Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
252.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gerçekten tıraş konusunda önem verenler için çok güzel bir konu olmuş. Sakallarım çıktığından beri hiç makine ile tıraş olmadım. Her zaman jilet kullandım ama ya 2 bıçaklı ya da 3 bıçaklı jiletlerden.

Uzun bir zamandır aklımda bir ustura almak vardı. Ama gerçek bir ustura. Kiminle konuşsam yanağını götürürsün, suratın parçalanır vb gibi tepkiler alsam da geçtiğimiz aylarda yabancı sitelerde bu konu ile ilgili araştırmalar yaparken bu foruma rastladım. Valla 5 sayfayı da keyifle okudum yazanların, yardımcı olmaya çalışanların ellerine sağlık. Yaklaşık 2 aydır ben de aranıza katıldım diyebilirim. Gilette Mach 3 ile tıraş olmayı bıraktım. Arko tıraş köpüğüm, fırçam ve elim alışana kadar aldığım Wilkinson makinem ile çok daha keyifli tıraş oluyorum. En azından aman bir an evvel bitsin demiyorum ve gerçekten tıraş olurken keyif de alınabileceğini gördüm. Bu arada ustura sevdam da geçmedi. Bir tane de dandik ustura aldım içine jilet takılanlardan ve elimi alıştırmaya çalışıyorum. Eğer alışabilirsem sanırım gerçek bir ustura siparişi de vereceğim.

Buradaki çoğu kişi gibi ben de bir çok yabancı siteyi gezdim. Gerçekten çok güzel ürünlere rastladım. Ama fark ettim ki çoğu yer Türkiye'ye kargo göndermiyor. Yine de biraz elim alıştıktan sonra ben de bir tane Merkur almayı planlıyorum. Şimdilik Wilkinson gayet yeterli geliyor ve acaba olabilir miyim diye düşünmeme rağmen çok rahat tıraş olabiliyorum bu tip makinelerle (gençken bir kaç kez babamın makinesinde denemiş, berecememiş ve bir daha da geçen aylara kadar denememiştim de).

Tekrar konuyu açanlara teşekkür ederim. Gerçekten tıraştan keyif almak isteyenlerin bu şekilde tıraş olmayı demesi lazım diye düşünüyorum.

• bugün hepsiburada.com dan verdiğim wilkinson siparişini iptal ettim ve kendime milyoncudan 2 tlye ustura aldım (bekle bekle sıkılmıştım artık).
    evde traş oldum ve ufak tefek sıyrıklar haricinde traş güzeldi. ilk defa ustura ile traş olduğum düşünülürse süper bile denebilir :))))
    bir de Mcorco dostumun tavsiyesi üzerine YUMA makine aldım (şıkbay sıkarken kırıldı, malzeme çok dandikmiş-ya da tezgahta beklemekten kırılganlaşmış) . önce bi yüze deniycem hoşuma giderse yüze kullanıırm. banyoya bi tane ayrı alırım. yok yüzde iyi olmazsa banyoda kullanırım artık.

Neticede ustura traşını beğendim. sizden biri ebayden malzeme getirtene kadar ustura ile idare ederim. EBAY siparişi verirken bana bi haber edin yeter.
    Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

bugün hepsiburada.com dan verdiğim wilkinson siparişini iptal ettim ve kendime milyoncudan 2 tlye ustura aldım (bekle bekle sıkılmıştım artık).
    evde traş oldum ve ufak tefek sıyrıklar haricinde traş güzeldi. ilk defa ustura ile traş olduğum düşünülürse süper bile denebilir :))))
    bir de Mcorco dostumun tavsiyesi üzerine YUMA makine aldım (şıkbay sıkarken kırıldı, malzeme çok dandikmiş-ya da tezgahta beklemekten kırılganlaşmış) . önce bi yüze deniycem hoşuma giderse yüze kullanıırm. banyoya bi tane ayrı alırım. yok yüzde iyi olmazsa banyoda kullanırım artık.

Neticede ustura traşını beğendim. sizden biri ebayden malzeme getirtene kadar ustura ile idare ederim. EBAY siparişi verirken bana bi haber edin yeter.
    Saygılar

ustura ile kesmeden traş olabiliyorsanız sizi en tatmin edecek jilet kesinlikle yuma güzel seçim
    bende ustura + yuma kullanıyorum
    favorilerde ve sakalımı sekillendirmede ustura diğer yerlerde yuma

bunun dışında
    wilkinson classic
    wieshi gunmetal
    şıkbay
    önder
    orak

makinelerim var

• Beyler jiletle traş olmuyorum, iyi bir makinem var çok rahat ve kullanışlı Braun 340. Gerçi daha dün aldım Braun cruzer 3 kullanıyordum eskiden. 3 aydır sakal traşı olmuyordum bugün oldum ama yüzün gri oldu. Daha öncede oluyordu sanırım tam hatırlamıyorum ama makineyle traş olmama rağmen yüzüm hafif gri oldu. Bunu nasıl engelleyebiliriz? Gözlerimin altıyla, alnımla filan aynı tonda kalsın istiyorum. Hatta cildimi çok soymasın diye jilet kullanmıyorum bu yüzden hiçte kullanmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

Beyler jiletle traş olmuyorum, iyi bir makinem var çok rahat ve kullanışlı Braun 340. Gerçi daha dün aldım Braun cruzer 3 kullanıyordum eskiden. 3 aydır sakal traşı olmuyordum bugün oldum ama yüzün gri oldu. Daha öncede oluyordu sanırım tam hatırlamıyorum ama makineyle traş olmama rağmen yüzüm hafif gri oldu. Bunu nasıl engelleyebiliriz? Gözlerimin altıyla, alnımla filan aynı tonda kalsın istiyorum. Hatta cildimi çok soymasın diye jilet kullanmıyorum bu yüzden hiçte kullanmadım.

istediğiniz şey sinek kaydı traş dedikleri sey
    oda geleneksel ıslak traş hariç hiçbir yolla mümkün değil neyazıkkı
    cruzer 3 şekil vermek için gayet iyi olsada yada kirli sakal için
    sinek kaydı imkansız
  • beyler ben de bu sene yeni yeni olmaya traş başladım..yaş 17 favori bıyık ve çenede sakalım çıkıyor..

man5 traş köpüğü(bimden) ve permatik banyodan oluşam bi traş ekibim var..

favorileri çok sorunsuz alıyorum ama bazen bıyığın kenarını alırken ve çeneyi alırken kanatıyorum..bu işin taktiği nedir? nasıl kanatmadan traş oluruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tlbam -- 6 Ağustos 2011; 2:07:01 >
  • Eyvallah dostum sağolasın

Yumayı zaten senin tavsiyen üzerine almıştım. güzel duruyo, du bakalım sonuç nolcak...
    Bayramda Ankara'ya gideceğim. Ankara'da zafer çarşısında bir dükkan varmış orada varmış ellerinde wilkinson un makine, eğer adam yanlış anlamadıysa. Eğer makul bir fiyata verirse alırım. yoksa zaten ustura hoşuma gitti. tüm traşa ustura kullandım ve bir tane ufak kesikle traşı tamamladım :))). ilk sefer için çok iyi bence...

Bir de bugün 5 tane Astra +10 tane Rapira jilet aldım. rapiralar orijinal gibi geldi bana ama bi deneyelim. Rapiraların hangisi orijinal hangisi sahte anlamanın bir yolu var mıdır????

bir de sana bir şey danışayım. bu fırçalarda domuz kılı kullanıyorlar diye bir şey vardı o yüzden kullanmak istemiyorum. plastik fırçalar nasıldır. veya senin önerilerin ???
    bir de traş sabunlarının zeytinyağlı veya defne gibi bitkisel olanları mevcut mudur??? yoksa normal zeytinyağlı sabun da işimizi görür mü??

Saygılar

quote:

Orijinalden alıntı: McOrco
    ustura ile kesmeden traş olabiliyorsanız sizi en tatmin edecek jilet kesinlikle yuma güzel seçim

bunun dışında
    wilkinson classic
    wieshi gunmetal
    şıkbay
    önder
    orak

makinelerim var

• traş olduğun bölgeyi gerecek şekilde ağzını yüzünü oynat. düz yüzey haline getir.
    bir de sende şimdi sivilce varsa yüzünde o bölgeyi çok yavaşça alıcaksın. yoksa cırt olur.

quote:

Orijinalden alıntı: tlbam
    beyler ben de bu sene yeni yeni olmaya traş başladım..yaş 17 favori bıyık ve çenede sakalım çıkıyor..
    man5 traş köpüğü(bimden) ve permatik banyodan oluşam bi traş ekibim var..
    favorileri çok sorunsuz alıyorum ama bazen bıyığın kenarını alırken ve çeneyi alırken kanatıyorum..bu işin taktiği nedir? nasıl kanatmadan traş oluruz?
  • quote:

quote:

Beyler jiletle traş olmuyorum, iyi bir makinem var çok rahat ve kullanışlı Braun 340. Gerçi daha dün aldım Braun cruzer 3 kullanıyordum eskiden. 3 aydır sakal traşı olmuyordum bugün oldum ama yüzün gri oldu. Daha öncede oluyordu sanırım tam hatırlamıyorum ama makineyle traş olmama rağmen yüzüm hafif gri oldu. Bunu nasıl engelleyebiliriz? Gözlerimin altıyla, alnımla filan aynı tonda kalsın istiyorum. Hatta cildimi çok soymasın diye jilet kullanmıyorum bu yüzden hiçte kullanmadım.

sinek kaydı imkansız

Hayır ondan bahsetmiyorum. Yeni makinem Braun 340 ile sinekkaydı traş olabiliyorum. Ama yüzüm çok hafif gri oldu yani deri hafif gri. Yoksa aynanın dibine girdim en ufak kıl yok. Jiletle sinekkaydı traş olan arkadaşlarım var onların yüzü acayip gri. Makinem duştada kullanılabiliyor acaba öyle mi denesem?

• quote:

quote:

quote:

sinek kaydı imkansız

Hayır ondan bahsetmiyorum. Yeni makinem Braun 340 ile sinekkaydı traş olabiliyorum. Ama yüzüm çok hafif gri oldu yani deri hafif gri. Yoksa aynanın dibine girdim en ufak kıl yok. Jiletle sinekkaydı traş olan arkadaşlarım var onların yüzü acayip gri. Makinem duştada kullanılabiliyor acaba öyle mi denesem?

birkez ıslak traş deneyin
    50 kurusuluk plastik permatiklede olsa
    ıslak tras birkez olsun deneyip
    farkı görülesi birşey inanın

sonrası sizin tercihinize kalmış tabi

yada kuafore gittiginiz bir gün sakal traşınıda usta ellere bırakın
    ne grilik kalır ne birsey

• quote:

quote:

quote:

quote:

sinek kaydı imkansız

birkez ıslak traş deneyin
    50 kurusuluk plastik permatiklede olsa
    ıslak tras birkez olsun deneyip
    farkı görülesi birşey inanın

sonrası sizin tercihinize kalmış tabi

yada kuafore gittiginiz bir gün sakal traşınıda usta ellere bırakın
    ne grilik kalır ne birsey

Yok jilet sürmek istemiyorum yüzüme çünkü günlük olarak makine kullanıyorum. Jilet sürersem bu sefer makine için uygun bir yüzüm olmayacak yani tam performans alamayacam. Her gün jiletle traş olamam zor bir şey. Makineyle bastırmadan en ufak kıl görünmeyecek şekilde traş oluyorum rahatça, galiba uzun süredir traş olmadığım için böyle oldu normalde böyle olmazdı gri olmazdı yani. Gerçi çokta gri değil hafif. Bir kaç gün içinde geçer herhalde, nemlerdirmekte önemli çok kuru şu an nedense nemlendirici sürüyorum sonuçları alıcam yakında.

• Mach3 kullanıorum gayet güzel.
  • Orijinalden alıntı: ppzrg

bu fırçalarda domuz kılı kullanıyorlar diye bir şey vardı o yüzden kullanmak istemiyorum. plastik fırçalar nasıldır.
    bir de traş sabunlarının zeytinyağlı veya defne gibi bitkisel olanları mevcut mudur??? yoksa normal zeytinyağlı sabun da işimizi görür mü??

bende görüşümü yazsam olur mu
    ülkemizde üretilen ve satılanların çok büyük kısmı malesef domuz kılı. sentetik kıllı fırça satılıyormu görmedim.dış ülkelerde sentetk çok var ama en güzel performans porsuk kılı fırçalarda

ülkemizde arkodan başka tıraş sabunu görmedim. normal zeytinyağlı sabunla tıraş denedim ama yüzümü kuruttu,tıraşta kullanılacak sabunda çok nemlendirici olmalı, lanolin linalool vs diyorlar onlardan olmalı

dışardan sabun gelecekse mitchell wool fat iyi deniliyor
  • Bildiklerimi ve okuduklarımın özetini derleyip hazırladım .İnşallah tüm ıslak tıraş sevenlere katkısı olur.Yazdıklarımda yanlışlıklar varsa söylmekten çekinmeyin düzelteyim.

http://trasklavuzu.blogspot.com/
  • max 150 tl kaliteli bir makine arıyorum bir önerisi olan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

Eyvallah dostum sağolasın

Yumayı zaten senin tavsiyen üzerine almıştım. güzel duruyo, du bakalım sonuç nolcak...
    Bayramda Ankara'ya gideceğim. Ankara'da zafer çarşısında bir dükkan varmış orada varmış ellerinde wilkinson un makine, eğer adam yanlış anlamadıysa. Eğer makul bir fiyata verirse alırım. yoksa zaten ustura hoşuma gitti. tüm traşa ustura kullandım ve bir tane ufak kesikle traşı tamamladım :))). ilk sefer için çok iyi bence...

Bir de bugün 5 tane Astra +10 tane Rapira jilet aldım. rapiralar orijinal gibi geldi bana ama bi deneyelim. Rapiraların hangisi orijinal hangisi sahte anlamanın bir yolu var mıdır????

bir de sana bir şey danışayım. bu fırçalarda domuz kılı kullanıyorlar diye bir şey vardı o yüzden kullanmak istemiyorum. plastik fırçalar nasıldır. veya senin önerilerin ???

Saygılar

quote:

bunun dışında
    wilkinson classic
    wieshi gunmetal
    şıkbay
    önder
    orak

makinelerim var

acikcasi gozle orjinal sahte rapira ayirimi mumkun degil kendini bariz belli eden ambalaji dahi farkli taklitler haric

kil olarak at yada porsuk kili kullanildigini biliyorum yada sentetik bende yerli at kili ahsap sapli mevcut memnunum

sabun arkonun 1 lira olani aramizdaki vip islak tras koleksiyonerleri dahi kullanirken bence alternatif aranmamali fiyatida kaliteside bulunabilirligide makul

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McOrco -- 6 Ağustos 2011; 22:06:07 >

• bugün sabah jileti usturaya takarken işaret parmağımı kestim ve dikiş atıldı acilde. baya bi derinmiş kesik....
    ama bu ustura ile traş sevdamı etkilemeyecek :)))

usturaya jilet takmanın usulü nedir? Taktım ama düz olmasını sağlamaya çalışırken parmak gitti :s
    nasıl yapıcaz bu işi???
    Saygılar
  • Makineyle tras oluyorum. Bi' kere de berberde usturayla...
  • Dostlar
    şöyle bir dükkan var. şu linkteki ürünlere bir bakabilir misiniz??
    daha az tahrişli, daha az perdede ve daha az dikkat gerektirecek şekilde traş için hangilerini önerirsiniz burada mevcut olanlardan???
    (hepsinin mevcut olduğunu varsayarak)
    bazılarının mevcut olmama ihtimaline karşın yapacağınız mini bir öncelik listesi sanırım daha faydalı olur.
    şimdiden teşekkürler

karabulutticaret
  • seçeneklerin en iyisi mühle r41 sanırım ( merkur k 2000 yazan daha avantajlı ama kullanımı çok zormuş ve epey pahalı)

yalnız bu mühle r41 bu yıl yenilenmiş, yenilenen versiyonu daha iyi deniliyor,seçme imkanı olursa yenisini alın

ekleme:mühle r41 yoksa diğer merkürün koruma parçası açık taraklı dişli olanlarını seçmek iyi olur.daha yakın tıraş veriyorlarmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sifujack -- 7 Ağustos 2011; 16:04:10 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.