Şimdi Ara

Yanlış termal macun sürme yöntemleri ve işlemci zımparalama (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
11
Favori
36.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hiçte bile önce ben yazmıştım sen bırak peşimi benim babam senin babanı döverdide malesef her ikiside yukarlarda biyerdeler
    tövbee abi güldürdün yaw hiç yoktan
  • Gerçekten çok iyi bir paylasım , Tesekkurler.
  • Yazi icin tesekkurler.

Islemciye overclock yapmak icin fan aldim da stok fani cikartinca uzerinde termal macun izi var dogal olarak. Yeni fani takmadan once bunu nasil temizleyebilirim? Yoksa temizlemeden uzerine mi uygulamaliyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisondes
    Yazi icin tesekkurler.
    Islemciye overclock yapmak icin fan aldim da stok fani cikartinca uzerinde termal macun izi var dogal olarak. Yeni fani takmadan once bunu nasil temizleyebilirim? Yoksa temizlemeden uzerine mi uygulamaliyim?

işlemcinin üzerinde macun artığı varsa temizlemen gerek eğer elinde macun temizleme sıvısı yoksa pamuk ve kolanyayayla temizle işlemciyi. pamuğa kolanyayı 2 damla damlatıp işlemciyi temizleyebilirsin tabi bunu yaparken işlemciyi anakarttan çıkar elinde temizle ve pinleri yamultmamaya dikkat et bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 5 Mayıs 2011; 23:31:53 >

• Macun temizleme sivisi nereden temin edebilirim? Fanla beraber gelmiyor sanirim

Kolonyayala pamuk isimi gorur diyorsaniz hic ugrasmiyim tabi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silinenhesap2020 -- 6 Mayıs 2011; 12:18:36 >
  • hayır fanla gelmez ama istanbuldaysanız pc parçası satan heryerde bulursunuz sıvıyı yada nette yazın çıkar birde hepsiburada com da vardı sanırım. ama kolanyada iş görüyor sıvının avantajı daha kolay çıkarması lekeyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 6 Mayıs 2011; 21:25:02 >
  • Bir küçük dipnot eklemek istiyorum,

macunu parmağımla sürersem ne olur, parmağınız düz bir yüzey olmadığı için, amacınızdan şaşarsınız, eğer parmağınızla incecik sürmeye kalkarsanız, kapatmaya uğraştığınız o küçük minnacık boşluklar parmağınızın tırtığı ile yani el izinizle oluşacaktır.

O yüzden diyorum ki,

macununuzu,

PARMAKLAMAYINIZ.
  • tamam teşekkürler parmak yok
  • Gercekten yararlı bılgıler ılerde ıhtıyacım olabılır sagolun.
  • Eczaneden rica edin işlemci üzerindeki termal macunu temizleyeğim diye açıklamada bulunun küçük bir şişe saf alkol alın. %100 saf alkol olsun ayrıca %75 satılanlar var ama %100 kesin çözümdür.
  • haklısın saf alkol de olur
  • İyi bir paylaşım Teşekkürler hocam
  • Merhaba çok yararlı bir başlık olmuş. Ben de Contac 29 var. Buna ilk termal macun sürüşümde bayağı bir yanlış sürdüm ve şu an temizleme kiti ve termal macun sipariş edeceğim Fakat Mx-3 mü Mx-4 mü alayım karar veremedim. Mx-3'ün kayganlığı çok kötü diyorlar fakat soğutma konusunda yarım derece daha iyiymiş Mx-4'ten. Büyük ihtimalle Mx-4 alacağım. Şimdi sormak istediğim şu termal macunu sürmeden önce soğutucunun da altını temizlemem gerekiyor değil mi? Yine aynı temizleme kitini kullanmam sorun oluşturmaz? Bir de temizledikten sonra işlemciye değil fana süreceğim. Aşağıya resimleri koydum. Umarım derdimi anlatabilmişimdir teşekkürler.

Yanlış termal macun sürme yöntemleri ve işlemci zımparalama

Soğutucum bu.

Yanlış termal macun sürme yöntemleri ve işlemci zımparalama

Üstteki gibi süreceğim değil mi?

• ewet temizleyip süreceksin t.kitiyle ve sürerken macun fazla kalın olmasın dikkat et artı şu konuda satışı yapılan macunda çok iyiymiş öyle söyleniyorhttp://forum.donanimhaber.com/m_46358547/mpage_1/f_/key_//tm.htm#46358547
  • Bir arkadaş Mx-4 20 liraya satıyordu. Onun elinde kaldıysa ondan alacağım bakalım. Ayrıca yararlı olabilecek bir kaç link koyayım aşağıya

http://skinneelabs.com/2011-tim-results/3/
    http://www.tweaktown.com/reviews/3383/arctic_cooling_mx_4_thermal_compound/index4.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shumin -- 31 Mayıs 2011; 17:00:59 >

• işlemciyi temizlemek için ben asetonn kullanıoyurm pamuğa hafif sıkıp temizlediğiniz zaman saf alkolden daha etkili temizliyor.

ayrıca ispirtoda aynı işlemi yapıyor
    deneyimlerim sonucu yazıyorum bunları.
  • arkadaşlar bende sürerken anakartın pinlerine termal macun kaçırdım aşağıdaki konudan detayların öğrenebilirsiniz.

şu parmak olayına benmde aklım yattı ama şu şekilde ilk önce çok ufak bir parça macunu parmakla işlemci veya soğutucunun üzerine sürebiliriz parmaklarımız ne kadar düz olmasada küçük boşlukları doldurma konusunda bence başarılı olacaktır ardından normal şekilde kart vs ile macun sürülebilir

Termal macunu temizlemek için alkol veya kolonya veya su veya özel sprey hepsini denedim ancak sprey kadar etkili olanı yok bi tüpü 3-5 lira bişey zaten alkolle fln uğraşmayın derim daha etkili bir temizleyici (kullandıktan sonra üzrinde kalan tortuları kolayca silebilrisiniz)

Anakart pinlerine termal macun kaçarsa !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliseçkin -- 2 Haziran 2011; 2:16:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

ewet temizleyip süreceksin t.kitiyle ve sürerken macun fazla kalın olmasın dikkat et artı şu konuda satışı yapılan macunda çok iyiymiş öyle söyleniyorhttp://forum.donanimhaber.com/m_46358547/mpage_1/f_/key_//tm.htm#46358547

Çok güzel bir paylaşım olmuş ellerinize kollarınza sağlık tebrikler
  • şimdik bnde Thermalright MUX-120 Black işlemci cooler var. bu soğutucuya en uygun termal macun surme yontemi nedir işlemci üzerine 3 nokta kartla yayma vs? (termal macunum kutu içinden cıkan chill factor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-Posed -- 24 Haziran 2011; 17:02:05 >
  • Mesajım bulunsun, güzel konu
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.