Şimdi Ara

Yanlış yazılan muayene tarihi ve ödediğimiz ekstra ceza!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araç 2016 Honda Civic fabrikasyon lpgli. Trafiğe ocak 2017'de çıkmış ve 2017 ocak ayı tüvtürkte ilk muayenesi yapılmış ve muayene normalde 3 yılken 2 yıla düşmüş.(bundan bizim haberimiz yok)
    yani ocak 2019'da muayenesi bitmiş. Ama bizdeki ruhsatta ve bizden önceki alan adamın ruhsatında da 2019 aralık son muayene tarihi yazıyor.

Madem 2019 ocakta muayene bitiyor biz nasıl 2019 martta aracı tescil aldık? Neden ruhsatta muayene geçerlilik tarihi 2019 aralık yazıyor?

Bunu bugün muayene için gittiğimizde öğrendik. 1 yılın ekstra gecikme ücretini ödedik. Noterle tuvturk birbirine çelişiyor.

Sorun noterde sanırım. Biz bu hakkımızı nasıl alabiliriz. Gerçekten çok sinir oldum. Aydınlatırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bouninboun -- 18 Ağustos 2020; 12:31:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up

• bir önceki kasada fabrikasyon lpg yok o uydurma bayiler anlaşmalı yerden yaptırıyor diğer husus muayene tarihi fabrikadan çıktığı günden 3 yıldır trafiğe çıktığı tarih değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_kucukaksoy -- 18 Ağustos 2020; 12:48:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlk muaynelerden sonrakiler 2 yilda bir degil mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoğanGörünümlüToros

İlk muaynelerden sonrakiler 2 yilda bir degil mi?
    evet binekler 2 yılda bir, ticariler her yıl muayeneye girmek zorunda.

• yerli üretim araçlar fabrikadan çıktığında, ithal üretim araçlar gümrükten girişi yapıldığı tarihten itibaren muayene süresi başlar.

- araç Aralık 2016 fabrika çıkışlı muhtemelen ve ruhsata yazan 2019 aralığa kadar 3 yıllık muayene süresi ibaresi doğru. ocak 2017'de trafiğe çıkınca yani 1 ay sonra tekrar tüvtürk'e muayene girmesi doğru ise burda bir yanlış yada saçmalık var. sıfır araç trafiğe çıkarken değil fabrikadan çıkarken ilk muayenesine girer hocam doğrusu budur. çoğu kimse ilk tecilden sonra muayene süresi başlar gibi biliyor ama yanlış bilgi, araç bayide 6 ayda bekler 1 senede bekler ama muayene süresi işler bu sürede.

@Konu Sahibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 18 Ağustos 2020; 13:0:6 >
  • hocam araç yeni kasa fabrikasyon lpgli olduğu için 1. ayda daha 58 km iken muayeneye girmiş. Sanırım zorunlulukmuş. Muayene kağıdında da 2019 Ocağa kadar geçerli yazıyor ama onu kaale almadım. Çünkü ruhsatta 2019 aralık yazıyor. Bir de bu aracın muayenesi 2019 Ocakta bitse ben nasıl 2019 martta tescil alacağım arabayı? 2.'si 2019 Nisanda mersinden istanbula gittik geldik 2500 km yaptık 1 haftada kaç tane polis durdurdu ama hiç muayeneniz geçmiş demedi bize.

Buradan çıkardığım sonuç Tuvturk ve emniyet genel müdürlüğü apayrı bir dünyada yaşıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğinizi anladım, araç zaten fabrikadan 2016 Aralıkta çıkmış o yüzden ruhsatta da 2019 Aralık son muayene gözüküyor.

• Lpg işlendiği an muayene yapılır ve yeni muayene iki yıl geçerli olur, burada sorun yok. Sorun bu muayenenin ruhsatta görünmemesi ve buna bağlı olarak muayenesiz aracın satışı.

Suçlu kesinlikle siz değilsiniz fakat gerçek hata kimdeyse (tüv de noter de olabilir) onu tespit etmek, parayı geri almak falan çok zahmetli işler.

• aynen hocam tam olarak öyle. cimere yazacağım, umarım sonuçlanır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.