Şimdi Ara

iMac kalitesinde monitör? IPS nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bende Samsung UE22D5000 LED TV var. Bilgisayar monitörü olarak kullaniyorum ancak hic memnun degilim. Alirken pek uyarilamadim. Piyasa bu konuda cok bilgisiz. Dedim madem o kadar para beriyorum hem tv özelligi de olsun hem de son teknoloji olsun istemistim. Ama windows ekranindayken rezalet goruntu kalitesi aliyorum. Adam akilli renk ve cözünürluk alamadim.

Simdi ise onu tv olarak kullanmaya karar verdim. Yeni bir monitor alacagim. Acaba bu IPS monitorlerin ekran goruntu kalitesi nasildir?

Oyun oynarim, film izlerim ama asil amacim fotograf cektigim icin guzel bir fotograf kalitesi. Bu konuda en cok iMac ekrani hosuma gidiyor disarida gordugum zaman. Acaba bu monitorlerin de ekran kalitesi onlar gibi midir? Ya da onlara yakin hangi monitor dersiniz??

Özetlersek amacim min 23' olarak şöyle imzamdaki sistemle de actigim zaman ekrandaki yuksek cozunurluklu fotografi a gorunce "vaaaay arkadaş" diyebilmek. :))

Referansim iMac :))

• tv kac ekran?ben de tvyi monitor olarak kullanıyorum.windows ekranından memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Rsan-

tv kac ekran?ben de tvyi monitor olarak kullanıyorum.windows ekranından memnunum.

tv 22'. zaten bilgisayar monitörü olarak aldım aslında..
  • 24" dell u2410 kullanıyorum, ips panel, 1920x1200 cözünürlüğü var, görüntü kalitesi gerek oyunlarda, gerekse photoshop gibi renderlarımın rengini ve aydınlatmalarını ayarladığım bi programda tam anlamıyla muhteşem. Gözüm bu ekrana alıştıktan sonra piyasadaki diger tn paneller kalite acısından zayıf geliyor. IPS panel alabilme sansınız varsa suphe duymadan alabilirsiniz
  • dell u2410 ve u2710 cok basarili iki monitor. Ancak bu ikisinden hangisini alirsaniz alin iMac de gordugunuz fotografi bunlarda goremezsiniz. Sebebi iMacin parlak ekran olmasi. Hani forumlarda ayna gibi kendimi goruyor denilen ekranlar varya, imac de tam bu ekranlardan kullaniyor. Tabiki bunun avantaji olarak daha canli renkler ve daha yuksek siyah derinligi aliyor.
    Bu anlattiklarimda birebir gozlemlenmistir. Dell u2710 aldigimiz bir musterim, yahu benim mlnitor bu imac gibi neden gostermiyor diye cokca sordu.
    Aslina bakarsan iki monitor arasinda yani imac ve dell arasinda fark sadece birinin parlak ekran olmasi. Diger yandan icerisinde kullanilan panellerin iki markada da ayni. hatta yeni nesil apple cinem display su anda u2710 ile ayni paneli kullaniyor. Bu arada panel nedir diyecek olursan, bir kasa icin islemci-ram-ekran karti ne anlam ifade ediyorsa monitor icinde o.
    Tekrar toparlamak gerekirse iki monitorde zaten temelinde ayni olan urunle. Ancak birinin onunde parlamayi onlemesi icin ekstra bir tabaka var ve bu tabaka renklerin solmasina sebep oluyor, digerinde ise boyle bir tabaka yok.

Ayrica apple ekranlarida satin alabilirsiniz. yurt disi dolar fiyatlari cokda yukari degil ancak yut icinde durum nedir pek bilgim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senavi -- 20 Kasım 2011; 15:17:01 >

• Apple monitör de mi satıyor :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: recephan

Apple monitör de mi satıyor :D

cinema display diye aratin yada kendi sitesinde online stordan bakabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2K IPS Monitör Önerisi
    2 ay önce açıldı
    4K OLED Monitör tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: recephan

Apple monitör de mi satıyor :D

Evet ama normal bir bilgisayar parasına.
  • İMac ve diger İPS ler LG panel kullanrlarEn iyisi sen Lg ips 236v al rahat et
  • Tamam IPS paneller LG Display üretimidir, o konuda haklısınız ama her bir banttan farklı ürün piyasaya çıkar. Monitör dediğiniz hadise de sadece paneli değildir. Fiyat performansta LG IPS236V-PN UH-IPS ben de öneririm ama alabiliyorsanız da ASUS PA246Q P-IPS alın derim.
  • O kadar özel birşey istiyorsan EIZO sipariş et :D
  • Bahsedilen monitörlerden bazıları 1000 tl'den fazla. Gerçekten güzeller ama monitöre bu kadar para verilmez bence.
  • LG IPS236V-PN, Dell u2312hm bunlar daha makul ürünler. 550-620 tl. civarı bulursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merl -- 15 Aralık 2011; 20:53:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: senavi

dell u2410 ve u2710 cok basarili iki monitor. Ancak bu ikisinden hangisini alirsaniz alin iMac de gordugunuz fotografi bunlarda goremezsiniz. Sebebi iMacin parlak ekran olmasi. Hani forumlarda ayna gibi kendimi goruyor denilen ekranlar varya, imac de tam bu ekranlardan kullaniyor. Tabiki bunun avantaji olarak daha canli renkler ve daha yuksek siyah derinligi aliyor.
    Bu anlattiklarimda birebir gozlemlenmistir. Dell u2710 aldigimiz bir musterim, yahu benim mlnitor bu imac gibi neden gostermiyor diye cokca sordu.
    Aslina bakarsan iki monitor arasinda yani imac ve dell arasinda fark sadece birinin parlak ekran olmasi. Diger yandan icerisinde kullanilan panellerin iki markada da ayni. hatta yeni nesil apple cinem display su anda u2710 ile ayni paneli kullaniyor. Bu arada panel nedir diyecek olursan, bir kasa icin islemci-ram-ekran karti ne anlam ifade ediyorsa monitor icinde o.
    Tekrar toparlamak gerekirse iki monitorde zaten temelinde ayni olan urunle. Ancak birinin onunde parlamayi onlemesi icin ekstra bir tabaka var ve bu tabaka renklerin solmasina sebep oluyor, digerinde ise boyle bir tabaka yok.

Ayrica apple ekranlarida satin alabilirsiniz. yurt disi dolar fiyatlari cokda yukari degil ancak yut icinde durum nedir pek bilgim yok

Senavi arkadaşım dediklerinin büyük kısmına katılıyorum fakat burada yanlış anlaşılan bir nokta var en azından ben öyle anladım Cinema display ekranının parlak olması sanki daha bir doğruymuş gibi anlatılmış. Halbuki doğru olan yansımayı min. düzeyde tutacak mat ekranların profesyonel çözüm olarak daha doğu olması baıkınız üst segment profseyonel monitörlerin kaçında parlak ekran kullanıyorlar benim bildiğim Ezio lar Hp üst segment modelleri Nec ler bunların hepsi mat ekrandır. Ayrıca yansımayı min. indirmek için eziolarda ekran kaşı kullanılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrRendersson

quote:

Orijinalden alıntı: senavi

dell u2410 ve u2710 cok basarili iki monitor. Ancak bu ikisinden hangisini alirsaniz alin iMac de gordugunuz fotografi bunlarda goremezsiniz. Sebebi iMacin parlak ekran olmasi. Hani forumlarda ayna gibi kendimi goruyor denilen ekranlar varya, imac de tam bu ekranlardan kullaniyor. Tabiki bunun avantaji olarak daha canli renkler ve daha yuksek siyah derinligi aliyor.

Senavi arkadaşım dediklerinin büyük kısmına katılıyorum fakat burada yanlış anlaşılan bir nokta var en azından ben öyle anladım Cinema display ekranının parlak olması sanki daha bir doğruymuş gibi anlatılmış. Halbuki doğru olan yansımayı min. düzeyde tutacak mat ekranların profesyonel çözüm olarak daha doğu olması baıkınız üst segment profseyonel monitörlerin kaçında parlak ekran kullanıyorlar benim bildiğim Ezio lar Hp üst segment modelleri Nec ler bunların hepsi mat ekrandır. Ayrıca yansımayı min. indirmek için eziolarda ekran kaşı kullanılır.

Bence parlaklık olayı herkese göre değişir. Ben parlak seviyorum :)
    Tabiki mat ekranlarda çalışanlar daha rahat çalıştıklarını söylüyorlar. Göz yorulması daha az.
    Film izleyecek yada fotoğraflarına bolca bakacak olan kişiler için parlak ekranlar ideal.
    Mat ekranlara diyeceğim yok. Eizo ve dell u2710 kullandım. İkiside mat ve yapmaları gereken işi sonuna kadar yapıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Merl

LG IPS236V-PN, Dell u2312hm bunlar daha makul ürünler. 550-620 tl. civarı bulursunuz.

LG ~750TL civarlarında sizin verdiğiniz fiyatlar nerden?
    Bence LG PN güzel tercih olur.Galiba Dell piayasada 1300-1500TL arasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mydonnoz -- 20 Aralık 2011; 17:20:50 >
  • Lg nin eski stokları o fiyattı. Yeni gelen ürünlerin fiyatı arttı evet(dolar yüzünden vs).
    u2312hm ise 580-650 civarı satılmakta.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.