Şimdi Ara

Yaralamalı trafik kazası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cihatkd

Ara sokaktı.Yaya geçidi malesef yoktu.Ayrıca şirket avukatı ile iletişime geçildi ifade tutanağımı istedi.Trafik raporuna göre hareket edeceğiz.Ancak benim ifadem ile karşı tarafın ki tutarsızdı özellikle telefon ile ilgilenip koşarak yolun ortasında bana çarpmasını belirtmemişti.Bu nasıl netleşir.Aracın yandan hasar alması lehimemi.

Alıntıları Göster
    Şimdi buradan konuşmak kolay tabii olayın bir de vicdani boyutu var. Çok ciddi bir şey olmasa bile insan tedirgin oluyor aklından çıkmıyor.

Ancak gelip o çarptıysa sonuna kadar git gerekirse sen de çirkefe yat ve GPS hız takip yaptır.

• TSY kullanıcısına yanıt
    Vatandas bildigin giden araca hani giden yani arabanin camurluguna carpacak bide tazminat odeyecek olaya hangi acidan bakarsan bak kadin hatali

Fakat kadin yoldayken ön taraftan vursaydi o zaman dediginizde haklisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaya ya önden vurmamışsınız. Bu sizin yayayı görüp onun sizi görmediği anlamına gelir. Vurduğunuz yer ön çamurluk ucu bile değil. Ve karşı tarafa manevi tazminat açaçağınız belirtin.

Araç içi kameradan telefon ile konuşup yola bakmadan çıktığını belirtim psikolojik baskı yapın.
  • Hocam gps hızına baktırdınız mı? Kaç km hızınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

Vatandas bildigin giden araca hani giden yani arabanin camurluguna carpacak bide tazminat odeyecek olaya hangi acidan bakarsan bak kadin hatali

Fakat kadin yoldayken ön taraftan vursaydi o zaman dediginizde haklisiniz
    malesef sürücü haklıda olsa diye özellikle belirtiyorum verdiği zarar karşısında tazminata mahkum olacak
  • lazloo kullanıcısına yanıt
    25 km çıktı hizim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hiziniz gayet normal yaya birden yola çıkmış ve yaya yolundan yurumuyorsa %100 o suçlu oluyor diye biliyorum.

Neye dayanarak söylüyorsunuz bunu merakimdan soruyorum

• quote:

25 km çıktı hizim
    Hocam hızınız baya düşükmüş. Bir problem çıkacağını sanmıyorum. Yerinizde olsam karşı tarafa iftira attığı için karşı dava açardım.

• Geçmiş olsun. Benim anlamadigim nokta şu ki yaya kaç km hızla sizin arabaya carptıki aracınızda o kadar hasar oldu?

• _Saint_ kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim gibi koşar adımlarla yandan çarptı ben 25 km hız ile seyrederken

• cihatkd C kullanıcısına yanıt
    Cezai bir sorumluluğunuz gözükmüyor. Tazminat açısından bakarsak araç işletmek kusursuz bir sorumluluk halidir yani kusurum yoktu diyemiyorsunuz fakat karayolları trafik kanunu 86. maddeyi dikkate alarak karşı tarafın ağır kusurlu olduğunu ispatlayarak bu sorumluluktan kurtulabilirsiniz . Karşı taraf olay aninda telefonla konuşuyorsa veya mesajlasiyorsa hts kayıtlarıni talep ederek ağır kusurlu olduğunu ispatlayabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lawyer066

Neye dayanarak söylüyorsunuz bunu merakimdan soruyorum
    ktk madde 97
    Tazminatı ben mi ödeyeceğim sigortammi

• cihatkd C kullanıcısına yanıt
    Benim sigorta maddelerinde avukatlık mahkeme giderleri diye bir kısım var, belli bir miktara kadar sigorta ödüyor muhtemelen.

Şirket avukatınız biraz deneyimli ise siz özellikle ısrar etmezseniz onlardan şikayetçi olmuştur bile bence.

• quote:

Tazminatı ben mi ödeyeceğim sigortammi
    siz, çalıştığınız şirket ve sigorta şirketi. şirketinizin avukatı ile görüşün.
    Peki rakamsal olarak atmosferik rakamlar olmaz değil mi

Dava açması tazminat alacağı anlamına gelmiyor siz bence bir de 86. Maddeyi okuyun

• quote:

Orijinalden alıntı: Lawyer066

Dava açması tazminat alacağı anlamına gelmiyor siz bence bir de 86. Maddeyi okuyun
    arkadaş sonucu burada paylaşır arabanın üzerine bindiğiniz zaman her türlü oluşacak kazadan direkt sorumlusunuz isterseniz yüzde 100 haklı olunuz. sürücü arkadaşın yanında çalıştığı işyeri ve araç trafik sigortası poliçesini düzenleyen şirkette sorumlu. sadece şoförde değil. davanın gidişatını arkadaş burada bizimle arada editleyip paylaşsın.

ben kırmızı ışıkta dururken arkadan kamyon çarptı yüzde yüz polis tutanağına göre haklıyım eşim benden şikayetçi olmadığını ifadesinde belirtti ben kamu davası açıldı bekliyorum bakalım sonuç ne çıkacak. ortada burnu kanayan bile yok.
  • quote:

Peki rakamsal olarak atmosferik rakamlar olmaz değil mi
    kalıcı sakatlık yoksa muhtemel sizin şirketiniz ve siz yargılama giderleri olarak birşeyler ödersiniz onun yanında manevi olarak iş kaybı oluştuğu günler adına ödeme yaparsınız tahmini toplamda 10 ile 20 arası bir şey olur asıl ödemeyi sigorta şirketi yapacak. hiçbirşey ödemeseniz bile herşeyi sigorta şirketi ödese bile 4-6 bin tl arası yargılama giderleri ödersiniz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.