Şimdi Ara

Yanlış yağ değişiminden motor yanması mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar konu biraz acil benim için. Aracımı tanıdığım bir ustaya bakım triger değişimi ve fren kontrolleri için verdim. Araç 2005 Model Skoda-Fabia 16V LPG'li bir araç

Usta yağı değiştirmiş fakat ben daha önce 20W/50 yağ koyduğum için, (olması gereken 10W/40 olması gerekiyormuş) yağı olması gereken 10W/40'la değiştirdiği için araba çalışmamış yani sekman atmış yeni motor yapılması gerekiyor diyor. Motorun durumu zaten kötüymüş gitmek üzereymiş dedi, attığın yağ iyice aşırdırmış motoru dedi.
    Araçta yağ yakması ve ses varmıydı dedi bende vardı dedim. Bu yüzden, motor gitmek üzereymiş yağı değiştirince gitt dedi. Şimdi ustaya güvenemiyorum, iş yerinden tanıyorum sadece ve daha önce bir kere yaptırmıştım böyle bir şey olması mümkün mü? Yağ değişiminden araç çalışmaz hale gelir mi?

Aracı yapıcam sadece parça parası ver işçilik almayacam diyor. Aracın yapılıp yapılmadığını nasıl kontrol edebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trocki -- 15 Kasım 2015; 13:18:35 >

• Aracı başka bir ustaya gösterebilirsiniz.Motor yağını daha ince bir yağla değiştirdi diye motor bitmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersin böcek ilaçlama -- 15 Kasım 2015; 15:52:40 >
  • Bence modern bir motor (70'lerdeki demir yataklı BMW'ler değil) SAE 40 yağla çalışamıyorsa ömrünün sonuna gelmiştir. SAE-50, 60 uzatmaları oynamak zaten.
  • aracın bakımını yaptırdıktan sonra aracın çalışmadığını söyledi, sonra neden çalışmadığına bakarken böyle bir neden buldu. Fakat tamir edilirken çalıştığım için aracın başında duramadım acaba kendi hatasından mı yoksa dediği gibi yağ nedeniyle mi oldu bilemiyorum. Bunu çözmeye çalışıyorum. Sonuçta bahsettiği arıza bende olmadı, onun elindeyken oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trocki -- 17 Kasım 2015; 9:51:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.