Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
252.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ama sonra o koku kalmadı
    fırçanın boyu sapı ile beraber 9cm filan. heralde en küçük boy filan.
    Saygılar
    quote:

Orijinalden alıntı: ferroburak
    Domuz fırçalarında başta olduğu gibi bir koku aldınız mı bir de fırçanın boyu takriben ne kadar. Resimler için teşekkürler ben de yaptırabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şehr-i Hüzün

quote:

Orijinalden alıntı: LTWYL
    Ben 2 yıldır tıraş oluyorum jiletle başlarda tek jiletli dandik bıcaklarla olurdum ve onlar tehllikeli başı açık oldugu için eliniz sabunluyken falan kayarsa kötü sonuçlar doğurabilir, bu zamana kadar yüzümü kesmedim ve kesmekte yetenek ister bence

O zaman 3 bıçaklı gillette ile dediğin yöntemle devam edeyim ben. Bi' de bendeki Mac3 değil galiba, Blue3 sanırım. 1,5 TL'ye alıyorum. 2 kez kullanıp atıyorum.

Aynen blue 3 falan 3 renkte olanı var koyu mavi , buz mavisi ( kokusu çok güzel ) kırmızı bide . Aman dikkat et yanaklarını fazla yukarıya çıkartma yüzünün her tarafı kıl olur sonra sert sert , oraları cımbızla yada agda ile al ben gözlerimin biraz aldını agda ile alıyorum pek işe yaramıyor tüy var ama rahatsız ediyor işte, diger yerleride cımbız ile.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Şehr-i Hüzün

quote:

Ben 2 yıldır tıraş oluyorum jiletle başlarda tek jiletli dandik bıcaklarla olurdum ve onlar tehllikeli başı açık oldugu için eliniz sabunluyken falan kayarsa kötü sonuçlar doğurabilir, bu zamana kadar yüzümü kesmedim ve kesmekte yetenek ister bence

O zaman 3 bıçaklı gillette ile dediğin yöntemle devam edeyim ben. Bi' de bendeki Mac3 değil galiba, Blue3 sanırım. 1,5 TL'ye alıyorum. 2 kez kullanıp atıyorum.

Aynen blue 3 falan 3 renkte olanı var koyu mavi , buz mavisi ( kokusu çok güzel ) kırmızı bide . Aman dikkat et yanaklarını fazla yukarıya çıkartma yüzünün her tarafı kıl olur sonra sert sert , oraları cımbızla yada agda ile al ben gözlerimin biraz aldını agda ile alıyorum pek işe yaramıyor tüy var ama rahatsız ediyor işte, diger yerleride cımbız ile.

Peki tamamdır. Tavsiyelerine uyucam. Daha göz altında yok. Oralara sürmüyorum zaten.
    Teşekkürler, iyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Defense Devil

Abi ne nazik adamlar varmış. Gidiyorum 25krş alıyorum bir permatik , 1-2 tlye bir köpük tamam budur ya.

Şimdi sana tıraş olmak eziyet geliyordur. Biz öyle olmasını engelledik işte tıraşı sanata çevirdik. Türkiyede ve dünyada bu işle çok ciddi ilgilenen koleksiyoncular var. Biz bu işi sanata çevirdiğimiz için bize her tıraş ayrı bir keyifli geliyor. Birde jilet, makina ve fırça koleksiyonun olursa her tıraşda her birini ayrı ayrı değerlendiriyorsun. Tıraş olurken kalitesini ve performansını test ediyorsun kafandan not veriyorsun. Birde bakmışsın tıraş bitmiş üstelik hiç bşeyin yapmadığı kadar sinek kaydı bir tıraş

Hel birde 2. dünya savaşından kalma paha biçilmez bir makinan ve jiletin varsa uf uf tıraş olmak için sakalının uzamasını bekliyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

quote:

Abi ne nazik adamlar varmış. Gidiyorum 25krş alıyorum bir permatik , 1-2 tlye bir köpük tamam budur ya.

Şimdi sana tıraş olmak eziyet geliyordur. Biz öyle olmasını engelledik işte tıraşı sanata çevirdik. Türkiyede ve dünyada bu işle çok ciddi ilgilenen koleksiyoncular var. Biz bu işi sanata çevirdiğimiz için bize her tıraş ayrı bir keyifli geliyor. Birde jilet, makina ve fırça koleksiyonun olursa her tıraşda her birini ayrı ayrı değerlendiriyorsun. Tıraş olurken kalitesini ve performansını test ediyorsun kafandan not veriyorsun. Birde bakmışsın tıraş bitmiş üstelik hiç bşeyin yapmadığı kadar sinek kaydı bir tıraş

Hel birde 2. dünya savaşından kalma paha biçilmez bir makinan ve jiletin varsa uf uf tıraş olmak için sakalının uzamasını bekliyorsun.

ayrıca dusuk gıbı gozuksede oldukca malıyetlı bır sekılde tras oluyorsunuz

sizin 100 trasınız
    2 kopuk + 25krsX100 jilet parası 27 lira

3 birtaraf 3 birtaraf kullandıgım
    bir jileti ile 6 tras oldugum rapira jiletlerle

kutusu 50 kurus
    her kutuda 10 jilet var
    10 jiletle 60 traşım var
    2 kutu 100 de değil :) 120 tras
    1 lıra...

denklem ortada

100 traş 27 lira > 120 traş 1 lira

• Mesajımı sildirmişler adamlara bak ya
  • quote:

Mesajımı sildirmişler adamlara bak ya

nazik demenize kızdıgınıza göre
    recep ivedik gibi biri olmalı :)
  • Orta 2 ' den beri jilet
  • Çok uzamıştı sakallar traş bıçagıyla keseyim dedim
    Ne yüz kaldı ne surat
    Bildigin Doğradım
    Yıkadıktan sonra farkettim ne durumda oldugunu :D
  • Konudaki ufaklıkları uçurmuşlar
  • @ferroburak
    fırça nasıl??? diğer arkadaşlar
    yorumlarınız???
    Saygılar
  • Ben makineyle alıyorum. Sinekkaydı olabilmem için 5 günden 3 güne düştü traş olma günlerim.

Not: Alıyorum nedir arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eden Hoover -- 24 Ağustos 2011; 21:06:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

@ferroburak
    fırça nasıl??? diğer arkadaşlar
    yorumlarınız???
    Saygılar

Güzel görünüyor, daha net fikir vermesi için fırçalarda en önemli ölçü 'knot' denilen sapla birleşme yerindeki kalınlıktır bu kalınlığı bir ip vasıtasıyla ölçün 20 mm altında olmaması lazım. Kıllarda dökülme var mı.
  • kıl dökülmesi ilk kullandığımda tek tük oldu.
    sonra kesildi. şu an yok dökülme
    quote:

Orijinalden alıntı: ferroburak
    Güzel görünüyor, daha net fikir vermesi için fırçalarda en önemli ölçü 'knot' denilen sapla birleşme yerindeki kalınlıktır bu kalınlığı bir ip vasıtasıyla ölçün 20 mm altında olmaması lazım. Kıllarda dökülme var mı.
  • tasa sabun doldurmak?
    bunu berberler nasıl yapıyor?

bu şekilde hazır kap içindeki sabunlara servet odemek nekadar akıllıca?
     Yaprak jiletle tıraş olan var mı?

buda çok sorulan bir soruydu
    sabun tasa nasıl doldurulur?

bunu elden geldiğince yanıtlamaya çalıştım
    ama göstermeden nekadar anlatsam pek açıklayıcı olmuyordu tabiki

dun sabunum azaldı

yeni sabun tası hazırladım ve resimledim

bunu anlatım ıcın burayada aktarıyorum
    faydalı olması dıleklerımle

actıgınız arko sabunu (1 yada 2 paket)
    elenızle sıkıstırıp yumurta gıbı bır sekle gelene kdr elde sıkıstırın

bir cezveye su koyup
    ıcıne sabunu ıcıne erıtecegınız tasınızı koyun
    icine sabununuzu koyun
    sabun yumusayıncaya kadar kaynatın

ara sıra tası sudan cıkarıp
    yumusayan sabunu bastırarak tamamen kabın seklını almasını saglayabılırsınız

soguduktan sonra tras sabununuz tam performas kullanmaya hazır :)

sonuc:

• Jiletle tıraş olmayın dini sebeplerden ötürü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: şanışer

Jiletle tıraş olmayın dini sebeplerden ötürü.

Bencede

En iyisi Yahudi ve Hristiyan yapımı mach 3 lerle ve sözde gelişmiş elektrikli makinalarla olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

quote:

Bencede

En iyisi Yahudi ve Hristiyan yapımı mach 3 lerle ve sözde gelişmiş elektrikli makinalarla olun.

bu mantıkla elektrık gavur icadı
    makasla kesın...
  • arkadaşım ben de hassasım bu mevzuda ancak jiltele traş olmamamızı gerektirecek sebebi açıklarsanız sevinirim.

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

arkadaşım ben de hassasım bu mevzuda ancak jiltele traş olmamamızı gerektirecek sebebi açıklarsanız sevinirim.

quote:

sakal bırakma - peygamber sunnetı
    konusunu kastedıyor olmalı arkadas
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.