Şimdi Ara

Yansımasız / Mat Ekranlı Laptop Deneyimleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
8.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu aralar araştırdığım bu konu ile ilgili kullanıcı deneyimlerini topluyorum.
    Oyun veya Film izleme amaçlı değil, 3D çizim-tasarım-render ve günlük kullanım amaçlı olarak değerlendiriniz.

Sürekli bilgisayar başında çalışan insanların, parlak laptop ekranlarıyla sıkıntıları olabileceğini düşünüyorum.
    Ancak yansımasız/mat ekranlarda da aşırı sönüklük ve netsizlik konularına değinilmiş.

Buradan hareketle,

Kullandığınız laptop'ın ekranının size sağladığı konforu veya sıkıntıları, marka/model vererek paylaşabilir misiniz ?

Görüş ve Önerilerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackshine -- 2 Nisan 2013; 15:03:08 >

• 2004 yılında aldığım ilk laptopumda mat ekran vardı(fujitsu siemens).Sonra nedense çıkan yeni model laptoplarda bütün ekranlar parlak oldu.Mat ekran bulamadım.Mecburen Dell'deki parlak LCD ye razı oldum.Başlarda yansımayı biraz yadırgadım ama sonradan gözüm alıştı.Parlak ekranlar maalesef yansıma açısından biraz dezavantajlı bir durumda.
    2007 de aldığım Dell İnspiron laptopumun ekranı parlak ekran.LED olmayan tip LCD ekran.Gün ışığında özellikle dış ortamda biraz yansıma yapabiliyor.Ekran parlaklığını maksimuma getirince sorun olmuyor.Ama normal şartlarda ekran ışığını maksimum değerde kullanmam pek.Gözümü rahatsız eder.Ekran yüzeyinin parlak olması çok ciddi bir fark oluşturmuyor.

İkinci bilgisayarım 2011 de aldığım ASUS netbook.Bunun ilk aldığım versiyonu parlak ekrandı.Ekran ışığı da oldukça güçlü.Klavye sorunu nedeniyle değiştirdim.Aynı model fakat bu kez mat ekrandı.Ekranın ışık gücü ve parlaklığı bakımından mat ve parlak ekran arasında hiç fark görmedim.Yine aynı şekilde güçlü parlaklığa sahip bir ekran olduğu için maksimum ışıkta kullanmıyorum.

En son geçen ay aldığım Laptop,Monster marka.Ekranı FullHD,Mat LED-LCD.Ekran ışığı hepsinden daha güçlü.Işıklı ortamda yansıma kesinlikle söz konusu değil.Oldukça güçlü bir ışığı var ekranın.

Mat ve Parlak ekranlarda netlik ve görüntü kalitesi bakımından pek bir fark göremedim ben.Bu durum daha ziyade LCD panel yapısına ve kalitesine bağlı bir durum olmalı.İmkan varsa yansıma açısından "Mat LCD" daha iyi bir tercih olur gibi geliyor bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 2 Nisan 2013; 18:30:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LokmanHekim

2004 yılında aldığım ilk laptopumda mat ekran vardı(fujitsu siemens).Sonra nedense çıkan yeni model laptoplarda bütün ekranlar parlak oldu.Mat ekran bulamadım.Mecburen Dell'deki parlak LCD ye razı oldum.Başlarda yansımayı biraz yadırgadım ama sonradan gözüm alıştı.Parlak ekranlar maalesef yansıma açısından biraz dezavantajlı bir durumda.
    2007 de aldığım Dell İnspiron laptopumun ekranı parlak ekran.LED olmayan tip LCD ekran.Gün ışığında özellikle dış ortamda biraz yansıma yapabiliyor.Ekran parlaklığını maksimuma getirince sorun olmuyor.Ama normal şartlarda ekran ışığını maksimum değerde kullanmam pek.Gözümü rahatsız eder.Ekran yüzeyinin parlak olması çok ciddi bir fark oluşturmuyor.

İkinci bilgisayarım 2011 de aldığım ASUS netbook.Bunun ilk aldığım versiyonu parlak ekrandı.Ekran ışığı da oldukça güçlü.Klavye sorunu nedeniyle değiştirdim.Aynı model fakat bu kez mat ekrandı.Ekranın ışık gücü ve parlaklığı bakımından mat ve parlak ekran arasında hiç fark görmedim.Yine aynı şekilde güçlü parlaklığa sahip bir ekran olduğu için maksimum ışıkta kullanmıyorum.

En son geçen ay aldığım Laptop,Monster marka.Ekranı FullHD,Mat LED-LCD.Ekran ışığı hepsinden daha güçlü.Işıklı ortamda yansıma kesinlikle söz konusu değil.Oldukça güçlü bir ışığı var ekranın.

Mat ve Parlak ekranlarda netlik ve görüntü kalitesi bakımından pek bir fark göremedim ben.Bu durum daha ziyade LCD panel yapısına ve kalitesine bağlı bir durum olmalı.İmkan varsa yansıma açısından "Mat LCD" daha iyi bir tercih olur gibi geliyor bana.

İlginize teşekkür ederim.
    Ben de sizden sonra monster serisine bir göz ucuyla baktım da, aklıma takılan bir iki konu var.
    Hangi modeli kullanıyorsunuz bilmiyorum ama; bu cihazların touchpadlerinde multitouch desteği var mı ?

• Evet "Multitouch" desteği var.Pich to zoom, iki parmakla kaydırma,tablet ekranı gibi resim büyütme küçültme falan gibi şeyler yapabiliyor.Yanlız bu özellik yeni model laptoplardaki touchpedlerin çoğunda var ki zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LokmanHekim

Evet "Multitouch" desteği var.Pich to zoom, iki parmakla kaydırma,tablet ekranı gibi resim büyütme küçültme falan gibi şeyler yapabiliyor.Yanlız bu özellik yeni model laptoplardaki touchpedlerin çoğunda var ki zaten.

Doğrudur. Monsterlar biraz daha özel tasarım olduğundan aklıma takıldı.

Siz hangi modeli kullanıyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackshine

Merhabalar,

Bu aralar araştırdığım bu konu ile ilgili kullanıcı deneyimlerini topluyorum.
    Oyun veya Film izleme amaçlı değil, 3D çizim-tasarım-render ve günlük kullanım amaçlı olarak değerlendiriniz.

Sürekli bilgisayar başında çalışan insanların, parlak laptop ekranlarıyla sıkıntıları olabileceğini düşünüyorum.
    Ancak yansımasız/mat ekranlarda da aşırı sönüklük ve netsizlik konularına değinilmiş.

Buradan hareketle,

Kullandığınız laptop'ın ekranının size sağladığı konforu veya sıkıntıları, marka/model vererek paylaşabilir misiniz ?

Görüş ve Önerilerinizi bekliyorum.

grafik işleriyle 3d çizimlerle ugrasıyorsanız kesinlikle parlak ekran zaten o işlerle ugrasanlar mat ekran kullanmazlar.renkler parlak ekranda tam dolgundur ve gerçek renkleri verir .ve tabi oyun canlılıgı bakımındanda parlak ekranı tercih ederim.

• Bugun kadıkoy focus bilgisayardan Monster Q61W150ERQ08 elden teslim aldım.
    Mat ekran + Full HD olarak daha uygun bir model ne yazık ki yok.

Katılımlarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yukarı

Mat ekranlı laptop lazım bana da
  • TheYips kullanıcısına yanıt
    parlak ekranlı cihaz almayın. aldırmayın. lanet birşey. açık alanda hiç kullanamıyorsunuz zaten. kapalı alanda da ortam loş değiş ise azcık bir ışıkta parlama yapıyor. eğer ışık ekrandan yansıma yapmıyorsa bile ayna gibi kendinizi görüyorsunuz ekranda
  • quote:

Orijinalden alıntı: tns1

parlak ekranlı cihaz almayın. aldırmayın. lanet birşey. açık alanda hiç kullanamıyorsunuz zaten. kapalı alanda da ortam loş değiş ise azcık bir ışıkta parlama yapıyor. eğer ışık ekrandan yansıma yapmıyorsa bile ayna gibi kendinizi görüyorsunuz ekranda

Zaten ben parlak ekran istemiyorum dostum

Mat ekran istiyorum. İlk laptopum parlak ekrandı şimdi lenovo z510'a geçtim araştırark mat ekranlı dünya varmış dedim

Fakat sorunum şu bu cihaz 2200 liralık bir cihaz. Yanımda taşımak istemiyorum çalınır diye. 1000 TLden az ama mat olan bir laptop arıyorum günlük işler için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.