Şimdi Ara

YAPAMADIĞIMIZ BİR SORUYLA EN FAZLA NE KADAR SÜRE UĞRAŞMALIYIZ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bazen oluyor insan yapısı kaynaklı bir soruyu çözemeyince gurur yapıyor çok uğraşıyor çıkarmak için ama takas edilen şey zaman gibi geri gelmeyen bir şey.Daha yeni apotemi fonk. fasikülünde 8 soruluk bir maraton testiyle 2 saat uğraşmışım. Dehşet bir zaman israfı hani takas edilen şey kar getirmediğini farkketiğim için bu konuyu açtım. O süreye biyolojiden kimyadan falan 10 test rahat çözülür.Ama gidip te 2 saatlik bir süreyi mattaki 8 tane zor soruyu çözebilmek için harcamak bilemiyorum siz ne yapıyorsunuz bu konuda ? Mükemmeliyetçilik takıntısı olanlarda bu daha fazla olur bütün soruları bitirecem görmediğim bir şey kalmayacak herşeyi çözecem tarzı.Ha işte o tam da bende var ama ne enerji yetiyor buna ne de zaman.Soruyla max ne kadar cebbelleşmeliyiz nerden sonra pes etmeliyiz sizin tavsiyeniz veya tecrübeleriniz neler.Özellikle matematik,geometri ve fiziğin yorum ve hayal gücü isteyen soruları için bu sorum.Piyasadaki bütün iyi kaynakların hepsi çözümlü ama içimden bir ses çözüme bakarsam soruya veya konuya hakkını veremediğimi hissetiriyor.Böyle de bir obsesyon oluşuyor.

• Kanka bunun zaman kaybı olup olmaması sanırım seviyeyle ilgili mesela ben şuan ki seviyemi 20 40 k arası görüyorum çözemediğim konu eksiğinden kaynaklı sorular ani genel soru kalıpları var bunları öğrenmeden atıyorum logaritmadaki ekstrem bir soruya 1 saat ayırmam zaman kaybı olur. Ama adam 100 tyt 70 ayt çekiyor artık konuları ve genel soru çeşitlerini biliyor o adam işin zaman kaybı olmaz. Kendi düşüncelerim bunlar. Kendimden örnek verecek olursam ; Geometride bir soruya 2 3 dakika verip çözemediğimde çözüme bakıyorum Aralık 15 te başladım ders çalışmaya o zamandan beri geometri adına 1.5 2 k soru çözmüşümdür geometrimde müthiş bir gelişme oldu diyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: idrak yolları intihabı

Kanka bunun zaman kaybı olup olmaması sanırım seviyeyle ilgili mesela ben şuan ki seviyemi 20 40 k arası görüyorum çözemediğim konu eksiğinden kaynaklı sorular ani genel soru kalıpları var bunları öğrenmeden atıyorum logaritmadaki ekstrem bir soruya 1 saat ayırmam zaman kaybı olur. Ama adam 100 tyt 70 ayt çekiyor artık konuları ve genel soru çeşitlerini biliyor o adam işin zaman kaybı olmaz. Kendi düşüncelerim bunlar. Kendimden örnek verecek olursam ; Geometride bir soruya 2 3 dakika verip çözemediğimde çözüme bakıyorum Aralık 15 te başladım ders çalışmaya o zamandan beri geometri adına 1.5 2 k soru çözmüşümdür geometrimde müthiş bir gelişme oldu diyebilirim.
    Dediğin şeyi mantıklı buldum o zaman zor soruları son aya sakıyayım her şey oturduğu zaman vizyon kazanmak amacıyla uğraşayım onlarla.Bazen bu zor sorulardan bir tane bile çözülse bütün konu tekrar edilmiş gibi oluyor çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf2156 -- 8 Şubat 2020; 18:43:17 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.