Şimdi Ara

Yanlış yere park edilen aracın sileceklerini kırdı! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
4.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hak hukuk diye diye adalet sistemi bu halde zaten. Bunun gibi her ıvır zıvır şeylerde mahkemeye gidersek o sistem haliyle düzgün işlemez. Silecek dediğin şey 50-60TL lık şey, gereken ders alınmış adalet yerini bulmuştur. Hukuk düzeni sağlanacak diye illa bir takım yerleri ayağa kaldırmaya gerek yok. Audi sahibi bunu dava konusu yaparsa astarı yüzünden pahalıya malolur. Sırf dava açılış harcı 150-160TL tutar herhalde.
  • Şu konuya o kadar cahilce mesajlar gelmiş ki hayret ediyorum. Burada adaletten, doğrudan, yapılmaması gereken davranışlardan bahsedenler nedense, adamın gelip diğer bir araca zarar vermesini desteklemiş ve doğru bulmuş. Aynı şey başlarına gelse silecekleri kırılsa gelip konu açarlar '' sileceğimi kırmışlar ne yapmam lazım hede hödö .. ''

Gerçekten pes artık.

Bakın, her ne olursa olsun, hatalı da olsa (hatalı diyorum aksini iddia etmiyorum) bir kimse, başka bir kimsenin malına zarar ziyan kesinlikle veremez. Sıkıntı varsa sileceğini kaldırırsın ve gerekli yere şikayet edersin. Kendi adaletini kendin sağlayamazsın. Yine söylüyorum,

Arabaya, mala zarar veren kişi benim gözümde, şeref yoksunudur, vatan hainidir, milli servet düşmanıdır. Bundan sonra her şey beklenir.
  • Bu ülkeyi kim yönetiyor? Şerif ve adamları mı? Herkes kendi adaletini sağlamaya çalışirsa olur mu? Pekala birkaç hamleyle çıkmışsin zaten. Bu barzoluk neden? Corollanın sahibinin bulunup bir güzel öttürülmesini,audi sahibinede bilmiyorum mümkün mu ama bi park cezası verilmesini dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede hak hukuk adalet kalmış gibi yorum yapıyorsunuz ya, tebessüm ediyorum..
  • Elbette mala zarar verilmesini doğru bulmam, fakat arabası olan herkesin de usta şoför olma zorunluluğu bulunmadığının altını çizmek gerek. Arabasını yeni almış milyonlarca sürücü vardır memlekette. Herkes anasının karnından rallici doğmuyor.

Haliyle acemi biri bu başlıktaki gibi durumlarda çok fazla strese girer. Adam imtihana girmiş, ehliyetini almış. Öyle her aklına esen başka bir imtihana sokarsa işimiz var demektir. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9FiestaM6

Adam bulunup, gereken cezaya carptirilip birde zarari karsilamasi gerekiyor. Sonuçta onun yolunu engelleyecek şekilde bırakmamış aracı oraya, iki yada tek hamlede cikilabilecekken kendi yeteniksizliginin sonucunda uzun uğraşlar sonucu çıkmıştır.

Bende arada yapıyorum aynısını, telefonum yazıyor üzerinde aracın, yapma nedenim ise kuru temizlemeye birşey vericek oluyorum yada marketten hemen birşey alıp cikicaksak yapıyorum en fazla 5dk durucaksam yapiyorum.

Hepimizin başına gelebilir forumdaslar, mal canın yoncasidir unutmayalim..

Katılmıyorum. Sizin işiniz kısa olabilir, ama kimse sizi beklemek ya da cepten aramak zorunda değil. Hastane değil ki burası avm...
    Bugüne kadar arabanın içinde bekleyecek kimse yoksa, hiç kimsenin giriş çıkışını engelleyecek şekilde arabamı park etmedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence üstüne tartışmaya değecek bir konu değil. İki maymunu mu tartisacagiz?

İkisi de hatalı. Büyütülecek, tartışacak bir şey yok.

Bence "road rage" eşiği düşük olanlar kendine esprili ve asagiliyici stickerlar hazırlatsin. Bu Audi sahibi gibi sorumsuzlari gördüklerinde, sinirlerini yatıştırmak için, araca sticker yapıştırsinlar. "Ben park etmeyi bilmeyen, sorumsuz bir öküzüm" gibilerinden şeyler yazsın.

Ona da utanç olur, senin de sinirini yatistirmana yarar. Mala da zarar verilmemiş olur. Temiz...

• quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

o adam haklı aynı olay başıma geldi ve benimki daha da yakın park etmişti... geri geri çıktım 2 sağ kapısına bir güzel geçirdim aracın arkasıyla öyle çıktım zira başka türlü çıkamazdım göz göre göre park etmiş 4 lü yanmıyor ki kısa işi var gelicek diye bekliyim. not mot yok ..

Trafikte herkez usta şoför olacak tek hamlede araba kaldırıcak diye birşey yok biraz düşünceli olmak gerek.. ben niye kimsenin arkasına aracı park etmiyorum.? adamın acele işi olabilir ve acemi olabilir

umarım ders olmuşturda birdaha etmez o şekilde park

5 metreye yakın aracımın uzunluğu, d segment arac ben nasıl çıkayım oradan ?

Kendi aracınızın zarar görmesine nasıl göz yumdunuz?

• İyi yapmış. Bazı insanlar çok umarsızca davranabiliyorlar. Kendi malını düşünmeyeni siz niye düşüneceksiniz ki?

Öyle bir park ediyorum ki aman adam kapısını açar da vurur yok o çıkamaz vs. 10 dakika park edeceğiz diye uğraşıyoruz.

Bazısı da gelişi güzel park ediyor aman birşey olmaz olsa da umrumda olmaz kaskosu vs var diye geçiniyor.

O arkadaş iyi yapmış ellerine sağlık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MKVll

kimse başkalarının hatalarını kendi kafasına göre cezalandırmamalı. sen o işlemi yaparken diyelimki audi sahibi 4 arkadaşıyla birlikte geldi o zaman ne olacak ?

Kimin kime gücü yeterse. Türkiye'de sistem bu. Gelişmiş ülkelerde durum farklı.

• sinirden göz yumdum, yahu pazar yerine gidiyorum kos koca park yerinde gelmiş arkama park etmiş aracın çıkma yerine yani dallamanın biri o sabrımın son sınırıymış tam tamına rakamla 120 dakika bekledim hiç birşey yapmadan adamın aracına ciddiyim... polisi aradım ulaşamıyoruz dedi etraftakilere sordum yok tanımıyoruz diyor ne numara var ne bişiy,
    tam 2 saat sonra geldi apaçi kılıklı biri dedim birader napıyosun sen 2 saattir bekliyorum. hiç bişiy demeden çekti gitti ben 2 saat beklediğimle kaldım yanımda sevgilim olduğu için adamın aracına vurup çıkmadım çünki vura vura sürüklemem gerekirdi aracı, kız korkmasın diye adamada bişiy yapmadım ve o saatten sonrada başıma böyle iş gelirse beklemiyorum bu yüzden, hastahane de bile en arka otopark sırasında olmama rağmen gelip arkama park etmiş yahu ilaç almaya gidiceğim çıkamıyorum hastahanedir olur diyip 20dk bekledim gelen giden yok anons ettirdim 40 dk geçti polisi aradım ondan sonra 60dk sürdü gelip çekti yani bu olayları yaşıya yaşıya artık sinirlendim ve tahammülüm kalmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 5 Nisan 2018; 3:36:14 >

• Hayır çıkamazsın kırarsın ki o bile yanlış, park yerinden çıkabildiği halde kırması çok yanlış bir hareket bence. Kimsenin başkasının malına zarar vermeye hakkı yok. Audi sahibi istediği kadar suçlu olsun, en az Audi sahibi kadar Corolla sahibi de suçlu bence. Çok sinirliyse büyük harflerle BEN BİR ÖKÜZÜM diye sticker yapıştırsın geçsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9888 -- 5 Nisan 2018; 3:43:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumca şu konuda bile uzlaşamıyorsak hiçbir şeyde uzlaşamayız
    audinin yaptığının bir bedeli olmalı
    yaptğı öküzlüğü farkettirmek gerek
    ama silecek kırarak değil
    şu ben öküzüm etiketlerinden bir paket almak şart oldu
  • Aracı ters park etmiş olsa 10 kere uğraşacağına o acemilikle 3 kere uğraşırdı belki.

Direksiyon çevirmesi bile uyuz etti beni izlerken

• Ben alış veriş merkezine gidince yandaki aracın kapısı değer diye uzaktaki boş yere gidip kolono sıfır park ediyorum ki yandaki araca mesafe açılsın da bana zarar vermesin diye. Ama audi uyanık, ortaya bırak git. İyi yapmış. Yapmasın bir daha.

İlave: Daha beterini yapan da var.
    https://www.youtube.com/watch?v=y5h6-qWx7zQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idemo -- 5 Nisan 2018; 11:44:6 >
  • Anlık fotoğraf. Orta boydan boya araba dolu. Arkada gözüken 5 katlı otoparkın 3 katı boş. Bunların hangi birine laf anlatılabilir ? Anons yaptırdım 20 dk' geçti sinirim gittikçe artıyor.

Yanlış yere park edilen aracın sileceklerini kırdı!

• pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Arkasına uygunsuz park edene laf yok, değdirmeden ordan çıkan adama uyuz oldun öyle mi? park yeri çizgileri dahilinde istediği şekilde park eder tersi düzü mü var? nerden bilsin arkasına davarın tekinin araç bırakacağı. Adamın manevrasına laf edenler var iyi bakın bir daha solunuzda sutün var yanınızda başka araç, arkanızda da çok limitli bir mesafe var. Uzaktan izleyip ben 2 hamlede çıkarım demesi kolay da pratikte öyle değil işte. En nihayetinde silecek kırma davranışını tasvip etmiyoruz tabi ama hak yerini bulmuştur. Oraya park etmenin bir bedeli olmalı ceza falan yazılmadığına göre 2 silecekle kurtarmış öpüp de başına koysun artık.
    Kimse AVM 'ye birşey dememiş güvenlik kamerası niye var? anons etsene plakasını park etmesin oraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 5 Nisan 2018; 11:47:39 >
  • Tersi düzü şöyle var, aracın önü görünmüyor, duvar gibi yere park ettiğin2i farz edersek ters girmiş olsaydı bu kadar uğraşmayacaktı işte. Siniri de bundan dolayı bozulmuştur.

Kendi eviminiz önünde bizim aracın düz park edildiğinde arkaya araç çekildiği zaman çıkış aşırı zorlaşıyordu. Ters park etmeye başladık bu yüzden, yine önüne çeken oldu ama sefer araç sığıyorsa çıkabiliyoruz. Ne yapalım yani silecekleri mi kıralım biz de? Bir ara acile gidecektik araç çıkacak gibi değildi ve akşam 11e doğru milleti kornaya basan basa ayağa kaldırdık. Önce zillere bastık sahibi çıkmamıştı tabi, kornayla geldi. Her yanlış park edene mala zarar verecek şekilde uyarı yapılmaz.

Değirmeden çıktı diyorsunuz da kendi aracına zarar vermemek için uğraştı orda.

Öteki araç umrunda olsaydı zaten silecek kırmazdı.

Bir de silecek parasıyla kurtarmış demek neyin nesidir?

Sileceği nerden kırdı Allah bilir, ceza yese ondan daha hafif kalırdı belki. Araç audi bilmem farkında mısınız?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.