< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ftrhüseyin -- 7 Ağustos 2021; 21:53:45 > |
Yaralanmalı trafik kazası
-
-
Aracınız ikinci pertini yaşamış geçmiş olsun. Karşı tarafın sigortası sizin aracın yarısını karşılayabilir anca. Karşı tarafın kaskosu da yoksa mecbur istenilen rakam için dava açılması gerek. Yaralanmalı bir kaza olduğu içinde belki farklı bir yol izlenir.
-
airbag amacı dışına çıkmış. yakma olayı nasıl oldu ki?
-
belli ki airbagler öncesinde de tamir görmüş ve düzgün yapılamamış. eşinize ve size geçmiş olsun.
pert araç nasıl bir daha pert olacak ben de merak ettim. karşı tarafın kaskosu varsa hastane masraflarını karşılar. -
Hocam aniden vurduğu için savrulma anında o ivmeyle airbag açılma anında sürtünme gerçekleşti diye tahmin yürütüyorum başka benim de aklıma bişey gelmiyor. -
Teşekkürler hocam.Süreç ilerledikçe buraya da eklerim. -
Geçmiş olsun,Allah daha büyüğünü göstermesin...
-
Rez -
quote:
Orijinalden alıntı: Ftrhüseyin
Hocam aniden vurduğu için savrulma anında o ivmeyle airbag açılma anında sürtünme gerçekleşti diye tahmin yürütüyorum başka benim de aklıma bişey gelmiyor.Surtunme ile degil, airbag in acilmasi icin icerisindeki kimyasalin patlamasi sonucu yanma meydana geliyor.
-
airbag gaz tepkimesiyle çalıştığı için sıcak açılır, hafif yanmaya da sebep olabilir. daha önce de gördüm. usta düzgün yapmamış diyen arkadaş maalesef bilmediği konuyu konuşuyor. kaldı ki sistem komple değişiyor, ustalık bir durum da yok.
-
Bende bunu yazmak icin girmistim, daha onceden pert veya agir hasar alan araclarin cogu cikma ve daha kotusu elde toplama malzemeler kullanilarak yapilan yastiklar ile donatiliyor.
koltuk havayastiklarinda gaz cikis deligi simetrik degilse cama bakar ve gaz jeneratoru cok kuvvetli olmaz az hacimden dolayi.
Onun disinda sigorta ust limit 43 bin TL sanirim, karsi taraf kazayi ben yaptim desede duran araca carpilmadigi surece diger aracada kusur orani cikiyor yani size ( tali yol varsa 50 ile gudeceksin, 50 ile gitsen manevra yapabilirdin gibi) bundan dolayi karsi tarafta kasko olsada olmasada alacaginiz en fazla miktar 35-40 diye tahmin ediyorum ancak iddia edecek kadar bilgim yok.
gecmis olsun
-
Öncelikle geçmiş olsun. Muhtemelen %75 - %25 kusur oranınız çıkacaktır. Sizde kasko olmaması kötü olmuş.
Karşı tarafın trafik sigortası 41 bin liraya kadar masrafını öder. Bu arada her iki araç da pert durumda suan. Karşı tarafın kaskosu varsa imm bedeline göre en az 100 bin liraya kadar yine sizin hasarınıza binaen oluşan zararı öder. Daha yüksek bir imm bedeli varsa sizin için daha iyi tabi. Fakat burada da yüksek ihtimalle sizde %25 kusur olacak. Şöyle düşünün. Kaza öncesi aracınızın piyasa değeri 200 bin lira olsun. En düşük imm bedelli kasko + trafik sigortasi ile karşı taraf sizin 140 bin liraya kadar olan masrafınız öder. Zaten %25 kusur da siz de olacağı için 150 bin liradan fazla ödeme yaayabilirler. Bu iyi senaryo.
Kötüsü, karşı tarafın kaskosunun olmaması durumu. Çünkü kendi aracı da pert olmuş. Ciddi bir masraf var ortada ve siz aracınızın bedelini karşı taraftan talep etmek durumundadınız. Çıkarıp 150 bin lira size vermediği sürece dava açmak zorundasınız. Her türlü alırsınız ama süreç uzar.
Yaralanma konusu kusurlardan bağımsız. Yine sizin kaskonuz olsa oradan tahsil ederdiniz ama bu yine mümkün olmayacak. 112 çağırıp olay yerinde kaza kaynaklı probleme ait bir kaydınız varsa işiniz çok kolay. Yine karşı tarafın sigorta/kaskosu yada şahsına yaralanma yüzünden ayrıca manevi tazminat davası açabilirsiniz. Yada öncesinde yine karşı tarafla uzlaşabillirseniz davasız çözülebilir.
Tekrar geçmiş olsun. Ben de gecen ay bir kaza ile aracımı pert ettim. O yüzden süreci öğrendim biraz. Bizde kasko olduğu icin ve yaralanma olmadığı icin sorun olmadi çok ama süreç kabaca böyle işliyor
-
aynen kardeşim aracın toplayan usta da kesin sıfır airbagle ve fabrikasyon gibi yapmıştır yoksa ne alaka 2. derece yanık yapacak da düzgün patlayacak değil mi? hangi tanıdığın bu işi yapıyor? -
Dostum bu işi yapan avukatlık büroları var sen direk onlarla irtibata geç. Bu aracı 35 bin TL ye sanayide bile toplatamayabilirsin. Karşı tarafın sigortası bu kadar öder. Kalan miktarı tahsil edeceksin. -
bak ne konuştuğunu da bilmiyorsun. airbag tamir edilebilen bi şey değil. tamirden kasıt torpido ya da konsol gibi yüzey kaplaması filan büyük ihtimal. konuyu da uzatırım nasıl hafif yanıklara sebep olduğu ile alakalı da gerek yok. @emir.ksk
-
tamam kral -
Cevabınız için teşekkür ederim hocam.Ambulans geldi olay yerine eşim ve karşı tarafın çocuğu hastanelere kaldırıldı.Pazartesi rapor çıkınca süreç başlayacak artık. -
Görüşüyoruz hocam bir büro ile haftasonu oturacağız avukatla.İfademizde şikayetçi olduk zaten. -
Yaralanmalı trafik kazası tazminat için de haklarınız olabilir. Eşinizin kolunun yandığından bahsetmişsiniz. İyileşme süreci yönetmeliğe göre 1 yıl sonrasında trafik kazası heyet raporu alarak sigorta şirketine başvuru da bulunabilirsiniz. Yanıktan bir iz kaldıysa muhtemelen yüzde 5 oranında bir rapor verilecektir. Sonrasında isterseniz trafik kazası tazminat hesaplama yaparak ne kadar para alacağınızı öğrenebilirsiniz.
Bir diğer konunuz ise araç hasarı ve Araç değer kaybı tazminatı; kazada yüzde yüz haklı görünüyorsunuz, dosyanızı açtırın ve sigorta eksperine bilgi verin. Onarımınız yapılacaktır. Aracınızın pertten çıkma olması haklarınızın olmadığı anlamına gelmez.
-
son durum nedir acaba
Benzer içerikler
- dizel araba kendi kendine gaz veriyor
- toyota corolla yorum
- 91h lastik ne demek
- tavan sigara yanığı tamiri
- ankara rot balans
- mercedes eqb 250 yorum
- xiaomi su7 sahibinden
- audi q4 e-tron türkiye fiyatı
- zeekr türkiye fiyat listesi
- taliant bagaj hacmi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X