Şimdi Ara

Yaptığım 'OC' Görev Yöneticisinde Gözükmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arakdaşlar Şöyle bir sorunum var 2 gündür araştırıyorum ama bi bilgiye rastlamadım. bu sebeble konu açma gereki duydum başıma gelmiş olan bir arkadaş veya bu konu hakkında net fikri olan bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim.. '' msi x370 gaming plus'' anakartım var dün bios güncelledim ve yeni gelen bios da ramler 2933mhz sıkıntısız çalışıyor çok güzel ama şöyle bir sorunum oldu yeni gelen bios ile beraber ryzen 1600 işlemcime yaptıgım 'OC' görev yöeneticisinde Gözükmüyor ve cinebench test sayfasında gözükmüyor. ama anakartın bios menüsünde aidia 64 programında cpu-z programında yaptıgım 'OC' gözüküyor resimde ekliyorum.
    NOT :eski biosta yaptıgım oc görev yöneticisinde gözüküyordu.Yaptığım 'OC' Görev Yöneticisinde Gözükmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mithat.Alkın -- 16 Nisan 2018; 17:6:42 >

• Peki hocam güç ayarlarından yüksek performansı seçtiniz mi ? Basit bir işlem gibi duruyor ama bu ayar yüksek performans seçilmezse, dengeli ayarda kalırsa güç tüketimini optimize ediyor yani voltajı düşürüyor. Voltaj ile frekansı dengeliyor. Bu da yapılan oc yi engelliyor. Kontrol edin eğer ki yüksek performans seçili değilse seçip sistemi yeniden başlatıp deneyin. Yapılıysa da belirtin diğer hususlara bir göz atalım. Çünkü yeni bios'tan kaynaklı bir durumda olabilir.
  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    Evet şeçili daha önce windows 10 kullanıyordum 2 gün önce windows 8.1'e döndüm yani temiz kurulum şuan işletim sistemi. CPU-Z // Core Temp // Aidia64 ve Bios ekranında 3.80 ghz dözükürken
    Cinebench test ekranında ve Görev yöneticisinde 3.20 ghz görünmesine anlam veremiyorum acaba hangisi dogru. Ramlerin 2933 mhz de çalıştıgı görev yöneticisinde gözüküyor mesela onda sıkıntı yok aynı şekil bios ekranında ve cpu-z dede gözüküyor ramler frekansı 2933 olarak. cinebench testimde 3.80 ghz de çalışan 1600 lerle aynı skoru aldım gerçi 3.20 göstermesine ragmen ama kafama takıldı acaba neden böyle orda ayrı orda ayrı gösteriyor anlam veremedim
  • Mithat.Alkın kullanıcısına yanıt
    Hocam büyük olasılıkla Ryzen'den kaynaklı o zaman. Ryzen'den kaynaklı derken sorunlu manasında değil.Henüz Windows'ta dahil bu veriler tam okunamıyor galiba. Yani yabancı forumlarda da biraz göz attım (intel kullanıcısı olduğum için kendi sistemimde test yapma şansım olmadı) benzer durum farklı Windows sürümelerinde ve farklı Ryzen işlemcilerde de mevcut.

O yüzden en güncel veritabanına sahip olan Aida64'ü baz almak daha doğru olur diye düşünüyorum. Bunu daha net anlamak içinse önce frekansı normal stock değerlere alın. Aida64 ve Windows görev yöneticisinden bakıp karşılaştırın. Ve bu hali ile işlemci test programı ile performans testi yapın. Daha sonra aynı olayı OC ile yapıp sonuçları karşılaştırın. Bu durumda hata hangisinde daha net anlarsınız diye düşünüyorum.

Şahsi olarak ise düşüncem bir sorun yok sadece kaynak verilerini yansıtmada hata var sadece. Tabi bahsettiğim test ile basitçe çözüme ulaşmakta mümkün.

Ekleme: Bi yerde de az önce okuduğuma göre, bir kaç defa bu ayarları değiştirip sonra oc yapanlar ile sistemi bi kaç farklı zamanda kapatıp açanlarında Windows görev yöneticisinde de düzeldiğini söylüyorlar. Testleri yapıp bi kaç gün kullanın büyük ihtimalle düzelme olur heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 16 Nisan 2018; 20:52:0 >

• MexeSs kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cvp için teşekkür ederim. dediginiz gibi stok hızında ve oc yaptıgım değerlerde bi test yapmam çok mantıklı olur en azından aradaki performans farkını gördükten sonra bir netlik kazanır durum. iyi akşamlar Saygılar!
  • Mithat.Alkın kullanıcısına yanıt
    Rica ederim size de iyi akşamlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.