Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
252.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gold Üye

jiletle tıraş olan var mı? derken. Zaten jiletle tıraş olunuyor. Yakarak olacak halimiz yok ya.

makine var
    kullan at bıçaklar var
    ustura var
    jilet tasıyıcı aletler var ..........

var oğlu var . tıraş olmak da bir sanatmış . burda öğrendim :)
  • Size bir abi kıyağı yapıp taktik vereyim,
    yüzünüzde kullandığınız mach3 jiletleri koltuk altı ve diğer erojen bölgelerinizde kullanın, rahatlığın keyfini yaşayın pamık pamık.

Yaprak jiletle tıraş olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENFARKLISI -- 16 Eylül 2010; 17:53:42 >
  •  Yaprak jiletle tıraş olan var mı?
  • Arkadaşlar traş olurken Arko sabun kullanıyorum yalnız ben bu sabunu yüzümde bir türlü iyi köpürtemedim acaba nasıl iyi bir şekilde köpürtebilirim yardımcı olur musunuz?

Bir de bazen sabunu bir kaba koyup orada köpürtüyorlar o işlemi nasıl yapıyorlar arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HRMNKY

Arkadaşlar traş olurken Arko sabun kullanıyorum yalnız ben bu sabunu yüzümde bir türlü iyi köpürtemedim acaba nasıl iyi bir şekilde köpürtebilirim yardımcı olur musunuz?

Bir de bazen sabunu bir kaba koyup orada köpürtüyorlar o işlemi nasıl yapıyorlar arkadaşlar?

Berberler öyle yapıyor. Ben bir parça(2 misket kadar) arko sabunu kaba koyuyorum sonra 70-80(tahmini) derece suyla ıslattığım fırça ile kapta sabunu köpürtüyorum yetiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ENFARKLISI

Size bir abi kıyağı yapıp taktik vereyim,
    yüzünüzde kullandığınız mach3 jiletleri koltuk altı ve diğer erojen bölgelerinizde kullanın, rahatlığın keyfini yaşayın pamık pamık.

yüzünüze sürdüğünüz jileti oranıza buranıza sürdükten sonra tekrar yüzünüze sürecek kadar midesizseniz erhan kardeşim doğru söylüyor benim tavsiyem traştan körleşen mach3 bıçağınızı oranızda buranızda kullanmanızdır

Erhan hocam seni sevdim adamımsın artık

• quote:

Orijinalden alıntı: honemeister

quote:

Orijinalden alıntı: Bekir__

Yukarıda verdiğim linkteki weishi gunmetal razor u aldım . 2 haftaya kadar elimde olur sanırım .

Peki bunlarla tıraş olurken neye dikkat edilmeli , Nasıl kullanmalı ? Bu konuda yardımcı olur musunuz ?

Merhaba,
    Öncelikle hayırlısı olsun. hem aldığınız Weishi hemde ıslak tıraşa olan ilginiz. bunları söylüyorum çünkü daha önce jiletli aletle tıraş olmadığınız düşünüyorum sakın yanlış anlaşılmasın.
    Weishi ortalama bir tıraş aletidir Bu fiyata alınabilecek başka aletler varmıdır derseniz Ebayda kolaylıkla bulunabilir. örneğin Gillette Super speed veya gillette flair tip denilen alet gibi yada gillette Slim gibi.
    Weishi Gold plated kullandım zamanında .bu aletler mild yani yumuşak veya başka bir deyimle jiletle makina arasındaki mesafenin ortalama değerlerde olduğu bir alettlerdir. Tıraş aletlerinin gap size denen tıraş açıları aletin aggresive yani daha saldırgan veya daha büyük açı ile sakalı kesmesini sağlar. Bahsettiğim açı olayı weishide ortalama değerdedir ve normal sakallı biri için ideal bir tıraş konforu sağlar.
    eğer sakalınız çoksa bu sizin için çok fazla kullanışlı olmayacaktır. o zaman daha geniş bir açıya sahip alet kullanmanız gerekecektir . ya ayarlanabilen dereceli bir Gillette(fatboy, slim handle, ) veya merkur slant çok sakallı kişilerin tercihi olabilir.
    gelelim tıraşa başlangış konusuna:
    Her zaman tercihim öncelikle cildin yumuşaması ve kıl köklerinin açılması için bir duş.
    Tıraş aletine jilet yerleştirdikten sonra,(ilk anda derby yada perma-sharp olabilir)
    Sonra sabun seçimi ve su anda arkonun tüm çeşitlerini öneririm. yanılmıyorsam weishi yanında satıcı arkadaş 5 adet dorco gönderecektir onu tanıyorum(alış veriş yapılabilir zaten yorumlarındanda bellidir)bu arada söylemeden geçmek istemiyorum. ebayda bu satıcı dahil coğu satıcı ile pazarlık ederseniz kazancınız mutlaka olacaktır)
    sabununu cildinize uygulamak için bir fırça(turkiyede kolay bulunabilen jaguar veya biraz daha pahalı omega olabilir)
    arko tıraş sabunu direkt olarak cildinize uygulayabilirsiniz sonra fırça ile köpürtürsünüz yada bir tasa sıcak su koyarak fırçayı bir miktar burda tutarak yeteri kadar yumuşadıktan sonra sabuna sürterek köpürterekte kullanılabilir.
    ve tıraşa cildimizi elimizle biraz gererek başlayabiliriz. perde olayına kendimiz karar veririz.
    tıraş bittikten sonra seçime göre losyon veya krem kullanılabilir.
    kısaca anlatmak istedim umarım faydalı olur

Bugün geldi benim alet . evde nivea tıraş köpüğü vardı , onu ve kutuda gelen dorco jilet i kullandım hemen.

açıkçası hayal kırıklığına uğradım. bastırdım , çeşitli açılar verdim ama hiç güzel kesmedi , sadece tersten almayı denemedim . bir yerden 3-4 kez geçmek zorunda kaldım . anlamadım sorun jilette mi , tıraş köpüğünde mi , weishide mi , benim kullanım tarzım mı yoksa yanlış beklenti mi . ben sanıyordum ki sakalımı tersten almış gibi ya da en azından buna yakın , bir yerden 1 bilemedin 2 kez geçmekle işi halledeceğim .

sonuç olarak hayal kırıklığı . Hata yapmış olabileceğim bir husus varsa belirtmenizi rica ediyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: honemeister

quote:

Yukarıda verdiğim linkteki weishi gunmetal razor u aldım . 2 haftaya kadar elimde olur sanırım .

Peki bunlarla tıraş olurken neye dikkat edilmeli , Nasıl kullanmalı ? Bu konuda yardımcı olur musunuz ?

Merhaba,
    Öncelikle hayırlısı olsun. hem aldığınız Weishi hemde ıslak tıraşa olan ilginiz. bunları söylüyorum çünkü daha önce jiletli aletle tıraş olmadığınız düşünüyorum sakın yanlış anlaşılmasın.
    Weishi ortalama bir tıraş aletidir Bu fiyata alınabilecek başka aletler varmıdır derseniz Ebayda kolaylıkla bulunabilir. örneğin Gillette Super speed veya gillette flair tip denilen alet gibi yada gillette Slim gibi.
    Weishi Gold plated kullandım zamanında .bu aletler mild yani yumuşak veya başka bir deyimle jiletle makina arasındaki mesafenin ortalama değerlerde olduğu bir alettlerdir. Tıraş aletlerinin gap size denen tıraş açıları aletin aggresive yani daha saldırgan veya daha büyük açı ile sakalı kesmesini sağlar. Bahsettiğim açı olayı weishide ortalama değerdedir ve normal sakallı biri için ideal bir tıraş konforu sağlar.
    eğer sakalınız çoksa bu sizin için çok fazla kullanışlı olmayacaktır. o zaman daha geniş bir açıya sahip alet kullanmanız gerekecektir . ya ayarlanabilen dereceli bir Gillette(fatboy, slim handle, ) veya merkur slant çok sakallı kişilerin tercihi olabilir.
    gelelim tıraşa başlangış konusuna:
    Her zaman tercihim öncelikle cildin yumuşaması ve kıl köklerinin açılması için bir duş.
    Tıraş aletine jilet yerleştirdikten sonra,(ilk anda derby yada perma-sharp olabilir)
    Sonra sabun seçimi ve su anda arkonun tüm çeşitlerini öneririm. yanılmıyorsam weishi yanında satıcı arkadaş 5 adet dorco gönderecektir onu tanıyorum(alış veriş yapılabilir zaten yorumlarındanda bellidir)bu arada söylemeden geçmek istemiyorum. ebayda bu satıcı dahil coğu satıcı ile pazarlık ederseniz kazancınız mutlaka olacaktır)
    sabununu cildinize uygulamak için bir fırça(turkiyede kolay bulunabilen jaguar veya biraz daha pahalı omega olabilir)
    arko tıraş sabunu direkt olarak cildinize uygulayabilirsiniz sonra fırça ile köpürtürsünüz yada bir tasa sıcak su koyarak fırçayı bir miktar burda tutarak yeteri kadar yumuşadıktan sonra sabuna sürterek köpürterekte kullanılabilir.
    ve tıraşa cildimizi elimizle biraz gererek başlayabiliriz. perde olayına kendimiz karar veririz.
    tıraş bittikten sonra seçime göre losyon veya krem kullanılabilir.
    kısaca anlatmak istedim umarım faydalı olur

Bugün geldi benim alet . evde nivea tıraş köpüğü vardı , onu ve kutuda gelen dorco jilet i kullandım hemen.

açıkçası hayal kırıklığına uğradım. bastırdım , çeşitli açılar verdim ama hiç güzel kesmedi , sadece tersten almayı denemedim . bir yerden 3-4 kez geçmek zorunda kaldım . anlamadım sorun jilette mi , tıraş köpüğünde mi , weishide mi , benim kullanım tarzım mı yoksa yanlış beklenti mi . ben sanıyordum ki sakalımı tersten almış gibi ya da en azından buna yakın , bir yerden 1 bilemedin 2 kez geçmekle işi halledeceğim .

sonuç olarak hayal kırıklığı . Hata yapmış olabileceğim bir husus varsa belirtmenizi rica ediyorum.

Klasik yöntemler genel de uzun süreçte maximum seviyeye ulaşır kanımca. Kardeşim olabiliyor ama ben olamıyorum. Klasik yöntemle ama konunun takipçisiyim honemeister Jilet aletlerinin anlatacak sanırım inş Onu bekliyorum Dökümanları mı hazırladım. Omega fırça alacağım bir kere onu biliyorum perma-sharp jilet olabilir ama aleti ve sabunu bilmiyorum ne alayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerista -- 22 Eylül 2010; 9:24:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ferroburak

quote:

Orijinalden alıntı: ferroburak

derby'nin yeni üretim jiletli tıraş aleti:
    http://www.westcoastshaving.com/Derby-Butterfly-Safety-Razor_p_624.html

Elimdeki çelik ustura sayısı 7 ye çıkıyor. Kamerayı bulabilirsem resimlerini koyacağım.

Bu Derby'nin değilmiş Derby adından yararlanan Çinli bir firmanınmış firmanın adı Ming Shi.

ben de bugün bu aletten aldım. ısparta'da bulabildiğim en iyi alet buydu, 12 tl dedi, 10 tl'ye aldım ama derby falan yazmıyor hiçbir yerinde dediğin gibi ming shi markası. kutunun kapağının iç kısmında da ayna var, yolculuklar için falan düşünülmüş herhalde. birde 1 tl'ye beşli perma-sharp aldım yanında.

• bekir

alet ve jilet maksimum verimlilikteki markalardan değil,weishi çin malı ama denildiğine göre performansı çok kötü değil,günlük kulllanım için tercih eden çok var ,eğer sendeki weishi jileti güzelce sıkıyorsa ve kılları çekme asılma yapmıyorsa yüzünü acıtmıyorsa herhangi bir sorun yok demektir,honemeister dorco dan bahsetmediğine göre kaliteli bir jilet olmasa gerek,yani elindeki malzemelere göre sonuç iyi sayılır

sen bunu yazınca benim ilk traşım aklıma geldi,bende ilk sendekinden daha kalitesiz,jileti sıkamayan bir alet almıştım star marka ve hayal kırıklığına uğramıştım ama sonra 3 parçalı alet aldım ve memnun kaldım,ancak yaşın küçükse pek tavsiye etmem bu pazarda satılan ucuz 3 parçalıları,zira güvenlik barı çok aralı olduğundan çok dikkatli olmaszsan kanatmak kaçınılmaz,perma sharp ve derby jilet ile dene ,birde weishi makineden memnun değilsen şıkbay marka plastik alet yada şanslıysan bulursan 10 tl ye wilkinson marka plastik alet öneririm

ve tavsiye ,tersten almak tavsiye edilmiyor ters yerine yan almak tavsiye edilmiş

ekleme;nerelerdesiniz honemeister,umarım sağlığınız sıhhatiniz yerindedir dörtgözle yapacağınız alet inceleme yazısını bekliyorum,hatta birkaç arkadaş daha bekliyor
    forumda çok çocuk bulunduğu ve konuyu sulandırmaları sebeiyle konunun dağılmasından şikayetçi iseniz ,icabında ben buradaki ciddi mesajları sahiblerinden alıntılıyarak yeni konu açarım,hiç sorun değil,yeterki siz paylaşımlarınızı eksik etmeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: sifujack

bekir

alet ve jilet maksimum verimlilikteki markalardan değil,weishi çin malı ama denildiğine göre performansı çok kötü değil,günlük kulllanım için tercih eden çok var ,eğer sendeki weishi jileti güzelce sıkıyorsa ve kılları çekme asılma yapmıyorsa yüzünü acıtmıyorsa herhangi bir sorun yok demektir,honemeister dorco dan bahsetmediğine göre kaliteli bir jilet olmasa gerek,yani elindeki malzemelere göre sonuç iyi sayılır

sen bunu yazınca benim ilk traşım aklıma geldi,bende ilk sendekinden daha kalitesiz,jileti sıkamayan bir alet almıştım star marka ve hayal kırıklığına uğramıştım ama sonra 3 parçalı alet aldım ve memnun kaldım,ancak yaşın küçükse pek tavsiye etmem bu pazarda satılan ucuz 3 parçalıları,zira güvenlik barı çok aralı olduğundan çok dikkatli olmaszsan kanatmak kaçınılmaz,perma sharp ve derby jilet ile dene ,birde weishi makineden memnun değilsen şıkbay marka plastik alet yada şanslıysan bulursan 10 tl ye wilkinson marka plastik alet öneririm

ve tavsiye ,tersten almak tavsiye edilmiyor ters yerine yan almak tavsiye edilmiş

ekleme;nerelerdesiniz honemeister,umarım sağlığınız sıhhatiniz yerindedir dörtgözle yapacağınız alet inceleme yazısını bekliyorum,hatta birkaç arkadaş daha bekliyor
    forumda çok çocuk bulunduğu ve konuyu sulandırmaları sebeiyle konunun dağılmasından şikayetçi iseniz ,icabında ben buradaki ciddi mesajları sahiblerinden alıntılıyarak yeni konu açarım,hiç sorun değil,yeterki siz paylaşımlarınızı eksik etmeyin

alette problem yok . kılları çekme yapmıyor , acıtmıyor , kanatmıyor ... gayet güvenli . zaten güvenli olmasından dolayı yüksek performans sergileyeniyor . dediğin gibi düzgün bi jilet kullanamadım henüz . aklıma gelmiyo dışarı çıkınca jilet almak . bakkalda vardır sanırım .

bu aletle tıraş olma hissi güzel . sevdim şimdilik

• genelde döner bıçağı ile traş olunur ama neyse...
  • tracy

sadece mach3 e kaliteli jiletlere kalitesiz dediğinize göre sanırım hiç jilet kullanmadınız,ya da kötü bir aletile kötü jilet kullandınız,2 hafta önce özellkile mach3 ile kıyaslama yapmak için mach3 kullandım(bildiğimiz kafası değişenlerden,blue3 değil),önce kalitesiz bir makineye yine kalitesiz bir jilet olan rapira jileti koyup traş oldum,tersten almadım sadece düz kestim,haliyle yüzümde biraz kıl kaldı,sonra yüzümü ve kabı yıkayıp tekrardan mach3 ile 2. defa traş oldum yüzümde kalan kılları almadı,yani sinekkaydı adına bir artısını görmedim mach3 sadece hızlı traş olmayı sağlar ,o da hergün traş olup sakalaınızı uzatmassanız

gillette nin aldığı patent 1986 yılında dolmuş ,o yıla kadar bu jiletli aletlerden üretmiş ama patenti doulnca bunu bırakıp sensörü üretmeye başlamış sonrada mach3 ardından fusion,belki de patent kendinde kalmaya devam etse hiç hazır bıçak çıkarmayacaktı ya da en azından fatboy gibi aletleri üretmeye devam edecekti

birkaç yabancı forum buldum bu konuyla ilgil ama ingilizcem olmadığından bir faydasını göremiyorum malesef,hazır bıçakların tahrişinden sıkılan çok kişi o forumlarda yazıyor,hadi ben tasarruf için ilgilendim diyelim, o forumlardaki kişilerde para sorunu yüzünden değil hazır bıçakların tahriş ve konforsuzluk sorunu yüzünden bu aletlere dönüş yapmışlar

ve bu konuda şunu söyleyebilirim ki geçen mesajlarda anlattığım aletlerimle birkaç farklı jilet deneyince şunu tecrübe ettim;jilet çok önemli olmakla birlikte asıl önemli olan araç jilet makinesiymiş,eğer makineniz iyi bir açı verip jileti fazla çıkarmıyor ve güvenlik barını jiletten çok uzakta tutmuyorsa kalitesiz jiletlerle bile iyi sonuç alırsınız,ancak pazarlarda satılan önder,yuma marka gibi araçlarla kaliteli jilet kullanınca yüzünüzü kesme tehlikesi çok daha yüksek oluyor ve tahriş yapıyor,kalitesiz araçlara kör jilet dediğimiz kalitesiz jiletler daha uygun,yüz traşı için en azından şıkbay marka plastik taşıyıcıyı öneririm

• Sn. honemeister

düzgün bir jilet makinesi arıyorum,aslında 2. el almak içime hiç sinmiyor ama eğer öğrendiğim bilgiler doğruysa fatboy gibi ayarlanabilen bir makine alacağım,ancak bu makinelerde anlamadığım bir şey var,yapılan ayar jiletin makinedeki duruş açısını mı değiştiriyor yoksa jilet ile güvenlik barı arasındaki mesafeyi mi değiştiriyor

eğer ayar açıyı değiştiriyorsa bu makinelerden alacağım,ama güvenlik parçasının uzaklığını değiştiriyorsa almaya gerek yok diye düşünüyorum siz ne dersiniz?

ve fiyatları konusunda pek bilgim yok ,acaba 2.el fatboy mu almalıyım yoksa merkur future mi?,piyasa dğerleri nasıl

bu konu malesef laubali mesajların ve çoğunlukla çocukların bulunduğu bir bölümde isterseniz yeni bir başlıkla yeni konu açıp oradan devam edelim ,bu durumda zevkle buradaki ciddi mesajların hepsini taşırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sifujack -- 13 Ekim 2010; 23:56:39 >
  • Sonunda permasharp alıp deneyebildim . dorcodan kesinlikle daha kaliteli bir jilet. ilerleyen zamanlarda şuan kullandığım weishi den daha profesyonel bir makine alabilirim. amacım maksimum sinek kaydı olabilmek , tabii ters almadan .
  • Islak/Kuru Makine olarak odullu bir model: Panasonic ES-LA93-K Vortex

Trevor Sorbie Tras Jeli:

Trevor Sorbie Tras Sonrasi Balm

• Acaba ustura ile kendi kendimi tıraş edebilirmiyim ?
  • quote:

Acaba ustura ile kendi kendimi tıraş edebilirmiyim ?

ettim çok güzel oldu , hoşuma gitti bu iş
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.