Şimdi Ara

Yanlış termal macun sürme yöntemleri ve işlemci zımparalama (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
11
Favori
36.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • güzel konuda işlemci yüzeyini parlattıktan bir süre sonra işlemcide oksitlenme ve kararma olacaktır.Bunun olmamasını istiyorsanız altına nikel kaplatmanız gerek
  • Arkadaşlar notebook CPU'larına nasıl sürmeliyiz termal macunu bu konuda hiç detaylı bir açıklama yapmamışsınız.
  • arkadaşlar yeni konu açmayayım dedim. Vatan %20 indiriminden 22tl ye Thermaltake tg-1 aldım termal macun olarak. Nasıldır?
  • Termal macunu işlemciden kazımak için ne yapmamız gerekiyor?
  • arkadaşlar macundan anlamam ama temizlik konusunda bir numara Selülozik tiner. Dikkat edin Sentetik değil Selülozik tiner. bir arkadaşım tavsiye etti bu çıkmayan yağ ve yapışkan şeyler konusunda 1 numara temizleyici. denedim gördüm okey verdim. (işlemci hariç )
  • macun tamamda işlemciyi zımparalamak akıl karı değil... intel veya amd mühendisleri hiç düşünememiş de sanki bunu akıllının biride çıkar işlemciyi zımparalar hiç faydası olmadığı gibi zararı daha fazladır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata

Termal macunu işlemciden kazımak için ne yapmamız gerekiyor?

Konuyu oku arkadasim. Ne usengenc insanlarsiniz 2 sayfa okuyamiyorsunuz.

arkadaslar termal macun yilda kac defa yenilenmelidir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • korozyon oluşturmayacak birşeyle temizlenmelidir, zımparalama da neymiş
  • Güzel bilgiler paylaşmışsınız arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

quote:

Benim chill factor 2 üzerinde 1 yıl yazıyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: elfmrt

..........

Zira soğutucuya termal macunu sürmek daha çabuk katılaşmasına sebep olacaktır, takdir edersinizki soğutucu yüzeyleri bakır vs. olduğundan çalışmıyorken oda sıcaklığında bile soğuktur. İşlemci üzerine sürmek daha etkili sonuçlar almanızı sağlar.

........

Ufak bir saptama yapmak istiyorum, bahsedilen bakır soğutucu yüzeyleri oda sıcaklığında iken soğuk değildir, oda sıcaklığı ile aynı sıcaklıktadır. İşlemci de çalışmıyorken oda sıcaklığı ile aynı sıcaklıktadır. Yani sonuçta oda sıcaklığında ikisi de aynı sıcaklıktadır. (İkisini de soğutmuyor veya ısıtmıyorsanız geçerli, tabii ki özellikle ısıtır veya soğutursanız iş değişir.) Bu yanılsama metali ellediğinizde ısı kapasitesinin ve konveksiyonel ısıl iletim katsayısının yüksek olmasından dolayı elinizden daha çabuk ısı çekmesinden oluşur ve olduğundan soğukmuş gibi hissedersiniz. (Oda sıcaklığı vücut sıcaklığınızdan yüksek ise bu sefer metal epey sıcakmış gibi hissedilir.)

• quote:

Orijinalden alıntı: Tolgá

quote:

quote:

Benim chill factor 2 üzerinde 1 yıl yazıyordu

3 ayda 1 en doğru olanı

• ARCTIC MX-4

bu macunu i7 işlemciye nasıl süreceğim

cok alakasız yorumlar var yardımcı olabilecek var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: figo976

ARCTIC MX-4

Pirinç kadar sık işte. Emin ol çok fazla yayılıyor. Sonra cikartmakla uğraşma. Pirinç kadar sıklıktan sonra düz bir kart ile üzerinden geç. Taşma olursa pamuk ile sil. Üzerine fanı kapat

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: figo976

ARCTIC MX-4

Pirinç kadar sık işte. Emin ol çok fazla yayılıyor. Sonra cikartmakla uğraşma. Pirinç kadar sıklıktan sonra düz bir kart ile üzerinden geç. Taşma olursa pamuk ile sil. Üzerine fanı kapat

ah be hocam dun nerdeydiniz youtube da video izledim burdaki yorumlara baktım

1 koseden diger koseye ince bir şekilde cektim sonra kredi kartı ile yaymaya calıstım baktım düzgün yapamıyorum

bir not kagıdı nı katladım kalınlastırdım onla yaydım da kalın oldu

rahat bi 2-3 pirinç boyutunda sürmüşümdür.

gitti güzelim macun.

var daha kullanmalık ama

temizleyip 1 pirinç kadar mı sürsem ne dersiniz ?

• Sürmüşsünüz artık daha fazla heba etmeyin güzelim macunu
  • yararlı bilgiler , ellerine sağlık
  • fan sürmeyi anladım da zımparalama işini unutun bence alkol ile temizleyince tertemiz yeter diye düşünüyorum işi riske atmıyalım. en pahalı ve beyin parça :)
  • Arkadaşlar yabancı bir sitede gördüğüm termal macun uygulama yöntemleri ve sonuçlarını fotoğraflarla gösteren bir linki vermek istiyorum. Eminim çok faydalı olacaktır.

http://www.pugetsystems.com/labs/articles/Thermal-Paste-Application-Techniques-170

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anadoluparsı -- 23 Kasım 2012; 8:20:27 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.