Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
252.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugun WS makinem geldi. 3 günlük sakal ile traş oldum. Gerçekten başarılı permatiklere göre. Bugune kadar bu kadar rahat traş olmamıştım. Makineye alıştıkça daha da kolay ve pürüzsüz traş olmak mümkün.

Ancak aklıma birşey takıldı. Traş jeli mi daha verimli traş köpüğü mü ?
  • Sevgili Arkadaşlar, Sevgili traşseverler...
    şanışer arkadaşımız yazmış bir mesaj ve sanırım bir daha da uğramamış gitmiş.
    Dini açıdan nasıl bağlamış, neye dayandırmış jiletle traş olmanın "sakıncalı" olduğunu.Anlamadım. bu hususta kesinlikle size katılıyorum.
    Kendisi de bu iletiyi okursa alınmasın ama bir taş atmış gitmiş kuyuya.
    Bilmiyorum ben mi abartıyorum, çok mu hassasım ama dini mevzular geçtiği zaman -ki bu konuda hepimizin kendince hassasiyetleri olduğunun farkındayım- sanki bir dalga geçme yarışına giriliyor gibi geliyor bana.
    Lütfen kimse yanlış anlamasın, şu başlık altında birini kırmak incitmek en son isteyeceğim şey ama bazen sanki hassasiyetlerle de dalga geçiliyor gibi geliyor ve ben inciniyorum. Siz arkadaşlarımın, yani jiletle traş olan arkadaşlarımın da bu hususta anlayış göstereceklerine eminim.
    Daha fazla uzatmadan, polemiklere sebep vermeden ve daha fazla başınızı ağrıtmadan bu konuyu burada kesiyorum.

ikinci husus.
    McOrco,
    bugün sabunu tasa bastım. Geçen sefer ısıtma işinden randıman alamadığım için (daha doğrusu bi faydasını görmediğim için-bilmiyorum belki kısa süre tuttum cezvede) sabunu elimde biraz gezdirip bıçakla ince ince doğrayarak tasa bastım. Zaten basarken basıncın etkisiyle ısınıp biraz daha yumuşuyor. Ama bir dahaki sefere daha fantastik bir yöntem deneyeceğim. sabunu kağıdından soyup mikrodalga fırında 10-20 sn kadar tutup yumuşatarak basmayı deneyeceğim. Sonucu sizlerle paylaşırım.

üçüncü husus
    o size bahsettiğim bendeki Gillette marka makineyi detaylı inceledim bugün. bilmiyorum ama sanırım fatboy modeli. internette baktım resimlerine fatboyun, tıpatıp aynısı. Ancak benimkinin üzerinde fatboy gibi bir ibare bulunmuyor. fatboy olanlarda "fatboy" yazıyor mu?
    benimkinde yazan tek manalı şey P. Gillette ve made in USA. başka bir şey yok. eğer gözden kaçırmadıysam...

dördüncü husus
    dangerousman,
    ben de makineyi ilk kullandığımda hissettiğim şey oydu, gerçekten çok kaliteli. Ayrıca ben açıkçası WS jiletlerini başarılı buldum. kötü değil bence.
    Traş köpüğü mevzusunda ise sana tavsiyem arko traş sabunu ile traş olman. madem jiletle oluyoruz işi raconuna uyduralım :)
    Şaka bir yana sıcacık suda köpürtülmüş fırça ile olduğun traşın tadı kesinlikle traş jellerinde yok. Arko traş sabunu

Anlayışınız için çok teşekkür ederim
    Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: McOrco
    sakal bırakma - peygamber sunnetı
    konusunu kastedıyor olmalı arkadas

• Komşular merhaba,

imzamdaki blogun yazarıyım. Bazılarınız beni aynı zamanda saklı notalar blogumdan da biliyordur. Geleneksel ıslak tıraş ve ekipmanları üzerine her konuda bana buradan ya da blog üzerindeki mailimden danışabilirsiniz. Jiletler, jiletli usturalar, jiletli tıraş makineleri çelik usturalar, bileme taşları, tıraş, tıraş hazırlığı, tıraş sonrası, bileme, kayışlar, sabunlar, kremler, fırçalar, parfümler her konuda.

Ayrıca konudaki honemeister komşudan ve blogundan iyi faydalanmanızı öneririm.
  • teşekkürler
    bu başlıkta paylaşılmıştı yanlış hatırlamıyorsam...
    ve büyük keyifle okumuştuk...
    Elinize sağlık
    Saygılar
    quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk
    Komşular merhaba,
    imzamdaki blogun yazarıyım. Bazılarınız beni aynı zamanda saklı notalar blogumdan da biliyordur. Geleneksel ıslak tıraş ve ekipmanları üzerine her konuda bana buradan ya da blog üzerindeki mailimden danışabilirsiniz. Jiletler, jiletli usturalar, jiletli tıraş makineleri çelik usturalar, bileme taşları, tıraş, tıraş hazırlığı, tıraş sonrası, bileme, kayışlar, sabunlar, kremler, fırçalar, parfümler her konuda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

teşekkürler
    bu başlıkta paylaşılmıştı yanlış hatırlamıyorsam...
    ve büyük keyifle okumuştuk...
    Elinize sağlık
    Saygılar
    quote:

Komşular merhaba,

Ben teşekkür ederim.

• Gözüme takılan bir iki konuya değineyim. Usturayla tek perde de sinek kaydı oluyormuş denmiş. Yok öyle birşey. Jiletli ustura olsun, çelik ustura olsun hiç bir şeyle tek perde de sinek kaydı tıraş olunmaz. Ne kullanırsanız kullanın en az 3 perde gerekir. İlk perde yukarıdan aşağı, ikinci perde çeneden kulağa, üçüncü perde kulaktan çeneye. En yakın tıraş için 4. perde tersten. Bu şekilde 4 perde tıraş ile 2 gün yeni tıraşlı gibi gezebilirsiniz çoğunuz.

Şimdi bazıları tersten alırsan kıl döner falan diyecek, dönmez. Kıl dönmesi ya kartuşlu makineler kullanmaktan, ya makineyi fazla bastırmaktan, ya da cildi fazla germekten olur. Keskin bir jiletle , sıfıra yakın baskıyla, kesme açısını çok düşürerek tersten tıraş olduğunuzda kıl dönmesi söz konusu değildir. Mach3 vs gibi kartuşlu çöplerdeki, gerici bantlar kılları fazla kaldırır ve çok dipten keser, cilt serbest kaldığında kıl ucu, derinin altına iner, uzamaya çalışırken, takılırsa kıl dönmesi olur. Yani sorun tersten almakta değil, teknikte ya da malzeme şeçiminde biter.

3 perdede yüzünüz hiç de tahriş olmaz. Bu sizin tekniğinize, kullandığınız jilete, yüzünüzü tıraşa nasıl hazırladığınıza bağlıdır. Öyle yanaklara iki su serpip, hemen köpükleyip tıraşa geçerseniz hiç bir malzemeyle başarılı tıraş olamazsınız.

İkinci nokta çok fazla mühle r41 ve merkur slant 37c makinelerine değinilmiş. Bunların her ikisi de oldukça agresif makineler olup kesinlikle yeni başlayanlara uygun değildir. Özellikle yeni r41 çok çok agresiftir. Kendinizi kolyaca kesecek olmanızı geçtim, elinizin alışmamış olmasından dolayı her tıraşınızı tahrişle, jilet yanığıyla tatsız geçirirsiniz.

Yni başlayanlara tavsiyem blogda' da yazdığım gibi merkur 34c ya da edwin jagger de89 modelleridir. Hem yeni başlayanlara, hem de deneyimli kullanıcılara uygun, ömürlük, kaliteli ve ekonomik modellerdir. Yumayla, ming shiyle falan olacak iş değil. Elinize bir merkur, ya da ej geçtiğinde anlarsınız. Biliyorum bu modeller ülkede yok ama bu benim suucm dğeil, gümrük yönergesinin her türlü kozmetik malzemesinin alışını yasaklayan genelgesinin suçu.

Karabulut ticarette bazı modeller var görünüyor. Fiyatlar kimi modellerde de makul. Kendilerine mail attım, cevaplarını bekliyorum. Online satış ve fiyat revizeleriyle ilgili olarak.

Son zamanlarda çok gördüğüm üzere feather jilete fazla ilgi var. Belki de en keskin jilet dediğimiz için ilgi çekiyor. Ama buna tav olmayın, en keskin jilet en iyi jilet demek değildir. Feather çoğu kişinin cildine fazla keskin ve tahriş edici gelebiliyor. Ayrıca kısa ömürlü, 9 tıraş, sakal yerine tüyleriniz yoksa hayal. Genelde 3. tıraştan itibaren körleşir.

Rapira, permasharp jiletleri oldukça iyidir. Permasharp hem keskin, hem konforlu, hem de uzun ömürlüdür. Dünya piyasasındaki jiletlerin %90 gibi bir miktarını kullanmış olmama rağmen favori jiletlerimdendir bu ikisi. Siz de sample packleri kullandıktan sonra dönüp dolaşıp bu iki jilete geri döneceğinizi göreceksiniz.

singapurdan satış yapan idiotdr' nin çoğu malzemesi taklittir. Kendisi uzun yıllardır ebayden satış yapan dridiot'un isminden nemalanmaktadır. Sattığı her şey sahtedir demiyorum ancak pek çok ürünü sahte çıkmıştır ki fiyatlarından bellidir. Şüphesi olan yabancı tıraş platformlarında hakkındaki yazıları okuyabilir.

Ucuz ve kaliteli fırça yolundaki kurtarıcınız çinli üretici Frank Shaving' dir. Çin mi diye dudak bükmeyin. Dünyadaki fırça kıllarının %90'ı Çinde hazırlanır. Ebay' de Ian Tang adlı satıcı satıyor. 24mm Finest Badger versiyonun şiddetle tavsiye ederim. Morris&Forndran gibi el yapımı fırçalarım da olmasına rağmen Frank Shaving fırçamı çok çok seviyorum. Tam anlamıyla fiyat/performans canavarı. Yalnız dikkat edin gümrükte takılmaısn, malum yeni saçma genelge..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Sparhawk -- 27 Ağustos 2011; 1:47:57 >

• Bir ek, tecrübelerime göre bence şu an Türkiye fiyasasındaki en kaliteli tıraş kremi gittgidiyor'da satılan wilkinson sensitive tıraş kremi. Açıkcası Castle Forbes kremden bile daha başarılı buldum. Cildi koruma özelliği Taylor Avocado' ya çok yakın.
  • Hocam ben şu an astra yeşil kullanıyorum
    ben de neredeyse türk piyasasındaki bulunabilir jiletlerin tamamını kullandım ve en çok hoşuma giden astra oldu diyebilirim. Permasharp ve derbyde çok hoşuma gitmişti. Ayrıca WS makinenin pakedinnden çıkan jiletler de oldukça iyiydi...
    Bir de shark markasından bahsediliyor. sizce nasıldır? kıyaslamalı olarak

makine olarak WS double edge classic kullanıyorum, yeni aldım ve çok hoşuma gitti. en güzel jiletli traşlarımı onla oldum diyebilirim..

fırça olarak irem fırça dan 10 tlye ufak ama çok güzel bi yerli yapım porsuk fırça buldum 3 tane aldım. 2 kendime 1 babama. eğer buluursanız size de tavsiye ederim.

Feather popular makineleri çok övüyorlar. siz ne dersiniz?
    Orj temin etme şansımız varmı? WS makineye göre kıyaslarsak sizce hangisi daha üstündür? bir de P/F açısından???

Sorum ise sabunlarla ilgili olacak. Perf/Fiyat açısından TR'de bulabileceğimiz en iyi sabun heralde Arkonunki.
    Ancak kafama takılan bu sabunlarda kullanılan iç yağı hangi hayvanınki...
    Bir bilginiz var mı????
    %100 Bitkisel seçeneklerimiz var mı???

Saygılar

• quote:

Hocam ben şu an astra yeşil kullanıyorum
    ben de neredeyse türk piyasasındaki bulunabilir jiletlerin tamamını kullandım ve en çok hoşuma giden astra oldu diyebilirim. Permasharp ve derbyde çok hoşuma gitmişti. Ayrıca WS makinenin pakedinnden çıkan jiletler de oldukça iyiydi...
    Bir de shark markasından bahsediliyor. sizce nasıldır? kıyaslamalı olarak

makine olarak WS double edge classic kullanıyorum, yeni aldım ve çok hoşuma gitti. en güzel jiletli traşlarımı onla oldum diyebilirim..

fırça olarak irem fırça dan 10 tlye ufak ama çok güzel bi yerli yapım porsuk fırça buldum 3 tane aldım. 2 kendime 1 babama. eğer buluursanız size de tavsiye ederim.

Feather popular makineleri çok övüyorlar. siz ne dersiniz?
    Orj temin etme şansımız varmı? WS makineye göre kıyaslarsak sizce hangisi daha üstündür? bir de P/F açısından???

Sorum ise sabunlarla ilgili olacak. Perf/Fiyat açısından TR'de bulabileceğimiz en iyi sabun heralde Arkonunki.
    Ancak kafama takılan bu sabunlarda kullanılan iç yağı hangi hayvanınki...
    Bir bilginiz var mı????
    %100 Bitkisel seçeneklerimiz var mı???

Saygılar

Alman wilkinson ve astra gibi jiletleri beğendiğine göre o zaman sakallarının orta yoğunlukta ve sertlikte olduğunu tahmin ediyorum. Bu durumda shark jiletleri oldukça beğenirsin. Astra karakterinde, birazcık daha keskin bir jilettir. Sakalı orta yoğun kişiler genelde beğenir. Tıraşı rahattır. Ayrıca çok ucuz ülkemizde. 100 tanesi 5 lira civarı. Ancak yoğun sakallı kişilere yetmeyecektir.

Bahsettiğin irem fırçanın porsuk fırçasına baktım. Açıkcası porsuktan çok herşeye benziyor. Bence standart domuz kılı, kenardaki kıllarda boyanarak porsuk izlenimi verilmiş. Tabi elimde görmeden kesin konuşamam ama fotoğrafı porsukle uzaktan yakından alakalı değil. En basitinden bir "pure" tip porsuk fırçanın bile şöyle görünmesi gerekir.

Yaprak jiletle tıraş olan var mı?

Feather popular'ı da wilkinson' u da kullanmadım. Ama ikisi de plastik ve yumuşak aletler. Bunlarla sinek kaydı tıraş ve has tıraş makinesi zevkini yaşamak mümkün değil. Fakat nihai olarak feather' ı seçerdim sanırım.

Fiyat/performans olarak DÜNYADA bulabileceğiniz en iyi sbun arko. Güven bana. Ona yakın pereformanslı en ucuz rakipleri bile arkonun en az 6 katı fiyatında. Yabancılar arkoya hasta, kutu kutu alıyorlar, evyap bile bu beğeninin farkında değildir.

Donyağı dana türevleirnden diye biliyorum. Tamamen bitkisel şansınız var tabi. Örneğin gittigidiyorda satılan kase wilkinson(çubuk olan donyağlı, arko'dan kötü bence) sabun bitkisel bazlı.(honemeister vasat diyor) Mühle, edwin jagger, loccitane gibi firmalar da tamamen bitkisel bazlı yapıyorlar. Ayrıca mama bears, qed gibi gliserin bazlı sabun üreticilerinin hemen hepsi bitkisel bazlı sabunlar yapıyor. Genellikle donyağlı sabunlar açık ara daha başarılı, koruyucu ve nemlendirici yapıda olur.

• Cevap için teşekkürler
    Fırçaya benim gönderdiğim fotodan mı baktınız internetteki fotoğrafından mı ???
  • quote:

Cevap için teşekkürler

link göremedim? Kendi sitesinden baktım
  • quote:

Orijinalden alıntı: honemeister

Merhaba
    Son birkaç yıldır kullanmakta olduğum çift taraflı jilet markaları ile ilgili kısa açıklamalarımı paylaşmak istedim umarım bu markaları kullanmayı düşünen arkadaşlarıma yardımcı olur.işlerimden dolayı kısaca geçmek zorunda kaldım kusura bakmayın. Markaların yanlarındaki rakamlar benim jiletlere 10 üzerinden vermiş olduğum toplam puandır (10 puan en kaliteli olandır). Bu puanlama jiletin kalitesi fiyatı bulunabilirliği konforu vs şartlar düşünülerek oluşturulmuştur.Yorumlarımda bazen dünya uzmanlarının değer verdikleri markalarıda belirtmek istedim . Markalarla ilgili tıraş yorumları ve deneyimleri tamamen benim sahsi fikirlerimden oluşmaktadır. Kişiden kişiye ,yüze ve sakal çeşitlerine(çok sakallı ,az sakallı, sert –yumuşak sakallı, yada köseye yakın) tıraş şartları(ön hazırlık banyo , sıcak su,tıraş sabunu,tıraş kremi ,tıraş fırçası ve jiletin takılacağı alete)göre değişkenlik gösterebilir..her başlığın üzerine resmini eklemeyi beceremedim aslında o şekilde olması daha doğru olurdu.jilet isimlerini ingilizce orijinal olarak yazdım aramak isteyen kolayca bulabilsin diye.Çok yakında jilet takılan aletler ile ilgili deneyimlerimi de paylaşacağım
    Saygılarımla.

SHOGUN MADE IN JAPAN - 6.0
    Bir Japon markası olan shogun Japon kalitesi ve ismine uymayacak kadar kötü yani sıradan bir jilet. Benim bir jiletle sadece tek tıraş olduğum ender markalardan biridir. Bir daha asla almam dediğim markadır.ve hatta tıraşın yarısında jilet değiştirdiğim markadır derim. Biraz sert oldu ama doğrusu budur kimse alıp ta kendini tıraş olacağım diye zorlamasın.Yüzünüz bu jileti kesinlikle kabul etmeyecektir. Fiyat /performans açısından da vasat bir marka. İsteyen online satıcılardan temin edebilir.

RED PERSONNA MADE IN ISRAEL- 6.30
    Dünyada Amerikada ve İsrail de üretilen bu jilet paslanmaz çelikten imal edilmiş olup aynı fabrika ürünü olan Crystal markasının biraz daha alt kalitede olan jiletidir.Günlük kullanımlar için idealdir. Fiyat /Performans açısından gayet başarılıdır. Çok keskin olmamakta beraber birkaç perde tıraş ile tatminkar sonuçlar elde edilebilir. Az bir parayla birkaç yıllık stok yapılabilir.1 karton kutuda 5 adet ayrı ayrı sarılmış jiletler şeklinde satılır.Bu jileti güvenle kullanabilirsiniz derim. Kolaylıkla internetteki online satıcılardan alınabilir.

TREET DURA SHARP STAINLESS MADE IN PAKISTAN- 6.30
    Pakistan üretimi olan Treet markasının paslanmaz çelikten imali olan bu jilet ortalama bir jilet olup ülkemiz piyasasında kolayca bulunup az bir parayla birkaç yıllık stok yapılabilir. 1 karton kutuda 10 ‘lu ayrı ayrı sarılmış şekilde satılır. Birkaç Perde ile güzel sonuçlar alınabilir.Bir jiletle 2-3 Tıraş çıksa da fiyat /performans açısından zaten kardasınız.korkmadan alıp kullanılabilecek bir jilet markasıdır .Bulunabilirliği gayet kolaydır.

TRIG MADE IN PAKISTAN -6.30
    Yine bir Pakistan üretimi olan Trig Treet ile aynı firmanın ürünüdür. Aşağı yukarı treet stainless ile aynı sonuçları verir. Fiyat /performans açısından gayet başarılıdır. Bulunabilirlik ülkemiz sınırları içerinde değişkendir.online satıcılardan temin edilebilir. 1 karton kutuda 10’lu tek tek sarılmış şekilde satılır. Birkaç perde ile tatminkar tıraş olunur . Günlük kullanım için tavsiye edebileceğim jiletlerdendir.

WILKINSON MADE IN GERMANY - 6.35
    Wilkinson markasını duyunca insan biraz kalite ve güzel sonuçlar hayal ediyor ama maalesef Alman malı olan bu jilette adına yakışan kalite ve konforu bulamıyoruz. Üstelik Türkiye şartlarında Perma-sharp fiyatlarında satıldığına göre en az onun kadar tatminkar sonuçlar vermesi gerekir diye düşünüyorz fakat sadece düşüncemizde kalıyor.1 plastik kutuda 5’li tek tek sarılmış paslanmaz çelikten imal şekilde satılıyor.Fiyat/performans açısından da başarısız oluyor doğal olarak. Aslında Wilkinson Dünyada Gillette markasından sonra gelen 2. Kaliteli jilet markası fakat bu alman malı üretimde ben kalite ve konforu açıkçası bulamadım ve bu paraya bu jilet alınmaz derim.

MERKUR MADE IN GERMANY 6.35
    Merkur Jiletleri jiletli tıraş aletleri ürünlerindeki kalitesini maalesef jilet kalitesinde yakalayamıyor.. Merkur markasına güvenipte jiletlerini alan yanılır. Denemek için aldığım jiletlerinden hiç memnun kalmadım diyebilirim .Kör jilet tabir edilen kategoriye girer diyebilirim. Konforundan ve kalitesinden asla memnun değilim. Üç perde tıraş olmama rağmen sonuç yinede kötüydü.Perde sayısı arttıkça ciltteki tahrişte artmaktadır. Fiyat/Performans açısından doğal olarak sınıfta kalan bir jilet çeşididir. Bulunabilirlikte bir sıkıntı yoktur online satıcılardan temin edilebilir.

LORD MADE IN EGYPT 6.35
    Mısırda üretilen bu jilet shark markası ile aynı fabrikanın ürünü olup orta sınıf bir jilettir.Birkaç çeşidi vardır.Diğer pahalı jiletlerin verdiği kaliteye yakın tatminkar sonuçlar alınabilir.Az Paraya daha çok tıraş olabileceğiniz güzel jiletlerden biridir. 1 karton kutuda 5 li veya 10’lu şekilde satılabilir.Birkaç perde tıraş ile gayet güzel sonuçlar alabilirsiniz.Fiyat/performans Açısından başarılı bir jilettir. İnternet üzerinden kolaylıkla alınabilir.

SUPER MAX PLATINUM MADE IN ENGLAND- 6.45
    Hindistan üretimi olan bu platinum kaplı jilet anynı familyadan gelen süper max tan bir gömlek üstündür ve platinum kaplamasından dolayı daha hassas ve kaliteli bir tıraş sağlar.Açıkçası benim çok fazla kullandığım bir jilet markası değildir fakat stok yapılacak kalitede olmadığı inancındayım.1 karton kutuda 5 li ayrı ayrı jiletler şeklinde satılır. Ülkemizdede kozmetik dükkanlarında bulunma olasılığı vardır. Fiyat /performans açısından tatminkar olsada dediğim üzere çok fazla sevdiğim bir jilet değildir.

ASTRA SUPERIOR STAINLESS MADE IN RUSSIA 6.50
    Astra stainless (Paslanmaz)mavi beyaz pakette satılan jilet aslında eski çekoslavakya markasıdır ve zamanında Procter and Gamble (Gillette) tarafından satın alınan firma üretimini günümüzde St Petersburg Rusyada yapmaktadır.Astra keramik ve Astra Süperior platinumda aynı fabrika üretimidir.1 Karton kutuda 5 li tek tek sarılmış jiletler şeklinde satılır. Ülkemizde de kolayca bulunabilir. Kullanımı rahat ve tavsiye edebileceğim jiletlerden biridir.Fiyat/Performans açısından tatminkardır. Bu jiletlerle güzel ve zevkli tıraşlar çıkarabilirsiniz.Astra jilet markasının üçlüsünün 3. Sıradaki jiletidir benim için.

DERBY MADE IN TURKEY -6.50
    Dünyada Made in Turkey olarak gururla ülkemizi temsil eden ve belkide en çok tercih edilen ülkemizin tek jilet markası olan Derby maalesef yeterli tıraş kalitesini veremiyor.Bence kalite ve konfor açısından merkur’e yakın kalitede bir jilettir. Tek tesellisi fiyat /performans açısından iyi durumdadır. Az bir paraya yıllık stok yapılabilir.Türkiyemizin berberlerinde perma-sharp ile birlikte en çok kullanılan jilet markasıdır.Market ve bakkallarda kolayca bulunur.1 plastik kutuda 5 li olarak satılır 100 lük kutu alınırsa çok daha hesaplı olur.Yurt dışına 10’lu turuncu paket çıkartılacağı gibi bir duyum vardır.

GILLETTE SUPER THIN MADE IN VIETNAM -6.55
    Vietnam üretimi olan bu jilet fiyat ve /Performans bakımından uygundur.online satıcılardan tedarik edilebilir.keskinlik açısından iyi olup konfor bakımından orta sınıf bir jilettir.stoklarınızda olsa fena olmaz diyebileceğim bir jilettir.1 karton kutuda 5’li tek tek sarılmış şekilde satılır.ayrıca platinum kaplı bir modeli daha vardır.

ASTRA SUPERIOR PLATINUM MADE IN RUSSIA- 6.60
    Astra Süperior platinum (yeşil beyaz) adından da anlaşıldığı üzere astra stainless (paslanmaz) dan farklı olarak platinum kaplıdır.ve Astra jilet ailesinin bana göre 2. Sıradaki jiletidir. Fiyat /Performans açısından Astra Mavi pakette olduğu gibi kullanıcıyı memnun eden bir jilettir. Her ıslak tıraş olan kişide olması gereken jiletlerde biridir.platinum kaplı olması dolayısı ile birkaç tıraş daha fazla olabilirsiniz ve biraz daha tatminkar sonuçlar elde edersiniz.Ülkemizde dağıtıcısı olduğundan kolayca bulunur ve iyi fiyatlarla kendinize stok yapabilirsiniz.mavi kutuluda olduğu gibi 1karton kutuda 5 li olarak satılır.Tavsiye edebileceğim jiletlerden biridir.

CROMA DIAMANT MADE IN GERMANY 6.65
    Alman malı olan croma diamant jiletleri Almanyada Feintechnik firması tarafından üretilmektedir.Gayet başarılı bir jilettir. Aynı ülkenin malı olan merkürden kıyas götürmeksizin üstündür. 1 karton kutuda tek tek sarılmış 10 lu jiletler olarak satılır.Fiyat /Performans Açısından da kullanıcıyı memnun eder.herkesin elinin altında olması gereken jilet markalarından biridir ve kullanımı tavsiye ederim.bulunabilirlik zor da olsa online satıcılarda temin edilebilir.

SHARK MADE IN EGYPT- 6.70
    Kardeşi Lord ile aynı fabrikada mısırda üretilir. Ülkemizdede kolaylıkla bulunur. Bence kalitesi gayet başarılıdır.çok az paralara güzel stok yapılabilir.keskin bir jilettir ama aynı zamanda tatminkar ve iyi sonuçlar verir.1 karton kutuda 5’li tek tek sarılmış jiletler olarak satılır.Paslanmaz çelikte imalbir jilettir. Bir jiletle3-4 tıraş çıkartabilirsiniz.Fiyat /performans açısından çok uygundur.tavsiye ettiğim jiletlerdendir.

ASTRA KERAMIK MADE IN RUSSIA -6.75
    Astra jilet markasının amiral gemisi olan ve bana göre ve dünya otoritelerine göre 1. Sıradaki jilet budur. (yanlış anlaşılmasın üçlü Astra çeşitleri arasında en iyisidir)Fakat artık üretilmemektedir.Bulduğunuz ve gördüğünüz dükkandan hemen alın diyebileceğim bir jilettir. Diğer iki Astra dan (mavi ve Yeşil) farklı olarak bu jilet keramik kaplıdır ve bu kaplama jilete daha bir kesim hassasiyeti ve kalitesi ve ayrıca ömür vemektedir.1 plastik kutuda 5’li tek tek sarılmış jiletler şeklinde satılır.fiyat/Performans açısından kişiyi memnun ederve herkesin denemesi gereken bir jilet çeşididir.

CRYSTAL MADE IN ISRAEL 6.75
    Israil üretimi olan bu jilet tartışmasız dünyada birçok kişinin gündelik kullanımda sevdiği kaliteli bir jilet çeşididir. Keskindir fakat bir o kadar da hassastır.Denediğinizde kesinlikle seveceğiniz ve vazgecemeyeceğiniz bir jilettir. 1 plastik kutuda 10’lu olarak satılır veya 100 lü satılanlarıda vardır. Fiyat/performans açısından sizi memnun eden markalardan biridir. 10 lu paketlerin bulunurluğu biraz zor olsada 100 lük olanlar online olarak kolayca bulunabilir. Kesinlikle denenmeli ve elinizde olmalı derim.

7 O’CLOCK SUPER STAINLESS, GREEN BOX, MADE IN RUSSIA - 6.75
    Birçok Gillette markasında olduğu gibi firmanın St Petersburg fabrikasında üretilmektedir.Jiletin kesici yüzünde herhangi bir kaplama yoktur paslanmaz çelikten imaldir. Diğer gillette ler gibi 1 karton kutuda 5’li olarak satılır. Orta sınıf bir jilettir ve bizim Perma-sharp tan daha az kalitededir.dolayısı ile çok fazla bir hayale kapılıp fazla almamak gerekir diye düşünüyorum ki piyasada bu fiyata daha kaliteli jiletler varken.Fiyat /Performans açısındanda orta sınıf bir jilettir denenmeli fakat orda kalmalı diye düşünüyorum.

BIC MADE IN GREECE - 6.75
    Bic markası birçok sektörde üretimi olan bir firmadır . Bic Fransız bir markadır fakat jiletlerini Yunanistan’daki fabrikasında üretir.Jiletleri kaliteli ve düzgün üretilmiştir, ama her orta sınıf jilet markasında olduğu gibi kutudan az kaliteli jilet çıkma ihtimali her zaman vardır. Bic Jiletin Keskinliği orta düzeydedir.Yani Sinek kaydı tabir edilen tıraş elde edilmesi için 2 perde düz ve son perde mutlaka ters olarak tıraş olunursa sinek kaydı sonucuna varılır. Kalitesi orta derecededir. Dayanıklılıkta 1 jilet ile ortalama 2-4 tıraş çıkartabilirsiniz. Bu da Bic Jiletin Fiyat/Performans açısından orta sınıf olduğunun işaretidir..Bulunabilirlik konusunda herhangi bir sıkıntı yoktur . 1 karton kutuda 5 li olarak satılır. ebaydaki satıcılardan rahatlıkla temin edilebilir.

SWEDISH GILLETTE -7.25
    Yurt dışında Gillette Swede olarak bilinir ve çok popüler bir kimlikleri vardır.Ben bu jiletin performansını bizim Perma-sharp süper’ e yakın buluyorum. Belki biraz daha kaliteli olabilir.piyasada Made in England (İngiliz üretimi) olarak veya birkaç farklı ülke üretimi olarak bulunabilirdi.Bulunabilirdi diyorum çünkü artık bu jiletin üretimi yok. Bulunsa da 100 jilet için çılgın para harcamanız gerekir. Kalite ve konfor açısından gerçekten üst sınıf bir jilettir ve 1 kutuda 5 jilet olarak satılır. Swede ile tıraş olmak bir ayrıcalıktır derim her zaman. Bugün bulsam yine alırım diyeceğim jiletlerdendir. Piyasada gilette swede gibi aynı ambalajda satılan gillette markaları vardır Dikkat etmek gerekir bunlar swede değildir.swede’yi aynı ambalajlı gillette’lerden ayıran En büyük özelliklerinden biri sadece 1 pakette 5’li olarak satılmasıdır. 10’lu satılanlar veya yeşil kutu olanlar swede değildir ve asla aynı kalitede değildir.

PERMA -SHARP SUPER MADE IN RUSSIA -7.25
    Perma-sharp Süper zamanında bir Türk markasıyken daha sonra her kaliteli jilet markasının başına gelen durumla Procter and Gamble (Gillette) firması tarafından satın alınmış ve üretimini Rusya St Petersburg kentine taşımıştır. Bana göre Perma-sharp her türlü Derby jiletten üstündür. 1 karton kutuda 5 li olarak satılır.eskide plastik kutulu olanlar vardı artık Rusya karton olarak üretmektedir.Fiyat /Performans aralığı iyidir. Turkiye piyasasına göre pahalı bir jilettir ama hakkını verir .Keskinliği orta iyi arasıdır. Bu jilet Gillette markasının aynı fabrikada üretilen Yeşil kutu ve sarı kutu (Green box- Yellow box) jiletleri ile kalite ve konfor açısından aynı seviyededir diyebilirim.Yakın bir fiyata yellow veya green box jilet getirtmeye değmez diye düşünüyorum. Marketlerde ve bakkalarda rahatça bulunabilir. Kozmetik marketlerden toptan alınırsa fiyat açısından büyük bir tasarruf sağlamış olunur.

7 O'CLOCK PERMASHARP STAINLESS, GREEN BOX MADE IN INDIA - 7.25
    Gilette yeşil kutulu Rusya üretiminden farklı olarak Hindistan malı olan bu jiletin kutusunda permasharp stainless yazmaktadır.keskin ve kaliteli bir jilettir. Bana göre kullanılması ve bulundurulması gereken bir jilettir.Fiyat /Performans açısından başarılı bir jilet olup Hindistan üzerinden veya diğer online satıcılardan alınabilir.1 karton kutuda 5 li tek tek sarılmış jilet şeklinde satılır.Gayet güzel konforlu ve tatminkar sonuçlar elde ettiğim bu jileti tavsiye ediyorum.

7 O'CLOCK SHARP EDGE (STAINLESS), YELLOW BOX,MADE IN RUSSIA - 7.5

Gillette firmasının Rusya St Petersburg fabrikasında üretilen jilet markasından biridir.kalite açısından yeterli ve orta üst sınıf jiletlerden biridir.Günlük kullanımlar için ideal jilettir diyebilirim. 1 kutuda 5 jilet bulunur ve 1 jiletle 3-4 tıraş çıkartılabilir.fiyat /Performans açısından ortalama jiletlerden biridir. Platinum veya başka bir çeşit kaplama ile jiletin kesici yüzünün kalitesi arttırılmıştır.Bulunabilirlik konusunda da sıkıntı yoktur online satıcılardan temin edilebilir.

7 O'CLOCK SUPER PLATINUM, BLACK BOX, INDIA – 7.75
    Diğer 7 O Clock jiletlerden farklı olarak siyah kutulu hindistan üretimi jilet platinum kaplıdır. Otoritelere ve bana göre 7 O’clock marka jiletler arasında en kaliteli olandır. Black ninja olarakta tanınır.Gerek farklı bilenmiş kesici yüzü gerekse platinum kaplaması bu jileti diğerlerinden bir adım öne geçirmektedir.Genellikle 1 karton kutuda 5 veya 5+1bonus yada 5+2 bonus şeklinde satılır. Benim Favori jiletlerimden biridir ve kullanımı gayet rahat ve uzun ömürlüdür bir jiletle 10 tıraş çıkardığımı bilirim.Fiyat /performans açısından biraz pahalı olmasına karşılık alınan güzel sonuçlar sebebiyle denenmesinde fayda olan bir jilet diye düşünüyorum. Bulunabilirlik açısından biraz sıkıntı olsada online satıcılarda bulunmaktadır.

GILLETTE SUPER THIN MEJORADA MADE IN BRASIL -7.75
    İşte benim en sevdiğim ve tıraş olmaktan keyif alığım jiletlerden biri. Gillette Super Thin Mejorada. Bu jilet Güney Amerika ülkeleri için üretilmiş olup bulunabilirliği sadece oralarda mümkündür.Brazilya Meksika gibi. Bir jilet ile 10 dan fazla tıraş olduğum zamanlar olmuştur.Fiyat /performans açısından uygun olsa da sadece güney Amerika ülkelerinden alınabilir.Keskin fakat bir o kadar hassas ve kaliteli tıraş zevki veren mükemmel bir jilettir.piyasada sahte olanları vardır dikkat edilmesi gereklidir.Bulduğumda kesinlikle alırım dediğim jilettir.Kesinlikle Tavsiye ederim.

SUPER IRIDIUM MADE IN RUSSIA 7.75 –
    Yine Rusya St Petersburg fabrikası üretimi eski Polonya markası Wizamet markasının Polsilver jiletin isim değiştirmiş halidir. Benim en sevdiğim jiletlerden biridir ve Dünya ıslak tıraş uzmanlarının da değerli bulduğu ve tercih bir jilettir.1 karton kutuda 10 lu şekilde satılır.Fiyat/Performans açısından düşündüğümüzde pahalı olmasına karşılık parasının hakkını veren bir jilettir.kesinlikle denenmesi gereken ve hatta stokta bulundurulması gereken bir markadır.En Keskin jiletler sınıfında olup üst sınıfa dahildir fakat bir o kadarda hassas pürüzsüz tıraşlar çıkarır. Bazen Tek Tük keserken atladığı olmuştur fakat genellikle yüksek performanslı bir jilettir. Araştırıldığında internet üzerinden satıcılardan ulaşılabilir.Üretimi Rusya da devam etmektedir.

KAI MADE IN JAPAN -7.75
    japon üretimi olan Kai cok büyük bir endüstriyel jilet bıçakları fabrikasıdır. 1 pakette 5 ‘li olarak satılır ve kuzeni Feather gibi en keskin jiletler sınıfı olan üst seviyede bir jilettir. Jiletlerin üzerinde bir yazı yada işaret yoktur .Kalite ve performans açısından feather’e yakındır dolayısıyla fiyatıda yüksektir.online satıcılardan temin edilebilir.

POLSILVER MADE IN POLAND -7.75
    Artık üretimi olmasada Benim Favori jiletlerimdendir.Polonya üretimi olan bu jiletler wizamet firmasının markasıdır. Her kaliteli Jilet fabrikasının başına gelen durum gibi procter and Gamble(sektörün lideri Gillette) tarafından satın alınmış fakat daha sonra üretimi durdurulmuştur.Rivayete göre Süper Iridium adı altında üretilmektedir ki super iridium kutusu üzerinde wizamet logosu vardır. Kalite ve konfora gelince üst sınıf jiletlerdendir. 1 jilet ile 10 tıraş olduğumu bilirim. Fiyat /Performans açısından ise doğal olarak pahalı bir jilettir. 1 karton kutuda 10 jilet olarak satılır. Bulunabilirlik cok nadir.Bulunursa kesinlikle alınmalıdır derim.

FEATHER MADE IN JAPAN -9.0 –
    Feather Japon malı olup dünyada jilet sınıfında zirvede olan ve bunu kesinlikle hak eden bir jilet markasıdır. İlk feather tıraşımı bugun bile heyecanla hatırlıyorum. Kargodan aldığım jiletlerimin ağırlığı bile bir başkaydı sanki. Feather jiletlerle beraber feather tıraş aletini de almıştım. Gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra jileti yüzüme vurduğumda ilk başta sabundan dolayı tıraş aletinin kaydığını düşündüm ve elimle yanağımı kontrol ettim şaşkınlıktan donakaldım çünkü alet kaymamış ama tek perdede yanağım kaymak gibi olmuştu. O gün bugündür feather derim başka jilet tanımam..Bu deneyimden sonra gelelim jiletin kalitesine. Feather son derece kaliteli bir jilet olup 1 pakette 10 ‘lu (sarı Yeşil Paket) ve 1 pakette 5’li (gri siyah- kırmızı siyah) olarak satılmaktadır. Keskinliği konfor açısından bir zafiyet oluşturmaktadır çünkü cillteki en ufak pürüz sivilceyi affetmez.yada feather kesik oluşturduysa yüzünüz yanar ve o zaman kesildiğinizi anlarsınız.Feather genellikle 1 veya 2 kullanımdan sonra kendine gelir ve ben 1 jiletle 7-10 tıraş çıkardığımı biliyorum.Fiyat /Performans açısından bu kalitede olmak tabiki en pahalı jiletlerde biri olmayı gerektirir. Bulunabilirlikte sorun yoktur online satıcılardan temin edilebilir.

Görüldüğü gibi değerli üstad en yüksek puanı feather marka jilete vermiş ben aldım gerçekten keskinlikden öte bir şey

Dünyanın en keskin ve en kaliteli jileti japon feather bunu dünya kabul ediyor. Her markanın olduğu gibi bununda çakmları illaki olacaktır. Dikkat etmek lazım.

Bence feather kanattığı yüz ya yeni başlayan aceminin elinde olmasından kaynaklıdır yada kötü bir makinaya takılı ve yanlış tıraş olunmasından kaynaklıdır.

1 jilet 7-10 kez tıraş gidiyor bence çok yeterli bir ömür

----------------------

Arkadaşlar size tavsiyem elinizden geldiğince duştan sonra tıraş olun. Yüzünüz ve sakallarınız çok yumuşuyor çok konforlu kanamasız tıraş olabiliyorsunuz.

Ben genelde duştan sonra oluyorum ve en az 4 perde oluyorum bazende 5 perde

• Arko sabun ısıtmadan elle şekillendirilebiliyor, Wilkinsonun sabun ve kremleri de nette satılmaya başlamış.
  • quote:

quote:

Cevap için teşekkürler

http://imageshack.us/photo/my-images/695/spa0282.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/842/spa0283k.jpg/
    bir de şu linklerden bakabilir misiniz?
    isterseniz sonra daha yakın fotoğraf da çekip gönderirim
    Saygılar

• quote:

quote:

quote:

Cevap için teşekkürler

Saygılar

Açıkcası aynı şekilde boyanmış domuz kılı gibi göründü bana. Porsuk kılı, domuz kılından en az 2-3 kat daha pahalı, bu yüzden çok ucuz fırçalarda domuz kılı uçları siyaha boyanarak porsuk görünümü veriliyor. Ebayde bu tarz bir sürü çin fırçası görülebilir. Ayrıca 10 lira porsuk kılı fırça için çok düşük bir rakam. Fakat fotolar biraz uzak ve karanlık olduğundan nihai konuşamıyorum, biraz daha yakından, keskin ve aydınlık bir resim eklersen o zaman kesin konuşabilirim.

Feather jilet dünyanın en kaliteli jileti diye bir şey yok, hiç bir zaman hiç bir platformda da böyle bir şey söylenmez. Bir jiletin kaliteli olabilmesi için yüksek kalite çelikten üretilmesi, paslanmaya oldukça dayanıklı olması, tercihen kaplamalı olması, keskin, konforlu ve yanı zamanda dayanıklı olması gerekir. Feather dayanıklı bir jilet dğeildir. Dayanıklı jiletler arıyorsanız timor, permasharp, rapira, crystal, gillette seven o'clock black gibi modellere bakmanız lazım. Fiyatının yüksek olması da en kaliteli olduğunu göstermiyor.

Feather hakkında kesin olarak söylenebilecek tek bir şey var o da şu andaki en keskin jilet olduğu. Bunun dışındaki maddeler kişinin tekniğine, tecrübesine, sakalının yoğunluğuna göre değişecektir. İleri seviye bir jilet olduğundan en az 6 ay bu tip makine ya da usturalarla tecrübe kazanmadan kullanılmamalıdır. Yineliyorum sakalınız çoğu türk erkeği yoğunluğundaysa, tıraşınızı 3-4 perde oluyorsanız o jilet 3 tıraştan sonra kullanılmaz. Körelip cildi kıpkırmızı yapar ki feather' ın en şikayet edilen yönü bu çabuk sönmesidir. Ha tıraş etmez mi? eder ama bu "ben bir mach 3 kartuşunu 3 ay kullanıyorum" demeye benzer. Sadece sakalları kesmekse olay, iyi bilenmiş bir mutfak bıçağı da o ayarda tıraş eder. Şüphesi olan bayram sonrası bana kalbur üstü çeliğe sahip bir bıçak ya da çakı yollasın, bileyeyim daha de tıraş edebildiğini görür.

Fakat olay konfordan ve tıraş yakınlığından ödün vermeden elde edilebilecek maksimum tıraş sayısını almaktır. Feather' ın ilk tıraşı biraz fazla keskindir, ikincisi tam kıvamında, üçüncüsü biraz rahatsız ve bu giderek düşer. Çoğu kişi bu ilk kullanım öncesi fazla keskinliğini almak için jileti bir kaç kez şişe mantarına sürerek biraz yumuşatır.

Kişisel fikrim; medikal personnalar, permasharp, gillette seven o'clock sarı'lar feather' dan daha iyi jiletlerdir. Hem daha konforlu, hem oldukça keskin, hem de feather'dan daha uzun ömürlüdürler. Ayrıca en pahalısı feather' ın yarı fiyatıdır.

Bir zamanlar ingiliz wilkinson jiletler ve isveç swedish g denilen gillette jiletler vardı çok yüksek kalite. Bunlar ne yazık ki üretimden kaldırıldı. Ben dahil çoğu kişi için super iridiumlarla beraber gelmiş geçmiş en iyi jiletlerdendir swedish g' ler.

• Şimdi sonuç olarak ben gilette kullanıyorum en kalitelisi hangisi arkadaşlar onu bir bilelimde ona göre alalım
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Cevap için teşekkürler

Saygılar

Açıkcası aynı şekilde boyanmış domuz kılı gibi göründü bana. Porsuk kılı, domuz kılından en az 2-3 kat daha pahalı, bu yüzden çok ucuz fırçalarda domuz kılı uçları siyaha boyanarak porsuk görünümü veriliyor. Ebayde bu tarz bir sürü çin fırçası görülebilir. Ayrıca 10 lira porsuk kılı fırça için çok düşük bir rakam. Fakat fotolar biraz uzak ve karanlık olduğundan nihai konuşamıyorum, biraz daha yakından, keskin ve aydınlık bir resim eklersen o zaman kesin konuşabilirim.

Feather jilet dünyanın en kaliteli jileti diye bir şey yok, hiç bir zaman hiç bir platformda da böyle bir şey söylenmez. Bir jiletin kaliteli olabilmesi için yüksek kalite çelikten üretilmesi, paslanmaya oldukça dayanıklı olması, tercihen kaplamalı olması, keskin, konforlu ve yanı zamanda dayanıklı olması gerekir. Feather dayanıklı bir jilet dğeildir. Dayanıklı jiletler arıyorsanız timor, permasharp, rapira, crystal, gillette seven o'clock black gibi modellere bakmanız lazım. Fiyatının yüksek olması da en kaliteli olduğunu göstermiyor.

Feather hakkında kesin olarak söylenebilecek tek bir şey var o da şu andaki en keskin jilet olduğu. Bunun dışındaki maddeler kişinin tekniğine, tecrübesine, sakalının yoğunluğuna göre değişecektir. İleri seviye bir jilet olduğundan en az 6 ay bu tip makine ya da usturalarla tecrübe kazanmadan kullanılmamalıdır. Yineliyorum sakalınız çoğu türk erkeği yoğunluğundaysa, tıraşınızı 3-4 perde oluyorsanız o jilet 3 tıraştan sonra kullanılmaz. Körelip cildi kıpkırmızı yapar ki feather' ın en şikayet edilen yönü bu çabuk sönmesidir. Ha tıraş etmez mi? eder ama bu "ben bir mach 3 kartuşunu 3 ay kullanıyorum" demeye benzer. Sadece sakalları kesmekse olay, iyi bilenmiş bir mutfak bıçağı da o ayarda tıraş eder. Şüphesi olan bayram sonrası bana kalbur üstü çeliğe sahip bir bıçak ya da çakı yollasın, bileyeyim daha de tıraş edebildiğini görür.

Fakat olay konfordan ve tıraş yakınlığından ödün vermeden elde edilebilecek maksimum tıraş sayısını almaktır. Feather' ın ilk tıraşı biraz fazla keskindir, ikincisi tam kıvamında, üçüncüsü biraz rahatsız ve bu giderek düşer. Çoğu kişi bu ilk kullanım öncesi fazla keskinliğini almak için jileti bir kaç kez şişe mantarına sürerek biraz yumuşatır.

Kişisel fikrim; medikal personnalar, permasharp, gillette seven o'clock sarı'lar feather' dan daha iyi jiletlerdir. Hem daha konforlu, hem oldukça keskin, hem de feather'dan daha uzun ömürlüdürler. Ayrıca en pahalısı feather' ın yarı fiyatıdır.

Bir zamanlar ingiliz wilkinson jiletler ve isveç swedish g denilen gillette jiletler vardı çok yüksek kalite. Bunlar ne yazık ki üretimden kaldırıldı. Ben dahil çoğu kişi için super iridiumlarla beraber gelmiş geçmiş en iyi jiletlerdendir swedish g' ler.

Porsuk kılı daha yumuşak olur dokunarak anlaşılır. Ağartma işlemiyle kılların rengi açılabiliyor siyah olması şart değil. Bende bu şekilde everready nin çok eski porsuk fırçası var.

• walla bana oldukça yumuşak geldi. inşallah porsuktur.
    bir de kılların bazıları böyle dalgalı dalgalı. benim gördüğüm domuz kılları ise genelde düzdü.
    e tabi anlamıyoruz işten :s
    neyse adam bana porsuk diye sattı.
    bu arada ebayden de baktım porsuk ucuz fırça orada da var.
    dediğim gibi inşallah porsuktur...
    Saygılar
  • porsuk olma ıhtımalı var
    sonucta fırca ınanılmaz kucuk boyutta
    kurtarır malıyetını

ayrıca fırma ılahıyatcılarada satıs yapan bır fırma oldugu ıcın sanırım bu rıskı goze almaz

unutmadan ben buyuk boy domuz fırcama kavustum
    ınanılmaz memnun kaldım
    koku vs yoktu onceden işlemden geçirilmiş olabilir

liderin buyuk boy ahsap sap fırcasını temın edebılene onerırım...
  • ben de oyle dusunuyorum dostum
    ha belki kaliteli porsuk değildir de en düşük kalitesidir. bir de fırça ufacık bir fırça. hoş bana yetiyor zaten. sapı da zaten plastik. ahşap veya değerli başka bir malzeme filan değil.
    zaten amcayla da telefonda görüştüm. kendisi imal ediyormuş. o yüzden pek bi üçkağıda da ihtimal vermiyorum.
    Teşekkür ederim
    Saygılar

quote:

Orijinalden alıntı: McOrco
    porsuk olma ıhtımalı var
    sonucta fırca ınanılmaz kucuk boyutta
    kurtarır malıyetını
    ayrıca fırma ılahıyatcılarada satıs yapan bır fırma oldugu ıcın sanırım bu rıskı goze almaz
    unutmadan ben buyuk boy domuz fırcama kavustum
    ınanılmaz memnun kaldım
    koku vs yoktu onceden işlemden geçirilmiş olabilir
    liderin buyuk boy ahsap sap fırcasını temın edebılene onerırım...

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.