
bu telefonun yeni versiyonuna her sene %30 zam geliyor. iphone 7 plus çıktığında 650$ fiyatı vardı. şimdi 1.100$ oldu. maalesef biz tüm zamları 3 kat hissediyoruz. apple + dolar + devlet
-
Dostum seni bu hesapları yapmaya iten sisteme lanet olsun :)
-
Teknolojiye merakı vardır belki ? Hobisidir adamın
Bizi senim gibi düşünen zihniyet bitirdi
quote:
Orijinalden alıntı: galaxygTeknolojiye merakı vardır belki ? Hobisidir adamın
Bizi senim gibi düşünen zihniyet bitirdi
He kardeşim bizi bu zihniyet bitirdi. Bence de bizi okumayı, yazmayı bilmeyen zihniyet bitirdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtolgae -- 7 Nisan 2021; 10:18:24 > -
tamam da piyasaya göre bu fiyat sıcak fırsattır, tabi ki fiyatlara tepki göstereceğiz, ama ben dahil insanlar bu telefonu 17 bin liraya aldı, şuan da 1200 tl ucuzlamış vergileri fln zaten söylüyoruz, 2 sene önce araba alınıyordu? binilecek arabadan kasıt nedir, şimdi de alınıyor benim arkadaşım 17 bin liraya araba almış gayet de biniliyor, her zamanki gibi firmalar suçlu size bu vergileri dayatanlara tepki gösterin.
Sen bugün o adama 2 bin tllik telefon neyine yetmiyor dersen ben de sana tofaş neyine gitmiyor araba vergileri az derim devletin ihtiyacı var derim
Yarın biri peyniri bi kilo alma yarım kilo al neyine yetmiyor şükret der
Selam ve dua ile böyle şükrede şükrede ..
-
Birileri tüm halkı çeşitli taktiklerle kurdu ve biz her konuda tartışan 2'ye bölünen insanlar olduk. Böyle yönetmesi daha kolay.
-
Gerçekten ihtiyacı olana, veya uzun süre kullanacağım diyene, iş insanların alır ama diğerleri sıkıntı da iken satın alıyorsa " Prestij " ve " Nam" için bence.quote:
Orijinalden alıntı: mtolgaeAlır abicim alır bizim millet. Yakın tanıdığımın 100000 civarı borcu var. Her ay asgarisini yatırıp erteliyor borçları. Kendisi sözleşmeli personel, eşi de asgari ücretli. Çıktığı gibi iphone 11 almıştı. Tableti ipad, kolunda 3000 tl'lik smart watch. Bunu da alır. Tamam bizde müthiş vergi var ama millet de gösteriş meraklısı. Parası olup alana bir şey demem ama borçlu/karın tokluğuna çalışan, 2000 liralık telefon neyine yetmiyor kardeşim senin?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Parası ve ihtiyacı olan alsın tercih meselesi.
Maddi durumum iyi. 3 bin liralık android kullanıyorum. Yetiyor.
Bir tanıdıkta ve 2 çocuğunun da elinde ayfon var. Çocuklardaki eski model ama ayfon sonuçta. Karı koca asgari ücretli çalışıyorlar(dı). Pandemide biri işsiz kaldı. Para yok diye zırlıyorlar. Ne diyeceksin şimdi bu adamlara.
Ben daha hesaplı işimi görüyor diye turktelekom kullanıyorum. Bunlar hepsi ailecek turkcelli. Ayran yok içmeye atla gidiyorlar gezmeye...
hangi iki ayaklının 15 bin liralık cihaza neden ihtiyacı olsun
şu telefon denilen aleti gözünüzde büyütmeyin bu kadar
-
256 gb lik kasasını kullanıyorum şuana kadar çıkmış en iyi iphone bence tek kötü yanı ağır olması
quote:
Orijinalden alıntı: börü06
256 gb lik kasasını kullanıyorum şuana kadar çıkmış en iyi iphone bence tek kötü yanı ağır olmasıkaç kilo
quote:
Orijinalden alıntı: börü06
256 gb lik kasasını kullanıyorum şuana kadar çıkmış en iyi iphone bence tek kötü yanı ağır olmasıen son ve en pahali modeli oncekilerden kotu yapacak halleri yok ya?
-
Ben borsayla uğraşıyorum elimdeki telefon xiaomi note 7,2 senedir bu cihazı kullanıyorum,bu işte güvenlik çok önemli Allah korusun telefona bir şey olursa borsadaki parana ulaşman çok zor.1 kere suya düşürdüm 1 saniye durdu durmadı telefon kapandı açılmadı, pirince yatırdım 24 saat zindam oldu resmen.1 gün sonra açıldı ama telefon ağırlaşmış ve bataryası çabuk bitiyordu.Borsada güzel gidiyor kendime yeni bir telefon almam şart oldu.Benim almam zevk değil iş için alıyorum,ama adam asgari ücret alıp sırf hava atacaksa israftan başka bir şey değil
Trendyoldan alan var mı ? Cüzdan özelliği sayesinde paranın yüzde 1 kısmını geri almak çok iyi.Trendyoldan almayı düşünüyorum yorumlarda güzel bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X