Şimdi Ara

Yaralamalı Kaza Yaptım Lütfen Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tesadufdiyebirseyyok -- 3 Mayıs 2013; 21:09:02 >

• Yokmu Cevap :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: SelimTkz

Sürücü Selim ***** sevk ve idaresindeki 34 K** **** plakalı otomobili ile Şelale Cdsinden Soyak Yenişehir Palmiye Evlerindeki ikametinin otoparkına girmek istediği esnada karşı şeritten gelmekte olan sürücü Umut **** sevk ve idaresindeki 34**** plakalı motorsiklete aracının ön kısmıyla çarpması sonucu maddi hasarlı yaralamalı trafik kazası meydana gelmiş olup.

Bu kazanın oluşumunda 34 K** **** plakalı aracın sürücüsü Selim **** 2918 sayılı K.T.K. nun 84. mddesinde belirtilen asli kusurlardan f (doğrultu değiştirme manevraları yanlış yapmak) kusurunu işlediği diğer sürücünün atfakabil kusurunun olmadığı sürücü beyanları ve kaza yeri incelemesi neticesi anlaşılmıştır.

Kaza Tutanağında kalınlaştırdığım yerden anlaşıldığı kadarı ile dönüş manevrası esnasında karşı şeride geçmişsiniz. Siz yolu iyi göremediğiniz gibi motorsiklet sürücüsü de yolu iyi görememekte. Motorsiklet sürücüsüne atılabilecek tek suç kavşağa hızlı girmek olabilirdi. Eğer sizin durduğunuzu, motorsikletin size çarptığını söyleyebilecek bir tanığınız yok ise bu durumda bunu ispat edebilecek delillerden yoksun olduğunuzu düşünüyorum.

http://forum.donanimhaber.com/m_64062753/tm.htm incelenirse otomobil-yaya karşılaşması olan bir kavşağa ( site girişi böyle bir yerdir) azami yaklaşma hızı 30 kmh olmalıdır. Bu hız mevcut görüş şartları tahtında daha da düşük olmalı idi.

Trafiğin birinci ilkesi ; Görmediğin ve görülmediğin yere girme! dir.

Toplarsak ;

En temel prensibe aykırı davranmışsınız,

Aşırı hızlı ( şartların gerektirdiğinden hızlı) seyretmekte imişsiniz

Manevra esnasında şerit ihlali yapmışsınız.

Şartları var ise Kaza tutanağına itiraz edilebilir, bir avukattan yardım almanızı öneririm.

Sürücülerimizin yaptığı en temel yanlış, trafiğe kendi direksiyonları arkasından ve sadece kendi çıkarları açısından bakmakta oluşları. Halbuki olması gereken ; karşı tarafın var olduğu ve hakları olduğunu, ortak çıkarlarınız ve sorumluluklarınız olduğunu kabul eden ve Trafik Kurs kitaplarında gösterildiği gibi araçların konumuna yukarıdan kuş bakışı bakarak manevralara karar vermektir.

Sürücülerimizin bir diğer temel yanlışı ise gitmek ve durmak arasında gitmeye öncelik vererek bir denge kuramamak, durma ihtiyacı ve imkanlarına yeteri kadar önem vermeyip gözardı etmek gibi duruyor.

Ek : "Sadece sigortam var kaskom yoktur." Tutanak asli kusurlu olarak sizi gösterdiği ve karşı tarafa kusur atfetmediği, kazanın olduğu mevkiin Belediye otobüsünden çıkarıldığı kadarı ile site içi değil karayolu vasfında olduğu kabülü ile karşı tarafın hasarını sizin Zorunlu Mali Mesuliyet Sigortanız limitleri içerisinde karşı tarafa öder. Karşı tarafın limit haricinde alacağı kalırsa bu alacağını mahkeme marifetiyle sizden tazmin eder. Kendi hasarınızı ise cebinizden kendiniz ödeyeceksiniz.

Ek-2 Motosikletten anlayanlar ; Motorun üzerindeki lastikler bu mevsim için normal midir? Motorun fren mesafesinin uzamasına neden olmuş mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldsalt -- 1 Mayıs 2013; 7:38:13 >

• bu motorlu kuryeler tam trafik faciası. hiçbir kurala uymazlar, zaten çok hızlılar. 100 mt ötedeki kavşaktan dönmez gider kaldırımdan çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: opelmania

bu motorlu kuryeler tam trafik faciası. hiçbir kurala uymazlar, zaten çok hızlılar. 100 mt ötedeki kavşaktan dönmez gider kaldırımdan çıkar.

Çalışanların suçu yok pizza yada başka bir yemek sektöründen sipariş verirken acele olsun yok efendim 30 dakikada teslim olsun derken bunuda memnuniyet göstergesi yaparsak maalesef firmalarda bu kişilerin üzeridne baskı uyguluyorlar zaman konusunda... Zaten büyük firmalar hariç normal maaşları bile yok bir çoğunun bahşiş ile çalışıyolar.. İster istemez saçma saçma motor kullanıyorlar... Geçen bende bizim sitede bir tanesini hırpalayacaktım ama sonra özür dileyince bıraktım ama düşününce bu durum geldi aklıma...

Konuya dönersek maalesef kaskon yoksa kendi aracının masrafı sana ait... Tutanağa göre suçlusun ve yasaya göre ehliyetsiz olduğun anda yaptığın için adına kamu davası açılmaz ise buna şükretmelisin... Hatta o kuryeyi git ziyaret et işyeri sahibi ilede konuş birde ek dava açılmasın üzerine para koparmak için başın ağrır... Ve çok şanslısın o kuryeye bir şey olsaydı başın dahada belaya girerdi...

Konu ile direkt alakalı değil ama; yasal olarak motorsikletde kask taktınmı tamam güvenliği sağlamış oluyorsun, Artık motor montu ve pantalonuda zorunlu hale gelmeli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esenlik -- 1 Mayıs 2013; 9:40:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

Artık motor montu ve pantalonuda zorunlu hale gelmeli...

D-Air Street tarzı montları kastediyorsanız ürkütücü fiyat nedeni ile asgari ücret altında çalışanlar için bir seçenek olamayacaktır diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

Artık motor montu ve pantalonuda zorunlu hale gelmeli...

D-Air Street tarzı montları kastediyorsanız ürkütücü fiyat nedeni ile asgari ücret altında çalışanlar için bir seçenek olamayacaktır diye düşünüyorum.

Evet çok iyi biliyorum ama maalesef insan sağlığından önemli değil. Yasal bir zorunluluk olunca bu ürünleri ithal eden ve üreten firmalar artacağından fiyatları düşecektir. Kaldıki fiyat olarak daha uygun ve tabiki daha az koruma sağlayan seçeneklerde var en azından normal kıyafetle kullanmaktan çok daha fazla güvenlidir... En basiti kazadan kaynaklı düşme nedeniyle fazla zararı olmayan ama düşerken egzosa temas nedeniyle vücudunda ciddi şekilde yanık oluşanları biliyorum.. Hatta bunu dikkatsizlikle yapanlarda var
    Bu arada bu tür mont ve pantalon alacaklara tavsiyem bir çok yere gitsinler beden olarak son kaldıysa çok uyguna verilebiliyor 1000 TL olan montu son kaldığı için arkadaşıma 450'ye almıştık. Ve bir çok arkadaşım bedenlerini buradaki mağazalarda deneyip ebayden sipariş geçiyorlar hatırı sayılır bir düşük fiyata geliyor...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SelimTkz

Ek-2 Motosikletten anlayanlar ; Motorun üzerindeki lastikler bu mevsim için normal midir? Motorun fren mesafesinin uzamasına neden olmuş mudur?

Honda Spacy'lerin seri olmasından dolayı yazlık lastikler manevrayı kaldırmıyor, en basit virajlarda bile gazı kaçırdığın anda motor altından kaçabilir.Bu yüzden dişli lastikler kullanılıyor.Fren mesafesi açısından bir sorun olmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YnsTz -- 1 Mayıs 2013; 12:32:50 >
  • Bazı kuralsız motorcular varya....Geçen ana caddeye çıkıyorum gecenin bir saati sağa döneceğim benim çıktığım yol ve gireceğim yol tek yön.Şerefsizin teki farları kapalı halde tam ben dönerken tersten bir geldi ,etraf simsiyah ben tam dönerken benim farların menzili dışında kalıyor zor kurtardım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makalali -- 1 Mayıs 2013; 14:25:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.