Şimdi Ara

Yapı Kredi Vadesiz Hesabımız Boşaltıldı !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, dün yaşadığımız talihsiz bir konu hakkında öneri ve düşüncelerinizi bekliyor olacağım.

Kayınpederimin dün vadesiz hesabında bulunan 25.000 ₺ tutarındaki para X şahıslar tarafından 10 parça şeklinde boşaltılmış gözükmektedir. Havaleler aynı tutar üzerinden birbirini takip eden sıra şeklinde yapılmıştır. Dekontlarda 2 şahıs ismi gözüküyor. 3 tane işlem ise isimsiz olarak gözüküyor. Banka bizleri sorumlu tutmaktadır.

Ancak şüpheli olan işlemler için onay SMS idir, gün içerisinde yapılan para transferleri için bilgilendirme SMS i gelmemiştir.

Bugün bankaya gidip itiraz dilekçesinde bulunup, işlem dekontları ile birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Akabinde suç duyurusu kağıdı ile tekrardan bankaya gidip para talebinde bulunacağız.

Daha öncesinde başında bu şekilde bir sorun gelen yol haritası çizmemi sağlayacak yorumlarını düşüncelerinizi bekliyoruz.

Herkese şimdiden çok teşekkürler.

EDİT:1 Bankaya gidildi.İptal dilekçesi verildi. Kart kopyalanmış olabilir dendi. Şimdi savcılığa gidip suç duyurusunda bulunacağız.
    EDİT:2 Savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Yaşanılan sıkıntının banka güvenliği ile alakalı bir sorun olacağı söylendi. Suç duyurusu kağıdı ile öğleden sonra bankaya tekrardan başvuruda bulunacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Compass3548 -- 8 Ekim 2018; 12:43:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hesapta kayıtlı telefon değiştirilmiş olabilir mi?
  • -RAUL kullanıcısına yanıt
    Numara güncel gözüküyor. Giriş yapabiliyoruz çünkü

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Organize bir hirsizlik vakkası hocam bu gecmis olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

Organize bir hirsizlik vakkası hocam bu gecmis olsun
    Evet ortada büyük bir sıkıntı var şuan. çözümleyebilmek için çaba sarf edeceğiz.
  • geçmiş olsun.
    umarım tez zamanda zararınız karşılanır ve bu adi herifler yakalanır.
  • Öner kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederiz, insanların emek sarf edip biriktirdiği paraların bu denli alçakça şerefsizce yöntemlerle ele geçirilmesi çok üzücü, isimleri cisimleri kabak gibi ortada suç duyurusunda bulunacağız bakalım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vadesiz Banka Hesabı
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • geçmiş olsun cok kotu bır durum :/ umarım cozume kavuşur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası bankadakilerin size söylediği gibi kartın kopyalanması durumu dışında hiçbir şekilde bu olayın gerçekleşmesi mümkün değil gibi. Kartı atm'ye sokup oradan havale yaptıysalar yapmışlardır başka türlü internet veya mobil bankacılığına girmeleri gerekir bu da çok zor büyük bir güvenlik açığı olmadan.

O değil de şimdi aklıma geldi şu ATM'lerde kartı sokunca işlem yapmak için telefona onay gönderme sistemi var mı acaba? Ben de yapı kredi kullanıyorum ama çoğu işimi internetten hallettiğim için bilmiyorum tam ATM'lerde de bu güvenlik kodu mevzusu yapılabiliyor mu diye.
  • Zeen Z kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim.
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Bankaların ATM lerinde hepsinde kamera sistemi var. bu kart kopyalama sistemlerini yerleştirirken bunların önüne geçilecek bir sistem uygulanması gerekmekte bence. böyle emekçi insanların paralarını çalmak bu kadar basit olamaz. heşeyi geçtim aynı işlemden 9 tane yapılmış isimsiz olan işlemler var bankaların risk merkezleri nasıl arayıpta bilgi vermez inanılır gibi değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Compass3548

Bankaların ATM lerinde hepsinde kamera sistemi var. bu kart kopyalama sistemlerini yerleştirirken bunların önüne geçilecek bir sistem uygulanması gerekmekte bence. böyle emekçi insanların paralarını çalmak bu kadar basit olamaz. heşeyi geçtim aynı işlemden 9 tane yapılmış isimsiz olan işlemler var bankaların risk merkezleri nasıl arayıpta bilgi vermez inanılır gibi değil.
    Arama konusunda haklısın. Beni geçen gün gece yarısı yaptığım bir havaleden ötürü aramıştı Yapı Kredi, neye göre arıyorlar bilmiyorum.
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hiç umulmadık bir ödeme işleminde 10 ₺ likde olsa arayıp durumu sorguluyorlar. ama şu işlemlerde sorgulamıyorlar çok ilginç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fulton

Açıkçası bankadakilerin size söylediği gibi kartın kopyalanması durumu dışında hiçbir şekilde bu olayın gerçekleşmesi mümkün değil gibi. Kartı atm'ye sokup oradan havale yaptıysalar yapmışlardır başka türlü internet veya mobil bankacılığına girmeleri gerekir bu da çok zor büyük bir güvenlik açığı olmadan.

O değil de şimdi aklıma geldi şu ATM'lerde kartı sokunca işlem yapmak için telefona onay gönderme sistemi var mı acaba? Ben de yapı kredi kullanıyorum ama çoğu işimi internetten hallettiğim için bilmiyorum tam ATM'lerde de bu güvenlik kodu mevzusu yapılabiliyor mu diye.
    Bunu bende bilmiyorum ama kartınız alışveriş yaparken kopyalayabiliyorlar o yüzden heryerden alışveriş yapmamak lazım.
  • Compass3548 kullanıcısına yanıt
    belki bankada da işin içinde olan kişiler vardır
  • sybercomp S kullanıcısına yanıt
    Bu durum için kimseyi yargılayamam ama insan şüpheleniyor. ortada bir sıkıntı var biz şans eseri öğreniyoruz bu durumu.
  • nasıl yaptılar merak ettim bende çok korkuyorum yıllarca didin ordan kes burdan kes birikim yap şerefsizin teki bütün hesabı boşaltsın büyük geçmiş olsun hocam. amcama da geçmiş olsun inşallah parayı geri alır.
  • Tyue kullanıcısına yanıt
    Gelişmeleri aktaracağım. ancak bir güvenlik açığının söz konusu olduğu aşikar.
  • geçmiş olsun kardeşim. bu aralar bu tür haberleri çok duymaya başladık. parayı evde saklamak bile daha güvenli hale geldi.
  • oskan001 kullanıcısına yanıt
    Güveniyoruz parayı oralarda bekletiyoruz ancak bu da bir çözüm değilmiş bu durumdan sonra bunu anladım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.