Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
253.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Misal sitede satılan italyan tıraş makinesi adlı ürün aslında muhle r99. Fatip olarak da biliniyor taraklı tip oldukça agresif bir makine ve işinizi bilirseniz usturaya yakın çok iyi tıraş veriyor. Fiyatı ise 50 küsür lira çok iyi fiyat. Biraz tecrübeli ve yoğun sakallı olan arkadaşlar kaçırmayın adamların stoklarını bitirin derim.

Tırnaklı muhle agresif görünüyor sert sakallı olanlar düşünebilir fiyatı abartı değil.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Naeramarth

Merhaba, konuyu baştan sona okudum fakat tam olarak bir karara varamadım jilet seçimi konusunda. 2.5 senedir jilet kullanıyorum fakat henüz tam istediğim sonucu elde edemedim. Sakallarım çok sık ve sert, cildim de çok hassas. Her tıraştan sonra yüzümde bir grilik kalıyor, tam anlamıyla alamıyorum sakalları. Haftada 3 kere tıraş oluyorum. Bunları göz önünde bulundurarak hangi ürünleri önerirsiniz?

Sorunun teknik eksikliği ve yüzünü tıraşa iyi hazırlamamandan bence.

Baştan sona detayıyla tıraşını nasıl olduğunu yazar mısın buraya kullandığın ekipmanlarla.

Evet, pek beceremiyorum tıraş olmayı Öncelikle sıcak suyla yüzümü yıkıyorum, daha sonra tıraş jelini yüzüme sürüyorum. Sakalları alırken jileti bir yukarıdan aşağıya, bir de tersten kullanıyorum. Ters almayınca sakallar gitmiyor çünkü, büyük ihtimalle de sizin dediğiniz sebepler yüzündendir. Tıraş tamamen bittikten sonra elimle sakal kalan yerler var mı diye kontrol ediyorum, varsa oraları alıyorum. Sonra soğuk suyla yüzümü yıkıyorum ve yüzümde o grilik kalıyor.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba, konuyu baştan sona okudum fakat tam olarak bir karara varamadım jilet seçimi konusunda. 2.5 senedir jilet kullanıyorum fakat henüz tam istediğim sonucu elde edemedim. Sakallarım çok sık ve sert, cildim de çok hassas. Her tıraştan sonra yüzümde bir grilik kalıyor, tam anlamıyla alamıyorum sakalları. Haftada 3 kere tıraş oluyorum. Bunları göz önünde bulundurarak hangi ürünleri önerirsiniz?

Baştan sona detayıyla tıraşını nasıl olduğunu yazar mısın buraya kullandığın ekipmanlarla.

Evet, pek beceremiyorum tıraş olmayı Öncelikle sıcak suyla yüzümü yıkıyorum, daha sonra tıraş jelini yüzüme sürüyorum. Sakalları alırken jileti bir yukarıdan aşağıya, bir de tersten kullanıyorum. Ters almayınca sakallar gitmiyor çünkü, büyük ihtimalle de sizin dediğiniz sebepler yüzündendir. Tıraş tamamen bittikten sonra elimle sakal kalan yerler var mı diye kontrol ediyorum, varsa oraları alıyorum. Sonra soğuk suyla yüzümü yıkıyorum ve yüzümde o grilik kalıyor.

E böyle tıraş olursan olmaz tabi

Şimdi gidip başak marka sakal fırçası ve arko tıraş kremi alıyorsun. Jilet olarak permasharp(karton kutulu olandan) ve şap alıyorsun.

Sonra fırçanı ilk aldığında iki kere sıcak suyla şampuanlıyorsun. Daha sonra bir kap içerisinde tıraş kremiyle kalın bir köpük oluşturuyor. fırçayı bir gece öyle köpüklü bırakıyorsun. Bu işlemler fırçadaki hayvansı kokoyu büyük oranda azaltacak.

Tıraş olacağın sabah fırçanı kaynar olmayan ama sıcak suda 5 dakika bekletiyorsun. Asla kaynar su kullanmai fırçanı öldürür. Yüzünü dayanabildiğin kadar sıcak suyla 30 saniye kadar yıkıyorsun. Hala ıslakken fırçana badem tanesi kadar arko krem koyup yüzünde köpük oluşturacaksın. İdeal köpük nasıl olmalı blogumdan görebilirsin. Dairesel hareketlerle iyici köpürttükten sonra parmaklarınla tüm sakallarına bastırarak masaj yapıyorsun. Sonra sıcak suyla yüzünü duruluyorsun ve bu işlemi bir kez daha tekrarlıyorsun.

Tıraşa hazırlık faslı bitti. Üçüncü kez yüzünü köpürtüp tıraşa başlıyorsun. 3 perde olacaksın. 1. perde tüm yüz yukarıdan aşağıya. İkinci perde çeneden kulağa doğru, boyun yukarı. 3. perde kulaktan çeneye doğru, boyun omuzdan çeneye doğru yukarı çapraz. Burada dikkat etmen gereken şu: tıraş makinesi 30 derece gibi bir açıyla sabit tutacasın, bilekten bükmeyeceksin. Açıyı fazla yükseltirsen jilet cildini kazır. İkinci önemli nokta 3 perde olacaksın ama bu her perdede sakalları azalta azalta kesmek şeklinde olmalı. Yani ilk perdeni olurken aynı yerden ikiden fazla kere geçme, bastırma, geride sakalların kalması önemli değil. Kalan sakallar 2. ve 3. perde de azalarak bitecekler. Ama sen daha ilk perdede tertemiz olmak için aynı yerlerden defalarca geçip temizlersen ve sonraki perdeleri de aynı şekilde cildi yoracak şekilde kazırsan tıraşın yakın ama oldukça tahrişli olur. O yüzden her perdede fazla uğraşmadan sadece sakalları azaltmaya bak. Kısa kısa değil de uzun çekmeler şeklinde kes. Göreceksin ki 3. perde sonunda hiçbirşey kalmayacak. Eğer kalıyorsa tekniğine ve açıyı sabit tutmaya özen göster.

Eğer tıraş sonrası sakal kalan yerler varsa blade buffing dediğimiz tekniği kullanabilirsin. Makineyi sıfır baskıyla tutarak kısa kısa hızlı kesmeler şeklinde sorunlu bölgeye çalışacaksın. Mutlaka köpükle, asla köpüksüz yerle uğraşma.

http://www.youtube.com/user/mantic59#p/u/4/TQco5PWc2JU

Yukarıdaki videodan ileri tıraş tekniklerini gösterebilirsin oradaki gillette slide ve blade buffing çok yararlı hareketlerdir. Mantic59 yeni başlayanlar için çok iyi bir kaynaktır tüm videolarını bol bol izleyin.

Neyse, tıraş bittikten sonra cildini 30 saniye buz gibi suyla durula. Yüzün hala ıslakken aldığın sapı ıslatıp yüzünde 30 saniye kadar ovalayarak uygula. Çok hafif bir yanma normaldir. Hiç yanma yoksa tıraşın çok basarılıdır. Ama yakma olursa anlarsın ki oraları çok kazıyıp tahriş etmişsindir. Bu da teknik hatasıdır.

Şap yüzünde 1 dakika kadar kalsın. Sonra soğuk suyla durula. Yüzünü kurula ve kuru ciltliysen balzam(nivea extreme confort tavsiyem), yağlı ciltliysen old spice gibi bir losyon ya da çok düşük alkol oranlı bir kolonya kullan.

Köprücük kemiklerinin üzerine parfümünü sık ve mevcut en yakın kadına öptürme zinası yoluyla tıraş kaliteni test et.

Hayırlı tıraşlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

E böyle tıraş olursan olmaz tabi

Şimdi gidip başak marka sakal fırçası ve arko tıraş kremi alıyorsun. Jilet olarak permasharp(karton kutulu olandan) ve şap alıyorsun.

Sonra fırçanı ilk aldığında iki kere sıcak suyla şampuanlıyorsun. Daha sonra bir kap içerisinde tıraş kremiyle kalın bir köpük oluşturuyor. fırçayı bir gece öyle köpüklü bırakıyorsun. Bu işlemler fırçadaki hayvansı kokoyu büyük oranda azaltacak.

Tıraş olacağın sabah fırçanı kaynar olmayan ama sıcak suda 5 dakika bekletiyorsun. Asla kaynar su kullanmai fırçanı öldürür. Yüzünü dayanabildiğin kadar sıcak suyla 30 saniye kadar yıkıyorsun. Hala ıslakken fırçana badem tanesi kadar arko krem koyup yüzünde köpük oluşturacaksın. İdeal köpük nasıl olmalı blogumdan görebilirsin. Dairesel hareketlerle iyici köpürttükten sonra parmaklarınla tüm sakallarına bastırarak masaj yapıyorsun. Sonra sıcak suyla yüzünü duruluyorsun ve bu işlemi bir kez daha tekrarlıyorsun.

Tıraşa hazırlık faslı bitti. Üçüncü kez yüzünü köpürtüp tıraşa başlıyorsun. 3 perde olacaksın. 1. perde tüm yüz yukarıdan aşağıya. İkinci perde çeneden kulağa doğru, boyun yukarı. 3. perde kulaktan çeneye doğru, boyun omuzdan çeneye doğru yukarı çapraz. Burada dikkat etmen gereken şu: tıraş makinesi 30 derece gibi bir açıyla sabit tutacasın, bilekten bükmeyeceksin. Açıyı fazla yükseltirsen jilet cildini kazır. İkinci önemli nokta 3 perde olacaksın ama bu her perdede sakalları azalta azalta kesmek şeklinde olmalı. Yani ilk perdeni olurken aynı yerden ikiden fazla kere geçme, bastırma, geride sakalların kalması önemli değil. Kalan sakallar 2. ve 3. perde de azalarak bitecekler. Ama sen daha ilk perdede tertemiz olmak için aynı yerlerden defalarca geçip temizlersen ve sonraki perdeleri de aynı şekilde cildi yoracak şekilde kazırsan tıraşın yakın ama oldukça tahrişli olur. O yüzden her perdede fazla uğraşmadan sadece sakalları azaltmaya bak. Kısa kısa değil de uzun çekmeler şeklinde kes. Göreceksin ki 3. perde sonunda hiçbirşey kalmayacak. Eğer kalıyorsa tekniğine ve açıyı sabit tutmaya özen göster.

Eğer tıraş sonrası sakal kalan yerler varsa blade buffing dediğimiz tekniği kullanabilirsin. Makineyi sıfır baskıyla tutarak kısa kısa hızlı kesmeler şeklinde sorunlu bölgeye çalışacaksın. Mutlaka köpükle, asla köpüksüz yerle uğraşma.

http://www.youtube.com/user/mantic59#p/u/4/TQco5PWc2JU

Yukarıdaki videodan ileri tıraş tekniklerini gösterebilirsin oradaki gillette slide ve blade buffing çok yararlı hareketlerdir. Mantic59 yeni başlayanlar için çok iyi bir kaynaktır tüm videolarını bol bol izleyin.

Neyse, tıraş bittikten sonra cildini 30 saniye buz gibi suyla durula. Yüzün hala ıslakken aldığın sapı ıslatıp yüzünde 30 saniye kadar ovalayarak uygula. Çok hafif bir yanma normaldir. Hiç yanma yoksa tıraşın çok basarılıdır. Ama yakma olursa anlarsın ki oraları çok kazıyıp tahriş etmişsindir. Bu da teknik hatasıdır.

Şap yüzünde 1 dakika kadar kalsın. Sonra soğuk suyla durula. Yüzünü kurula ve kuru ciltliysen balzam(nivea extreme confort tavsiyem), yağlı ciltliysen old spice gibi bir losyon ya da çok düşük alkol oranlı bir kolonya kullan.

Köprücük kemiklerinin üzerine parfümünü sık ve mevcut en yakın kadına öptürme zinası yoluyla tıraş kaliteni test et.

Hayırlı tıraşlar.

Çok teşekkür ederim, ürünleri en kısa zamanda temin edip dediğiniz yöntemleri uygulayacağım.

• Rica ederim.
  • bugün shark jileti denedim ama gerçekten hayal kırıklığı oldu benim için
    sakalları yolarak aldı resmen. beğenilmeyen WS jiletler (makine ile beraber gelenler) kesinlikle olduğum 4. traşa rağmen bundan daha keskin ve temiz traş ediyor. Ama WS çok pahalı. 100lük 26 lira dedi bi yer.
    Ama bi dahakine Astra alıcam sanırım. 100lük 10 lira idi.
    Şu sharkı 1-2 defa deneyim bakiym
    Saygılar
    ekleme: fırça ıslakken kıllar toplanarak birbirine yapışmıyor. sizin dediğinize göre porsuk o zaman..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppzrg -- 28 Ağustos 2011; 21:11:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

bugün shark jileti denedim ama gerçekten hayal kırıklığı oldu benim için
    sakalları yolarak aldı resmen. beğenilmeyen WS jiletler (makine ile beraber gelenler) kesinlikle olduğum 4. traşa rağmen bundan daha keskin ve temiz traş ediyor. Ama WS çok pahalı. 100lük 26 lira dedi bi yer.
    Saygılar
    ekleme: fırça ıslakken kıllar toplanarak birbirine yapışmıyor. sizin dediğinize göre porsuk o zaman..

Astra yeşil ve Shark keskinlikleri birbirine yakın, mavi Astra biraz daha keskin. Türkiyede bulunan en keskin jilet Perma-sharp.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferroburak -- 28 Ağustos 2011; 21:24:09 >
  • Ben Astra yeşil daha keskin diye biliyordum.
    Bu traş bloglarının birinde okumuştum.
    Karşılaştırmalı fiyatları nasıl peki. Aynı mı???
    Saygılar
    quote:

Orijinalden alıntı: ferroburak
    Astra yeşil ve Shark keskinlikleri birbirine yakın, mavi Astra biraz daha keskin. Türkiyede bulunan en keskin jilet Perma-sharp.
  • Lord Sparhawk

hocam 3 perde halınde alırken asagıdan yukarıya alınca batık kıl olusmasın. bir de benım boyunun sol alt kısımda 3x3 alanda kıllar yere paralel olarak cıkmıs durumda oraya ne gıbı bır taktık yapabılırız ?
  • shark a kör bıçak muamelesi yapmaya deger bir bıçak degil. Ama eger sakalın çok sık ve sertse belki yeterli gelmemiştir. bende mesela rapira dan hiç memnun degilim bugün yine denedim geçtigi yerde sakalların birazını alıp birazını bırakıyor hemen hemen yolarak tıraş ediyor. bence bu sakalla alakalı bir problem
  • dediğiniz doğru olabilir.. o kadar kişi Sharktan memnunken benim yaşadığım sıkıntı heralde bana özgüdür. Aslında sakallarım orta seviyedir. öyle sert bi sakalım da yoktur. tamam kesinlikle yumuşak da değil ama benden çok çok daha sert ve sık sakallı insanlar da var.
    benim denediklerim içinde en hoşuma giden WSnin traş bıçakları oldu. o kadar kişi de bunu beğenmiyor.. :)
    Enteresan.
    Saygılar
    quote:

Orijinalden alıntı: Fallschirmjäger
    shark a kör bıçak muamelesi yapmaya deger bir bıçak degil. Ama eger sakalın çok sık ve sertse belki yeterli gelmemiştir. bende mesela rapira dan hiç memnun degilim bugün yine denedim geçtigi yerde sakalların birazını alıp birazını bırakıyor hemen hemen yolarak tıraş ediyor. bence bu sakalla alakalı bir problem
  • quote:

Ben Astra yeşil daha keskin diye biliyordum.
    Bu traş bloglarının birinde okumuştum.
    Karşılaştırmalı fiyatları nasıl peki. Aynı mı???
    Saygılar
    quote:

Astralar 10 lira civarıdır Perma-Sharp 20 küsürdür. Ben sana bir ara hepsinden 5er tane göndereyim olmadı. Birde Wilkisnson çok saldırgan bir makine değil misal ağzı tırnaklı makineler var bunlar daha rahat keser (sakalı da, deriyi de..)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferroburak -- 28 Ağustos 2011; 22:37:54 >
  • Mavi astraların fiyatları nasıl. bugün sordum yeşilleri 20x5 e 10 lira dediler toptancılar.
    Hiç mavisini satana denk gelmedim....
    Dostum walla zahmet olmasın. Eğer buluşursak bi gün ben de sana bendeki Sharkları hediye edeyim. bana iyi gelmedi de. :s
    Sen seviyordun heralde :)
    Saygılar

quote:

Astralar 10 lira civarıdır Perma-Sharp 20 küsürdür. Ben sana bir ara hepsinden 5er tane göndereyim olmadı. Birde Wilkisnson çok saldırgan bir makine değil misal ağzı tırnaklı makineler var bunlar daha rahat keser (sakalı da, deriyi de..)
  • askere gidicem beyler banada şöyle ucuz yollu işimi görcek traş takımı arıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: makaslakoşanadam

askere gidicem beyler banada şöyle ucuz yollu işimi görcek traş takımı arıyorum

askerde jilet yasak. mac3 lerle idare edeceksin
  • quote:

Saygılar

100 jilete 26 lira fazla değil aslında. Her jiletle 2 tıraş olsan bile tıraş başına maliyet 13kuruş. Ki 4 tıraş rahatlıkla olabildiğini yazmışsın. Kıllar ayrık ayrık kalmıyorsa o zaman porsuktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fallschirmjäger

quote:

Orijinalden alıntı: makaslakoşanadam

askere gidicem beyler banada şöyle ucuz yollu işimi görcek traş takımı arıyorum

askerde jilet yasak. mac3 lerle idare edeceksin

mac3 alırız herhalde tüm askerlik boyunca yeter fazla yok zaten yanaklarda seyrek bıyık ve boğaz bölgesi dolu
  • quote:

quote:

Saygılar

Kelimesi kelimesine doğrudur. Astra yeşildeki kaplamalar jileti daha kör hissiyatlı yapıyor, sakalı yoğun olanlara uygun değil, böyle kişilere mavi daha iyi gelebilir. Ama her halükarda astraların orta keskinlikte jiletler olduğunu bilin.

• iatros sakallarının yönü önemli değil, dediğim şekilde 3 yönde tıraş ol birşey kalmayacak. Yanaklarda tersten almıyoruz ki kıl dönmesi yanaklarda ya da çene kenarlarında olur daha ziyade. Benim blogdaki önemli noktalara dikkat edersen kıl dönmesi falan olmaz. Kıl dönmesi %90 kullanıcı kusurudur.

Fallschirmjäger rapiranın hangi versiyonunu denedin resmi var mı? Pembe mavi paketse onun çok fazla çakması var. Orjinal rapira kesinlikle çekme yolma yapmaz ortalama üzeri keskinliğe sahip astralardan falan fersah fersah daha iyi bir jilettir. Eğer bahsettiğim versiyonu bulamazsan bayram dönüşü denemen için sana yollayabilirim. Benim bahsettiğim düz paslanmaz çelik versiyon şu:

• quote:

iatros sakallarının yönü önemli değil, dediğim şekilde 3 yönde tıraş ol birşey kalmayacak. Yanaklarda tersten almıyoruz ki kıl dönmesi yanaklarda ya da çene kenarlarında olur daha ziyade. Benim blogdaki önemli noktalara dikkat edersen kıl dönmesi falan olmaz. Kıl dönmesi %90 kullanıcı kusurudur.

Fallschirmjäger rapiranın hangi versiyonunu denedin resmi var mı? Pembe mavi paketse onun çok fazla çakması var. Orjinal rapira kesinlikle çekme yolma yapmaz ortalama üzeri keskinliğe sahip astralardan falan fersah fersah daha iyi bir jilettir. Eğer bahsettiğim versiyonu bulamazsan bayram dönüşü denemen için sana yollayabilirim. Benim bahsettiğim düz paslanmaz çelik versiyon şu:

bununda sahtesı var
    birebir aynı gorunumde olup jileti daha mat gorunen ve kesmeyen :)

birde

bu

ama bu iyi kesiyorr

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.