Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
252.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben makineyle olamıyorum hiç kesmiyor, Türkiye'de bulabileceğim ne önerebilirsiniz jilet olarak ? Bir de jel olarak ne önerirsiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kürşat.

Ben makineyle olamıyorum hiç kesmiyor, Türkiye'de bulabileceğim ne önerebilirsiniz jilet olarak ? Bir de jel olarak ne önerirsiniz ?

Astra, Shark
  • quote:

Orijinalden alıntı: McOrco

quote:

Orijinalden alıntı: ferroburak

Şıkbay, Önder, Orak makinelerinin resimlerini paylaşır mısın.

hazır resim ekliyorum :) fazlalıklar o sebepten yanlış anlaşılmasın

sırasıyla
    mingshi / bigroc weishi / şıkbay / önder / yuma / orak / wilkinsonswordclassic

sordugunuz 3u ile ilgili

şıkbay plastik
    önder yuma orak birbirine cok yakın gorunumde
    önder digerlerinden biraz daha ufak kaplaması daha sarımsı
    yuma kaplamasız dokum ama en iyi jileti tutuma bunda (3u arasında)
    orak agzı dığar ikisinden çok az daha büyük kaplaması 3ü arasında
    en iyisi fakat jileti tam düz tuamıyor sıkarken elle ortalamak gerekiyor...

Yaprak jiletle tıraş olan var mı?

peki bu 3ü neyin taklidi derseniz

bunun :)

Makinelerin fiyatları hakkında da bilgi verirsen çok makbule geçer. Bildiğim sadece Yuma 2 lira civarıydı bir ara.

• quote:

quote:

quote:

Şıkbay, Önder, Orak makinelerinin resimlerini paylaşır mısın.

hazır resim ekliyorum :) fazlalıklar o sebepten yanlış anlaşılmasın

sırasıyla
    mingshi / bigroc weishi / şıkbay / önder / yuma / orak / wilkinsonswordclassic

sordugunuz 3u ile ilgili

şıkbay plastik
    önder yuma orak birbirine cok yakın gorunumde
    önder digerlerinden biraz daha ufak kaplaması daha sarımsı
    yuma kaplamasız dokum ama en iyi jileti tutuma bunda (3u arasında)
    orak agzı dığar ikisinden çok az daha büyük kaplaması 3ü arasında
    en iyisi fakat jileti tam düz tuamıyor sıkarken elle ortalamak gerekiyor...

peki bu 3ü neyin taklidi derseniz

bunun :)

Makinelerin fiyatları hakkında da bilgi verirsen çok makbule geçer. Bildiğim sadece Yuma 2 lira civarıydı bir ara.

mingshi
    15 cıvarı

bigroc
    7,50 10 civarı

rimei
    6-4 civarı

şıbay 1-2 lira

yuma 1-2 lira

önder orak 2,50 3 lira

wilkinson 10 - 20 lira

niye fiyatlar net degil diyeni
    toptancı hanlarında yalvar yakar
    perakende satmaya razı etmeye davet edıyorum satıcıları :)

• McOrco,
    Toptancılarda WS makine var mıydı???
    Saygılar
  • merhaba arkadaşlar 18 yaşındayım... ben şimdiye kadar hep makineyle traş oldum fakat makine güzel kesemediği için arada düzgün almak için ters-düz dinlemeden giriyordum makineyle hızlıca güzel alsın diye... Sakallarım düzensiz çıkmaya başladı şimdi. Bunu düzeltmenin yolu var mıdır? Jilete başlasam bir düzgünlük verir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

McOrco,
    Toptancılarda WS makine var mıydı???
    Saygılar

evet var digerleri luxhirdavat dukkanlarinda

ws kozmetik depo olarak calisan toptancilarda
  • teşekkürler
    bu arada irem fırçadan aldığım fırçanın resimlerini koyuyorum ... zaten geçen gün bi arkadaş istemişti...
    kendileri porsuk kılıdır...

fırça1
    fırça2
    quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppzrg -- 23 Ağustos 2011; 11:46:05 >

• Kılları tersten kesmede neyle tıraş olursan ol , makine olayıda bünyeden bünyeye degişir bende sivilce yapıyor , jiletle oluyorum resim eklemeyi bilmiyorum eklerdimde gillette 3 bıçaklı işte kırmızı olanı çok rahat.
  • kıl dönmesi ve tahriş sorunları ıcın
    tend skin losyon kullanabılırsınız

fıyatı gereksız derecede pahalı oldugu ıcın
    ve etken maddesı salısılık asıt + alkol oldugu ıcın

tras losyonunuzun ıcınde 100 mlde 6 aspirin ezip eritip calkalayıp
    kullanabılırsınız
    ise yarıyor ;)
  • permatik
  • 15 günlük sakalımı mecburen bimden alınan dandik tek bıçaklı alet ile kestim. Aslında kesemedim demek daha doğru olur. Şu WS makine hala tedarik sürecinde. Bir daha ki traşıma kadar geldi geldi, gelmezse tahtakale yolu görünüyor.
  • Ha beyler, şu tersten alma mevzusu... Ben de yeni yeni Mac3 kullanıyorum. Dün bıyık kısmını yukardan aşağı kesmedi jilet. Ben de aşşadan yukarı yaptım. Benek benek kanadı, çok fena oldu ya. Bugün de bakıyorum izi kalmış öyle. Traştan sonra traş kremi var Arko, onu kullanıyorum. Napayım ben şimdi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

teşekkürler
    bu arada irem fırçadan aldığım fırçanın resimlerini koyuyorum ... zaten geçen gün bi arkadaş istemişti...
    kendileri porsuk kılıdır...

fırça1
    fırça2
    quote:

Domuz fırçalarında başta olduğu gibi bir koku aldınız mı bir de fırçanın boyu takriben ne kadar. Resimler için teşekkürler ben de yaptırabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Şehr-i Hüzün

Ha beyler, şu tersten alma mevzusu... Ben de yeni yeni Mac3 kullanıyorum. Dün bıyık kısmını yukardan aşağı kesmedi jilet. Ben de aşşadan yukarı yaptım. Benek benek kanadı, çok fena oldu ya. Bugün de bakıyorum izi kalmış öyle. Traştan sonra traş kremi var Arko, onu kullanıyorum. Napayım ben şimdi?

Ben sana kendi yöntemimi anlatayım, yüzünü sıcak suyla sabula ve güzelce yıka kurula kıllar ymuşasın sonra , sıcak suyla yüzünü güzelce köpürt klasik köpüklerden bahsediyorum diş macunu gibi olanlardan sonra sıcak şekilde sürt yüzüne köpürt , soguk suya jiletini sok ve çelik sertleşsin rahat kesersin kılları o zaman kılın çıkış yönüne dogru kes kıl nereye dogru uzuyorsa oraya dogru tam tersini kesersen hem acır hem kanar hem şişer yüzünü tahriş eder , ters çıkıyorsada yapacak bişey yok ona zamanla düzelir belki bende öyle oldu ilginçtirki boğazımda ters çıkıyordu her tıraşta kanardı düzeldi yavaş ve nazikçe jileti her çekişinde suya sok temizle.

• quote:

Ha beyler, şu tersten alma mevzusu... Ben de yeni yeni Mac3 kullanıyorum. Dün bıyık kısmını yukardan aşağı kesmedi jilet. Ben de aşşadan yukarı yaptım. Benek benek kanadı, çok fena oldu ya. Bugün de bakıyorum izi kalmış öyle. Traştan sonra traş kremi var Arko, onu kullanıyorum. Napayım ben şimdi?

Mach üçü bırak konuyu baştan sona oku..
  • quote:

Orijinalden alıntı: LTWYL

Ben sana kendi yöntemimi anlatayım, yüzünü sıcak suyla sabula ve güzelce yıka kurula kıllar ymuşasın sonra , sıcak suyla yüzünü güzelce köpürt klasik köpüklerden bahsediyorum diş macunu gibi olanlardan sonra sıcak şekilde sürt yüzüne köpürt , soguk suya jiletini sok ve çelik sertleşsin rahat kesersin kılları o zaman kılın çıkış yönüne dogru kes kıl nereye dogru uzuyorsa oraya dogru tam tersini kesersen hem acır hem kanar hem şişer yüzünü tahriş eder , ters çıkıyorsada yapacak bişey yok ona zamanla düzelir belki bende öyle oldu ilginçtirki boğazımda ters çıkıyordu her tıraşta kanardı düzeldi yavaş ve nazikçe jileti her çekişinde suya sok temizle.

Köpük sürmeden önce yıkıyorum yüzümü zaten. Sıcak suyla yaparım bundan sonra. Şu şişe şeklindeki köpüklerden kullanıyorum, fırça yok. Elime sürüyom. Bundan önce makineyle keserdim, üstten alttan fark etmez dalardım. Sanırım yukarıdan aşağı doğru kesmek en mantıklısı. Her çekişimden sonra suya sokuyorum, jileti.

quote:

Yeni başladım daha jiletle kesmeye. Sizin kullandığınız o jiletlerle yüzümü parçalarım diye korkuyorum. Mach3'te pek yüz kesme olasılığı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şehr-i Hüzün -- 23 Ağustos 2011; 14:33:41 >

• quote:

quote:

Köpük sürmeden önce yıkıyorum yüzümü zaten. Sıcak suyla yaparım bundan sonra. Şu şişe şeklindeki köpüklerden kullanıyorum, fırça yok. Elime sürüyom. Bundan önce makineyle keserdim, üstten alttan fark etmez dalardım. Sanırım yukarıdan aşağı doğru kesmek en mantıklısı. Her çekişimden sonra suya sokuyorum, jileti.

quote:

Yeni başladım daha jiletle kesmeye. Sizin kullandığınız o jiletlerle yüzümü parçalarım diye korkuyorum. Mach3'te pek yüz kesme olasılığı yok.

Ben 2 yıldır tıraş oluyorum jiletle başlarda tek jiletli dandik bıcaklarla olurdum ve onlar tehllikeli başı açık oldugu için eliniz sabunluyken falan kayarsa kötü sonuçlar doğurabilir, bu zamana kadar yüzümü kesmedim ve kesmekte yetenek ister bence

• Abi ne nazik adamlar varmış. Gidiyorum 25krş alıyorum bir permatik , 1-2 tlye bir köpük tamam budur ya.
  • quote:

Ben 2 yıldır tıraş oluyorum jiletle başlarda tek jiletli dandik bıcaklarla olurdum ve onlar tehllikeli başı açık oldugu için eliniz sabunluyken falan kayarsa kötü sonuçlar doğurabilir, bu zamana kadar yüzümü kesmedim ve kesmekte yetenek ister bence

O zaman 3 bıçaklı gillette ile dediğin yöntemle devam edeyim ben. Bi' de bendeki Mac3 değil galiba, Blue3 sanırım. 1,5 TL'ye alıyorum. 2 kez kullanıp atıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.