Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
252.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Jilet tutucuları günlük traş için önerir misiniz ?

• evet gunluk ve surekli sadece jilet tutuculari kullaniyoruz buradaki arkadaslarla. mach3lerden kurtulduk
  • Yaş 18 fazla sakalım yok haftada 1 keserim... Mutluyum.
  • Gilette markalı tıraş bıçağıyla değil ama tıraş makinesiyle tıraş oluyorum. Selpak markalı mendil kullanabilirim. Lacoste markalı penye giymiştim galiba.Marka ile ürünü özdeşleştirmeyin lütfen.
    Jilet şimdi norma geliyor ama Gilette'ten geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferroburak

quote:

Orijinalden alıntı: honemeister

5.fotoğraf.

Yaprak jiletle tıraş olan var mı?

İyi koleksiyon.

Konuyu açtıktan sonra bende epey bir koleksiyon yaptım. Elimde 6 tek uçlu kalın jilet taşıyan, 2 yaprak jilet taşıyan tıraş aleti ve 3 çelik ustura var. Büyük ihtimal Türkiye'deki en büyük ikinci tıraş teçhizatı koleksiyonuna sahibim.

En büyük koleksiyon sahibinin Ahmet Sönmez olması lazım:
    http://www.antrak.org.tr/~ta2cip/razors.html

Ahmet Sönmez benim gittiğmi internet kafenin sahibi

• quote:

Orijinalden alıntı: pronefroz

Gilette markalı tıraş bıçağıyla değil ama tıraş makinesiyle tıraş oluyorum. Selpak markalı mendil kullanabilirim. Lacoste markalı penye giymiştim galiba.Marka ile ürünü özdeşleştirmeyin lütfen.

Uzaktan yakından alakası yok söylediklerinizle
    jiletin mucidi "King Camp Gillette" isimli bir şahıs
    ve icadına soyadını vermiştir

jilete permatik diyen olsaydı haklıydınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McOrco -- 9 Ağustos 2011; 21:43:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Swamplord

quote:

Orijinalden alıntı: Şehr-i Hüzün

quote:

Jiletle daha 5-6 kere tıraş oldum, bu zaman akadar makine kullanıyordum ben de. Yaş 18. Böyle yüzümde küçük küçük boşluklar var, jilet vurdukça kapanır değil mi oralar? Artar yani sakal?

Pek jilet vurma sen yine de kanka. Kapanır oralar yavaş yavaş. Bende de durum aynı. Makineyle kesiyorum ama kirli sakal bırakıyor yine. Mac3'e mi başlasam?

Dostum sakal sertleştiğinden makine de zor alıyor artık, alsa da işte dediğin gibi bırakıyor. Ondan başladım ben de, ne olacaksa olsun artık. Mach 3'le kesiyorum şu an ben.

Aynen. Makine almiyo. Biyik kismini acitiyor hatta. Peki bu mac3'leri kullan-at yapmiyoruz demi permatik gibi? En fazla kac tras olunuyor tekiyle ve bicaklarini degistiriyor muyuz eskidikce?

• permatik banyo mu kullanmayı planlıyordun
  • quote:

Orijinalden alıntı: SapphA

permatik banyo mu kullanmayı planlıyordun

Bagaa mi didin?
  • yogh dimedim saa ama tavsiye mac3 turbo kullanıyorum ve mutluyum
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Jiletle daha 5-6 kere tıraş oldum, bu zaman akadar makine kullanıyordum ben de. Yaş 18. Böyle yüzümde küçük küçük boşluklar var, jilet vurdukça kapanır değil mi oralar? Artar yani sakal?

Pek jilet vurma sen yine de kanka. Kapanır oralar yavaş yavaş. Bende de durum aynı. Makineyle kesiyorum ama kirli sakal bırakıyor yine. Mac3'e mi başlasam?

Dostum sakal sertleştiğinden makine de zor alıyor artık, alsa da işte dediğin gibi bırakıyor. Ondan başladım ben de, ne olacaksa olsun artık. Mach 3'le kesiyorum şu an ben.

Aynen. Makine almiyo. Biyik kismini acitiyor hatta. Peki bu mac3'leri kullan-at yapmiyoruz demi permatik gibi? En fazla kac tras olunuyor tekiyle ve bicaklarini degistiriyor muyuz eskidikce?

Valla hocam kullan at yapmıyoruz ama gerisi hakkında tam bir bir bilgim yok. Galiba jiletleri değiştiriyoruz. Kaç kullanımdan sonra değiştirmek lazım onu da bilmiyorum ama.

• O dediginiz seye , lutfen not edin, sonra mahcub olabilirsiniz, JENERIK MARKA denir...
    Ve sadece bize ait bir durum degildir.
    Bu sebepten oturu tras bicagina jilet demek ayip ya da yanlis degildir.
    Markaya ait urunun sIk kullanilmasi veya urunun turunun ilk ornegi olmasi bu sonucu dogurmustur. Dogal gelisen bir surectir.
    Saygilar

Dunyada da gecerli bizim ulkemizde de kullanilan bazi jenerik isimler
    frizbi
    postit
    selobant (onlar selotape diyorlar yer yer)
    tippex
    vazelin
    walkman
    zodyak botu
    vs vs vs

quote:

Orijinalden alıntı: pronefroz
    Gilette markalı tıraş bıçağıyla değil ama tıraş makinesiyle tıraş oluyorum. Selpak markalı mendil kullanabilirim. Lacoste markalı penye giymiştim galiba.Marka ile ürünü özdeşleştirmeyin lütfen.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Valla hocam kullan at yapmıyoruz ama gerisi hakkında tam bir bir bilgim yok. Galiba jiletleri değiştiriyoruz. Kaç kullanımdan sonra değiştirmek lazım onu da bilmiyorum ama.

saymakla olurmu o işler :)

kadınların regl takvımı gibi
    erkeklerinde mach3 takvimi tutması gerekir o mantıkla

cevap basit
    artık düzgün kesmemeye başladığında

• quote:

Orijinalden alıntı: McOrco

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

cevap basit

Hah öyle işte.

• quote:

cevap basit

Bunu yazıcaktım. Bugün eve varmadan bi' mac3 + traş jeli alayım ben.
  • Geçen şap aldım marketten. bu traş şapı olandan dikdörtgenler prizması şeklinde olandan. kan taşı değil yani. bu zımbırtı traşın ardından yüzü rahatlatmak için doğrudan yüze sürülüyor değil mi? ıslak yüze.
    yoksa bunun da var mı bir raconu??? ne kadar sürmek gerekiyor, zararı var mıdır vs vs....

McOrco dostum aldım Wilkinsondan iki tane. bugün geçicek elime. yarın filan paylaşırım sonuçları.. bu arada senin luftwaffe filan ne ayak. Almanyada havacı filan mısın??

Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

Geçen şap aldım marketten. bu traş şapı olandan dikdörtgenler prizması şeklinde olandan. kan taşı değil yani. bu zımbırtı traşın ardından yüzü rahatlatmak için doğrudan yüze sürülüyor değil mi? ıslak yüze.
    yoksa bunun da var mı bir raconu??? ne kadar sürmek gerekiyor, zararı var mıdır vs vs....

McOrco dostum aldım Wilkinsondan iki tane. bugün geçicek elime. yarın filan paylaşırım sonuçları.. bu arada senin luftwaffe filan ne ayak. Almanyada havacı filan mısın??

Saygılar

Bendede var iha marka dikdörtgen
    Açıkcası kulladıgım zamanlarla
    Kullanmadığım zamanlar arasında bir fark yok

Kullanımı ıslak cılde surmek
    Yada sapı ıslatıp cılde surmek şeklinde...

Zarar yok. Faydası mechul.

Akollu urun kesınlıkle surmeyın deniyor heryerde

Arko tras kolonyası
    Eyup sabrı tuncer yada rebul lavanta kolanyası vs kullanırım hep 3ude akollu
    Bır sorun cıkarmadılar suana kdr

Açıkcası her soylenene degıl
    Tecrube ederek ogrendıklerımın dogruluguna ınanıyorum

Şap kırkyıldabir kesik olursa anca kullanıyorum

Alkollu aftershave herzaman...

Yok hocam mühendisim havacı olabilseydim keske gözler 4 derece miyop + astigmat havalanında bagaj bıle tasıtmazlar bana :)

• evet traş bıçağı kullanıyorum
    Problem?
  • Arkadaşlar yaprak jiletle kaliteli tıraş olmak için şu modellere bakın ebaydan. Kalite sırasına göre:

Gillette Tech (artık üretilmiyor)
    Feather Portable
    Lord L6
    Weishi gunmetal

Bu modelleri 20 lira civarına getirebilirsiniz. Yıllık jilet harcamanız 10 lira civarında olur iki mach 3 parası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferroburak -- 13 Ağustos 2011; 15:52:56 >
  • bendeki de iha marka. du bakiym bi deneyelim bakalım
    şimdi traş setinde bir tek porsuk fırçam kaldı eksik olarak...
    max 30-40 liraya porsuk alabilir miyiz ki????

bu arada branş üniversite???
    benim de mühendislik o bakımdan...
    Saygılar

quote:

Bendede var iha marka dikdörtgen
    Açıkcası kulladıgım zamanlarla
    Kullanmadığım zamanlar arasında bir fark yok

Kullanımı ıslak cılde surmek
    Yada sapı ıslatıp cılde surmek şeklinde...

Zarar yok. Faydası mechul.

Akollu urun kesınlıkle surmeyın deniyor heryerde

Arko tras kolonyası
    Eyup sabrı tuncer yada rebul lavanta kolanyası vs kullanırım hep 3ude akollu
    Bır sorun cıkarmadılar suana kdr
    Açıkcası her soylenene degıl
    Tecrube ederek ogrendıklerımın dogruluguna ınanıyorum
    Şap kırkyıldabir kesik olursa anca kullanıyorum
    Alkollu aftershave herzaman...
    Yok hocam mühendisim havacı olabilseydim keske gözler 4 derece miyop + astigmat havalanında bagaj bıle tasıtmazlar bana :)

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.