Meslek kanunları olmayan yazılımcılar AI beraber kim vurduya gidecektir. Aha buraya da yazdım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yapay zekanın yazılımı bitirecek olmasi
-
-
yaz
-
Yazılımı geliştirir. Yapay zekayı kullanan yine yazılımcı olur. Asıl olay yeterli donanıma sahip olmak. Gittikçe daha çok bellek istiyor. Yakında 1 TB ekran kartı ister. 1TB ekran kartı alacak şirket aynı paraya 10 yazılımcıyı 1 yıl çalıştırır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 2 Ekim 2024; 23:25:8 > -
Çapsız yazılımcı eleme cihazı.
AI ile yazılım, antin kuntin işleri çırağa değil AI iteleme işidir. beni 3 x 4 x yaptı.
Next level autocomplete,
Sana tarifle yazılım yapamaz ama. ne istediğini bileceksin.
IT sektörü ve ne istediğini bilen müşteri...
-
nVidia'nın başkanı Jensen Huang aylardır diyor bunu zaten.
Dubai World Expo'da bir konuşması var, onu izleyin.
İnsanların programlama diliyle uğraşması hataydı, o bizim işimizdi, insanlar sadece konuşur gibi program yazabilmelidir, ve bu artık gerçekleşecek falan dedi.
Domain expertise önemlidir dedi, ben burada çok bahsettim bu konuda, bir işi iyi bilin sonra o işi daha iyi yapmak için programlama öğrenin, sadece C#, Java, .Net falan çalışmayın diye .. aynısını dedi.
Bulursam video parçasını göndereyim buraya.
Aşağıdaki adam yapay zekanın babası kabul edilen Nobel ödüllü Geoffrey Hinton. Ve diyor ki: "gidin tesisatçı olun."
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi84 -- 10 Ekim 2024; 23:18:17 >
-
Raytracingi (ışın izleme algoritmasını) düşünerek yapabilen yapay zeka, programlayarak daha kolay yapar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
evladım, yazılımcılar ai yüzünden işsiz kaldığı gün diğer tüm mesleklerin güme gittiği gündür. ai'nin yazılımcının işini elinden alabilecek kadar gelişmesi için önce diğer meslekleri insanların elinden alabilecek kadar gelişmesi lazım. benim öngörüm önce çağrı merkezi çalışanları, şoförler (daha şoförler bile işini kaybetmedi), pilotlar, aile hekimleri vs.. vs.. bu meslekler işini kaybedecek. bize kadar daha çok yol var -eğer ki böyle birşey olacaksa-. ben onu görmem.
hali hazırda chatgpt bir kavramsal dökümanı bile anlamaktan aciz. çok basit şeyleri anlayabiliyor ve bunlarda bile hatalı kodlar yazıyor. yazdığı kodu test etmekten vs.. aciz. bir çok dökümanı biz de anlayamıyoruz, bu yüzden handover toplantısı dedikleri toplantılardan yapıyoruz. chatgpt toplantılara girmekten de aciz, girse de bi cacık anlayamaz daha. yazdığın kod yanlış diyorum, neresi yanlış onu anlatıyorum. onu bile anlamıyor. bir noktadan sonra kendini tekrarlıyor. yani yiyeceği çok ekmek var.
-
Şu an hazır değil. Hiç kimse zaten hazır demiyor. Ama 4-5 yıl sonra 2030'lar civarı işler çok karışacak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X