Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (110. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
252.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ölü ozan

quote:

Orijinalden alıntı: rom11

elimde bu aletten var, bir süredir artık 'Jiletli Traş Makinesi'ne geçiş yaptım.

Merak ettiğim EJ gibi markaların bunlardan ne farklı var. Malzeme olarak değilde, kesme performansı anlamında.

Şekle bakınca aynı mantıkta hepsi.

bende de buna benzer 5-6 tane ucuz makine var. ben küçük bi yerden tanesini 5 liraya aldım, adam zaten satamıyormuş. ama nette bakıyorum 30-35 liraya satıyolar bendeki makinelerin tanesini. hatta bir makine amazonda da satılıyordu. linki bu :https://www.amazon.com/Classic-Silver-Shave-Protected-Travel/dp/B01738JMQ4
    makinelerdeki en büyük sorun jileti tam düz şekilde sıkıştıramıyor olmaları. jilet dalgalanma yapıyor ve yüzünü tahriş ediyor. ayrıca 1-2 hafta geçmeden paslandılar. dediğim gibi jiletin nizami şekilde durması çok önemli. bu da kalitesiz işçilikten kaynaklanıyor. örnek resimde de göreceğin üzere fiyatı yüksek makinelerde işçilik çok iyi, bu yüzden jiletde dalgalanma olmuyor...

Alıntıları Göster
    altta resmini koydugun edwin jagger marka aleti 6 senedir kullaniyorum cok kalitelidir 6 ay da bir basliklarini su da kaynatirim bakteri filan uremesin diye fakat ben tamamen tiras olmam surekli sakalliyim ve sakalsiz erkek olmaz. olursa da ona erkek denmez vesselam. ben sadece boyun bolgemi tiras ediyorum ve alttaki parcayi cikartip sadece usttekini takarak yanlara sekil veriyorum bunu mach 3 le yapamam kirik permatikle olur onda da bicak uzunlugu korumasiz edwin jagger aletteki gibi degil edwin jagger ile daha rahat sekil veriliyor

esas konuya gelirsek turkiye de artik kaliteli jilet kalmadi. perma sharp vardi o da bozdu. internetten yahudi israil uretimi filan ya da gillette firmasinin sari jiletleri filan var (serefsizler turkiye de satmiyor) onlardan alip kullanmaniz lazim. tabi o ustteki aletlere de hic yanasmayin suratinizi keser o dandik makineler. turkiye de bakkalda satilan jiletler ve bu kalitesiz aletlerdense mach 3 filan kullanin daha iyi bosa artistlik yapmayin yani bu aletlerle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HACl -- 25 Ağustos 2018; 17:6:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ha ayrica bu de 89 u bir kere elimden beton zemine dusurmustum sapi gocmustu sap alacaktim ama is goruyor diye onemsemedim yere dururmemek lazim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HACl -- 25 Ağustos 2018; 17:23:3 >
  • Jiletle sakalı kazımak mekruhtur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ø

Jiletle sakalı kazımak mekruhtur.
  • Mühle rocca serisi aldım takım. Gilette kullanırken traş olmaktan nefret ediyordum. Şimdi her akşam damat traşı üstüne balsam. Baby face oldum hastasıyım.

• Ne güzel bir konuymuş, yeni gördüm.
  • ula konuya bak

sayfalarca

• Geleneksel tıraş candır.

• Dipsiz bir kuyudur geleneksel tıraş,aldıkça alası gelir insanın.Koleksiyonımda olanlar

ROCNEL SE-P
    GİLLETTE BLACK BEAUTY
    MERKÜR PROGRESS
    MUHLE R41

3 ADET SOC DOMUZ FIRÇA
    FS PORSUK FIRÇA
    BAŞAK DOMUZ FIRÇA
    OMEGA KARIŞIK
    LİDER DOMUZ

jiletlerde ,Sarı gillette,gilette silver blue,polsılver,kai,zwilling(ikizler)ve feather ağırlıklı olmakla beraber baya bir jilet

Sabunları sayamıcam şimdi yoruldum
  • quote:

Orijinalden alıntı: EditörünSeçimi

Dipsiz bir kuyudur geleneksel tıraş,aldıkça alası gelir insanın.Koleksiyonımda olanlar

ROCNEL SE-P
    GİLLETTE BLACK BEAUTY
    MERKÜR PROGRESS
    MUHLE R41

3 ADET SOC DOMUZ FIRÇA
    FS PORSUK FIRÇA
    BAŞAK DOMUZ FIRÇA
    OMEGA KARIŞIK
    LİDER DOMUZ

jiletlerde ,Sarı gillette,gilette silver blue,polsılver,kai,zwilling(ikizler)ve feather ağırlıklı olmakla beraber baya bir jilet

Sabunları sayamıcam şimdi yoruldum
    Koleksiyonuma Merkur Futurda katılmıştır an itibarıyla

• quote:

Koleksiyonuma Merkur Futurda katılmıştır an itibarıyla

Alıntıları Göster
    Bende de çakması var Rocnel aldığına göre geltir'e takılan bir üye olmalısın. Rocnel SE-P bende de var, ayarlı Rocnel de var. Ayrıca EJ89 sahibiyim. FS best porsuk fırçamdan nefret ediyorum, acayip kıl döküyor ve konforsuz. Domuz kılı olanlar iyi gene de. Sabun ve jileti, diğer ekipmanı vs. ben de sayamayacağım, bu iş dipsiz kuyu gerçekten. Ekonomik diye giriyorsun, bütçeden pay alıyor namussuz

• quote:

Orijinalden alıntı: arandur

Bende de çakması var Rocnel aldığına göre geltir'e takılan bir üye olmalısın. Rocnel SE-P bende de var, ayarlı Rocnel de var. Ayrıca EJ89 sahibiyim. FS best porsuk fırçamdan nefret ediyorum, acayip kıl döküyor ve konforsuz. Domuz kılı olanlar iyi gene de. Sabun ve jileti, diğer ekipmanı vs. ben de sayamayacağım, bu iş dipsiz kuyu gerçekten. Ekonomik diye giriyorsun, bütçeden pay alıyor namussuz

Alıntıları Göster
    Evet komşum geltirde takılıyorum:)benim fs porsuk kıl dokmuyor Allahha şükür EJ89 um vardı sattım,baya mild geldi bana.Rocnel ayarlıyı nereden aldınız,etkinlik yapıldımı onun için yapıldıysa kaçırdım desenize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EditörünSeçimi -- 13 Mart 2019; 18:15:22 >

• 3-4 aydır yaprak jiletle tıraş oluyorum.

Eskiden tıraş sıkıcı ve işlence gibi gelirdi fakat yaprak jilete geçince tıraş rahatlık ve konfor oldu.

Ekonomik tasarruf da cabası.

Makine olarak pazar malı ''orak'' , jilet olarak perma sharp. Sabun ve krem arko kullanıyorum.

Yaşasın tıraş olmak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Evet komşum geltirde takılıyorum:)benim fs porsuk kıl dokmuyor Allahha şükür EJ89 um vardı sattım,baya mild geldi bana.Rocnel ayarlıyı nereden aldınız,etkinlik yapıldımı onun için yapıldıysa kaçırdım desenize

Alıntıları Göster
    Barbaros Rocnel Adjustable diye geçiyor. Çok pahalı alet, o yüzden herkes alamadı.

• elden çıkarmak istediğiniz alet varsa özelden yazabilirsiniz
  • Klasik yönteme yeni başlayan biri için hangi makineyi önerirsiniz?

• ben direkt edwin jagger ile başladım, kendine has bir ağırlığı var güç uygulamadan kolay tıraş sağlıyor, ağzı taraklı yüzünüzü de kesmez. prarosa kırmızı sabun veya wilkinson mavi sabunda sabun önerimdir. yaprak jilet deneyerek yüzünüze uygun olanı bulabilirsiniz. ama derby permasharp zaza falan denemeyin kaliteleri bence iyi değil, yeşil astra, mavi kırmızı polsilver uygun olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaand12@

Klasik yönteme yeni başlayan biri için hangi makineyi önerirsiniz?
    De89 edwin jagger öneririm

Gerek var mi yok. Yuma felan al elin alışsın hem ucuz hem performanslı

• merhaba arkadaşlar rimei aleti ankarada nereden alacabileceğimi bilen var mı?
  • 
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.