Şimdi Ara

Yanlış Bir Seçim mi Yaptım? Tekli Çekirdek Çoklu Çekirdek İçerir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, durumu olmayanlar için *'lı kısma kadar eksik özet mahiyetinde belirttim sorumu biraz durumu olanlar *'lı satırın altındaki kısmı okuyup cevaplarsa sevinirim.

Bilgisayarı, 1366*768 çözünürlüke, max 60 FPS olacak şekilde nispeten düşük grafik gereksinimli oyunlar(ETS2, CS GO, Far Cry 2, CrySis 2, Call of Duty gibi) oynama, tarayıcıda gezinme(sık sık 30'a varan sekme sayısıyla, şu an mesela 2 tarayıcıda toplam 13 sekme açık), nadiren dosya rar'lama, sıkça rar'lanan dosyayı normale çevirme için kullanıyorum.

Böyle bir kullanım senaryosunda işlemci için fazladan 400 lira verip i5 yerine i7 almak sizce ne derece mantıklı, söz konusu notebook çok pahalı bir arızası olmadığı sürece kullanılmaya devam edecek, belki 2 belki 5 belki 10 sene daha.

*********************************************************************************************************************

Bundan 3 sene evvel Asus'un i7 4720HQ(2.6 - 3.6 GHz, 6 MB Cache, 4 Çekirdek, 8 Mantıksal) işlemcili, 4 GB VRAM'li 950M ekran kartlı, 1366*768 panelli, 5400rpm HDD'li X550JX XX171D model bilgisayarını aldım, bunun bir de i5 4200H(2.80 - 3.4GHz, 2 Çekirdek, 4 Mantıksal) işlemcili ve 2 GB VRAM' e sahip 950M ekran kartlı versiyonu olan X550JX XX099D vardı. Aralarındaki donanımsal fark işlemci ve GPU VRAM'inden ibaret, fiyat farkı ise 400 lira idi. Biraz kendimin biraz da arkadaşların gazı ve daha yükseği daha iyidir mantığıyla i7'li modeli aldım. O zamanlar oyunlardaki tekil çekirdek, çoğul çekirdek olayından haberim yoktu şu an da tam anlamış değilim. i5 4200H ile i7 4720HQ arasındaki tekil çekirdek performansı baktığım testlerden anladığım kadarıyla aynı gibi, bazısında i7 %5 daha iyi bazısında i5 yüzde 1 daha iyi. Çoklu çekirdek performansında i7 çok daha iyi tabii, %90 civarı.

Bilgisayarı, 1366*768 çözünürlüke, max 60 FPS olacak şekilde nispeten düşük grafik gereksinimli oyunlar(ETS2, CS GO, Far Cry 2, CrySis 2, Call of Duty gibi) oynama, tarayıcıda gezinme(sık sık 30'a varan sekme sayısıyla, şu an mesela 2 tarayıcıda toplam 13 sekme açık), nadiren dosya rar'lama, sıkça rar'lanan dosyayı normale çevirme için kullanıyorum.

Tüm bunları üst üste koyunca 400 liraya değmeyeceğini düşünüyorum i7 farkının, bi' yandan da daha az yıpranır kullanım süresi uzar diyorum belli mi olur belki 5 - 10 yıl daha kullanılır bu alet, i5 olsa epey yavaşlayabilir ancak i7 olduğu için çok daha uzun süre dayanabilir. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?

• Ohoo biri diyecek ryzen al öbürü diyecek yok intel daha iyi diğeri diyecek i3 al baskasi pentium g bilmem kac iyidir. Kan cikarir bu mevzuu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OnTEC kullanıcısına yanıt
    "Ama ben yeni bir işlemci veya bilgisayar satın almayacağım ki." derim onlara:)
  • Her iki cihazın ram miktarının aynı olduğunu varsayarak bence i7'yi seçerek doğru tercih yapmışsınız. 2 gb vram ve i7 farkı için 400 lira verilebilir bir fark çünkü mobil cihazlarda bunları ileride değiştirebilme şansınız yok. Biraz daha kullandıktan sonra ssd ve ram takviyesiyle kullanıcı deneyiminizi ve cihazın ömrünü biraz daha uzatabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.