Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
252.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YAşım 16 gillete fusion ile tüyleri kesmeyi düşünüyorum çok çıkarmı bide makine var ama marksaı simbo onla alınca sivilceler çıkıyor.Bide makinemi yoksa gillete mi .
  • Birde ''Gillette Mach3 Sensitive'' reklamına Rıdvan Dilmeni çıkarmışlar ya çok güldüm. Yazık tıraş olduklarını sanıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

Birde ''Gillette Mach3 Sensitive'' reklamına Rıdvan Dilmeni çıkarmışlar ya çok güldüm. Yazık tıraş olduklarını sanıyorlar.

hemde binlerce kat daha pahalıya :)
    yazık gerçekten... :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ne[F]reT

YAşım 16 gillete fusion ile tüyleri kesmeyi düşünüyorum çok çıkarmı bide makine var ama marksaı simbo onla alınca sivilceler çıkıyor.Bide makinemi yoksa gillete mi .

Sakal olmayan yerlere sürme. Mac3 kullanıyorum ben de.
  • kusura bakma biraz geç cevap yazdım çünkü internetim biraz sıkıntılı. geçen ben de sakaryadaydım, bizm sempozyum vardı...(endüstri müh.)
    Fırçalara bi bakiym yine haberleşiriz...
    Teşekkürler
    Kolay gelsin
    quote:

Orijinalden alıntı: McOrco
    bilgisayar sakarya + rochfordunv
    olabılır tabı neden olmasın msl http://www.kozmetikmarket.com/?kategori-367-Sakal-Fircasi.html
    59 olanlar samur dıgerlerının ne oldugu yazılmamıs yanlız

• ...ve artık ustura ile traşı bıraktım.. maalesef. çok kısa ama çok keyifliydi. diğer yandan her seferinde elimi kesiyordum. biraz dikkatsizlik derin veya küçük kesiklere sebep oluyordu. Artık hanıma yine elimi kestim demekten bıkmıştım. :))) o da benim her seferinde elimi kestim dememden :s

Neyse ki Wilkinson Sword makineme kavuştum. Şahsi kanaatim kullandığım makineler içinde verdiğim parayı en çok hakedeniydi. sağlam ve kaliteli duruşunun yanında yakın ve güvenli traş sağlıyor. kendime ve babama aldım. bir de yedek yaptım. :) Kesinlikle tavsiye ederim. ŞıkBay'a vereceğiniz 1 liradansa WS 10 lirayı sonuna kadar hakediyor. kesinlikle öneririm.

Bir de fırça işini halledersem traş setim tam olacak. şimdilik traş sabununu ıslatılmış yüzüme sürüp sonra elle köpürtmekten ibaret olan enteresan bir traş tekniğim var. Biliyorum komik ama imkanlar buna müsade ediyor ne yazık ki. Hafta sonu ankara'dayım. 1 günümü porsuk fırça bulup almaya ayıracağım. :))))

Aslında birkaç yer var satan ama hepsi başka şehirlerde... Ben görerek almak istiyorum... Ankara'da porsuk fırça bulabileceğimi düşündüğünüz yerler varsa tavsiyelerinize açığım.

@McOrco, ben eskişehirdeki yeri (kozmetikmarket.com) aradım kimse cevap vermedi. Bugün bi daha deneyeceğim...

Saygılar

• liderin domuz kili 5 liralik buyuk fircalarida inanilmaz performansli tum berberler onu kullaniyor wilkinson onerim gibi oda memnun edecetir sizi eminim 5-6 hersey 1 milyoncu dolasirsaniz bulacaginizdan eminim
  • Ben Türkiyede porsuk kılı sakal fırçası bulamayınca internetten yabancı sitelerden alayım dedim. Sonra bi gün Migros da gezerken Banat marka sakal fırçası gördüm. 10 TL hemen aldım. Üstünde doğal kıllardan üretilmiştir diye yazıyor. Sıcak suyu yedikce yumuşadı her kullanmamda biraz daha yumuşuyor ve daha iyi hale geliyor. Memnunum. Tavsiye ederim.
  • quote:

Ben Türkiyede porsuk kılı sakal fırçası bulamayınca internetten yabancı sitelerden alayım dedim. Sonra bi gün Migros da gezerken Banat marka sakal fırçası gördüm. 10 TL hemen aldım. Üstünde doğal kıllardan üretilmiştir diye yazıyor. Sıcak suyu yedikce yumuşadı her kullanmamda biraz daha yumuşuyor ve daha iyi hale geliyor. Memnunum. Tavsiye ederim.

domuz

trde sentetik olmayan tum fırcalar domuz neredeyse

cok nadır at var onlarda ınanılmaz dusuk kalıte bı tutam kıllı dandık fırcalar
    bende onlardan bırını kullanıyorum.

lıderın berberlerde kullanılan cok gür doğal kıllı fırçasına yakında geçerim.

geçenlerde cennete gittimde cennette gördüm
    cennet = zaza han :)

ve cennete fotoğraf makinesi soktum :)

resimdeki 3 makineyide aldım hepsi birbirinden güzel

metal traş ve sabun tasıda aldım
    önce melamin kullanıyordum

Yaprak jiletle tıraş olan var mı?

bu 3 parçalıdan inanılmaz memnun kaldım
    muhtesem kalitede üretilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McOrco -- 18 Ağustos 2011; 15:02:43 >

• Dostum mesele zaten benim kesinlikle domuz kılı kullanmamak istememden kaynaklanıyor. o kadar çok milyonshop gezdim ki her taraf domuz kıllı fırça dolu.
    Artık omegaya 60-70 lira vermeyi göze almıştım ki irem fırça adındaki yeri buldum internetten........
    http://irembrush.com/contact.html
    kendisi kılları ithal getirtiyormuş kiloyla.
    ilahiyattan hocalar filan istiyormuş bazen. öyle özel isteğe yapıyormuş.
    yusuf kanca ustanın ismi.

10 liraya dedi tanesini ben de öyle diyince 3 tane aldım. 1 babama 1 kendime 1 de yedek. kargoyla beraber bana tanesi 12 liraya filan gelicek. inşallah bugün veya yarın elime geçmiş olur.
    omegalar 60 liraydı. düşününce bedava :))))
    değerlendirmelerimi kullandıktan sonra yaparım bu başlıkta..

Porsuk kullanmak isteyen insanların kesinlikle buraya bi bakması lazım

bu arada fırçayı ilk kullanımda yapmamız gereken bir işlem var mıydı???? aklımda olsun da gelince hemen işlemini yapıym sonra kullanmaya başlayayım.

Saygılarımla

quote:

liderin domuz kili 5 liralik buyuk fircalarida inanilmaz performansli tum berberler onu kullaniyor wilkinson onerim gibi oda memnun edecetir sizi eminim 5-6 hersey 1 milyoncu dolasirsaniz bulacaginizdan eminim

• kılından fırca yapılmasında bı sakınca yok bence :)
    yemiyoruz sonucta

zira herkes hiç olmazsa berberde domuz kılı fırcayı tadacaktır - tadmıstır kacarı yok :)

sadece sakal degıl ense kıllarını temizledikleri ahsap saplı uzun kıllı fırcalarda domuz kılı
    pudra surdukleri fırcada domuz kılı

ben sevıyorum domuz kılı fırcaları :)

cok sevındım gercekten cok hesaplı olmus 3 tanesı o fıyata
    umarım kalıtesıde ıyıdır omurluk olur

yanlız bu irem bana pek ciddi bi firma havası vermedı bilginize
    contact/iletişim bolumune tıkladıgınızda fabrıkamız dıye bu resmı koymuslar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McOrco -- 19 Ağustos 2011; 11:55:33 >

• bazı görüşlere göre dinimizde bu hayvanın her şeyi (necis) pis kabul edilmiş ve kullanılması uygun görülmemiş.
    Zaten en toleranslı yaklaşanlar bile kullanımının başka seçenekler var iken mekruh olduğunu belirtmişler.
    En nihayetinde kişinin kendi tercihi.
    Ben ise hem dini boyutundan hem de huylandığımdan dolayı kullanmak istemiyorum. Walla isterse domuz kılı 1 lira iken porsuk 150 lira olsun domuz kılı kullanmam. Ha önceden kullandık ama o zamanlar ne onun domuz kılı olduğunu biliyordum ne de porsuk gibi bir seçeneğimizin olduğunu...

Dediğin gibiyse berberle de kavga ederim :))))
    veya kendi fırçamı evden getiririm

Ya o kısımları geç takılma oralara. muhtemelen biri siteyi öylesine yapmış gibi. yani kurumsal bir firmayız sitemiz olsun gibi değil. Anladığım kadarıyla firma sadece bir ustadan ibaret. :))))

Du bakalım inşallah memnun kalırım. Ben memnun kalırsam sen de almayı düşünmez misin peki?

Fırçaya bi ön işlem yapmak gerekir mi???
    Teşekkürler dostum...

Saygılar

quote:

kılından fırca yapılmasında bı sakınca yok bence :)
    yemiyoruz sonucta
    zira herkes hiç olmazsa berberde domuz kılı fırcayı tadacaktır - tadmıstır kacarı yok :)
    sadece sakal degıl ense kıllarını temizledikleri ahsap saplı uzun kıllı fırcalarda domuz kılı

• quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

bazı görüşlere göre dinimizde bu hayvanın her şeyi (necis) pis kabul edilmiş ve kullanılması uygun görülmemiş.
    Zaten en toleranslı yaklaşanlar bile kullanımının başka seçenekler var iken mekruh olduğunu belirtmişler.
    En nihayetinde kişinin kendi tercihi.
    Ben ise hem dini boyutundan hem de huylandığımdan dolayı kullanmak istemiyorum. Walla isterse domuz kılı 1 lira iken porsuk 150 lira olsun domuz kılı kullanmam. Ha önceden kullandık ama o zamanlar ne onun domuz kılı olduğunu biliyordum ne de porsuk gibi bir seçeneğimizin olduğunu...

Dediğin gibiyse berberle de kavga ederim :))))
    veya kendi fırçamı evden getiririm

Ya o kısımları geç takılma oralara. muhtemelen biri siteyi öylesine yapmış gibi. yani kurumsal bir firmayız sitemiz olsun gibi değil. Anladığım kadarıyla firma sadece bir ustadan ibaret. :))))

Du bakalım inşallah memnun kalırım. Ben memnun kalırsam sen de almayı düşünmez misin peki?

Fırçaya bi ön işlem yapmak gerekir mi???
    Teşekkürler dostum...

Saygılar

quote:

kılından fırca yapılmasında bı sakınca yok bence :)
    yemiyoruz sonucta

porsuk kılı kokusuz ve dırek kullanılabılıyor dıye biliyorum
    direk kullanım oncesı uretımden kalabılecek seyler dusunulerek ıyıce sudan gecırıp
    sılkeleyerek kurulayıp kullanıma baslanabılır

yok ben dusunmem almayı :)

lıderın bır fırcasını gordum :)
    4-5 fırcada toplamda okadar kıl yok
    kornetto super dondurma kdr bır fırca
    onu kullanıcam :)
    ve evet domuz :)

ve evet berber kısmındanda emınım :)
    ama muhtemelen berber kabul etmeyecektır

bizim berberin bilimsel acıklaması su sekıldeydı
    gıl yau gıl
    ayvan gılı :)

ama berber malz. toptancılarıylada bizzat gorustum (resimdeki yerler)
    sentetık olmayan her fırca domuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McOrco -- 19 Ağustos 2011; 12:34:03 >

• Din böyle ufak şeyler için gönderilmemiş yok domuz kılına temas yasak yok şu yok bu dini böyle küçük işlerle örtüştürüp insanların inançlarınıda zayıflatıyosunuz.

Bırakın Allah aşkına üstüne giydiğin elbisede, ayakkabıda, eldivende, şapkada domuzdan bir parça olmadığını nerden biliyorsun. Eğer günaha girmek istemiyorsan araştır. Buldukların seni şaşırtacak

Ha domuz eti yenmez orası ayrı o direk belirtilmiş
  • yani
    kullandigimiz ilac ve besin destek urunlerinin kapsullerinin cogunlugu dahi domuz jelatininden imalken...
  • Arkadaşım ben sana sen neden domuz kullanıyorsun diye bir şey dedim mi???
    istediğini kullan ama lütfen agresif cevaplarla ortamı germe..
    araştırmamış veya bilmiyor olabilirsin, bilmemek ayıp değil. Ama en azından bilene saygı göster olmaz mı???
    Saygılar

quote:

Din böyle ufak şeyler için gönderilmemiş yok domuz kılına temas yasak yok şu yok bu dini böyle küçük işlerle örtüştürüp insanların inançlarınıda zayıflatıyosunuz.
    Bırakın Allah aşkına üstüne giydiğin elbisede, ayakkabıda, eldivende, şapkada domuzdan bir parça olmadığını nerden biliyorsun. Eğer günaha girmek istemiyorsan araştır. Buldukların seni şaşırtacak
    Ha domuz eti yenmez orası ayrı o direk belirtilmiş

McOrco
    o dediğin olaydan haberdarım. zaten sağlık hususunda ve bilmeden olanlarda bir sakınca yok. ama bile bile de kullanmak istemiyorum. Zaten jelatinli ürünleri mümkün olduğunca kullanmıyorum.
    Saygılar

• Ben 20 liraya Carrefour'dan aldım Sinbo'nun . 6 aydır kullanıyorum ne tahriş ne de rahatsızlık. Bir de kökünden alıyor kılları. Kestikten sonra nokta nokta görüntü olmuyor. İyi yani. Kuzenim PHILIPS'inkinden aldı. Onla oldum bir kere o çok daha iyi tabii ama fiyatı da iyi onların.

İşte bu. Biraz bütçe ayarlayayım Braun veya PHILIPS alıcam bende.

Bir de konuya TDK Genel Müdürü Liseliler dadanmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hatake Kakashi -- 19 Ağustos 2011; 22:10:25 >
  • Evet söz verdiğim üzere fırça ile ilgili yorumlarımı yazma vakti. 3 fırça yurtiçi kargo ile 9tlye elime ulaştı.
    Bu gece saat 4te denemeye fırsat bulabildim.
    Sıcak suda kısa süre ıslatıp daldırdım sabun tasının içine. daha önceden domuz kılı kullanmış biri olarak söylüyorum köpürme gerçekten de süperdi.bilmiyorum ilk defa sabunu tasa basmış olmamdan mıydı yoksa başka bir sebepten mi sabun hemencecik köpürdü. Ayrıca fırça da yumuşacık.
    Ancak fırça sanırım piyasada bulabileceğiniz en küçük boydan filan heralde. Sapı sedef renkli plastik.
    Çok fazla bu işin ustası olmadığım için yapacağım yorumlar yanıltıcı olabilir. İstanbulda olanlar bence kaçırmasınlar 10 lira bir şey değil porsuk fırça için.
    bence bedava. milyonshoplarda domuz kılı fırçaların bile 6-7 liraya satılanları olduğu gözönüne alınırsa....
    Eğer bir de fotoğraf makinemin aktarım kablsounu bulursam resmini çekip ekleyeceğim.
    Saygılar
    Hadi hayırlı traşlar...
    :)

• Sabun taşı nasıl bir şey oluyor. Faydalı birşeyse bende almayı düşünüyorum. Ben 2 arko sabunu plastik kaba basıyorum (berberlerin pudra kabı) fırçayıda içine sokup köpürtüyorum. O kaba preslediğim 2 sabun aylarca gidiyor bana

Sabun taşı nedir tam olarak
  • quote:

Sabun taşı nasıl bir şey oluyor. Faydalı birşeyse bende almayı düşünüyorum. Ben 2 arko sabunu plastik kaba basıyorum (berberlerin pudra kabı) fırçayıda içine sokup köpürtüyorum. O kaba preslediğim 2 sabun aylarca gidiyor bana

Sabun taşı nedir tam olarak

Sabun tası / Sabun kabı

bende 1 arko sabunu kaba eritip usun sure bunu kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McOrco -- 21 Ağustos 2011; 2:27:41 >

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.