Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
252.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu Wilkinson Sword jileti içerde düz mü duruyor yoksa vidasını sıkınca bükülüyor mu? Ben Eğimli jiletle tıraş oldum hep bilmiyorum düz olursa kullanabilir miyim gerçi önü taraklı galiba...

Ben Şu makinayı Beğendim:http://tr.ioffer.com/i/weishi-safety-razor-polishedchrome-satin-gold-plated-153703406

Kıyaslama Yapacak Olursak Wilkinson aynı işi görür mü? Yoksa Bu Makina Bu Parayı Hakediyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar83

McOrco Bilgiler İçin teşekkürler...
    Bu Wilkinson Sword jileti içerde düz mü duruyor yoksa vidasını sıkınca bükülüyor mu? Ben Eğimli jiletle tıraş oldum hep bilmiyorum düz olursa kullanabilir miyim gerçi önü taraklı galiba...

Ben Şu makinayı Beğendim:http://tr.ioffer.com/i/weishi-safety-razor-polishedchrome-satin-gold-plated-153703406

Kıyaslama Yapacak Olursak Wilkinson aynı işi görür mü? Yoksa Bu Makina Bu Parayı Hakediyor mu?

düz
    eğim yok

weishi alınabılır en ucuz makine 11 dolara posta dahil mevcut en ucuz ebayde

wilkinson weishi arasında secim yapmak gerekirse fiyat avantajı yuzunden wilkinson derim
    kalite acısından performans acısından fark yok gibi.

• ben weishi yerine feather popular tavsiye ederim,weishi çok yumuşak bir alet ve uzun ömürlü olmadığı hakkında görüşler var,başlangıcı ucuza yapacağım derseniz ,weishiyle yapmak yerine McOrconun fotoğrafladığı şıkbayı almanızı tavsiye ederim,wilkinson swordda çok iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sifujack -- 21 Mayıs 2011; 19:52:02 >
  • ben de uzun zaman sonra ıslak tıraşa döndüm. iki mesaj yukarıdaki wilkinson sword classic modelinin evde olduğunu unutmuşum bile.. geçen bim den mans sport model köpük aldım . unuttuğum ve artık paslanmıştır dediğim jilet bile harika çalıştı. yaz aylarında jiletle tıraş olacağım.

bu gün merakımdan bir makina daha aldım. ankara ulusta han ticaretten ming shi mp-023g model makinayı 5 adet perma sharp jiletle 10 tl ye aldım.başka dükkanlarda da var benzer makineler. alsancak çarşısı. anafartalar çarşısının yanında. ürün hakkıdaki yorumu yarın girerim artık :)

http://www.theshaveden.com/forum/showthread.php?t=8278 vehttp://cgi.ebay.com/Ming-Shi-Double-Edge-Safety-Razor-Derby-Shaver-Derby-/370255940728?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5634f94c78#ht_2646wt_906 ürün bu sayfalarda var.

esasen gillette adjustable 1/9 makinam vardı kaybettim. nasıl kaybettiğime hala inanamıyorum. günün birinde onu da alırım.

edit. ming shi yi kullandım. wilkinson sword classic e göre daha aggresif bir makine. biraz kesti de. ( iyi tıraş olurum 10 defa kesmedik 25 senede ) ancak daha kısa sürede tıraş olabiliyorsunuz. 10 tl için iyi bir çözüm. editin de editi... makinayı dik tuttuğumdan agresifmiş. yüzünüze daha dar açı ile gelmeliymiş. bu yaştan sonra daha tıraşta öğrenecek şey de varmış ya! aşkolsun ming shi. şimdi ebay da gezmeme, gillette adjustable aramama gerek kalmadı. yanlız bir arkadaş bakacaktıç ona gelirse benim için al demiştim. onu alacağız artık . sözümüz var.

bu arada wilkinson sword double edge metro gross markette var. ancak hepsiburada da ki ürünün üstü metal gibi gözükmesine rağmen,metrodaki ürün plastik. içinde metal gövde olmalı ki ağır bir ürün. öte yandan jiletleri double edge. fiyat 8.99 tl. makina artı 5 adet jilet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slx -- 1 Temmuz 2011; 22:17:46 >

• Arkadaşlar herkese selam

Bu konuyla ilgilenenlerin olması beni çok sevindirdi.İns herkes zamanla bu jilet taşıyan makinaların değerini anlar...

ilgilenen arkadaşlara bir soru sormak istiyorum piyasada satılan star veya orak marka kelebek tipi makinaları kullandım tıraşı çok yakın ve temiz

ama tahrişi çok fazla şıkbay makinadan aynı tıraşı daha konforlu alabilirmiyim yada hangi makinayı önerirsiniz bu konuda?

wilkinson' un makinasını kullandım tahrişi yok çok rahat ama özellikle çene altında ve boğaz kısmında temiz tıraş sağlıyamıyor
  • Bende slx arkadaş gibi ming shi mp-023g aldım. 1 kutu perma ve 1 kutu derby jilet aldım. 2 haftadır kullanıyorum. ilk 3 tıraşım kanamalı geçti ama şuan hiç kanamıyor. Yüzüm alıştı heralde
    inanmazsınız ama sinek kaydı nedir jiletle tıraş olunca anladım. Bunca yıl boşuna mach3 falan kullanmışım.
    Ben 3 bazende 4 perde şeklinde tıraş oluyorum. Yanlız hem permadan hem derbyden pek memnun kalmadım. Eminim daha iyi jiletler vardır. Üstadlar dünyanın en iyi jiletinin feather olduğundan bahsetmiş dayanamadım ve ebayden aşağıdaki satıcıdan aşağıdaki paketi sipariş verdim.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280484225763&ssPageName=STRK:MEWNX:IT#ht_1485wt_934

Satıcı Singapurda jiletler %100 orijinal dedi. Made in Japan

1 tanesiyle 9 kez tıraş olsam 50 jilet bana çok uzun süre yeter. Aldığım fiyat kargo dahil 21$
    Şuanki kurdan TL ye çevirip jilet başına hesaplama yaptığım zaman tek jilet 70 kuruşa geliyor. 70 kuruşa 9 kez dünyanın en keskin jiletiyle tıraş olucam.

Ürün sorunsuz elime ulaşırsa size bu satıcıya güvenip güvenemeyeceğiniz hakkında bilgi verecem.

Uygun bir zamanda Merkur 37c makiana ve porsuk kılından fırça almayı düşünüyorum. Feathera yakışır Merkur fiyatlarında önereceğiniz başka makinalar var mı?

Not: hem permadan hem derbyden memnun kalmadım derken yanlış anlaşılma olmasın bu halleriyle bile mach3 den çok daha iyi tıraş oluyorsunuz.

Elimdeki set
    -ming shi mp-023g makina (Çin malı) = 9 TL
    -1 kutu perma sharp jilet (1 kutuda 5 adet jilet var) = 1 TL
    -1 kutu derby jilet (1 kutuda 5 adet jilet var) = 1 TL
    -5 kutu feather jilet yolda (1 kutuda 10 adet jilet var) = 21$
    -Banat sakal fırçası (Migrosdan aldım üzerinde doğal kıllardan üretilmiştir yazıyor.) = 10 TL (Tam hatırlamıyorum bu civardaydı)
    -Arko sabun = 1 TL
    -Sabunu preslediğim kap (Berber arkadaş getirtti) = 2 TL

Hedef Merkur 37C makina ve Porsuk kılından kaliteli bir fırça (Fırça işi tam bir sorun. Budger fırçaların yani porsuk kılından fırçaların bir çok çeşiti var kalite kalite ayırmışlar. Porsuğun kıllarının kalitesi vücudundaki bölgelere göre değişiyor sanırım. Boyun kılı faklı özelliğe sırt kılı farklı özelliğe vs. sahip
    Özellikleride kalite arttıkca daha yumuşa oluyorlar. Fakat yumuşak olmalarına rağmen suyu daha az tutabiliyorlar yani köpük daha yoğun yapılıyor.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 4 Temmuz 2011; 17:52:53 >

• ben sakızla oluyorum yapıştırıp çekiyorum ağda gibi oluyor hemde sinek kaydı ama 1 hafta yüzüm sızlıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: inceuclusarj

ben sakızla oluyorum yapıştırıp çekiyorum ağda gibi oluyor hemde sinek kaydı ama 1 hafta yüzüm sızlıyor

Hiç komik değil. Bu başlık gerçek tıraşa gönül vermiş yaşını başını almış insanların bulunduğu bir başlık
    Tıraş olmak bir sanattır bir hobidir tabi anlayana
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

quote:

Orijinalden alıntı: inceuclusarj

ben sakızla oluyorum yapıştırıp çekiyorum ağda gibi oluyor hemde sinek kaydı ama 1 hafta yüzüm sızlıyor

Hiç komik değil. Bu başlık gerçek tıraşa gönül vermiş yaşını başını almış insanların bulunduğu bir başlık
    Tıraş olmak bir sanattır bir hobidir tabi anlayana

Espri yapmak yassah mı gurban

• Espri gibi göremedim. Neden dersen buraya bazı genç arkadaşlar gelip 3 bıçaklı 5 bıçaklı tıraş bıçaklarının fotoğrafını ekleyip abi bunlar son teknoloji ürünü bunlardan daha iyi tıraş yapan alet yok diyorlar. Halbuki yanılıyorlar. Gerçeği bilmiyorlar onları aydınlatmaya çalışıyoruz. Sende tam bu arada espri yapınca onları yanlış yola yönlendiriyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

Espri gibi göremedim. Neden dersen buraya bazı genç arkadaşlar gelip 3 bıçaklı 5 bıçaklı tıraş bıçaklarının fotoğrafını ekleyip abi bunlar son teknoloji ürünü bunlardan daha iyi tıraş yapan alet yok diyorlar. Halbuki yanılıyorlar. Gerçeği bilmiyorlar onları aydınlatmaya çalışıyoruz. Sende tam bu arada espri yapınca onları yanlış yola yönlendiriyorsun.

+1.000.000
  • Şu anda mach3 kullanıyorum. Siz ise onların abartılmış ve f/p oranı iyi olmayan ürünler olduğunu söylüyorsunuz ki bu konuda yabancı da olsam daha önce tecrübe ettiğim kadarıyla haklı olmalısınız.

Jiletle tıraş olduktan sonra tahriş fazla oluyor bende. Bir de sivilce gibi şeyler çıkmaya başladı yüzümde ama sanırım bunun tıraşla ilgisi yoktur her ne kadar tıraş ettiğim bölgeler üzerinde çıksalar da.

Açıkcası mach3 ile rahatça alabiliyorum. Kesme derdi olmuyor. Kesmedim de henüz. Peki sizin önereceğiniz aletlerde böyle bir sorun olacak mıdır? Konuyu okumadım ama okumaya başlayacam. Ondan önce ne önerebilirsiniz?
  • Feather marka jilet Zaza han da var mı acaba Eminönünde ? Bir ara gidip bakacağım bende ucuz bir ustura var ama güzel tıraş ediyor gittiğim zaman daha kaliteli bir ustura ile jilet taşıyıcı alacağım ne önerirsiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calm Down

Şu anda mach3 kullanıyorum. Siz ise onların abartılmış ve f/p oranı iyi olmayan ürünler olduğunu söylüyorsunuz ki bu konuda yabancı da olsam daha önce tecrübe ettiğim kadarıyla haklı olmalısınız.

Jiletle tıraş olduktan sonra tahriş fazla oluyor bende. Bir de sivilce gibi şeyler çıkmaya başladı yüzümde ama sanırım bunun tıraşla ilgisi yoktur her ne kadar tıraş ettiğim bölgeler üzerinde çıksalar da.

Açıkcası mach3 ile rahatça alabiliyorum. Kesme derdi olmuyor. Kesmedim de henüz. Peki sizin önereceğiniz aletlerde böyle bir sorun olacak mıdır? Konuyu okumadım ama okumaya başlayacam. Ondan önce ne önerebilirsiniz?

-jiletle tıraş olurken tıraş bıçakları gibi çok bastırmayacaksın. Çok bastırırsan jiletin uç kısımları batar nokta nokta kanama yapar.
    -Kısa kısa sürmelerle aynı yerden 2-3 kere gitmeyeceksin. Sabunsuz gidilen bölge tahriş olur. Bir bölgeden tek sefer geçiceksin.
    -en ideal tıraşı 3 perde şeklinde olursun. 1. perdeyi yukarıdan aşağı (tabi sakal çıkış yönünde önemli) 2. perdeyi ters yönde 3. perdeyi soldan sağa veya sağdan sola şeklinde yapabilirsin. Tabi ters yönde gittiğin için sivilcelenme ve kanama daha fazla olur ama bu olyın üstüne gidersen zamanla yüzün alışır ve artık sen hata yapmadığın sürece kanamaz. Ben bazen 4 perde bile oluyorum.
    -Perdeler arası yüzünü iyice köpürteceksin. Fırçanın üstünde kalan sabunu sürüyüm dersen yeterli olmuyor. Her perde arası özenle köpürtmen gerekiyor.

şimdilik aklıma gelen bunlar tabi bunlar benim deneyimim. İnternette bu konuyla ilgili bir çok video var. Ben deneyimlerimi bu videolardan çıkardım. Bu başlık altındaki üstadlar daha iyi bilgi sunacaklardır.

• Evet arkadaşlar ebay den aldığım feather marka jiletler bugün elime ulaştı. 28 Haziranda aldım 12 Temmuzda ulaştı. Tahmin ettiğim gibi 15 günde geldi. Çıkış yeri Singapur

Ürünler %100 orijinal

Satıcının ismi: idiotdoc
    Dükkanının linki: http://stores.ebay.com/Double-Edge-Shaving-shop?_trksid=p4340.l2563

Benim aldığım ürünün kodu: 280484225763
    Benim aldığım ürünün linki:http://cgi.ebay.com/280484225763?ru=http%3A%2F%2Fshop.ebay.com%3A80%2Fi.html%3F_from%3DR40%26_trksid%3Dp5039.m570.l1313%26_nkw%3D280484225763%26_sacat%3DSee-All-Categories%26_fvi%3D1&_rdc=1#ht_1485wt_934

Bu satıcıya güvenebilirsiniz.

Not: Ben 50 Feather jilet aldım. 1 kutudan 10 tane çıkıyor 5 kutu gelmesi lazımdı. 10 kutu geldi 100 adet
    Ya satıcı kıyak geçti ya yanlış gönderdi. Çünkü 100 feather jileti daha yüksek fiyata ayrı bir ilanda satıyordu.
    Benim bir şekilde bu satıcıdan helallik almam lazım. Bu düzeyde ingilizcem yok. Bunu yazabilecek bir arkadaş var mı?
    iyibey forumun çeviri kısmınada istekde bulunacam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 12 Temmuz 2011; 12:17:58 >

• açıkcası jilete bukadar para vermek ucuzu varken bana çok sıradışı geliyor

rapiranın 3,4 çeşit sahtesi ve orjinalı var pıyasada
    içlerinden biri sahtelerinden
    cok memnunum orjinalindende iyi ve ondan aldım kutusunu 50 kurustan
    5 lıraya 100 jilet
    bır yuzu ıle 5 dıger yuzu ıle 5 10 tras olunuyor sorunsuzca
    5liraya 1000 traş
    muazzam bir rakam.

sabun olarakda 1 lıralık arkoyu 6-7 ay kadar kullandığım dusunulurse

6 lıraya 1000 tras :)

ayrıca aynı fıyata sahıp shark marka çin malı olanıda denedım kalıtesı gayet ıyı
    bunlar bıtınce bır kolı shark dusunuyorum sarı paket
  • Arada makina, arada jilet, hangisi kafama eserse. Genelde makina.
  • gillette adjustable fatboy u sonunda buldum arkadaşlar. ankara da bir arkadaş tanıdığı antikacıların birinde buldu ama bir iki ay sürdü...

izlenimlerim... 15 sene sonra aynı makina ile tıraş olduk. bir nostaljisi var elbette. ancak, her gün tıraş oluyorsanız -benim gördüklerim arasında -piyasada bulacağınız en iyi makina mingshi 023g ve wilkinson sword double edge .. sırasıyla tıraş malzemesi satan dükkanlardan ve metro grossmarketten 9,00 tl ye bulabilirsiniz. w s nin yanında 5 adet jilet hediye. pazarlık edip ming in yanında da 5 li jilet alınabilir. ben aldım.

mingshi metal gövdeye sahip ve çok şık duruyor. wilkinson siyah plastik ve o da çok şık durmakta. bende her ikisi de var. tamamen sizin tercihinize kalmış.

köpük olarak bimdeki mans ve arko tıraş sabunu kullandım. mans daha iyi gibi geldi. ancak, yüzümü soğuk suyla ıslatıp, diş fırçalama vb işlemleri yapıyorum. bu arada 2 dakika gibi geçmiş oluyor. o durumda daha konforlu tıraş olunuyor. bir de sıcak suyla ıslatıp 2 dakika bekleyeceğim bakalım ne kadar konfor farkı oluşacak ? ( % 100 fark etmeli ) bu paragrafa edit : evet % 100 fark ediyor.

şimdi ne olacak? arkadaşım bana yine bulursa fatboy getirecek. bunu koleksiyon amaçlı yada küçük bir karla gg üzerinden yara dh da satabilirim. fiyat derseniz... 1000 ( bin ) liraya bile satsam ucuzdur. iki kişi bir ay araştırdık :) deli olmak lazım değil mi? bana göre bu kadar uğraştığınıza değmez.

mingshi aşağıda

http://cgi.ebay.com/Ming-Shi-Double-Edge-Safety-Razor-Derby-Shaver-Derby-/370255940728?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5634f94c78#ht_2748wt_754

17 dolarmış :)

bir de jiletlerin sıcak suda zarar görüp görmeyeceğini bilen bir arkadaş var mıdır? zira sensor excel zarar görüyordu, onu biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slx -- 14 Temmuz 2011; 22:13:14 >

• makine yüzümü tahriş ettiği için ve plastik kullan-at traş bıçakları da çevreyi kirletttiği için (bana jiletli traştan daha ucuza malolmasına rağmen) jiletli traş oluyorum. bir ara Almanya'ya gittiğimde bırakmıştım 2 sene kadar. orada makine ile traş oluyordum. memlekete dönünce ise jilete döndüm.

Arkadaşlar bugün babamın askerden getirdiği plastik ama çok konforlu makinenin çevirmeli kapağının bir tanesinin kırıldığını farkettim. zaten birkaç traştır istediğim performansı vermiyordu.
    dedemin eski paslanmaz çelik orijinal gillette makinesi de çok yakın traş yapıyor. onla traş olup da yüzümü kesmediğim gün yok gibi.
    işportada satılan makineler de hem çok kalitesiz hem de "kanlı traş"a sebep oluyor.
    bildiğiniz güzel traş yapan makine var mı??
    Ankara'da nerede bulabilirim?
    eğer birinizin bildiği bir makine var ve alıp bana kargolarsa parasını da havale edebilirim.
    yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...
    Saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: McOrco

forumda adı geçen jiletli makinelerden
    yakınlarımda
    şık bey plastık ve yuma yı bulabıldım
    ıkısınınde uretım kalıtesı korkunctu
    bazılarının dökümü yamuktu hatta :)

jılet tasıyıcı denemem ıcın ılk sectıgım urun
    wilkinson sword classic bu urun
    mach3 e gore hem daha kalıtelı hem daha hesaplı tras sundugu kesın
    bundan cok memnunum.
    ayrıca ınanılmaz gur ve sert sakallı biri oldugum ıcın bircok markanın bırcok urununde sureklı makıne doluyor
    sıksık temızlemem gerekıyor
    tıkanıp ıse yaramaz hale gelıyorlardı bunda boyle bır sorun yok
    arada sırada bı sudan gecırmek yetıyor
    asla kesmiyor kanamıyor tahriş etmiyor

Yaprak jiletle tıraş olan var mı?

Yaprak jiletle tıraş olan var mı?

hem ucuz hem iyi için önceki sayfalarda paylaştığım bu ürünü tavsiye ederim kargosuyla fln 20 tlyi geçmiyor
    yanında 5 jiletde mevcut
    bulmazsanız pm atın yardımcı olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McOrco -- 25 Temmuz 2011; 13:54:52 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.