Şimdi Ara

Yanlış trafik cezası itiraz hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Tarafıma dün ulaştırılan tebligata göre 15.03.20016 tarihinde İzmir de ikamet ettiğim halde Marmaris ilinde yanlış park ettiğime dair ceza geldi. Aracı 2013 yılında Marmaristen aldım daha sonra hiç uğramadım oraya. İtiraz için nerelere başvurmam gerekiyor ne gibi belgeler gerekiyor hiç bilgim yok, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim Teşekkürler.

Notta hatalı park "fotoğraflı" diyor fakat bana ulaştırılan sadece karar tutanağı ve tebligat..

• Belli ki ceza yenmiş, sizin olmayabilir ama önceki sahibinden kalmıştır, kural şudur Devlet alacağını asla bırakmaz. Aksini ispatlayabilirseniz sorun yok ama fotoğraflı park cezası diyorsa zor olacaktır, önceki sahibi ile temasa geçip ödemesini sağlayabilirsiniz yada mahkeme süreciyle halledilebilir.
  • KYhain kullanıcısına yanıt
    Yok öyle bi dünya.. Ceza size ait degilse degildir..Sifir arac aldim fakat plakam önceden kullanilmis.. plakanin önceki sahibinin 1600 küsür HGS/OGS borcu var 2sene boyunca giselerden girmis cikmis hic bir sekilde odememis.. Hgs sorguya girince karsima borc cikiyor ptt ye gittim ceza size ait olmadigi icin skinti yok denildi.. Eger arac size aitse E-devletten girin ceza sorgulayin orada cikiyor mu ayni ceza? Bir de ceza tarihi araci aldiginiz tarihten sonra mi önce mi kesilmis.. Sonra ise ve araci kimseye ödünc vermeyip sadece siz kullandiysaniz ve cezanin size ait olmadigina eminseniz.. Ruhsatinizla birlikte trafik subeye gidip durumu anlatin yardimci olacaklardir..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • parker48 kullanıcısına yanıt
    Hocam aracı 2013 yılında aldım, ceza dediğim gibi 15.03.20016 tarihinde 09:22'de kesilmiş. Bir yanlışlık var da bunu belirtmenin herhangi bir yolunu bilmiyorum, tam olarak nereye başvurabilirim?

Edit: Teşekkürler bir sonraki mesajda cevap verilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYhain -- 31 Mart 2016; 17:19:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emrahgms

Yok öyle bi dünya.. Ceza size ait degilse degildir..Sifir arac aldim fakat plakam önceden kullanilmis.. plakanin önceki sahibinin 1600 küsür HGS/OGS borcu var 2sene boyunca giselerden girmis cikmis hic bir sekilde odememis.. Hgs sorguya girince karsima borc cikiyor ptt ye gittim ceza size ait olmadigi icin skinti yok denildi.. Eger arac size aitse E-devletten girin ceza sorgulayin orada cikiyor mu ayni ceza? Bir de ceza tarihi araci aldiginiz tarihten sonra mi önce mi kesilmis.. Sonra ise ve araci kimseye ödünc vermeyip sadece siz kullandiysaniz ve cezanin size ait olmadigina eminseniz.. Ruhsatinizla birlikte trafik subeye gidip durumu anlatin yardimci olacaklardir..

Teşekkür ederim, ceza aracı aldıktan sonra kesilmiş. Dediğiniz gibi yapayım size de geçmiş olsun insana yok yere iş çıkartıyorlar malesef

• quote:

Orijinalden alıntı: KYhain

quote:

Orijinalden alıntı: Emrahgms

Teşekkür ederim, ceza aracı aldıktan sonra kesilmiş. Dediğiniz gibi yapayım size de geçmiş olsun insana yok yere iş çıkartıyorlar malesef

Bir de fotograftan bahsetmissiniz.. Mutlaka görmek isteyin fotografi belki elektronik sisteme filan yuklenmistir.. Fotografi gorup arac ve plakadan emin olun ki aracinizi klonlamis olmasinlar!! Ayrica basima şöyle bir olay da geldi.. Garanti bankasi uygulamasinda hgs hesabim filanda goruluyor ayrica aracimin plakasina kesilen ceza da.. Uygulamada arac plakasinda ceza gozukuyordu 47tl filan bölge trafige gittim durumu anlattim yardimci oldular ve adima trafik cezasinin olmadigini soylediler.. İllaki vardir bi aciklamasi sizin olayinda.. Kolay gelsin..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sulh ceza hakimligi (trafik mahkemesi) ne başvuruda bulunabilirsiniz. Örnek dilekçe ve evrakları internette bulabilirsiniz. Size tavsiyem dilekçenize emniyet müdürlüğü suresinde bana tebligat yapmadi diye başvurmayın. Kabul edilmez. Olanı yazın dilekçenize.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    trafik cezası hakkında
    3 yıl önce açıldı
    Trafik cezası soru
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.