Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
252.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ppzrg

şu foruma geldiğimden beri seviyesiz muhabbetlerden, birbirine laf sokmaya çalışan ortaokul çoçuğu modundaki kullanıcılardan hep kaçındım.
    Ama deepdream kardeşim kusura bakma sen adam olamamışsın. diyordun ya sen ilker'e.....
    başlık ilgini çekmiyorsa yazmazsın gidersin. Ama ilgisini çeken insanların konuşmalarını sabote etmezsin. Forumun adabı budur. insanlar burada birşeyler paylaşıyor.
    ya adam gibi yazacaksan yaz ya da kendinle ilgili kısımlara takıl. mesela bilgisayar oyunlarının konuşulduğu bölümlere bak biraz. orada senin seviyende geçiyordur eminim muhabbetler.
    insan sadece sakalı çıkınca adam olmuyor. O hayatta bir şeye sahip olamamışların avuntusudur....

quote:

Orijinalden alıntı: Deep Dream
    quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx
    quote:

Tırpan motoruyla alıyorum.

Geç dalganı
    Tıraş olmak bir sanattır.

Traş mı oluyorsun aferin adam olmuşsun

O zaman konunun yeri burası değil. Ciddi konu dışı bölümüne lütfen.

• quote:

quote:

şu foruma geldiğimden beri seviyesiz muhabbetlerden, birbirine laf sokmaya çalışan ortaokul çoçuğu modundaki kullanıcılardan hep kaçındım.
    Ama deepdream kardeşim kusura bakma sen adam olamamışsın. diyordun ya sen ilker'e.....
    başlık ilgini çekmiyorsa yazmazsın gidersin. Ama ilgisini çeken insanların konuşmalarını sabote etmezsin. Forumun adabı budur. insanlar burada birşeyler paylaşıyor.
    ya adam gibi yazacaksan yaz ya da kendinle ilgili kısımlara takıl. mesela bilgisayar oyunlarının konuşulduğu bölümlere bak biraz. orada senin seviyende geçiyordur eminim muhabbetler.
    insan sadece sakalı çıkınca adam olmuyor. O hayatta bir şeye sahip olamamışların avuntusudur....

quote:

quote:

quote:

Geç dalganı

Birader sen ne densiz adamsın ya baban yaşındaki adamlar burda bilgilerini paylaşıyor. Tıraş koleksiyonlarını ve sanatını anlatıyorlar. Bizlerde öğreniyoruz. Biraz saygılı ol.

Braun Cruzer 3 ile tıraş olup bir çok modelde sakal bırakan kişiler olsaydık hoşuna giderdi değil mi?

İşte o kadar cahilsin ki bir ressamın fırçasını keyif alarak ve içdenlikle tuvalinde dolaştırması gibi tıraş sanatına gönül vermiş kişilerin jiletini veya ustarasını yüzlerinde dolaştırmasının aynı şey olduğunu anlıyamıyorsun.

Sen modern Tıraş bıçaklarıyla tıraş olmaya devam et ama sakın unutma; ne en son teknoloji tıraş bıçağı ne en son teknoloji tıraş makinası jilet ve ustura gibi tıraş yapamaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Geç dalganı

Birader sen ne densiz adamsın ya baban yaşındaki adamlar burda bilgilerini paylaşıyor. Tıraş koleksiyonlarını ve sanatını anlatıyorlar. Bizlerde öğreniyoruz. Biraz saygılı ol.

Braun Cruzer 3 ile tıraş olup bir çok modelde sakal bırakan kişiler olsaydık hoşuna giderdi değil mi?

İşte o kadar cahilsin ki bir ressamın fırçasını keyif alarak ve içdenlikle tuvalinde dolaştırması gibi tıraş sanatına gönül vermiş kişilerin jiletini veya ustarasını yüzlerinde dolaştırmasının aynı şey olduğunu anlıyamıyorsun.

Sen modern Tıraş bıçaklarıyla tıraş olmaya devam et ama sakın unutma; ne en son teknoloji tıraş bıçağı ne en son teknoloji tıraş makinası jilet ve ustura gibi tıraş yapamaz.

Tırpan motoru modern traş makinesi mi ?

• Merhaba geleneksel tıraşa gönül veren arkadaşlarım,
    ilker,sifujack,mcorco,slx ve ismi aklıma gelmeyen konuyu daima güncel tutan ve gerçekten bu konunun anlamını bilen arkadaşlarım sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu konuya çok fazla yazmıyorum fakat kesinlikle okuyorum ve gittikçe popüler olmasına çok seviniyorum.Konuyu daima sabote eden veya ciddiyetini anlamayan diğer arkadaşlara soruyorum:
    Hanginizin dedesi ,babası ustura veya jiletle yada arko ile tıraş olmadı söyleyin bana? Bu bizim osmanlıdan gelen kültürümüzdür mirasımızdır . Islak tıras yada diğer adıyla geleneksel tıraş her zaman günümüzün mach 3 lerinden veya Gilette 3 -5 -35 bıçaklı fusionlarla olunan tıraşlarından on gömlek üstündür unutmayın ve uzmanlık alanınız olmayan konular üzerinde size göre komik ama bu işi iyi bilenlere göre anlamsız yorumlar yapmayın lütfen sizlerden rica ediyorum.
    Bu konuda Moderator arkadaşlardan yardım bekliyorum ilgisiz alakasız mesajları lütfen silelim.
    Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: fthsev

Arkadaşlar herkese selam

Bu konuyla ilgilenenlerin olması beni çok sevindirdi.İns herkes zamanla bu jilet taşıyan makinaların değerini anlar...

ilgilenen arkadaşlara bir soru sormak istiyorum piyasada satılan star veya orak marka kelebek tipi makinaları kullandım tıraşı çok yakın ve temiz

ama tahrişi çok fazla şıkbay makinadan aynı tıraşı daha konforlu alabilirmiyim yada hangi makinayı önerirsiniz bu konuda?

wilkinson' un makinasını kullandım tahrişi yok çok rahat ama özellikle çene altında ve boğaz kısmında temiz tıraş sağlıyamıyor

merhaba,
    star kelebek tipi ve orak marka aletleri bende uzun süre kullandım.plastik şıkbayıda yeni aldım biraz kullandım.şıkbay wilkinsona nazaran biraz daha temiz alıyor ama star ve orak gibi yüzü kurutan cinsten tahriş ediyor yani daha konforlu değil(
    .bu dördü arasında benim sıralamam wilkinson,şıkbay,orak ,star olur

şıkbay almak yerine,hazırılığınızı iyi yapmak kaydıyla çene altında ve boğaz kısmında wilkinsonla tersten alırsanız daha iyi olur derim.
    alet alacaksanız ucuz yollulardan "feather popular" çok beğeniliyor.
    daha pahalı olan merkur 37c var ki çok kaliteli tıraşlar veren rahat 20 yıl kullanılacak bir alet.

@İlker
    featherlerin hayırlı olsun,iyi günlerde sinekkaydı ol. ben dışarıdan jilet getirtmek yerine kaliteli alet getirmeyi daha uygun buluyorum. permasharp yeterli geliyor.bence asıl kaliteli aletler jiletin kalitesini meydana çıkarıyor.keşke jiletlerle beraber feather popular alette alsaydın.bu ikisinin birbirine çok iyi uyduğu söyleniyor.

pahalı aletlere sıcak bakmayanlar için: önceden bende şıkbay ve wilkinson yeter diyordum (ilk sayfalarda okuyabilirsiniz). ama merkur 37c aldıktan sonra bunun gibi aletleri kesinlikle daha uygun buluyorum. ilk alışı pahalı ama tıraş kalitesi ve en az 20-30 yıl (aslında ömürlük) dayanacağını düşünürsek yuma,şıkbay,mingshi vb den çok daha ekonomik derim. tabi bu alet ve jiletlerin tıraş konforu kişiden kişiye değişiyor ,onun için bütçe ayarlayıp denemek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sifujack -- 30 Temmuz 2011; 16:36:57 >

• @MODERATÖRLER

bende daha önce gereksiz dalga geçme mesajlarını şikayet ettim ama ilgilenen olmadı,bari yöntecilerimiz en azından konunun adını "geleneksel tıraş ana konu" olarak değiştirirse yeni gerekesiz mesajlar gelmez ve memnun oluruz
  • @sifujack dostum...
    bu dediğin merkur marka aleti nerede bulabiliriz. Sanırım en iyisi o demiştir değil mi???
    Ben hepsiburada.com'dan bi wilkinson marka makine sipariş ettim ama hala kargoya verilmemiş. daha temin aşamasındaymış. eğer kolayca ulaşabileceğimiz bir makine ise dediğin merkur onu da alıp denemeyi isterim. Takriben kaç liradır????ve nerede temin edebiliriz??
    Saygılar
  • iyi çok güzel bi konu . fakat 5 sayfayı okumakla uğraşmak istemiyorum . sakallarım biraz ince ve seyrek , yanaklarımdada çok az var . sıklaştırmak vede kalınlaştırmak için ne tür bir aletle tıraş olmalıyım ?

şimdiden teşekkürler (yaş 19 bu arada)
  • En azından "okumak istemiyorum" demeseydin. biz yine de sana yardımcı olurduk :))))
    yaşın genç daha ilerde olur inşallah...

senin yaşlarındayken ben şöyle yapıyordum. biraz eziyetli oluyordu ama...

önce sakalın normalde olması gereken yerlerini jiletli makine ile traş edip kalan yerlerini berberlerin ense kestikleri makineler ile oluyordum. ama sen bunla uğraşma. zaten istediğin prüzsüzlüğü vermez. sana önerim bi philips traş makinesi al, hani şu 3 kafalı olanlardan (braun da alabilirsin ama onunki 3 kafalı değil, braun alırsan bence biraz üst kalitelere yönel,). normal bölgeleri jiletle al, diğer yerleri ise makine ile al. oradaki kılların kuvvetlenmesini önlemiş olursun. hem de tamamen makine ile traş olmaya göre daha hızlı bir yöntem.
    Kolay gelsin...

Saygılar

quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN
    iyi çok güzel bi konu . fakat 5 sayfayı okumakla uğraşmak istemiyorum . sakallarım biraz ince ve seyrek , yanaklarımdada çok az var . sıklaştırmak vede kalınlaştırmak için ne tür bir aletle tıraş olmalıyım ?

• quote:

En azından "okumak istemiyorum" demeseydin. biz yine de sana yardımcı olurduk :))))
    yaşın genç daha ilerde olur inşallah...

senin yaşlarındayken ben şöyle yapıyordum. biraz eziyetli oluyordu ama...

önce sakalın normalde olması gereken yerlerini jiletli makine ile traş edip kalan yerlerini berberlerin ense kestikleri makineler ile oluyordum. ama sen bunla uğraşma. zaten istediğin prüzsüzlüğü vermez. sana önerim bi philips traş makinesi al, hani şu 3 kafalı olanlardan (braun da alabilirsin ama onunki 3 kafalı değil, braun alırsan bence biraz üst kalitelere yönel,). normal bölgeleri jiletle al, diğer yerleri ise makine ile al. oradaki kılların kuvvetlenmesini önlemiş olursun. hem de tamamen makine ile traş olmaya göre daha hızlı bir yöntem.
    Kolay gelsin...

Saygılar

quote:

iyi çok güzel bi konu . fakat 5 sayfayı okumakla uğraşmak istemiyorum . sakallarım biraz ince ve seyrek , yanaklarımdada çok az var . sıklaştırmak vede kalınlaştırmak için ne tür bir aletle tıraş olmalıyım ?

saolun .
    fakat anlamadığım yada anlatamadığım bişey var . benim sakallarım yanaklarımda çok çok az , diğer yerlerdede seyrek ve ince . makineyle alınca bunun nasıl bi faydası olacak seyrek ve ince sakala ? sarmısak sürmeyi düşünüyorum , önerirmisiniz ?

jiletle tersten alsam olmazmı?

• 14 yaşından beri mach 3 ile alıyorum üst dudağı.her gün 1-2 dk çalması dışında hiçbir sorunu olmuyor.sakalım iki gıdım tüyden ibaret zaten.onu da o sinbonun saç düzeltme makinasıyla vızt vızt ettiriyorum.bknz:
     Yaprak jiletle tıraş olan var mı?
  • Güzel kardeşim...
    Sakallarım çıksın diye acele etme sakın. zaten onlar seni bir gün hayatından bezdirecek. hergün kalkıp ve traş olmak dünyanın en zor işi gibi gelecek bir yerden sonra.
    sakallarının çıkması gereken yerlere jileti yukarıdan aşağı yönde sürerek traş ol (çene kemiği, fauller, bıyık bölgeleri gibi). diğer yerlerde örneğin elmacık kemiğinin üstündeki veya boynundaki kıllara ise jiletle müdahalede bulunma. oraları makine ile al. böylece sakalların hem düzgün bir şekilde çıkarken ilerde de istenmeyen yerlerde sakalların olmamış olur. ters traş işine ise hiç girme. sakalların ters çıkar ve saçma sapan bir durum olur. ayrıca kıl dönmesi gibi olur yüzün. Ayrıca yanaklarına da jilet sürmeni önermem en azından bir süre daha.
    Saygılar
    quote:

saolun .
    fakat anlamadığım yada anlatamadığım bişey var . benim sakallarım yanaklarımda çok çok az , diğer yerlerdede seyrek ve ince . makineyle alınca bunun nasıl bi faydası olacak seyrek ve ince sakala ? sarmısak sürmeyi düşünüyorum , önerirmisiniz ?

jiletle tersten alsam olmazmı?

• quote:

@sifujack dostum...
    bu dediğin merkur marka aleti nerede bulabiliriz. Sanırım en iyisi o demiştir değil mi???
    Ben hepsiburada.com'dan bi wilkinson marka makine sipariş ettim ama hala kargoya verilmemiş. daha temin aşamasındaymış. eğer kolayca ulaşabileceğimiz bir makine ise dediğin merkur onu da alıp denemeyi isterim. Takriben kaç liradır????ve nerede temin edebiliriz??
    Saygılar

merkur en kaliteli demek pek doğru olmaz,edwin jager ve mühle marka aletlerin kaplamaları daha kaliteli görünüyor. ama merkur 37c jileti diğer aletlerden farklı şekilde eğimli tutuyor , bana göre tek geçişte daha yakın ve rahat tıraş veriyor ve malesef diğer markalarda muadili yok.normal standart aletlerde ise edwin jager ve mühle marka almak daha uygun olabilir. bunları ebayde ve tıraş malzemesi satan yabancı sitelerde bulabilirsiniz.fiyat alete göre 30-100 dolar civarı. mekur 37c 40-45 dolar civarı+kargo

wilkinson elinize geçmediyse siparişi iptal edebilirseniz edin. onun yerine ebayden feather popular aleti alın derim. her bakımdan wilkinsondan üstün ve benzer fiyatlı bir alet

• 37c nin tek aklıma yatmayan kısmıda o eğimi zaten
  • aslında benim aradığım makine yüzüme bastırsam bile jileti yüzüme oturtmayacak bir açı ile jileti tutan bir makine olmalı. yani tahriş ve kanama olmazken çene ve civarındaki kılları da yolmadan, keserek alıcak. bi makinem vardı öyle tek ağzı kırıldı.... diğer tarafı ile idare ediyoruz şimdilik....

Neyse işte..
    @sifujack Dostum ben siparişi iptal etmeyim zira çok ortada kaldım. senin dediğin gibi ebayden almam gerekiyorsa uzun sürer ve sıkıntı olur. Ama bakın burada belirteyim. sen veya bizim jiletli traş fanı arkadaşlardan biriniz ebayden bişiy almadan önce bana haber vermezseniz walla darılırım..
    Haber verin ben size daha siz siparişi vermeden havalenizi çıkarayım ben de makinemi alayım tek kargo ile gelsin hepsi. kredi kartım yok maalesef. prensip olarak maaş bankamatiğimi kullanıyorum sadece alışverişlerde. onu da denemiştim maalesef alışveriş yapamıyoruz internetten :)))

hakikaten internetten makine jilet vs alacak biri olursa muhakkak haber versin bana. Aklınıza kötü bir şey gelmeyecek şekilde ödememi önden sağlam bir biçimde yaparım .. problem yok....

• @ppzrg
    10 gün sonra askere gideceğim , o nedenle muhtemelen 1 yıl (en az 7-8 ay) netten birşey alamam,döndükten sora yeni bir alet-fırça alacak olursam senide haberdar ederim.
  • Evett.... gelelim fasulya'nın bezelyemiydi o tam emin degilim ama neyse peki Koltuk altı ve etek traşı hakkında ne öneriyorsunuz sayın DH kesinlikle tahriş etmeyecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deagles48 -- 31 Temmuz 2011; 19:09:17 >
  • makina akne yapmıştı bayaa ozelile boyun bolgemde yanaklarımda çok kıllı biri değilim normalde 5 günde bir tarş olurum machla devam :)
  • Bugüne kadar kullanmadığım jilet kalmadı, en çok wilkinson classic'den memnun kaldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Deagles48

Evett.... gelelim fasulya'nın bezelyemiydi o tam emin degilim ama neyse peki Koltuk altı ve etek traşı hakkında ne öneriyorsunuz sayın DH kesinlikle tahriş etmeyecek

1-2 liraya satılan bu ürünü öneriyorum
    markası yuma

elek kısmı tamamen boş olduğundan en yoğun banyo traşında dahi tüm kılları sorunsuz ve tıkanmadan kesiyor

aynı model olan orak ve önderi almayın yanlız
    yumayı alın

onlar hem kaplama farkı sebebiyle az daha pahalı
    ayrıca jilet içine tam düz oturmuyor
    elle ortalamanız gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McOrco -- 31 Temmuz 2011; 21:00:02 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.