Şimdi Ara

Yanlis tarihli arac muayene cezasi yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dun cevirmede muayene tarihini 8 ay gecirmis oldugum icin ceza yedim, yeni araclar icin muayene suresi aklimda olmadigindan o ara laf kalabaliginda itiraz etmedim fakat durum su:

Yeni araclar icin muayene suresi 3 sene
    Aracim 2017 10. ay uretimi
    Tescil tarihi 01 02 2018

Ruhsatta yazan muayene gecerlilik tarihi 02 02 2019

Aracta herhangi bir modifikasyon lpg falan mevcut degil. Arac ticari degil, hususi.

Yani aracin Turkiye'ye girisini degil uretim tarihini baz alsak bile muayene tarihinin 2020 10. ay olmasi gerekmiyor mu?

Benim bilmedigim baska bir kriter mi var muayene tarihleri hususunda?

Tuvturk'ten randevu aldim muayene icin, orada bu tarih konusunda yardimci olurlar mi? Yoksa millete bos yere ceza yazip mahkemeye basvurmaktan cekinecek olanlar icin bir para tuzagi mi bu durum, kime nasil basvuracagim bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mchief -- 29 Ekim 2019; 13:14:24 >

• sıkıntı var bi yerde
  • herşeye de bir ceza var mübarek
  • üretim tarihinden itibaren 3 yıl sorun üretim tarihi bence araştırın ya ruhsat yanlış ya sizdeki bilgi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun, 3 yıl size göre dolmasa bile 3 yılda bir kez olsun ruhsata bakmadınız mı?
  • Arac dunyada satisa baslayali 3 sene olmadi daha, muayene ile ilgili bir problem olabilecegi hic aklima gelmemisti, o yuzden ruhsatta muayene bolumune hic bakmadim. Ruhsatta yanlis yaziyorsa bunu kim duzeltir, trafik tescil falan mi?
  • aracin muhtemelen 2. sahibisi sizsiniz. (: bayi yıl sonu kotayı doldurmak için kendi kendine satış yapmış olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Muayene geçerlilik tarihi üretim tarihi + 3 yıldır. Aracı sıfır aldığınızı var sayarsak ve araç 1 senedir bayide müşteri bekliyorken gelip siz alırsanız 2 yıl sonra muayeneye sokmanız gerekir.

Fakat konu sahibi arkadaşın bahsettiği gibi ruhsattaki bilgiler o şekildeyse dediği gibi 2020 10. ayda muayene süresi dolması gerekiyordu.

Eğer aracı sıfır aldıysanız bence hemen bayi ile iletişime geçin ve sorunun sebebini sorun. Eğer ola ki aa biz tarihi yanlış yazmışız tarzı bir şey derlerse sesinizi çıkartın biraz çünkü sesini çıkartmayan hakkını arayamıyor hiç bir şekilde.
  • Eski aracımda ruhsatta yazan muayene gününden 1 hafta önce gittim ama muayene süresi 6 ay geçti diye cezalı ödedim. Polis arkadaş ruhsata yanlış yazmış cezası bana patladı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.