Şimdi Ara

Yaqin mc13-s El34 tube amplifier (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
4.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hashimoto kt88 DIY duruyor, o ilk göz nuru ilk emek. Hatta şu sıra biliyorsun içerisinde upgrade çalışmaları var.
    ilk üretimde Türkiye'de malzeme sıkıntısından dolayı kapasitör ve dirençler hifi den çok elektronik motor ve pre katta kullanılanlardan
    kullanılmıştı. Bunlarla beraber volume poduna komitatöre ve iç yalıtımlı kablolarından sigorta ve sigorta yataklarına kadar değişime gidildi ki
    yapılan çalışma hiend kriterlerine uygun olsun diye. Haklı olduğun bir nokta lambaları kt120 ye çevirmek fakat üzerindeki mevcut kt88 lambaları
    biraz eskittikten sonra o işe geçeyim ki harcama ziyan olmasın.
    El34 gerçekten yumuşak ve sıcak geçiş yaşatıyor. Ama kulağımın genel ve eski alışkanlıklarına elimdeki DIY kt88 le karşılık buluyorum.
    Özellikle Hareketli müziklerde acoustic drum attackt pozisyonlarında gerçek ve tok sesi DIY kt88 den alıyorum. Şu da bir gerçek çok uzun
    dinletilerde o gerçek ve tok ve sünmeyen kt88 yorabiliyorken El34 yaqin kadife gibi yormuyor. Bu işlerin ortasını bulmak lazım ortalama bir bedele ya da her ikisi ile dinleti türüne göre devam etmeli.

fxmaster;
    Dip ses kesinlikle yok. Cihaz çin hiend olayına girmiş belli markalardan dünya çapında satılan markalardan bir tanesi aslında.
    Diğerlerine göre araştırdığım kadar geri kalmış iki noktası var. Birincisi servis ağı çok dar ikincisi ise fiyatı daha hesaplı
    Ama çin hiend genele göre orta sınıf kabul ediliyor tüm malzemelerin kaliteleri bazında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 29 Aralık 2013; 10:46:14 >

• S.Togay kullanıcısına yanıt
    Serden bey selamlar, anfinizi kullandıkça ses rengini ve performansını beğenmeniz cihaza olan güveninizi daha da artırmış. İstanbul da olsaydınız yaqin anfinizi dinlemeyi çok isterdim ... Keyifli dinletiler ...
    Amfiniz hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın.
    Yaqin fiyatına göre beğendiğim amfilerdendir. Lambalar pişitikçe ses daha da güzelleşecektir.
    DIY amfinizde eraycelik'in de belirttiği gibi KT120 upgrade yaparsanız çok iyi olur. KT120 ile KT88'e göre gerçekten çok farklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enerji78 -- 30 Aralık 2013; 13:22:18 >
  • Serden Bey lambalar hakkindaki keskn kanilara aldanmayin, onemli olan topoloji degil nasil uygulandigidir. Eminim her iki cihaziizda super caliyordur. Biliyorsuuz terminoloji benim takik oldugum bir konu. Bu cihazlara high end demek mumkun degil, bu cohazlar hifi, cokta guzel ve basarililar. Olmadiklari bir sinifa sokmaya calisarak bu cihazlara haksizlik etmeyelim.
  • Max-well kesinlikle bu ise gonul koymus kisiler olarak ayni ilde ikamet edip birlikte test yapma sansimiz
    Olsaydi keske.
    Enerji78 tesekkur ederim. Erayin onerisini mayis ayindan beri dikkate aliyorum sirada kt120 var.
    Sevgili altan, bu segmentteki urunlerin kendi pazarlama strateji ve reklamlarinda hiend ifadesi kullaniliyor.
    Bencede tam anlamiyla bu urunler orta segmentin tatli secenekleri. Dusunsenize DIY calismamizdaki mevcut
    Siradan kapasitorleri (4 ADET) degistirmeye kaktik 1500 tl tuttu ki o para bir adet yaqin mc13s ediyor.
    Hiend olmanin mecburen parasal bedeli var bu is ucuza cikmiyor malesef. Bu konuda haklisiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serden Bey high end cost no object bir yaklasim zaten. Gercek high end dinleyincede anliyorsunuz ne oldugunu. Ongaku lar bosuna o fiyatlara satilmiyor.

Bu arada saticilara kalsa hersey high end, yaqin dende olur onlara kalsa
  • Dostlar hepinize yeni yılın sağlık,başarı,mutluluk ve huzur getirmesini canı gönülden temenni ederim.
    Nice mutlu yıllara

Biraz önce Ankara'dan gelen amcaoğlu Sencer ile yaqin test ettik.
    Üşenmeden bir de RF7-II ile sürdük. Sonuç İnanılmaz detay, dengeli sesler ve mükemmel sahne
    Ben sıfırını 9.000 tl den aldım ama piyasada ikinci el 4.500 tl ye RF7-II denk gelirseniz lütfen bilgi verin.
    Temizse ikinci çifti mutlaka alma kararı verdim.
    Tüm kayıplara ve gerçek duyumları yansıtmayacağını bildiğim halde rf7-II le yaqin birlikteliğini de video olarak paylaşmak isterim.
    işte videosu:

http://www.youtube.com/watch?v=xTT2bFxIGw4&feature=youtu.be

Bu arada yeni bir yaqin siparişinin detayı için satıcı ile irtibat haline geçtik. Bu alım gerçekleşirse Ankara'da dinleme
    şansınız olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 31 Aralık 2013; 18:15:22 >

Serden bey yaqin ve yeni yiliniz hayirli olsun
    Gumruk islemleri nasil oldu 23 kilo alet gumrukten nasil gecti acaba.
    Gumruge takilmadi mi.Toplamda ne kadara maloldu.
    Bol muzikli gunler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serden bey,
    güle güle kullan.
  • Hepiminize mutlu yıllar
    Gümrük o kadar korkulması gereken birşey değil bence. Farzedin vergi ödediniz en kral çıkacak masraf 300 tl olsun.
    Ürün gelir 1700 tl ye. bu cihaza 1700 tl çok değil hatta inanılmaz ucuz. samsung 2013-2014 model cihazlarına
    2 şer lamba attı diye 2500-3500 tl den bahsediyorken ya da yaqin ile aynı kategoride bulunan alternatiflerinin
    2500 dolardan alıcı beklerken o fiyat hediyeliktir bana göre.

• Cantan usta o kartları kaldır ortadan tamamını lehimle noktadan noktaya aktarsan super olur

• Hocam gereksiz kablo uzunluğuna asla kaçmadan Point to Point daha iyi, kaliteli ve güzel olur.
    ancak
    PCB iyi yapılırsa hem verimlidir hem de sanattır. :))
  •  Yaqin mc13-s El34 tube amplifier

Yaqin mc13-s El34 tube amplifier

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 2 Ocak 2014; 23:26:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sevgili eraycelik bu kalitede bilesenlerle yapilacaksa board kullanilmamasina kimsenin itirazi olmaz. Keza ongaku vs de boyle. Ancak maliyet gozetilen bir diy calismada cok anlamli degil. Diy in sonucunda ne cikacagini dahi bilmiyorsun, bu masrafa katlanmanin anlami ve geregi yok.
  • Eldeki şemaya uygun pbc kartı alıp asit ve iletkenlerle işleyip çizebilmek gerçekten kolay iş değil.
    O zahmeti Hashimoto da yaşadık. Sonuç mükemmel olduğu zaman derin bir nefes alıp herşeye değdi diyebiliyoruz.
    Fakat şu gerçeği göz ardı edemeyiz; Altan'ın dediği gibi DIY işlem ve malzemelerin parasal tutarını önceden kestiremiyoruz.
    3.000 tl bütçe ile yola çıkıp 5.000 tl ye bile tamam demeden kullanıcısının taleplerine göre kullandığınız her malzemede
    rakam ciddi oynamalar yapabiliyor. Bu noktada stabil sesi aldık diyerek ya durmalı ya da ürün alıp satmakla zarar etmek yerine
    değecek parçalarla upgrade yolunu seçmek benim tercihim olmuştu DIY çalışmada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

KT88 vs EL34 kombinasyonu. zevkli bir bir kombinasyon oldu.

Üstadım; kombinasyondaki eksiklik aşağıdaki ürün :)

http://www.amazon.com/YAQIN-MC550B-Integrated-Amplifier-PushPull/dp/B00A7IZPGY/ref=aag_m_pw_dp?ie=UTF8&m=A2Q0JVLI22BSVA

Markaya güvenim tam ama ortaya çıkacak ses ve gücü hakkında fikrim yok. 2x18W (8ohm) bendeki kolonlar için yetersiz kalmazmı soruları var kafamda!

Acaba kombinasyona renk katmak için almalımı bu ürünü 1000 usd ye?

• Serden hocam,
    ampli güzel ampli hani.
    yani bir Audion 300B değil ancak kötü, vasat bir ürün değil. alakası yok zaten. lambaların uzun ömürlü olmasını sağlayan
    besleme geciktirici(delay) gibi özellikleri var.
    fakat alsak mı almasak mı? hocam bu konuda kesin bir şey diyemem. güzel olur tabi ki.
    nihayetinde top sende.
    300B'li push-pull output stage RMS max. 2x18W gücünde ampli. 300B SE bir ampliye bağlı ZU fullrange speaker hop.den çıkan bas seslere aptal aptal bakıyordum. SE iyi idi. bas sesler tastamına analitik ve biraz daha benim zevkim göre kadife kıvamında olsa mükemmele yakın. ancak Single Ended ampli. hasılı kelam 2A3, 300B lamba bunlar. ben 2A3 cüyüm. neyse.
    eğer kombinasyona renk katmak arzusunda isek ve maliyet ciddi sorun değilse olabilir.
    selamlar.
  • bugün sizilerin yazıları okurken iş yerimden bir arkadaş geldi yanıma -
    abi ne okuyorsun öle meraklı meraklı diyince çevirdim ekranı gösterdim
    , şöyle kabaca baktı ; abi sen bu elektrik işlerine cok takılma ole şemayla falan olmaz çağır bi elektrikçiyi o yapsın ne lazımsa ,
    bak ben eve yeni aydınlatma yaptırdım hemde philips in en baba lambasını koyduk oyle renk falan istediğindede yanar dönerli oluyor ole 3 5 binde değil hem hepsi 600 e bitti dedi , sonra neyse hadi sana hayırlı aksamlar diyerek kaçtı :)))) biraz ortama neşe olsun diye anlatıyım dedim :))))

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.