Şimdi Ara

Vezneden kolayca vadesiz banka hesabı açılıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bazı olumsuz yorumlar okudum. Bankalar artık hesap açmanız için maaş müşterisi olmanız, otomatik ödeme zorunluluğu vermeniz veya hesap açma ücreti gibi vaatler isteyerek hesap açmıyorlarmış.

Birkaç sorum var şimdi;

1.Yukarıda saydığım gerekçeler hesap açarken gerçekten zorunlu mu? Eskisi gibi vezneden beş dakikada hesap açma işlemi artık yok mu?

2-En önemli konu da ben akıllı telefon kullanmıyorum. Benim şu an herhangi bir bankadan hesap açmam mümkün değil mi peki? Çoğu site hesap açarken akıllı telefonun gerekli olduğunu yazmış.

3-Farz edelim akıllı telefon kullanıyorum ama bu sefer de görüntülü görüşme zorunluluğu varmış. Ancak ben tanımadığım kişiyle görüntülü görüşmek istemiyorum. Bu işleme ne gerek var onu da anlamadım. Sonuçta kimlik fotokopimi zorunlu olarak veriyorum zaten.

Şu an bir bankada hesabım var onu da 11 sene önce açtım. Yedekte durması için bir banka hesabı daha açmaya karar vermiştim. (İş Bankası hesabı düşünüyorum.)

Yani kısaca akıllı telefon kullanmayan biri vezneden vadesiz banka hesabı açabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B4779405E -- 9 Aralık 2023; 10:8:58 >

• Yeni Kimlik Kartı, Akıllı NFC desteğine sahip bir telefon ile hiç ayacıklarınızı yormadan vadesiz hesap açabilirsin. Yok maaş hesabın olacak, yok şu zorunluluğun olacak gibi saçmalıklara da mâğruz kalmazsın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dediğiniz durumlara maruz kaldım vakıfbank, halkbank gibi yerlerde. Akbank sorunsuz açacaktır diye düşünüyorum.

Akıllı telefon kullanmayan birisi de açabilir hesap tabi ki. Ama bunu baştan açıkça belirtmelisiniz. Çünkü akıllı cihaz onayı gibi durumlarda sorun yaşanır aksi halde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi circassianman -- 9 Aralık 2023; 16:15:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birincisi vezneden kimse hesap açmaz, bankacılık sözleşmesi ve diğer muhtelif sözleşmeleri bankadan bankaya değişse de genelde müşteri temsilcisi masası imzalatır. Hali hazırda bir hesabınız var ise ancak sözleşme değişikliği durumu var ise gişede imzalatabilirler.

Bunun dışında eski kimlikle bankada işlem yapılamaz, eğer eski kimlikle işlem yapan bir banka var ise oradan koşarak uzaklaşın.

Haberde "zorunlu olacak" ifadesine bakmayın, bankalara yolu düşenler bilir ki şubelerin her yerinde "eski kimlikle işlem yapılamamaktadır" yazmaktadır.

Eğer bir banka eski kimlikle işlem yapmayı kabul ederse,

https://www.bddk.org.tr/iletisim

adresinden o bankayı mutlaka bildirin.

https://www.ntv.com.tr/ntvpara/bankalarda-yeni-kimlik-karti-zorunlu-olacak,N-S7Jfy6dEG2PJz9X9cYgA

• Hocam mâğruz yanlış yazımlı bir kelime doğrusu maruz olup a harfinin üzerinde de şapka (â) yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • efefor kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim; TDK Bey.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yeni kimliğin yoksa yeni kimlik alıyorsun, nfc li bir telefon ile görüntülü görüşme ile müşteri olmak 5dk.

• Bazı arkadaşlar sanırım olayı yanlış anladı. Olay yeni kimlik/eski kimlik olayı değil. Çipli kimliğim zaten var.

Vezneden hesap açtırmaya çalışınca bankaların yukarıda saydığım nedenlerden dolayı zorluk çıkarmasından bahsetmiştim. İlk cümlede bahsettiğim olay.

Bu tip gerekçelerle vatandaşa hesap açmayıp, işi yokuşa süren bankalar ile nasıl mücadele edilmeli? Aslında bunu sormak istemiştim.

• vezneden de açarsın telefondan da

• Guest-B4779405E G kullanıcısına yanıt

Bankalarla ilgili tüm şikayetlerini şuradan iletiyorsun hocam.

https://www.bddk.org.tr/iletisim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 14 Aralık 2023; 15:27:42 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

şuanda eski kimlikle işlemde yapılıyor hesapta açılıyormevzuata uyan banka yok gerekte yok zaten

• mavikıs M kullanıcısına yanıt

Benim yolum düştüğünde şubelerde özellikle dikkat ediyorum her yerde "eski kimlikle işlem yapılmamaktadır" yazıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.