Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
252.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kullandığımız araçların + ve- lerini yazıp incelesek çok iyi olacak ,sadece fotoğraflar yeterli değil ne yazıkki ,fotoğraflarda da görüldüğü üzere bir çok çift yüzlü ustura(tek parçalısı,2-3 parçalısı,bıçak eğimi ayarlanabileni vs) bir çok jilet markası,sabun-krem-köpük,fırça var

biz kullanıcılar bunların sadece fotoğraflarını yüklemek yerine fotoğraflarıyla beraber hangisini ne nedenle tercih edilmesi gerektiğini yazsak daha iyi olmaz mı? bence olur

her ne kadar bu araçları kullanan kişiler çok az olsada kıymetini bilenler için bu konu çok değerli bu yüzden kullanıcıların yorum ve görüşlerini bizlerden esirgemelerini diliyorum

ilk incelemeyi elimde bulunan kullandığım araçları anlatarak ben yapayım,diğer kullanıcılar kadar çok araca sahip olamadığım için anlatımımda eksikler ve yanlışlar bulunabilir,bunları daha iyi bilen kişiler düzeltme ve ekleme yapabilirler
    makinem olmadığı için netten foto ekleyeceğim

elimdeki makineler Alman wilkinson , Rus malı nckpa(ters n),Türk malı star ve önder

ilk star marka makineyi aldım kelebek olarak bilinen tek parça ,sapı çevirilerek kanatları açılan şekilde idi,artıları;
    -koruma parçası bakımından iyi parçası var,yüzü kesme tehlikesi yok
    -tek parça olup jilet değiştirirken eli kesme tehlikesi yok
    eksileri;
    -jileti iyi sıkamıyor bu yüzden yeni jilet bile kıllara takılma ve çekme yapıp can acıtıyor
    -jileti hiç eğmiyor bu yüzden yeni ve kaliteli jiletle bile sinekkaydı traş olamıyorsunuz,bu sefer bastırma ve tersten alma yapınca tahriş yapıyor

ilk kullandığım bu üründen genel olarak hiç memnun kalmadım,"diğer makinelerde böyleyse permatikle traşa devam ederim jilet kullanmam demiştim" bunu kullandığımda

2.önder marka üç parçalı makine;bu makineyi pazarlarda arayarak biraz zor bulablirsiniz 2 tl civarıdır,ancak piyasada genelde daha kötü kalitedeki dökümden yapılmış 1 tl lik başka makineler vardır yuma vs gibi,
    bu makine dökümden yapılmış ancak 9 yıldan beri kullandığım halde üst kaplamaları aşınsa da pas vs gibi olumsuzlluk yok sadece kötü görünüyor

yuma marka da kullandım hafif ve ucuz dökümden yapılmış,pasosu paslandı ve jilet değiştirirken sıkıştı,zorlayınca korumaları kırıldı yinede açılmadı ve çöp oldu

artıları;-pasolu sistem olduğu için jileti çok güzel sıkı ttutuyor aynen permatik gibi
    -parçaları eğimli yapıldığı için jileti eğimli tutuyor ve sinekkaydı traşı yüzünüzü tahriş etmeden rahatlıkla olabiliyorsunuz
    -koruma parçası jiletten aralıklı bırakıldığı için sakalınız çok uzun bile olsa tıkanma yapmıyor,bu sayede traş süresi kısalıyor

eksileri;-koruma parçası jiletten aralıklı bırakıldığı için yetersiz kalıyor ve tehlikeli bir hal alıyor ,aynen ustura gibi,dikkatsizlik ve hızlı davranma sonucu cildi kesmek kaçınılmaz son oluyor üstelik jilet fazlaca dışarıda olduğu için kesikler derin olabiliyor
    -jilet değiştiriken jiletin olduğu üst bölümü sabit tutmanız gerekiyor ki sapı çevirip açabilesiniz,bu da eli kesmek için yüksek risk,nitekim bir kere çok sıkıştığında açmaya çalışırken kaydı ve parmağımı çok derin kesti,mutlaka havlu ile tutmak gerek

genel olarak bu makineden memnun kaldım ama her zaman dikkatli olmam gerekiyor ve traş uzun sürüyordu,kavisli bölgeleri alırken çok hassa davranmak gerktiği için o bölgeleri iyi alamayabiliyor

3- rus yapımı nckpa;be makine eskiden kalmış star gibi kelebek sistem tek parça ancak sadece kanatları metal
    artıları;-plastik olsada hassas ayrlandığı için jileti oldukça sıkı tutuyor ve eğimi de vasat,bu sayede tahriş olmadan iyi traş yapıyor
    -koruma parçasıda oldukça yeterli bu sayede permatikten çok da farkı kalmıyor
    -el kesme riski yok
    eksileri;-tek eksisi jileti çok eğememesi ,o yüzden biraz bastırarak tersten alark sinekaydı yapıyor,bu nokta onu kullan at bıçaklardan ayıran

4 ve son wilkinson;
     Yaprak jiletle tıraş olan var mı?

metroda gezerken gördüm ve çok sevinip 2 adet aldım
    artıları;-2 parçalı yapılmış ama jiletin tamamını çok iyi kaplayıp sadece kesici bölümleri aynen permatik kadar çıkardığı için el kesme tehlikesi yok
    -jileti oldukça eğimli tutuyor ve çok sıkı tutuyor bu syede iyi traş eiyor ve tahriş yok ,hızlı ve güvenli traş olabiliyorsunuz
    eksileri;-güvenlik nedeniyle jileti az çıkardığı için aynı yeri biekaç sefer geçmeniz gerekebiliyor

en memnun kaldığım makine bu oldu,kullan at tipi bıçaklardan hiç farkı yok aynı performansı daha ucuza getirmiş oluyorsunuz,plastik olsada oldukça sağlam malzeme kullanılmış

kullandığım jiletler; Türk malı perma sharp ve Rus malı rapira kullandım,derby hiç kullanmadım,en son 2005 te kullandığım permasharptan oldukça memnundum ,keskinlik bakımından en çok tercih edilen permatikle aynı keskinliğe sahip idi,bilmiyorum ama permatiğin bu markanın kuruluşu olduğunu düşünüyordum eskiden gerçek mi bilmiyorum

2005 ten bu yana rapira kullanıyorum çünkü tanıdığım biri permasharp iyi olsada rapiranın bir kutusunda 10 jilet olduğu için rapiranın kendisine daha kazançlı geldiğini ,keskinlik bakımından derby ile aynı veya yakın keskiliğe sahip olduğunu söylemişti

perma sharp ne kadar traş eder bugün bilmiyorum ama rapiranın bir tarafıyla 5 defaya kadar tahrişsiz traş olabilirsiniz,keskinliğini 3 defaya kadar koruyabiliyor

sanırım bizim piyasadaki en iyi jilet perma sharp ancak kaliteli olduğu için taklitlerini bile gördüm ,sahteleri biraz daha küçük kutuya ve ucuz yapıldığı belli olan yazıya sahipti,o yüzden dikkatli olun

kayganlaştırıcı olarak derby köpük ,arko krem ve arko sabun kullandım en iyi köpüğü verip en iyi traş ve en az tahrişi sağlayanı arko sabun idi

fırça olarak henüz kaliteli fırça almadım 1-2 tl ye satılan fırçalardan aldım ancak kıları dökülüp cilde iyi köpük yediremediği için tahriş artıyor bu yüzden ne kılı olursa olsun mutlaka kılını dökmeyen kaliteli fırça kullanmak gerek ,marketlerde banatın fırçasını gördüm 7 tl idi ,sanırım kalitesi iyidir ve kıl dökmüyorsa alınabilir

bu kadar yazıyı benden çok daha bilgili kullanıcılarımızında görüşlerini paylaşması ,kullandıkları jiletleri ,makineleri fırçaları kalitelerine göre sıralaması için yazdım ,umarım yazım amacına ulaşırda diğer kişilerde bu kadar ayrıntılı olmasada yeterli cevaplar yazarlar

• quote:

Orijinalden alıntı: STVxVTS

Ben traş olurum ama traş, tıraş değil...

doğrusu tıraştır.bundan sonra tıraş olmaya dikkat et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sifujack

bu kadar yazıyı benden çok daha bilgili kullanıcılarımızında görüşlerini paylaşması ,kullandıkları jiletleri ,makineleri fırçaları kalitelerine göre sıralaması için yazdım ,umarım yazım amacına ulaşırda diğer kişilerde bu kadar ayrıntılı olmasada yeterli cevaplar yazarlar

Eline sağlık. Benim ilk jiletli tıraş aletim YUMA idi

Bildiklerimi başlıklar altında kısaca paylaşayım:

A) Usturalar

1)Jiletli Usturalar: Dovo, Feather ve Kai markalı olanlar en kaliteli olarak geçiyor. Bunlardan Türkiye'de bulunmuyor ve bazı modelleri özel jiletler kullanıyorlar. Bende ne yazıkki yok.
    Bunun dışında Pakistan ve Türkiye'de üretim yapılıp yurtdışına ihraç ediliyor. Türkiye'deki markalar Ali Bıyıklı ve Sedef. Pakistan'da (Rockwell Solingen vs. adında üretilen birçok orta kalite ustura var.

2)(Çelik) Hakiki usturalar:
    Çelik ustura seçiminde iki önemli husus: bıçağın kavisliliği ve bıçak ayasının kalınlığı. Başlangıç için '1/4 hollow' kavisi ve 4/8 (inç) aya kalınlığı uygun deniyor. Buna dair bilgim genişledikçe paylaşacağım.

Üretimi:
    İngiltere ve Amerikada artık sanayiye dayalı olarak üretilmiyor. Sovyetler kaliteli usturalar üretmiş.(Stiz markası var bildiğim) Eski usturalar açık arttırma sitelerinde ve antika dükkanlarında 30 dolar civarına alınabiliyor.

Almanyada Dovo ve Böker, Fransada Thiers Issard halen üretim yapıyor. Fiyatları 50 eurodan başlıyor. Pakistanda üretilen şam çeliği vs. den yapılma orta düşük kalitede usturalar var. Çin menşeli Gold Dollar,Zeepk gibi tereyağı bıçağı olarak tabir edilen son derece kalitesiz usturalar da satılıyor. Bunların dışında Amerikada ve Almanyada el yapımı çok kaliteli üretim yapan ustalar(sayıları fazla değil) var ama fiyatlar yüksek ve tasarım bakımından başlangıç için uygun değiller.

İki ustura tipi arasında kıyaslama:
    jiletli ustura bıçak ağzının (İngilizce bevel) dar olması nedeniyle daha çok sayıda geçiş yapmayı ve daha yavaş olmayı gerektiriyor. Kesik olması durumunda görece hızlı bir iyileşme sözkonusu. Çelik ustura içinse tıraş süresi kısalırken tıraş hazırlığına (kayış ve taşta bileme) zaman ayırmak gerekiyor. Bileme ve kayışa sürme belli bir öğrenim devresini gerektiriyorlar.(Bende hala öğrenmeye çalışıyorum) Çelik ustura kullanırken daha dikkatli olmakta ve çelik ustura kullanmadan önce aşağıda bahsedeceğim tıraş aletlerinden en az birini tecrübe etmekte yarar var.

B)Jiletli tıraş aletleri

1)Yaprak jiletliler:
    Sizin de dikkatinizi çektiği gibi koruma parçası jiletten uzaklığı aletin agresifliğindeki en önemli etken. Bu uzaklık 0.5 mm den 6 mm ye kadar değişebiliyor (Yuma kaç acaba )Başlangıç için en uygun model 60larda üretilmiş 3 parçalı 'Gillette Tech' modeli. Bu modelde bu uzaklık 0.6 mm Bir diğer uygun model tek parça kelebek ağızlı(ağız sapın döndülümesiyle açılıyor) 70lerin üretimi plastik saplı Schkick Krona.

Yaprak jiletli tıraş aletlerini kıyaslayan güzel bir inceleme. İstek gelirse Türkçeye çevirebilirim:
    http://wiki.badgerandblade.com/index.php/Double-Edged_Safety_Razors_Ranked_by_Aggressiveness

Güncel üretimde birçok marka var. Kalite sırasına göre
    Merkur, Muhle, Edwin Jadger, Feather, Parker, Weishi, Önder(sizden öğrendim), Yuma vs. var. Fiyatları 1 liradan 200 dolara kadar değişiyor. Bende bu markalardan sadece Yuma var.

Bu arada Derby de sanırım az da olsa üretmeye başladı. Kalitesi hakkında fazla bilgim yok. Yabancı bir sitede fiyatı 15 dolardı. Satış linkini bulabilirsem eklerim.

Yeni kullanıcılar için yaprak jiletli tıraş aletleri:
    Gillette Tech ve Schkick Krona 8 dolar civarına ebayda satılıyor. Aldıktan sonra 'cif' krem içinde , (beyaz amonyak solüsyonu) bekletip temizlenebilir yada berberlerdeki sterlizasyon cihazlarına (UVA makineleri) sokulabilir. Ben amonyakla temizledim. İkisi de son derece yumuşak. Kelebek ağızlıların arada bir kafasını sabun kalıntısından temizlemek iyi olabilir. Schkick Krona modeli pürüzlü plastik saplı ve gold Tech modelinin birçok versiyonunda pürüzlü sapın ucunda top şeklinde bir çıkıntı olduğu için elden kayma derdi az.

Ustalaştıktan sonraki kullanım için yaprak jiletli tıraş aletleri:
    En çok tercih edilen çeşit kafası ayarlanabilir açılı olanlar. Eski olarak gillette marka 'adjustable' modeller: 'fatboy', 'slim' var. Fiyatı 30 dolar civarında. Merkur markası güncel olarak 'ayarlanabilir' birkaç model üretiyor ama fiyatı 200 dolar civarında. Bunlardan bende yok. Belki bir fatboy alırım..

2)Tek-uç jiletli tıraş aletleri:
    Ben sıklıkla bunu kullanıyorum. Kama gibi kalın tek uçlu bir bıçakla çalışıyorlar. Ne bıçağına ne de aletine Türkiye'de rastladım. Tıraş aletinin üretimini Kanada, Amerika, İngilterede Kampfe, Star, Schkick, Valet, Superior, Ever ready ve en önemlisi Gem markaları yapmış. 1980den sonra dünyada üretimleri yok. Bıçaklarını treet, ted pella gibi firmalar halen üretiyor. Düzgün kullanıldığında (kullanımı yaprak jilete göre biraz daha zor) yüzü daha az tahriş ediyorlar.

Bende Gem 1912(yeni başlayanlar için ideal model), Valet'in modelleri ve birde Kampfe var. Gem 1912 kullanması en kolay olanı. Kampfe ise işçiliği nedeniyle sanat eseri gibi duruyor ona daha kıyamadım.
    Gem ve Valet ebayda 5-10 dolar civarına satılıyor. Valet alınırken üretimdeki tıraş bıçaklarını kabul edip etmediği sorulmalı aksi halde birçok versiyonda içinde kırmayı gerektiren tırnaklar bulunuyor.

Bıçak olarak en iyisi 'PTFE coated gem blade' adıyla satılan bıçaklar. Yurtdışından bunda getirttim(badgerblade forumu aracılığıyla) 100lük yada daha küçük kutularda satılıyor. 300 tane jilet kargo dahil yaklaşık 90 liraya mal oldu. Bunların tekiyle 1 hafta tıraş olunabilir.

Schkick markasıysa 'injector' diye tabir edilen aletlerden yapmış. Bunlarda farklı tipte ince uzun tek-uç jilet kullanıyor. Bunlarda çok övülüyor.

C) Yaprak jiletler

Anladığım kadarıyla dünyada en çok kullanılan jiletler Personna ve Derby jiletleri. En keskin olarak tabir edilen jiletler Japon yapımı Feather ve Kai. En pürüzsüz olarak da İtalyan Lama Bolzano jiletlerini gösteriyorlar. En ucuzlarından biri Derby, 100 lük kutuları 10 dolar/15 lira civarında. En pahalısı da Lama Bolzano 100lük kutusunu 15 eurodan 60 euroya kadar neye tuttururlarsa satıyorlar.

Bende Personna, Derby, Permasharp jiletleri var.

Permasharp ilk göz ağrım.. resmini koyduğun paket Türkiye üretimi olan firma satıldığı için artık Rusya'da üretiliyor eskisi kadar iyi olmadığı söyleniyor. Eskisini denemedim. Yenisini de kullanmıyorum ama jiletli usturada iyi çalışabilir.

Derby paketlerinde arada pürüzlüler çıkıyor ama bu üç marka içinde en çok kullandığım.

Personna'nın artıları ise mumlu kağıda sarılı olmaması ve gövdesi daha esnek olduğu için ayarlanabilir açılı modellerde (muhtemelen) daha iyi çalışması; eksisi Derby kadar keskin değil.

D) Köpürtücü/fırça/köpürtme kabı seçimi:
    Lavanta yağı içeren ürünler tıraş sonrası yanmayı azaltıyor. Arko, Derby, Nivea tıraş kremlerini denedim ama pek beğenmedim. En kalitelileri proraso(italyan), Taylors old bond(ingiliz) kremleri olarak geçiyor birçok yerde. Kremlerin porsuk kılı fırçayla daha iyi köpürdüğü söyleniyor. Sabun olarak gliserin yerine içyağıyla yapılan Arko, Tabac ve Godrej tıraş sabunları övülüyor. Sıradan bir domuz kılı fırçayla Arko sabununu kullanıyorum. birkaç Arko sabunu elle bastırıp ezerek bir kaseye koydum fırçayı önce dolu kaseye sonrada boş bir kaseye yada yüzüme sürerek köpürtüyorum. Yurdışında seramik, porselen, kil vs. den yapılı köpürtme kapları var bir tane getirtmiştim. O düşüp kırılınca ucuz kasede karar kıldım.

Şimdilik benden bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferroburak -- 4 Ağustos 2010; 22:50:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: honemeister

Deri Masat yada kılağı almada kullanılan aletlerim. Ustura yada bıçak son kat parlatma işleminde kullanılmaktadırlar.
    üst resimdeki deri masat el yapımıdır
    alt resimdeki masat bu işin en iyisi olan kanayama'dır

Türkiyede ustura için kayış ve bileme taşı alınabilecek, taşta bileme yapan bildiğiniz bir yer/usta var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferroburak -- 4 Ağustos 2010; 22:41:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: photo_canon1

arkadaşlar bu arada.. berberlerde/kuaförlerde sakın ola sakal traşı olmayın.. en sağlıksız şey.. avrupada berberlerde sakal traşı olmak zaten yasak.. aids, hiv, hepatit hepsi oralarda bulaşıyor.. herkes temiz değil sonuçta.. benden söylemesi..

İtalyada berberlerin bir kısmı (yada çoğu, bilmiyorum) çelik ustura kullanıyormuş. İstendikten sonra bir sterilizatör makinesi alınır hastanede yada dişçide kullanılan aletler her hasta için ayrı mı üretiliyor, hayır.
  • İstanbulda berber toptancıları çarşısı varmış:
    http://www.zazahan.com/index.html
  • quote:

Merhaba
    Son birkaç yıldır kullanmakta olduğum çift taraflı jilet markaları ile ilgili kısa açıklamalarımı paylaşmak istedim umarım bu markaları kullanmayı düşünen arkadaşlarıma yardımcı olur.işlerimden dolayı kısaca geçmek zorunda kaldım kusura bakmayın. Markaların yanlarındaki rakamlar benim jiletlere 10 üzerinden vermiş olduğum toplam puandır (10 puan en kaliteli olandır). Bu puanlama jiletin kalitesi fiyatı bulunabilirliği konforu vs şartlar düşünülerek oluşturulmuştur.Yorumlarımda bazen dünya uzmanlarının değer verdikleri markalarıda belirtmek istedim . Markalarla ilgili tıraş yorumları ve deneyimleri tamamen benim sahsi fikirlerimden oluşmaktadır. Kişiden kişiye ,yüze ve sakal çeşitlerine(çok sakallı ,az sakallı, sert �yumuşak sakallı, yada köseye yakın) tıraş şartları(ön hazırlık banyo , sıcak su,tıraş sabunu,tıraş kremi ,tıraş fırçası ve jiletin takılacağı alete)göre değişkenlik gösterebilir..her başlığın üzerine resmini eklemeyi beceremedim aslında o şekilde olması daha doğru olurdu.jilet isimlerini ingilizce orijinal olarak yazdım aramak isteyen kolayca bulabilsin diye.Çok yakında jilet takılan aletler ile ilgili deneyimlerimi de paylaşacağım
    Saygılarımla.

SHOGUN MADE IN JAPAN - 6.0
    Bir Japon markası olan shogun Japon kalitesi ve ismine uymayacak kadar kötü yani sıradan bir jilet. Benim bir jiletle sadece tek tıraş olduğum ender markalardan biridir. Bir daha asla almam dediğim markadır.ve hatta tıraşın yarısında jilet değiştirdiğim markadır derim. Biraz sert oldu ama doğrusu budur kimse alıp ta kendini tıraş olacağım diye zorlamasın.Yüzünüz bu jileti kesinlikle kabul etmeyecektir. Fiyat /performans açısından da vasat bir marka. İsteyen online satıcılardan temin edebilir.

RED PERSONNA MADE IN ISRAEL- 6.30
    Dünyada Amerikada ve İsrail de üretilen bu jilet paslanmaz çelikten imal edilmiş olup aynı fabrika ürünü olan Crystal markasının biraz daha alt kalitede olan jiletidir.Günlük kullanımlar için idealdir. Fiyat /Performans açısından gayet başarılıdır. Çok keskin olmamakta beraber birkaç perde tıraş ile tatminkar sonuçlar elde edilebilir. Az bir parayla birkaç yıllık stok yapılabilir.1 karton kutuda 5 adet ayrı ayrı sarılmış jiletler şeklinde satılır.Bu jileti güvenle kullanabilirsiniz derim. Kolaylıkla internetteki online satıcılardan alınabilir.

TREET DURA SHARP STAINLESS MADE IN PAKISTAN- 6.30
    Pakistan üretimi olan Treet markasının paslanmaz çelikten imali olan bu jilet ortalama bir jilet olup ülkemiz piyasasında kolayca bulunup az bir parayla birkaç yıllık stok yapılabilir. 1 karton kutuda 10 �lu ayrı ayrı sarılmış şekilde satılır. Birkaç Perde ile güzel sonuçlar alınabilir.Bir jiletle 2-3 Tıraş çıksa da fiyat /performans açısından zaten kardasınız.korkmadan alıp kullanılabilecek bir jilet markasıdır .Bulunabilirliği gayet kolaydır.

TRIG MADE IN PAKISTAN -6.30
    Yine bir Pakistan üretimi olan Trig Treet ile aynı firmanın ürünüdür. Aşağı yukarı treet stainless ile aynı sonuçları verir. Fiyat /performans açısından gayet başarılıdır. Bulunabilirlik ülkemiz sınırları içerinde değişkendir.online satıcılardan temin edilebilir. 1 karton kutuda 10�lu tek tek sarılmış şekilde satılır. Birkaç perde ile tatminkar tıraş olunur . Günlük kullanım için tavsiye edebileceğim jiletlerdendir.

WILKINSON MADE IN GERMANY - 6.35
    Wilkinson markasını duyunca insan biraz kalite ve güzel sonuçlar hayal ediyor ama maalesef Alman malı olan bu jilette adına yakışan kalite ve konforu bulamıyoruz. Üstelik Türkiye şartlarında Perma-sharp fiyatlarında satıldığına göre en az onun kadar tatminkar sonuçlar vermesi gerekir diye düşünüyorz fakat sadece düşüncemizde kalıyor.1 plastik kutuda 5�li tek tek sarılmış paslanmaz çelikten imal şekilde satılıyor.Fiyat/performans açısından da başarısız oluyor doğal olarak. Aslında Wilkinson Dünyada Gillette markasından sonra gelen 2. Kaliteli jilet markası fakat bu alman malı üretimde ben kalite ve konforu açıkçası bulamadım ve bu paraya bu jilet alınmaz derim.

MERKUR MADE IN GERMANY 6.35
    Merkur Jiletleri jiletli tıraş aletleri ürünlerindeki kalitesini maalesef jilet kalitesinde yakalayamıyor.. Merkur markasına güvenipte jiletlerini alan yanılır. Denemek için aldığım jiletlerinden hiç memnun kalmadım diyebilirim .Kör jilet tabir edilen kategoriye girer diyebilirim. Konforundan ve kalitesinden asla memnun değilim. Üç perde tıraş olmama rağmen sonuç yinede kötüydü.Perde sayısı arttıkça ciltteki tahrişte artmaktadır. Fiyat/Performans açısından doğal olarak sınıfta kalan bir jilet çeşididir. Bulunabilirlikte bir sıkıntı yoktur online satıcılardan temin edilebilir.

LORD MADE IN EGYPT 6.35
    Mısırda üretilen bu jilet shark markası ile aynı fabrikanın ürünü olup orta sınıf bir jilettir.Birkaç çeşidi vardır.Diğer pahalı jiletlerin verdiği kaliteye yakın tatminkar sonuçlar alınabilir.Az Paraya daha çok tıraş olabileceğiniz güzel jiletlerden biridir. 1 karton kutuda 5 li veya 10�lu şekilde satılabilir.Birkaç perde tıraş ile gayet güzel sonuçlar alabilirsiniz.Fiyat/performans Açısından başarılı bir jilettir. İnternet üzerinden kolaylıkla alınabilir.

SUPER MAX PLATINUM MADE IN ENGLAND- 6.45
    Hindistan üretimi olan bu platinum kaplı jilet anynı familyadan gelen süper max tan bir gömlek üstündür ve platinum kaplamasından dolayı daha hassas ve kaliteli bir tıraş sağlar.Açıkçası benim çok fazla kullandığım bir jilet markası değildir fakat stok yapılacak kalitede olmadığı inancındayım.1 karton kutuda 5 li ayrı ayrı jiletler şeklinde satılır. Ülkemizdede kozmetik dükkanlarında bulunma olasılığı vardır. Fiyat /performans açısından tatminkar olsada dediğim üzere çok fazla sevdiğim bir jilet değildir.

ASTRA SUPERIOR STAINLESS MADE IN RUSSIA 6.50
    Astra stainless (Paslanmaz)mavi beyaz pakette satılan jilet aslında eski çekoslavakya markasıdır ve zamanında Procter and Gamble (Gillette) tarafından satın alınan firma üretimini günümüzde St Petersburg Rusyada yapmaktadır.Astra keramik ve Astra Süperior platinumda aynı fabrika üretimidir.1 Karton kutuda 5 li tek tek sarılmış jiletler şeklinde satılır. Ülkemizde de kolayca bulunabilir. Kullanımı rahat ve tavsiye edebileceğim jiletlerden biridir.Fiyat/Performans açısından tatminkardır. Bu jiletlerle güzel ve zevkli tıraşlar çıkarabilirsiniz.Astra jilet markasının üçlüsünün 3. Sıradaki jiletidir benim için.

DERBY MADE IN TURKEY -6.50
    Dünyada Made in Turkey olarak gururla ülkemizi temsil eden ve belkide en çok tercih edilen ülkemizin tek jilet markası olan Derby maalesef yeterli tıraş kalitesini veremiyor.Bence kalite ve konfor açısından merkur�e yakın kalitede bir jilettir. Tek tesellisi fiyat /performans açısından iyi durumdadır. Az bir paraya yıllık stok yapılabilir.Türkiyemizin berberlerinde perma-sharp ile birlikte en çok kullanılan jilet markasıdır.Market ve bakkallarda kolayca bulunur.1 plastik kutuda 5 li olarak satılır 100 lük kutu alınırsa çok daha hesaplı olur.Yurt dışına 10�lu turuncu paket çıkartılacağı gibi bir duyum vardır.

GILLETTE SUPER THIN MADE IN VIETNAM -6.55
    Vietnam üretimi olan bu jilet fiyat ve /Performans bakımından uygundur.online satıcılardan tedarik edilebilir.keskinlik açısından iyi olup konfor bakımından orta sınıf bir jilettir.stoklarınızda olsa fena olmaz diyebileceğim bir jilettir.1 karton kutuda 5�li tek tek sarılmış şekilde satılır.ayrıca platinum kaplı bir modeli daha vardır.

ASTRA SUPERIOR PLATINUM MADE IN RUSSIA- 6.60
    Astra Süperior platinum (yeşil beyaz) adından da anlaşıldığı üzere astra stainless (paslanmaz) dan farklı olarak platinum kaplıdır.ve Astra jilet ailesinin bana göre 2. Sıradaki jiletidir. Fiyat /Performans açısından Astra Mavi pakette olduğu gibi kullanıcıyı memnun eden bir jilettir. Her ıslak tıraş olan kişide olması gereken jiletlerde biridir.platinum kaplı olması dolayısı ile birkaç tıraş daha fazla olabilirsiniz ve biraz daha tatminkar sonuçlar elde edersiniz.Ülkemizde dağıtıcısı olduğundan kolayca bulunur ve iyi fiyatlarla kendinize stok yapabilirsiniz.mavi kutuluda olduğu gibi 1karton kutuda 5 li olarak satılır.Tavsiye edebileceğim jiletlerden biridir.

CROMA DIAMANT MADE IN GERMANY 6.65
    Alman malı olan croma diamant jiletleri Almanyada Feintechnik firması tarafından üretilmektedir.Gayet başarılı bir jilettir. Aynı ülkenin malı olan merkürden kıyas götürmeksizin üstündür. 1 karton kutuda tek tek sarılmış 10 lu jiletler olarak satılır.Fiyat /Performans Açısından da kullanıcıyı memnun eder.herkesin elinin altında olması gereken jilet markalarından biridir ve kullanımı tavsiye ederim.bulunabilirlik zor da olsa online satıcılarda temin edilebilir.

SHARK MADE IN EGYPT- 6.70
    Kardeşi Lord ile aynı fabrikada mısırda üretilir. Ülkemizdede kolaylıkla bulunur. Bence kalitesi gayet başarılıdır.çok az paralara güzel stok yapılabilir.keskin bir jilettir ama aynı zamanda tatminkar ve iyi sonuçlar verir.1 karton kutuda 5�li tek tek sarılmış jiletler olarak satılır.Paslanmaz çelikte imalbir jilettir. Bir jiletle3-4 tıraş çıkartabilirsiniz.Fiyat /performans açısından çok uygundur.tavsiye ettiğim jiletlerdendir.

ASTRA KERAMIK MADE IN RUSSIA -6.75
    Astra jilet markasının amiral gemisi olan ve bana göre ve dünya otoritelerine göre 1. Sıradaki jilet budur. (yanlış anlaşılmasın üçlü Astra çeşitleri arasında en iyisidir)Fakat artık üretilmemektedir.Bulduğunuz ve gördüğünüz dükkandan hemen alın diyebileceğim bir jilettir. Diğer iki Astra dan (mavi ve Yeşil) farklı olarak bu jilet keramik kaplıdır ve bu kaplama jilete daha bir kesim hassasiyeti ve kalitesi ve ayrıca ömür vemektedir.1 plastik kutuda 5�li tek tek sarılmış jiletler şeklinde satılır.fiyat/Performans açısından kişiyi memnun ederve herkesin denemesi gereken bir jilet çeşididir.

CRYSTAL MADE IN ISRAEL 6.75
    Israil üretimi olan bu jilet tartışmasız dünyada birçok kişinin gündelik kullanımda sevdiği kaliteli bir jilet çeşididir. Keskindir fakat bir o kadar da hassastır.Denediğinizde kesinlikle seveceğiniz ve vazgecemeyeceğiniz bir jilettir. 1 plastik kutuda 10�lu olarak satılır veya 100 lü satılanlarıda vardır. Fiyat/performans açısından sizi memnun eden markalardan biridir. 10 lu paketlerin bulunurluğu biraz zor olsada 100 lük olanlar online olarak kolayca bulunabilir. Kesinlikle denenmeli ve elinizde olmalı derim.

7 O�CLOCK SUPER STAINLESS, GREEN BOX, MADE IN RUSSIA - 6.75
    Birçok Gillette markasında olduğu gibi firmanın St Petersburg fabrikasında üretilmektedir.Jiletin kesici yüzünde herhangi bir kaplama yoktur paslanmaz çelikten imaldir. Diğer gillette ler gibi 1 karton kutuda 5�li olarak satılır. Orta sınıf bir jilettir ve bizim Perma-sharp tan daha az kalitededir.dolayısı ile çok fazla bir hayale kapılıp fazla almamak gerekir diye düşünüyorum ki piyasada bu fiyata daha kaliteli jiletler varken.Fiyat /Performans açısındanda orta sınıf bir jilettir denenmeli fakat orda kalmalı diye düşünüyorum.

BIC MADE IN GREECE - 6.75
    Bic markası birçok sektörde üretimi olan bir firmadır . Bic Fransız bir markadır fakat jiletlerini Yunanistan�daki fabrikasında üretir.Jiletleri kaliteli ve düzgün üretilmiştir, ama her orta sınıf jilet markasında olduğu gibi kutudan az kaliteli jilet çıkma ihtimali her zaman vardır. Bic Jiletin Keskinliği orta düzeydedir.Yani Sinek kaydı tabir edilen tıraş elde edilmesi için 2 perde düz ve son perde mutlaka ters olarak tıraş olunursa sinek kaydı sonucuna varılır. Kalitesi orta derecededir. Dayanıklılıkta 1 jilet ile ortalama 2-4 tıraş çıkartabilirsiniz. Bu da Bic Jiletin Fiyat/Performans açısından orta sınıf olduğunun işaretidir..Bulunabilirlik konusunda herhangi bir sıkıntı yoktur . 1 karton kutuda 5 li olarak satılır. ebaydaki satıcılardan rahatlıkla temin edilebilir.

SWEDISH GILLETTE -7.25
    Yurt dışında Gillette Swede olarak bilinir ve çok popüler bir kimlikleri vardır.Ben bu jiletin performansını bizim Perma-sharp süper� e yakın buluyorum. Belki biraz daha kaliteli olabilir.piyasada Made in England (İngiliz üretimi) olarak veya birkaç farklı ülke üretimi olarak bulunabilirdi.Bulunabilirdi diyorum çünkü artık bu jiletin üretimi yok. Bulunsa da 100 jilet için çılgın para harcamanız gerekir. Kalite ve konfor açısından gerçekten üst sınıf bir jilettir ve 1 kutuda 5 jilet olarak satılır. Swede ile tıraş olmak bir ayrıcalıktır derim her zaman. Bugün bulsam yine alırım diyeceğim jiletlerdendir. Piyasada gilette swede gibi aynı ambalajda satılan gillette markaları vardır Dikkat etmek gerekir bunlar swede değildir.swede�yi aynı ambalajlı gillette�lerden ayıran En büyük özelliklerinden biri sadece 1 pakette 5�li olarak satılmasıdır. 10�lu satılanlar veya yeşil kutu olanlar swede değildir ve asla aynı kalitede değildir.

PERMA -SHARP SUPER MADE IN RUSSIA -7.25
    Perma-sharp Süper zamanında bir Türk markasıyken daha sonra her kaliteli jilet markasının başına gelen durumla Procter and Gamble (Gillette) firması tarafından satın alınmış ve üretimini Rusya St Petersburg kentine taşımıştır. Bana göre Perma-sharp her türlü Derby jiletten üstündür. 1 karton kutuda 5 li olarak satılır.eskide plastik kutulu olanlar vardı artık Rusya karton olarak üretmektedir.Fiyat /Performans aralığı iyidir. Turkiye piyasasına göre pahalı bir jilettir ama hakkını verir .Keskinliği orta iyi arasıdır. Bu jilet Gillette markasının aynı fabrikada üretilen Yeşil kutu ve sarı kutu (Green box- Yellow box) jiletleri ile kalite ve konfor açısından aynı seviyededir diyebilirim.Yakın bir fiyata yellow veya green box jilet getirtmeye değmez diye düşünüyorum. Marketlerde ve bakkalarda rahatça bulunabilir. Kozmetik marketlerden toptan alınırsa fiyat açısından büyük bir tasarruf sağlamış olunur.

7 O'CLOCK PERMASHARP STAINLESS, GREEN BOX MADE IN INDIA - 7.25
    Gilette yeşil kutulu Rusya üretiminden farklı olarak Hindistan malı olan bu jiletin kutusunda permasharp stainless yazmaktadır.keskin ve kaliteli bir jilettir. Bana göre kullanılması ve bulundurulması gereken bir jilettir.Fiyat /Performans açısından başarılı bir jilet olup Hindistan üzerinden veya diğer online satıcılardan alınabilir.1 karton kutuda 5 li tek tek sarılmış jilet şeklinde satılır.Gayet güzel konforlu ve tatminkar sonuçlar elde ettiğim bu jileti tavsiye ediyorum.

7 O'CLOCK SHARP EDGE (STAINLESS), YELLOW BOX,MADE IN RUSSIA - 7.5

Gillette firmasının Rusya St Petersburg fabrikasında üretilen jilet markasından biridir.kalite açısından yeterli ve orta üst sınıf jiletlerden biridir.Günlük kullanımlar için ideal jilettir diyebilirim. 1 kutuda 5 jilet bulunur ve 1 jiletle 3-4 tıraş çıkartılabilir.fiyat /Performans açısından ortalama jiletlerden biridir. Platinum veya başka bir çeşit kaplama ile jiletin kesici yüzünün kalitesi arttırılmıştır.Bulunabilirlik konusunda da sıkıntı yoktur online satıcılardan temin edilebilir.

7 O'CLOCK SUPER PLATINUM, BLACK BOX, INDIA � 7.75
    Diğer 7 O Clock jiletlerden farklı olarak siyah kutulu hindistan üretimi jilet platinum kaplıdır. Otoritelere ve bana göre 7 O�clock marka jiletler arasında en kaliteli olandır. Black ninja olarakta tanınır.Gerek farklı bilenmiş kesici yüzü gerekse platinum kaplaması bu jileti diğerlerinden bir adım öne geçirmektedir.Genellikle 1 karton kutuda 5 veya 5+1bonus yada 5+2 bonus şeklinde satılır. Benim Favori jiletlerimden biridir ve kullanımı gayet rahat ve uzun ömürlüdür bir jiletle 10 tıraş çıkardığımı bilirim.Fiyat /performans açısından biraz pahalı olmasına karşılık alınan güzel sonuçlar sebebiyle denenmesinde fayda olan bir jilet diye düşünüyorum. Bulunabilirlik açısından biraz sıkıntı olsada online satıcılarda bulunmaktadır.

GILLETTE SUPER THIN MEJORADA MADE IN BRASIL -7.75
    İşte benim en sevdiğim ve tıraş olmaktan keyif alığım jiletlerden biri. Gillette Super Thin Mejorada. Bu jilet Güney Amerika ülkeleri için üretilmiş olup bulunabilirliği sadece oralarda mümkündür.Brazilya Meksika gibi. Bir jilet ile 10 dan fazla tıraş olduğum zamanlar olmuştur.Fiyat /performans açısından uygun olsa da sadece güney Amerika ülkelerinden alınabilir.Keskin fakat bir o kadar hassas ve kaliteli tıraş zevki veren mükemmel bir jilettir.piyasada sahte olanları vardır dikkat edilmesi gereklidir.Bulduğumda kesinlikle alırım dediğim jilettir.Kesinlikle Tavsiye ederim.

SUPER IRIDIUM MADE IN RUSSIA 7.75 �
    Yine Rusya St Petersburg fabrikası üretimi eski Polonya markası Wizamet markasının Polsilver jiletin isim değiştirmiş halidir. Benim en sevdiğim jiletlerden biridir ve Dünya ıslak tıraş uzmanlarının da değerli bulduğu ve tercih bir jilettir.1 karton kutuda 10 lu şekilde satılır.Fiyat/Performans açısından düşündüğümüzde pahalı olmasına karşılık parasının hakkını veren bir jilettir.kesinlikle denenmesi gereken ve hatta stokta bulundurulması gereken bir markadır.En Keskin jiletler sınıfında olup üst sınıfa dahildir fakat bir o kadarda hassas pürüzsüz tıraşlar çıkarır. Bazen Tek Tük keserken atladığı olmuştur fakat genellikle yüksek performanslı bir jilettir. Araştırıldığında internet üzerinden satıcılardan ulaşılabilir.Üretimi Rusya da devam etmektedir.

KAI MADE IN JAPAN -7.75
    japon üretimi olan Kai cok büyük bir endüstriyel jilet bıçakları fabrikasıdır. 1 pakette 5 �li olarak satılır ve kuzeni Feather gibi en keskin jiletler sınıfı olan üst seviyede bir jilettir. Jiletlerin üzerinde bir yazı yada işaret yoktur .Kalite ve performans açısından feather�e yakındır dolayısıyla fiyatıda yüksektir.online satıcılardan temin edilebilir.

POLSILVER MADE IN POLAND -7.75
    Artık üretimi olmasada Benim Favori jiletlerimdendir.Polonya üretimi olan bu jiletler wizamet firmasının markasıdır. Her kaliteli Jilet fabrikasının başına gelen durum gibi procter and Gamble(sektörün lideri Gillette) tarafından satın alınmış fakat daha sonra üretimi durdurulmuştur.Rivayete göre Süper Iridium adı altında üretilmektedir ki super iridium kutusu üzerinde wizamet logosu vardır. Kalite ve konfora gelince üst sınıf jiletlerdendir. 1 jilet ile 10 tıraş olduğumu bilirim. Fiyat /Performans açısından ise doğal olarak pahalı bir jilettir. 1 karton kutuda 10 jilet olarak satılır. Bulunabilirlik cok nadir.Bulunursa kesinlikle alınmalıdır derim.

FEATHER MADE IN JAPAN -9.0 �
    Feather Japon malı olup dünyada jilet sınıfında zirvede olan ve bunu kesinlikle hak eden bir jilet markasıdır. İlk feather tıraşımı bugun bile heyecanla hatırlıyorum. Kargodan aldığım jiletlerimin ağırlığı bile bir başkaydı sanki. Feather jiletlerle beraber feather tıraş aletini de almıştım. Gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra jileti yüzüme vurduğumda ilk başta sabundan dolayı tıraş aletinin kaydığını düşündüm ve elimle yanağımı kontrol ettim şaşkınlıktan donakaldım çünkü alet kaymamış ama tek perdede yanağım kaymak gibi olmuştu. O gün bugündür feather derim başka jilet tanımam..Bu deneyimden sonra gelelim jiletin kalitesine. Feather son derece kaliteli bir jilet olup 1 pakette 10 �lu (sarı Yeşil Paket) ve 1 pakette 5�li (gri siyah- kırmızı siyah) olarak satılmaktadır. Keskinliği konfor açısından bir zafiyet oluşturmaktadır çünkü cillteki en ufak pürüz sivilceyi affetmez.yada feather kesik oluşturduysa yüzünüz yanar ve o zaman kesildiğinizi anlarsınız.Feather genellikle 1 veya 2 kullanımdan sonra kendine gelir ve ben 1 jiletle 7-10 tıraş çıkardığımı biliyorum.Fiyat /Performans açısından bu kalitede olmak tabiki en pahalı jiletlerde biri olmayı gerektirir. Bulunabilirlikte sorun yoktur online satıcılardan temin edilebilir.

hocam sen aşmışsın yahu

• ferroburak

eline sağlık inceleme yapmana sevindim ,şahsen ben ustura ile traş olmaya biraz soğuk bakıyorum,belki hiç kesiksiz ve güzel tıraş olabilirim ama hiç kullanmadığım için ister istemez bir korku oluyor, o yüzden ben yaprak jilet kullanmaya devam edeceğim,ancak yinede sen yeni bilgiler buldukça konuya eklersen ve kullanıcı olarak görüşlerini buraya aktarırsan çok iyi olur ve bende zevkle okurum

yaprak jilet taşıyıcılarda daha bir çok Türk yapımı gördüm söylemeyi unuttum,önderin kalitesine yakın olarak ağır dökümden yapılmış 3 parçalı orak markası ve plastikten 2 parçalı yapılmış şıkbay markası var,orağı denedim iyi sayılır ancak ustalaşmadan kullanmamak gerek koruması çok aralı yüzü kesme tehlikesi yüksek,zamanında şıkbay ya da yumadan birini alacaktım yumayı seçtim,şimdi keşke şıkbayı alsaymışım diyorum,gördüğümde 1 tane alır görüşümü yazarım

permashrpın satılıp rusyada üretilmesi ve dediğine göre eski kalitede olmaması beni çok üzdü,oysa 7-8 yıl önce kimse bu jileti derby ile kıyaslamazdı,o zamanlar derby çok az satılıyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sifujack -- 5 Ağustos 2010; 17:56:49 >

• honemeister

yazdığınız bu mükemmel inceleme beni çok çok sevindirdi ,acaba rapira jiletinide kullandınız mı?,gerçi pazarlarda satılan en ucuz jilet olması en kötü jiletin bu marka olduğunu düşündürüyoar ama yinede diğer jiletler arasındaki yeri nedir bilmiyorum

piyasadaki tüm jiletleri kullanıp bunları her ayrıntısına değinerek sıralamanız mükemmel olmuş ,bu yazınız çok iyi bir rehber olacak elinize emeğinize sağlık,birkaç ay önce bu jilet ve taşıyıcı konusunda nette Türkçe arama yapmış ancak hiç bir bilgiye ulaşamamış üzülmüştüm ve galiba artık kimse jilet kullanmıyor demiştim ama sizi ve ferroburağı tanımak beni çok sevindirdi,

permasharpın jiletini metroda görmüştüm ekim ayında plastik kutuluydu Türk malı idi diye hatırlıyorum,artık karton kutularda üretiliyor dediğinize göre gördüğüm jiletler Türkiye üretiminden kalanlardan olmalı ,eğer öyleyse üzerinden uzun zaman geçmiş olsa da metroya gidip bir bakmakta ,varsa almakta yarar var gibi geliyor bana,acaba eski yerli üretimleride deneme şansınız oldu mu,ve eski ile yeni üretim arasında ne kadar fark var ?

wilkinsonun kalitesiz olmasına da üzüldüm ,aldığım taşıyıcının yanında 5 adet vardı bundan ama henüz kullanmadım,üstelik permasharptan pahalıydı 2,25 tl idi sanırım

zamanınız oldukça kullandığınız diğer traş malzemelerinizin de (yaprak jilet taşıyıcılar,ustura,fırça,sabun vs)kullanıcı görüşlerinizi yazarsanız çok çok memnun olurum,hemen hepsini yazmanıza zorlayamam tabi ki,sadece bu konuyu unutmamanızı ve boş zamanlarınızda görüşlerinizi yazmanızı dilerim ve çok memnun olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sifujack -- 5 Ağustos 2010; 18:22:40 >

• quote:

Merhaba
    Son birkaç yıldır kullanmakta olduğum çift taraflı jilet markaları ile ilgili kısa açıklamalarımı paylaşmak istedim umarım bu markaları kullanmayı düşünen arkadaşlarıma yardımcı olur.işlerimden dolayı kısaca geçmek zorunda kaldım kusura bakmayın. Markaların yanlarındaki rakamlar benim jiletlere 10 üzerinden vermiş olduğum toplam puandır (10 puan en kaliteli olandır). Bu puanlama jiletin kalitesi fiyatı bulunabilirliği konforu vs şartlar düşünülerek oluşturulmuştur.Yorumlarımda bazen dünya uzmanlarının değer verdikleri markalarıda belirtmek istedim . Markalarla ilgili tıraş yorumları ve deneyimleri tamamen benim sahsi fikirlerimden oluşmaktadır. Kişiden kişiye ,yüze ve sakal çeşitlerine(çok sakallı ,az sakallı, sert –yumuşak sakallı, yada köseye yakın) tıraş şartları(ön hazırlık banyo , sıcak su,tıraş sabunu,tıraş kremi ,tıraş fırçası ve jiletin takılacağı alete)göre değişkenlik gösterebilir..her başlığın üzerine resmini eklemeyi beceremedim aslında o şekilde olması daha doğru olurdu.jilet isimlerini ingilizce orijinal olarak yazdım aramak isteyen kolayca bulabilsin diye.Çok yakında jilet takılan aletler ile ilgili deneyimlerimi de paylaşacağım
    Saygılarımla.

SHOGUN MADE IN JAPAN - 6.0
    Bir Japon markası olan shogun Japon kalitesi ve ismine uymayacak kadar kötü yani sıradan bir jilet. Benim bir jiletle sadece tek tıraş olduğum ender markalardan biridir. Bir daha asla almam dediğim markadır.ve hatta tıraşın yarısında jilet değiştirdiğim markadır derim. Biraz sert oldu ama doğrusu budur kimse alıp ta kendini tıraş olacağım diye zorlamasın.Yüzünüz bu jileti kesinlikle kabul etmeyecektir. Fiyat /performans açısından da vasat bir marka. İsteyen online satıcılardan temin edebilir.

RED PERSONNA MADE IN ISRAEL- 6.30
    Dünyada Amerikada ve İsrail de üretilen bu jilet paslanmaz çelikten imal edilmiş olup aynı fabrika ürünü olan Crystal markasının biraz daha alt kalitede olan jiletidir.Günlük kullanımlar için idealdir. Fiyat /Performans açısından gayet başarılıdır. Çok keskin olmamakta beraber birkaç perde tıraş ile tatminkar sonuçlar elde edilebilir. Az bir parayla birkaç yıllık stok yapılabilir.1 karton kutuda 5 adet ayrı ayrı sarılmış jiletler şeklinde satılır.Bu jileti güvenle kullanabilirsiniz derim. Kolaylıkla internetteki online satıcılardan alınabilir.

TREET DURA SHARP STAINLESS MADE IN PAKISTAN- 6.30
    Pakistan üretimi olan Treet markasının paslanmaz çelikten imali olan bu jilet ortalama bir jilet olup ülkemiz piyasasında kolayca bulunup az bir parayla birkaç yıllık stok yapılabilir. 1 karton kutuda 10 ‘lu ayrı ayrı sarılmış şekilde satılır. Birkaç Perde ile güzel sonuçlar alınabilir.Bir jiletle 2-3 Tıraş çıksa da fiyat /performans açısından zaten kardasınız.korkmadan alıp kullanılabilecek bir jilet markasıdır .Bulunabilirliği gayet kolaydır.

TRIG MADE IN PAKISTAN -6.30
    Yine bir Pakistan üretimi olan Trig Treet ile aynı firmanın ürünüdür. Aşağı yukarı treet stainless ile aynı sonuçları verir. Fiyat /performans açısından gayet başarılıdır. Bulunabilirlik ülkemiz sınırları içerinde değişkendir.online satıcılardan temin edilebilir. 1 karton kutuda 10’lu tek tek sarılmış şekilde satılır. Birkaç perde ile tatminkar tıraş olunur . Günlük kullanım için tavsiye edebileceğim jiletlerdendir.

WILKINSON MADE IN GERMANY - 6.35
    Wilkinson markasını duyunca insan biraz kalite ve güzel sonuçlar hayal ediyor ama maalesef Alman malı olan bu jilette adına yakışan kalite ve konforu bulamıyoruz. Üstelik Türkiye şartlarında Perma-sharp fiyatlarında satıldığına göre en az onun kadar tatminkar sonuçlar vermesi gerekir diye düşünüyorz fakat sadece düşüncemizde kalıyor.1 plastik kutuda 5’li tek tek sarılmış paslanmaz çelikten imal şekilde satılıyor.Fiyat/performans açısından da başarısız oluyor doğal olarak. Aslında Wilkinson Dünyada Gillette markasından sonra gelen 2. Kaliteli jilet markası fakat bu alman malı üretimde ben kalite ve konforu açıkçası bulamadım ve bu paraya bu jilet alınmaz derim.

MERKUR MADE IN GERMANY 6.35
    Merkur Jiletleri jiletli tıraş aletleri ürünlerindeki kalitesini maalesef jilet kalitesinde yakalayamıyor.. Merkur markasına güvenipte jiletlerini alan yanılır. Denemek için aldığım jiletlerinden hiç memnun kalmadım diyebilirim .Kör jilet tabir edilen kategoriye girer diyebilirim. Konforundan ve kalitesinden asla memnun değilim. Üç perde tıraş olmama rağmen sonuç yinede kötüydü.Perde sayısı arttıkça ciltteki tahrişte artmaktadır. Fiyat/Performans açısından doğal olarak sınıfta kalan bir jilet çeşididir. Bulunabilirlikte bir sıkıntı yoktur online satıcılardan temin edilebilir.

LORD MADE IN EGYPT 6.35
    Mısırda üretilen bu jilet shark markası ile aynı fabrikanın ürünü olup orta sınıf bir jilettir.Birkaç çeşidi vardır.Diğer pahalı jiletlerin verdiği kaliteye yakın tatminkar sonuçlar alınabilir.Az Paraya daha çok tıraş olabileceğiniz güzel jiletlerden biridir. 1 karton kutuda 5 li veya 10’lu şekilde satılabilir.Birkaç perde tıraş ile gayet güzel sonuçlar alabilirsiniz.Fiyat/performans Açısından başarılı bir jilettir. İnternet üzerinden kolaylıkla alınabilir.

SUPER MAX PLATINUM MADE IN ENGLAND- 6.45
    Hindistan üretimi olan bu platinum kaplı jilet anynı familyadan gelen süper max tan bir gömlek üstündür ve platinum kaplamasından dolayı daha hassas ve kaliteli bir tıraş sağlar.Açıkçası benim çok fazla kullandığım bir jilet markası değildir fakat stok yapılacak kalitede olmadığı inancındayım.1 karton kutuda 5 li ayrı ayrı jiletler şeklinde satılır. Ülkemizdede kozmetik dükkanlarında bulunma olasılığı vardır. Fiyat /performans açısından tatminkar olsada dediğim üzere çok fazla sevdiğim bir jilet değildir.

ASTRA SUPERIOR STAINLESS MADE IN RUSSIA 6.50
    Astra stainless (Paslanmaz)mavi beyaz pakette satılan jilet aslında eski çekoslavakya markasıdır ve zamanında Procter and Gamble (Gillette) tarafından satın alınan firma üretimini günümüzde St Petersburg Rusyada yapmaktadır.Astra keramik ve Astra Süperior platinumda aynı fabrika üretimidir.1 Karton kutuda 5 li tek tek sarılmış jiletler şeklinde satılır. Ülkemizde de kolayca bulunabilir. Kullanımı rahat ve tavsiye edebileceğim jiletlerden biridir.Fiyat/Performans açısından tatminkardır. Bu jiletlerle güzel ve zevkli tıraşlar çıkarabilirsiniz.Astra jilet markasının üçlüsünün 3. Sıradaki jiletidir benim için.

DERBY MADE IN TURKEY -6.50
    Dünyada Made in Turkey olarak gururla ülkemizi temsil eden ve belkide en çok tercih edilen ülkemizin tek jilet markası olan Derby maalesef yeterli tıraş kalitesini veremiyor.Bence kalite ve konfor açısından merkur’e yakın kalitede bir jilettir. Tek tesellisi fiyat /performans açısından iyi durumdadır. Az bir paraya yıllık stok yapılabilir.Türkiyemizin berberlerinde perma-sharp ile birlikte en çok kullanılan jilet markasıdır.Market ve bakkallarda kolayca bulunur.1 plastik kutuda 5 li olarak satılır 100 lük kutu alınırsa çok daha hesaplı olur.Yurt dışına 10’lu turuncu paket çıkartılacağı gibi bir duyum vardır.

GILLETTE SUPER THIN MADE IN VIETNAM -6.55
    Vietnam üretimi olan bu jilet fiyat ve /Performans bakımından uygundur.online satıcılardan tedarik edilebilir.keskinlik açısından iyi olup konfor bakımından orta sınıf bir jilettir.stoklarınızda olsa fena olmaz diyebileceğim bir jilettir.1 karton kutuda 5’li tek tek sarılmış şekilde satılır.ayrıca platinum kaplı bir modeli daha vardır.

ASTRA SUPERIOR PLATINUM MADE IN RUSSIA- 6.60
    Astra Süperior platinum (yeşil beyaz) adından da anlaşıldığı üzere astra stainless (paslanmaz) dan farklı olarak platinum kaplıdır.ve Astra jilet ailesinin bana göre 2. Sıradaki jiletidir. Fiyat /Performans açısından Astra Mavi pakette olduğu gibi kullanıcıyı memnun eden bir jilettir. Her ıslak tıraş olan kişide olması gereken jiletlerde biridir.platinum kaplı olması dolayısı ile birkaç tıraş daha fazla olabilirsiniz ve biraz daha tatminkar sonuçlar elde edersiniz.Ülkemizde dağıtıcısı olduğundan kolayca bulunur ve iyi fiyatlarla kendinize stok yapabilirsiniz.mavi kutuluda olduğu gibi 1karton kutuda 5 li olarak satılır.Tavsiye edebileceğim jiletlerden biridir.

CROMA DIAMANT MADE IN GERMANY 6.65
    Alman malı olan croma diamant jiletleri Almanyada Feintechnik firması tarafından üretilmektedir.Gayet başarılı bir jilettir. Aynı ülkenin malı olan merkürden kıyas götürmeksizin üstündür. 1 karton kutuda tek tek sarılmış 10 lu jiletler olarak satılır.Fiyat /Performans Açısından da kullanıcıyı memnun eder.herkesin elinin altında olması gereken jilet markalarından biridir ve kullanımı tavsiye ederim.bulunabilirlik zor da olsa online satıcılarda temin edilebilir.

SHARK MADE IN EGYPT- 6.70
    Kardeşi Lord ile aynı fabrikada mısırda üretilir. Ülkemizdede kolaylıkla bulunur. Bence kalitesi gayet başarılıdır.çok az paralara güzel stok yapılabilir.keskin bir jilettir ama aynı zamanda tatminkar ve iyi sonuçlar verir.1 karton kutuda 5’li tek tek sarılmış jiletler olarak satılır.Paslanmaz çelikte imalbir jilettir. Bir jiletle3-4 tıraş çıkartabilirsiniz.Fiyat /performans açısından çok uygundur.tavsiye ettiğim jiletlerdendir.

ASTRA KERAMIK MADE IN RUSSIA -6.75
    Astra jilet markasının amiral gemisi olan ve bana göre ve dünya otoritelerine göre 1. Sıradaki jilet budur. (yanlış anlaşılmasın üçlü Astra çeşitleri arasında en iyisidir)Fakat artık üretilmemektedir.Bulduğunuz ve gördüğünüz dükkandan hemen alın diyebileceğim bir jilettir. Diğer iki Astra dan (mavi ve Yeşil) farklı olarak bu jilet keramik kaplıdır ve bu kaplama jilete daha bir kesim hassasiyeti ve kalitesi ve ayrıca ömür vemektedir.1 plastik kutuda 5’li tek tek sarılmış jiletler şeklinde satılır.fiyat/Performans açısından kişiyi memnun ederve herkesin denemesi gereken bir jilet çeşididir.

CRYSTAL MADE IN ISRAEL 6.75
    Israil üretimi olan bu jilet tartışmasız dünyada birçok kişinin gündelik kullanımda sevdiği kaliteli bir jilet çeşididir. Keskindir fakat bir o kadar da hassastır.Denediğinizde kesinlikle seveceğiniz ve vazgecemeyeceğiniz bir jilettir. 1 plastik kutuda 10’lu olarak satılır veya 100 lü satılanlarıda vardır. Fiyat/performans açısından sizi memnun eden markalardan biridir. 10 lu paketlerin bulunurluğu biraz zor olsada 100 lük olanlar online olarak kolayca bulunabilir. Kesinlikle denenmeli ve elinizde olmalı derim.

7 O’CLOCK SUPER STAINLESS, GREEN BOX, MADE IN RUSSIA - 6.75
    Birçok Gillette markasında olduğu gibi firmanın St Petersburg fabrikasında üretilmektedir.Jiletin kesici yüzünde herhangi bir kaplama yoktur paslanmaz çelikten imaldir. Diğer gillette ler gibi 1 karton kutuda 5’li olarak satılır. Orta sınıf bir jilettir ve bizim Perma-sharp tan daha az kalitededir.dolayısı ile çok fazla bir hayale kapılıp fazla almamak gerekir diye düşünüyorum ki piyasada bu fiyata daha kaliteli jiletler varken.Fiyat /Performans açısındanda orta sınıf bir jilettir denenmeli fakat orda kalmalı diye düşünüyorum.

BIC MADE IN GREECE - 6.75
    Bic markası birçok sektörde üretimi olan bir firmadır . Bic Fransız bir markadır fakat jiletlerini Yunanistan’daki fabrikasında üretir.Jiletleri kaliteli ve düzgün üretilmiştir, ama her orta sınıf jilet markasında olduğu gibi kutudan az kaliteli jilet çıkma ihtimali her zaman vardır. Bic Jiletin Keskinliği orta düzeydedir.Yani Sinek kaydı tabir edilen tıraş elde edilmesi için 2 perde düz ve son perde mutlaka ters olarak tıraş olunursa sinek kaydı sonucuna varılır. Kalitesi orta derecededir. Dayanıklılıkta 1 jilet ile ortalama 2-4 tıraş çıkartabilirsiniz. Bu da Bic Jiletin Fiyat/Performans açısından orta sınıf olduğunun işaretidir..Bulunabilirlik konusunda herhangi bir sıkıntı yoktur . 1 karton kutuda 5 li olarak satılır. ebaydaki satıcılardan rahatlıkla temin edilebilir.

SWEDISH GILLETTE -7.25
    Yurt dışında Gillette Swede olarak bilinir ve çok popüler bir kimlikleri vardır.Ben bu jiletin performansını bizim Perma-sharp süper’ e yakın buluyorum. Belki biraz daha kaliteli olabilir.piyasada Made in England (İngiliz üretimi) olarak veya birkaç farklı ülke üretimi olarak bulunabilirdi.Bulunabilirdi diyorum çünkü artık bu jiletin üretimi yok. Bulunsa da 100 jilet için çılgın para harcamanız gerekir. Kalite ve konfor açısından gerçekten üst sınıf bir jilettir ve 1 kutuda 5 jilet olarak satılır. Swede ile tıraş olmak bir ayrıcalıktır derim her zaman. Bugün bulsam yine alırım diyeceğim jiletlerdendir. Piyasada gilette swede gibi aynı ambalajda satılan gillette markaları vardır Dikkat etmek gerekir bunlar swede değildir.swede’yi aynı ambalajlı gillette’lerden ayıran En büyük özelliklerinden biri sadece 1 pakette 5’li olarak satılmasıdır. 10’lu satılanlar veya yeşil kutu olanlar swede değildir ve asla aynı kalitede değildir.

PERMA -SHARP SUPER MADE IN RUSSIA -7.25
    Perma-sharp Süper zamanında bir Türk markasıyken daha sonra her kaliteli jilet markasının başına gelen durumla Procter and Gamble (Gillette) firması tarafından satın alınmış ve üretimini Rusya St Petersburg kentine taşımıştır. Bana göre Perma-sharp her türlü Derby jiletten üstündür. 1 karton kutuda 5 li olarak satılır.eskide plastik kutulu olanlar vardı artık Rusya karton olarak üretmektedir.Fiyat /Performans aralığı iyidir. Turkiye piyasasına göre pahalı bir jilettir ama hakkını verir .Keskinliği orta iyi arasıdır. Bu jilet Gillette markasının aynı fabrikada üretilen Yeşil kutu ve sarı kutu (Green box- Yellow box) jiletleri ile kalite ve konfor açısından aynı seviyededir diyebilirim.Yakın bir fiyata yellow veya green box jilet getirtmeye değmez diye düşünüyorum. Marketlerde ve bakkalarda rahatça bulunabilir. Kozmetik marketlerden toptan alınırsa fiyat açısından büyük bir tasarruf sağlamış olunur.

7 O'CLOCK PERMASHARP STAINLESS, GREEN BOX MADE IN INDIA - 7.25
    Gilette yeşil kutulu Rusya üretiminden farklı olarak Hindistan malı olan bu jiletin kutusunda permasharp stainless yazmaktadır.keskin ve kaliteli bir jilettir. Bana göre kullanılması ve bulundurulması gereken bir jilettir.Fiyat /Performans açısından başarılı bir jilet olup Hindistan üzerinden veya diğer online satıcılardan alınabilir.1 karton kutuda 5 li tek tek sarılmış jilet şeklinde satılır.Gayet güzel konforlu ve tatminkar sonuçlar elde ettiğim bu jileti tavsiye ediyorum.

7 O'CLOCK SHARP EDGE (STAINLESS), YELLOW BOX,MADE IN RUSSIA - 7.5

Gillette firmasının Rusya St Petersburg fabrikasında üretilen jilet markasından biridir.kalite açısından yeterli ve orta üst sınıf jiletlerden biridir.Günlük kullanımlar için ideal jilettir diyebilirim. 1 kutuda 5 jilet bulunur ve 1 jiletle 3-4 tıraş çıkartılabilir.fiyat /Performans açısından ortalama jiletlerden biridir. Platinum veya başka bir çeşit kaplama ile jiletin kesici yüzünün kalitesi arttırılmıştır.Bulunabilirlik konusunda da sıkıntı yoktur online satıcılardan temin edilebilir.

7 O'CLOCK SUPER PLATINUM, BLACK BOX, INDIA – 7.75
    Diğer 7 O Clock jiletlerden farklı olarak siyah kutulu hindistan üretimi jilet platinum kaplıdır. Otoritelere ve bana göre 7 O’clock marka jiletler arasında en kaliteli olandır. Black ninja olarakta tanınır.Gerek farklı bilenmiş kesici yüzü gerekse platinum kaplaması bu jileti diğerlerinden bir adım öne geçirmektedir.Genellikle 1 karton kutuda 5 veya 5+1bonus yada 5+2 bonus şeklinde satılır. Benim Favori jiletlerimden biridir ve kullanımı gayet rahat ve uzun ömürlüdür bir jiletle 10 tıraş çıkardığımı bilirim.Fiyat /performans açısından biraz pahalı olmasına karşılık alınan güzel sonuçlar sebebiyle denenmesinde fayda olan bir jilet diye düşünüyorum. Bulunabilirlik açısından biraz sıkıntı olsada online satıcılarda bulunmaktadır.

GILLETTE SUPER THIN MEJORADA MADE IN BRASIL -7.75
    İşte benim en sevdiğim ve tıraş olmaktan keyif alığım jiletlerden biri. Gillette Super Thin Mejorada. Bu jilet Güney Amerika ülkeleri için üretilmiş olup bulunabilirliği sadece oralarda mümkündür.Brazilya Meksika gibi. Bir jilet ile 10 dan fazla tıraş olduğum zamanlar olmuştur.Fiyat /performans açısından uygun olsa da sadece güney Amerika ülkelerinden alınabilir.Keskin fakat bir o kadar hassas ve kaliteli tıraş zevki veren mükemmel bir jilettir.piyasada sahte olanları vardır dikkat edilmesi gereklidir.Bulduğumda kesinlikle alırım dediğim jilettir.Kesinlikle Tavsiye ederim.

SUPER IRIDIUM MADE IN RUSSIA 7.75 –
    Yine Rusya St Petersburg fabrikası üretimi eski Polonya markası Wizamet markasının Polsilver jiletin isim değiştirmiş halidir. Benim en sevdiğim jiletlerden biridir ve Dünya ıslak tıraş uzmanlarının da değerli bulduğu ve tercih bir jilettir.1 karton kutuda 10 lu şekilde satılır.Fiyat/Performans açısından düşündüğümüzde pahalı olmasına karşılık parasının hakkını veren bir jilettir.kesinlikle denenmesi gereken ve hatta stokta bulundurulması gereken bir markadır.En Keskin jiletler sınıfında olup üst sınıfa dahildir fakat bir o kadarda hassas pürüzsüz tıraşlar çıkarır. Bazen Tek Tük keserken atladığı olmuştur fakat genellikle yüksek performanslı bir jilettir. Araştırıldığında internet üzerinden satıcılardan ulaşılabilir.Üretimi Rusya da devam etmektedir.

KAI MADE IN JAPAN -7.75
    japon üretimi olan Kai cok büyük bir endüstriyel jilet bıçakları fabrikasıdır. 1 pakette 5 ‘li olarak satılır ve kuzeni Feather gibi en keskin jiletler sınıfı olan üst seviyede bir jilettir. Jiletlerin üzerinde bir yazı yada işaret yoktur .Kalite ve performans açısından feather’e yakındır dolayısıyla fiyatıda yüksektir.online satıcılardan temin edilebilir.

POLSILVER MADE IN POLAND -7.75
    Artık üretimi olmasada Benim Favori jiletlerimdendir.Polonya üretimi olan bu jiletler wizamet firmasının markasıdır. Her kaliteli Jilet fabrikasının başına gelen durum gibi procter and Gamble(sektörün lideri Gillette) tarafından satın alınmış fakat daha sonra üretimi durdurulmuştur.Rivayete göre Süper Iridium adı altında üretilmektedir ki super iridium kutusu üzerinde wizamet logosu vardır. Kalite ve konfora gelince üst sınıf jiletlerdendir. 1 jilet ile 10 tıraş olduğumu bilirim. Fiyat /Performans açısından ise doğal olarak pahalı bir jilettir. 1 karton kutuda 10 jilet olarak satılır. Bulunabilirlik cok nadir.Bulunursa kesinlikle alınmalıdır derim.

FEATHER MADE IN JAPAN -9.0 –
    Feather Japon malı olup dünyada jilet sınıfında zirvede olan ve bunu kesinlikle hak eden bir jilet markasıdır. İlk feather tıraşımı bugun bile heyecanla hatırlıyorum. Kargodan aldığım jiletlerimin ağırlığı bile bir başkaydı sanki. Feather jiletlerle beraber feather tıraş aletini de almıştım. Gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra jileti yüzüme vurduğumda ilk başta sabundan dolayı tıraş aletinin kaydığını düşündüm ve elimle yanağımı kontrol ettim şaşkınlıktan donakaldım çünkü alet kaymamış ama tek perdede yanağım kaymak gibi olmuştu. O gün bugündür feather derim başka jilet tanımam..Bu deneyimden sonra gelelim jiletin kalitesine. Feather son derece kaliteli bir jilet olup 1 pakette 10 ‘lu (sarı Yeşil Paket) ve 1 pakette 5’li (gri siyah- kırmızı siyah) olarak satılmaktadır. Keskinliği konfor açısından bir zafiyet oluşturmaktadır çünkü cillteki en ufak pürüz sivilceyi affetmez.yada feather kesik oluşturduysa yüzünüz yanar ve o zaman kesildiğinizi anlarsınız.Feather genellikle 1 veya 2 kullanımdan sonra kendine gelir ve ben 1 jiletle 7-10 tıraş çıkardığımı biliyorum.Fiyat /Performans açısından bu kalitede olmak tabiki en pahalı jiletlerde biri olmayı gerektirir. Bulunabilirlikte sorun yoktur online satıcılardan temin edilebilir.

Normal Hazır olanlar için falan da yapsan: Gilette Blue II, III
    Edit mesajlarını inceledimde hazır olanlarını söylemem hakâret olmuş galiba :)

Ben olamıyorum pek eski tip ile ama dediğine göre klasikler ile süper traş olunuyor galiba.
    Eski tip, geleneksel kültürü de çok seviyorum. Bi denemem lazım iyi dediklerinden sanırım :=)

Bababama mı alsam acaba :

Bazıları traş olmayı sevmiyor ama benim için şükredebileceğim bir nimet, Tıraş sonrası hissi.. bilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerista -- 5 Ağustos 2010; 18:48:35 >

• quote:

sifujack,
    Kısaca deneyimlerimi paylaştım ve ıslak tıraş ile ilgilenen arkadaşlarıma yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
    Rapira ile ilgili ilginç bir anım var bana dedemden yadigar 2 kutu rapira jileti kaldı hatıra.. Rahmetlinin köstek saati ve ıslak tıraşta kullandığı tahta saplı fırçası(kılları dökülmüş restore edilmeyi bekliyor.) 2 paket eski rapira yarım Arko Tıraş sabunu vardı tıraş torbasında ve köyümüzde yaşar kışları bizimle kalırdı. Ben dedemi kaybettikten sonra ıslak tıraşa meraklandım çünkü varsa yoksa eskilerde var dedim onlar bu işi iyi bilirler dedim ve şimdi çok iyi yaptığıma inanıyorum.
    eski Rapira jiletleri kullandım ama açıkçası çok memnun kalmadım. belkide o yüzden listeme almamışımdır.ancak yeni üretilen rapira ile ilgili bir yazı okudum artık isveç çeliğinden üretim yapıldığı hakkında. onu alıp denemek isterim.
    Perma-Sharp konusunda : 2003 kasım ayı üretimi olan plastik kutulardan bende buldum gecenlerde ve biraz stok yaptım. bunlar Turkiyenin son üretimi olan jiletler diye düşünüyorum. kalite açısından konuşursak ikisinide deneyen biri olarak :Yeni olan karton kutular biraz daha iyiler bana göre.. Tabiki bunu yenilenen teknoloji ile üretilen jilet ile 10 yıl önceki üretim jilet arasındaki fark olarak görüyorum ve buda gayet normal.
    Birde Perma-sharp çin malı taklitleri var onlardan sakınmak gerek .Teneke gibi oldukları söyleniyor.
    Elimden geldiğince ıslak tıraş ilgili ne varsa burada paylaşmaya çalışırım bundanda mutluluk duyarum.
    Saygı ve selamlarımla.

Sağol ya, lisede makine ile oluyordum açıkcası ancak yüz ve sakal yapısını bozuyor bence. Şimdi traş bıçağıyla oluyorum ama jilet'i bi denemem lazım pahalı olmayan ama orta düzey ne önerirsiniz; jileti, makinası ve sabunuyla(şuan arko sabun kullanıyorum), başka da ne varsa.

Bu arada safety razor nedir tam olarak anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerista -- 5 Ağustos 2010; 19:24:42 >

• bu konu ciddiyetsiz mesajların bulunduğu konudışı bölümünde bulunsa da görüldüğü üzere kullanıcıların gerçek görüşlerini paylaştığı bir konu, o yüzden diğer arkadaşların bu konuya şaka dalga amaçlı mesaj yazmaları pek hoş olmuyor,bu konu çok güzel ve bilgilendiren üstelik tasarruf sağlayacak bir konu şöyle ki

mesela kullan at tıraş bıçakları aldığınız da paranın büyük bir kısmını ambalaja ve sap kısmına verirsiniz ancak jilet kullandığınızda ambalaj vs maliyeti çok daha düşük olur ,bu sayede alacağınız kaliteli bir jilet taşıyıcının maliyetini kısa ürede rahatlıkla çıkarırsınızsonrada kara geçmeye başlarsınız. küçük meblağ gibi görünse de yapılan tasarrufa yıllık olarak bakarsanız büyük kazancınız olur

mesela kullanat derby ve derby jiletine bakalım,ikisininde bıçakları aynıdır keskinlik vs bakımından hiç fark yoktur çünkü jilet fabrikada 2 ye ayrılıp sapa takılır,aynı paraya 5 adet derby kullan at bıçağı alırken aynı paraya 5 adet derby jileti alabilirsiniz ki toplamda 10 adet bıçak almış olursunuz yani 2 kat fazla

pahalı taşıyıcı almak istemiyorsanız ve döküm taşıyıcıların tehlikesinden yakınıyorsanız sanırım piyasadaki en ucuz ve en güvenli taşıyıcı şıkbay marka plastik taşıyıcı,jileti sıkı tutma ve korumalı olma bakımından kullan at aletlerinden farklı olduğunu sanmıyorum galiba 1-2 tl idi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sifujack -- 5 Ağustos 2010; 19:11:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sifujack

bu konu ciddiyetsiz mesajların bulunduğu konudışı bölümünde bulunsa da görüldüğü üzere kullanıcıların gerçek görüşlerini paylaştığı bir konu, o yüzden diğer arkadaşların bu konuya şaka dalga amaçlı mesaj yazmaları pek hoş olmuyor,bu konu çok güzel ve bilgilendiren üstelik tasarruf sağlayacak bir konu şöyle ki

mesela kullan at tıraş bıçakları aldığınız da paranın büyük bir kısmını ambalaja ve sap kısmına verirsiniz ancak jilet kullandığınızda ambalaj vs maliyeti çok daha düşük olur ,bu sayede alacağınız kaliteli bir jilet taşıyıcının maliyetini kısa ürede rahatlıkla çıkarırsınızsonrada kara geçmeye başlarsınız. küçük meblağ gibi görünse de yapılan tasarrufa yıllık olarak bakarsanız büyük kazancınız olur

mesela kullanat derby ve derby jiletine bakalım,ikisininde bıçakları aynıdır keskinlik vs bakımından hiç fark yoktur çünkü jilet fabrikada 2 ye ayrılıp sapa takılır,aynı paraya 5 adet derby kullan at bıçağı alırken aynı paraya 5 adet derby jileti alabilirsiniz ki toplamda 10 adet bıçak almış olursunuz yani 2 kat fazla

pahalı taşıyıcı almak istemiyorsanız ve döküm taşıyıcıların tehlikesinden yakınıyorsanız sanırım piyasadaki en ucuz ve en güvenli taşıyıcı şıkbay marka plastik taşıyıcı,jileti sıkı tutma ve korumalı olma bakımından kullan at aletlerinden farklı olduğunu sanmıyorum galiba 1-2 tl idi

Jiletle tıraşın ana konusu, grubu falan olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: fenerista

Jiletle tıraşın ana konusu, grubu falan olmalı.

Grup açmayı bilmiyorum ne yazıkki, bence şimdilik bu konudan devam edelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerista

Bu arada safety razor nedir tam olarak anlayamadım.

Ustura dışındaki tıraş aletlerine (bıçağın önünde bir emniyet çıkıntısı olması nedeniyle) 'emniyetlikli tıraş aleti' olarak çevirebildiğim bir ad verilmiş.
  • Perma-sharp
    eskisi:

yenisi:

Açık halleri:

Eskisinin çok yi olduğunu söyleyip arayanlar vardı yabancı bir forumda ama linkini bulamadım belki de yanlış hatırlıyorum.. Dediğim gibi ben denemedim eskisini yenisi de biraz fazla keskin geldi ustura ile daha iyi sonuç verebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferroburak -- 5 Ağustos 2010; 23:11:34 >

• derby'nin yeni üretim jiletli tıraş aleti:
    http://www.westcoastshaving.com/Derby-Butterfly-Safety-Razor_p_624.html

Elimdeki çelik ustura sayısı 7 ye çıkıyor. Kamerayı bulabilirsem resimlerini koyacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferroburak -- 5 Ağustos 2010; 22:52:15 >
  • Wilkinson zamanında çok kaliteli tıraş aletleri üretmiş:

7 gün tıraş aleti, kama jiletleri ve bileyleyicisi:

Allegro E tipi bileyleyici ve K12 eklentisini kullanıyor. Bileyleyiciye gittigidiyorda rastlamıştım. Resimdeki kadar temiz jiletli bir örnek bulmak zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferroburak -- 5 Ağustos 2010; 23:06:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ferroburak

derby'nin yeni üretim jiletli tıraş aleti:
    http://www.westcoastshaving.com/Derby-Butterfly-Safety-Razor_p_624.html

Elimdeki çelik ustura sayısı 7 ye çıkıyor. Kamerayı bulabilirsem resimlerini koyacağım.

Bu Derby'nin değilmiş Derby adından yararlanan Çinli bir firmanınmış firmanın adı Ming Shi.
  • sayın honemeister

jilet taşıyıcı aletler hakkında yazacağınız kullanıcı görüşlerinizi de dört gözle bekliyorum ,sanırım işlerinizden dolayı yazacak vakit bulamıyorsunuz,ancak yoğunluktan değilde nasıl olsa fazla takip eden yok diye yazmıyorsanız çok üzülürüm ,

bir de şunu sorayım jilet kullanmazdan önce gillette nin kullan at bıçağı blue2 ve blue3 ü ve başlığı değişen mach 3 kullanmışmıydınız ,eğer kullandıysanız onların bıçaklarının keskinliği ve kalitesi nasıldır üstteki puanlamaya göre onların bıçakları sizden kaç puan alır
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.