şimdi aklıma takılan sorular ise 1-ddr400 rami anakartım destreklemesine rağmen ramin ddr333 te çalışcağı söyleniyor doğru mu? 2-normal bir kasa sahibiyim.Acaba işlemci, ekran kartı, ram, harddisk ve dvd sürücünün getireceği ek yükü kasam kaldırabilir mi? kaldırmazsa ne olur? 3-yukardaki upgradelerin içinde işlemcinin upgrade olup olmaması oyunlar için fark eder mi? yani mesela bildiğiniz gibi geforce2mx kartı olan birinin işlemcisinin 800 mhz olması ile 3 ghz olması arasında herhangi bir performans farkı yokmuş. Aynı şey geforcefx5700 içinde geçerli mi? 4-8.4 gb yazabilen dvd yazıcılar geldi mi? geldiyse fiyatları nasıl? yardımcı olursanız sevinirim
1-EVET 400 MHZ YERİNE 333 MHZ TAKSAN PROBLEMSİZ ÇALIŞIR. BİLDİĞİM KADARIYLA DUAL CHANNEL ÖZELLİĞİNİ KULLANMAZSIN. 2-MANTIKLI DÜŞÜNÜRSEN MX İLE FX TEKNOLOJİKERİ FARKLI ŞEYLER. FX EKRAN KARTI DAHA PERFORMANSLI OLUR KALDI Kİ YENİ NESİL OYUNLAR GENELLİKLE FX TEKNOLOJİSİNE GÖRE HAZIRLANIYOR. 3-NORMALDA BU DONANIMA 300 WATT YETERLİ, YETMEZSE SÜREKLİ RESET PROBLEMLERİ YAŞARSIN BÜYÜK İHTİMALLE. 8.4 GB YAZILABİLEN DVD DUYMADIM Kİ VARSA GÜZEL BİR OLAY.
*ya ben niye 400 mhz ram kullanamıyorum ki. Anakart destekliyor halbiysem. işlemcinin desteklemediği söyleniyor. uff *mx ile fx farklı fakat fx de de bir darboğaz oluşmuyor mu? yani işlemcinin hızına ekran kartı ayak uyduramıyor. Ekran kartı maksimum gücünde çalıştığı için işlemciyi ne kadar yükseltirsen yükselt fark etmiyor. benim mertak ettiği ise 2 ghzden 2.8 ghze çıkarsam performans artışı oluır mu? ve buna değer mi? *ayrıca harddisktre sorun yaşar mıyım anakart sata ve ultra dma 133 desteklemiyor. Bu harddiskler anakart desteklemediği halde çalışır mı? yani ultra dma 100 olarak çalışabilirler mi? *yeni yeni 8.4 gb yazabilen sürücüler çıkmış hızları nasıl bilmiyorum fiyatlarını da bilmiyorum. ama dvd yazıcı için biraz daha beklesem iyi olacak galiba forumdan okudum da:)
ya eğer güç kaynağı yeterli gelmezse yeni bir güç kaynağı 400 watt falan desteleyen ne kadardır? eğer güç kaynağını da yenilersem geforce fx5900 ile p4 2 ghz mi yoksa p4 2.8 ile fx5700 mü daha iyidir?
p4 2.8 ile fx5700 iyi ikili olur hatta p42.4 ile 5900 yap 5900'de bios update yap 5900 ultra olsun power suplyde yükset daha sonra bişey takarsan makinaya rahat edersin . ama bence tasaruff için p4 2.4 5700 biderde power suply al
+++
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme