Şimdi Ara

Yaptığım overclock ayarları işlemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 6 ay kadar süredir phantomers isimli oyunu oynuyorum ve oyunda bilgisayarı iyi olan kazanıyor.Bende bu nedenle ekran kartıma overclock yapmaya karar verdim fakat yaptığım overclock ayarları oyunun ıd,password giriş kısmında işliyor daha sonrasında ise default çalışma frekanslarına geri dönüyor veyahutta ayarladığım overclock çalışma frekanslarının biraz altında kalıyor.

Oyunun içindede yaptığım overclock ayarlarının geçerli olması için neler yapmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim.

Sistemim;
    8 GB 1600MHZ DDR3 CL9 CORSAİR RAM,4 GB 1600MHZ DDR3 GSKİLL RAM
    4 GB 256 BİT SAPHİRE R7 370 EKRAN KARTI
    İNTE İCORE İ5 3.2GHZ 4460 6MB CACHE İŞLEMCİ

Not:İşlemcinin kendi intel hd grafik ayarlarını biostan devre dışı bıraktım buna rağmen frekans değerlerinde düşme oluyor.

• Bu sistemde o oyunda kasma olması imkansız. O.c gerektirecek birşey yok ortada ama yine de yapacağım diyorsanız gpu tweak ile profil oluşturarak o.c. yapmayı denetin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunda kasmaya dair birşey yok fakat oyunda fps gerçekten çok önemli.Fps iniz nekadar yüksek ise mermileriniz okadar hızlı gidiyor ve hareketiniz okadar hızlanıyor.Bende oyüzden overclock yapıyorum
  • ClaudiOo C kullanıcısına yanıt
    Bu şekilde arttırdığınız fps leri farkedemezsiniz. İnsan gözü 24 25 fps ye kadar fark edebiliyor diye biliyorum. Senin o.c nedenin fazlasıyla gereksiz fps artar ama mermiler hızlı gitmez. FPS Düşük oluca oyunda mermiye kafa atanlar flan mı oluyor da birkaç fps için o.c yapıyorsun usta anlamadım ki ?
  • visual26 V kullanıcısına yanıt
    Oyunu daha önce oynamadığınız için böyle yorumlar yapmanızı normal karşılıyorum ^^ Şöyle söyleyeyim oyunda fps sınırlaması yok.Oyunda bazı arkadaşlar 144hz monitöre ve 1000fps e sahip bu adamlarla oyun içersinde karşılaştığımda mermi dahi sıkamıyorum.Overcloku ilk yaptığım zamanlarda istediğim frekanslarda calısıyordu arada bir ekranın gitmesine rağmen.Şimdi ise bir türlü istediğim frekansta calıstıramıyorum.
    Büyük ihtimal oyununuz cs:go veya benzeri bir oyun. Yanlız onların fps si flan öyle olmuyor. Birkaç tane cs:go da çok iyi arkadaşlarım var yanlış hatırlamıyorsam bir arkadaşım master guardian elite olması gerek. Ve o arkadaşım r7 260m kullanıyor. M e dikkat çekerim laptoptan oynuyor ve ayarların hepsi çözünürlük hariç düşük. Bu şekilde fps yi arttırabilirsin.

Ne ise boş konuştum biraz. Senin dediğin olayı ping etkiliyor kardeşim fps değil. Oyun içinde ping değerlerine bakmanı öneririm o hızlı olan adamların pinglerine bakmanı ... Birde kendi pigine bak bir.
    Oyunun bütün grafik ayarlarını düşüğe aldım.Çözünürlüğü ise 1024:768 yaptım.Ekran ayarlarından ise ekranın yenileme frekansını 75 Hz e çektim.Tüm bu yaptığım ayarlar fps de gözle görünür artış sağladı.Pingimde en fazla 19ms oluyor ts de.Dostum yaklaşık 1yıldır bu oyunu oynuyorum şuanda tecrübe sahibi olmadığın için böyle şeyler demen normal gel oyuna 1-2 gün dene dediğimi anlayacaksın ^^
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ***BİOS NEDİR VE AYARLARI***
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hangi oyun üstad merak ettim Birde ben oynayayım hatta birlikte oynayalım bir gün . Cidden bir gün birlikte oynamayı çok isterim .
    Phantomers isimli bir mmofps oyunu.Yayımcısı türk yapımcısı ise kuzey koreli dream execution şirketi.Eğer başlarsan TyClaudiOo nickinden bana ulaşabilirsin ^^
  • AsdesF A kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz programı indirip overclock yapmayı denedim onun haricinde başka programlarda denedim fakat yine aynı şeyle karşılaşıyorum.Yaptığım overclock ayarlarında oyun çalışmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ClaudiOo

Oyunun bütün grafik ayarlarını düşüğe aldım.Çözünürlüğü ise 1024:768 yaptım.Ekran ayarlarından ise ekranın yenileme frekansını 75 Hz e çektim.Tüm bu yaptığım ayarlar fps de gözle görünür artış sağladı.Pingimde en fazla 19ms oluyor ts de.Dostum yaklaşık 1yıldır bu oyunu oynuyorum şuanda tecrübe sahibi olmadığın için böyle şeyler demen normal gel oyuna 1-2 gün dene dediğimi anlayacaksın ^^

Ts de ki Ms ile oyunda ki ms ayni degil.Cmd komutundan " pingwww.haxball.com " yazin ortalama deger sizin ms niz dir.Tabi ne kadar cok kisi girerse ve indirmeye veya youtube de vs yaparsa ona gore artar.Arkadas dogru demis ping ile alakali , fps ile alakasi yok hizli gitmesinden.Senin ping yuksekse adamin mermiler sanki seri sikiyormus gibi bir anda gelir.Bundan dolayi kisacasi.Cmd de ki komutu calistirip buraya yazarsaniz iyi olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam ben 30 ile 60 arasındaki farkı hatta 50 ve 60 arasındaki farkı anlayabiliyorum. Gözden göze değişebilir ama belli oluyor 24 fps kasıyor baya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hamikisi

quote:

Orijinalden alıntı: ClaudiOo

Ts de ki Ms ile oyunda ki ms ayni degil.Cmd komutundan " pingwww.haxball.com " yazin ortalama deger sizin ms niz dir.Tabi ne kadar cok kisi girerse ve indirmeye veya youtube de vs yaparsa ona gore artar.Arkadas dogru demis ping ile alakali , fps ile alakasi yok hizli gitmesinden.Senin ping yuksekse adamin mermiler sanki seri sikiyormus gibi bir anda gelir.Bundan dolayi kisacasi.Cmd de ki komutu calistirip buraya yazarsaniz iyi olur

Şuanda internetimi ben hariç 1-2kişi daha kullanıyor fırsatını bulduğumda dediğinizi yapıp sonucu burdan paylaşacağım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.