Geçtiğimiz pazar yakıt aldım, araba teklemeye başladı ben de o kadar tecrübeli bi şoför olmadığımdan ve araba zaten sürekli arıza çıkardığından hiç aklıma yakıttan olabileceği gelmedi. pazartesi yakın bi servise götürdük o da yetkiliye götürün dedi, Dün de sanayiye götürdük ve dizel araca benzin atıldığını öğrendik. Aracı sökeceğiz 2 gün yatacak dediler. Bugün de sanayiden telefon geldi birkaç enjektör değişim ile vs. 18 bin TL masraf çıktığını öğrendim, mecbur arabasız kalmamak için yaptırıyoruz. Yakıtı kart ile aldım, hangi tür yakıt aldığım kart ekstremde belli olmasa da oradan yakıt aldığım kanıtlı. Ancak kendi yakıt makinelerinde ve kamera kayıtlarında benzin konulduğu aşikar. Bir de hiç bahsetmek istemediğim arkadaşlarımın hatası yüzünden ne fişi aldım ve de yakıt makinesinin üzerinden ne yüklendiğine bakabildim sonra da petrolü aradım yok kardeşim sen nasıl 100 km kadar yol gittin, hiç anlamadın mı cart curt biz dosya açamıyoruz da şöyle de böyle de diyor. Dizel araca benzin konulunca önceden de belli miktarda yakıt olunca demek ki kaktıra kaktıra araç ilerliyormuş öğrenmiş olduk. Velhasıl petrol yardımcı olmayacak yani, biz mecbur arabayı yaptırıyoruz, bu durumda nasıl hakkımızı arayabiliriz. Öyle ya da böyle araca yanlış yakıt konulduğu kendi raporlarında ve kamerada da yer alıyor. Ayrıca telefonda da doğruladı benzin doldurulduğunu. Benim anlamadığım bu işin bir standartı yok mudur? Araca yanlış yakıt konulunca %100 suçlu değil mi bu istasyon, nasıl bu kadar rahat olabiliyor resmen dava et dedi. T***l bayisinden aldım bu arada ve T***l'i aradım kayıt oluşturduklarını dönüş yapacaklarını söylediler. Elimde herhangi bir belge olmadığından dolayı da direkt dava açamıyorum, savcılığa gidip güvenlik kameralarını talep edeceğim. Bilgisi olan yardımcı olabilecek, bilgi verebilecek var mı? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercantaner -- 30 Ağustos 2024; 13:11:15 > |
yanlış akaryakıt dolumu (dizel araca benzin) ÇÖZÜLDÜ
-
-
Kaskonuz var mı? Hiç tecrübem yok bu konuda ama kaskolarda sanırım bu konuda kloz var. Bir araştırın isterseniz.
-
maalesef kasko bulunmuyor.
-
Çok geçmiş olsun hocam. İnşallah daha büyük bi sorun çıkmaz 18bin tl birşey değil.Okurken ah dedim motor gitti komple.
Bence sorunu total ile çözmeye çalışın en tepeye kadar arayarak.Sosyal medyadan,şikayetvardan,bulabildiğiniz her kanaldan yazın ki afişe olmak istemediklerinden yardımcı olabilirler.Yoksa işi polisti mahkeme vs dökerseniz 18bin tl için mahkeme masrafı vs bir sürü uğraş olacak.
Her zaman alırken hem pompaya hem de fişe bakarım.Ama böyle dalgınlıklar olabiliyor bakmadığım zamanlarda yoktur diyemem.
Tekrardan çok geçmiş olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sanayide bu işi 18.000' e çözeriz demişler.
Valla üzmek gibi olmasın ama filmin daha fragmanındasınız.
-
Geçmiş olsun hocam. Ne olursa olsun pompacı pompayı araca sokmadan önce mutlaka başında beklemek lazım, böyle hatalı dolumlar olmaması için. Çünkü sık sık eleman değişiyor, pompacının dalgınlığına gelebilir, hata olabilir. O yüzden dikkat etmek lazım, çünkü sonrasında haklı da olsanız süreç çok uzuyor. Forumda bununla alakalı başka bir konu daha vardı. Onda arkadaşın elinde fiş olduğu halde süreç uzamıştı diye hatırlıyorum. Firmalar işi kabul etmek istemiyor, etse bile dava et diyor. Öyle olunca da mahkeme süreci çoooook uzuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heyea -- 29 Ağustos 2024; 9:13:25 > -
geçmiş olsun yakıt alırken ve kasaya kredi kartı ile ödeme yapılırken çok dikkatli ve uyanık olmak gerekiyor:
ilk olarak doğru yakıt pompasının arabaya koyulduğuna emin olun. yakıt dolana kadar aracın başından ayrılmayın. kredi kartı ödemesi için içeri girmeden önce mutlaka ama mutlaka aracın kapılarını kilitleyin. çünkü herhangi bir hırsızlık durumunda akaryakıt istasyonu asla sorumluluk kabul etmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 29 Ağustos 2024; 9:49:20 > -
Geçmiş olsun bir avukata danışın bence zaten kameralarda belli olmuş benzin konulduğu.
Benimde en çok dikkat ettiğim olaydır bu.
Yakıt alırken arabanın başında durup bakarım adam benzin mi koyuyor mazot mu koyuyor aldığınız fişlerede bakın gözünüzü dört açın.
-
Genel olarak, bir araca yanlış yakıt konulması durumunda sorumluluk, bu işlemi gerçekleştiren benzin istasyonuna aittir.
Yani, yakıt istasyonu bu hatadan doğan tüm masrafları karşılamakla yükümlüdür.
gerekli yerlere başvurarak dosyanızı oluşturun, tespit tutanakları ile ilgili istasyona konuyu iletin...
geçmiş olsun.
-
araçta 21800 TL masraf oluştu, istasyon ödedi. Sorun çözüldü, tek dileğimiz ileride bundan kaynaklı sorun yaşatmaması, herkese teşekkürler.
-
Olması gerekeni yapmış
-
Hangi şirketten almıştınız yakıtı ? bir de nasıl çözdünüz bayi kendi mi kabul etti
-
Dizel ile benzin pompalarının tabancaları farklı,
Dizel depoya benzin tabancası girmez aynı şekilde tam tersi de geçerli diye biliyordum.
Öyle değil mi?
-
Dizel pompası daha geniş hocam
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRy0n12g7PDIIpXxmsp1MNjh57k98LDFNbL9l1VcH76xMhw5vWq2J0Py4M&s=10
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
benzin tabancası dar olduğu için girmiş o zaman...
-
Sabah bi pompacı, abi sistem izin vermiyor zaten yanlış koyulmaz dedi
Dedim ki senin haberin yok milletin başına neler geliyor.
Pompayı sokana kadar bekleyin, dönüşte fişi muhakkak alın ve kontrol edin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Plakanın sistemde kaydı varsa vermiyor .
Tabi plakanın ve yakıt tipinin doğru seçilmesi lazım
-
Benzin dizel pompalarını ayrı ayrı yerlere yapsalar hiç bu sorunlar olmaz ha
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
başında beklerim hep benzin alım sürecinde. tabeladaki fiyatla pompa fiyatını da karşılaştırırım. ortalık kamil dolu
-
t*o*tal bayisinden aldım, ilk önce bayi kem küm etti sonra ne olduysa bi anda aradılar ve ödeyeceklerini söylediler. Yaptırdık tamirci ile de konuştular, biz tamirciye ödedik sonra nakit aldık paramızı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X