Şimdi Ara

yaratici arkadaşları bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar laptop soğutucu yapma karari aldim.fanlar hazir ama hala tabani neyden yapicagim konusunda fikrim yok.alüminyum olsun istiyorum ama nasip olmali sanayide bulabilirmiyim?yada mesela netten link atarmisiniz sunu al şöyle şöyle işlemler yap vs.maliyetide ne kadar az olursa o kadar iyi.teşekkürler.. EDIT:toz filtresi nasil yapabilirim onun icinde fikirleri bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NerdStark -- 8 Haziran 2015; 1:00:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yokmu fikir vericek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam metal kestirmek bazen pahalı olabiliyor , eğer metal saç bulursan lazım olan boyutlarda onu alet ile kesebilirsin , yoksa eğer araştır illaki arkadaşının arkadaşı falan çıkar , filtre için hopalor teli kullanabilirsin ustune de kadın çorabı geçirebilirsin oylece tozluk oluşturmuş olursun.

Ama benim tavsiyem hazır laptop sogutmaları alıp istediğin şekle getirmek kendileri çok pahalı olmadığı için onların üzerine işlem yapmak daha ucuza gelir.
    Daha once ben oyle yaptım içindeki ayakları kestirip hız ayarlı 2 tane işlemci soğutucu koydum 100luk olanlardan, yanınada voltaj ayarlıa adaptor koydum boylece fanı daha hızlı dönmesini sağladım.

Not:
    metal saç ne kdr kalın olursa o kadar onu kavisleme ve form vermek zor olur. 2 mm geçmemek tavsiyemdir.
    Lazer kesme pahalıdır, çoğu yer senin parçayı kabul etmez zaten,
    Plazma kesim ucuz ama ince saçı mahveder kenarları bozuk olup ,kenarlarda iz brakır.
    Arkadaşın arkadaşına sor dremel 3000 ve 4000 el makinası varsa işin basit olur metali alıp hem kesersin hem istediğin üzerindeki şekli verirsin.

Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: LINIKISIA

Merhaba hocam metal kestirmek bazen pahalı olabiliyor , eğer metal saç bulursan lazım olan boyutlarda onu alet ile kesebilirsin , yoksa eğer araştır illaki arkadaşının arkadaşı falan çıkar , filtre için hopalor teli kullanabilirsin ustune de kadın çorabı geçirebilirsin oylece tozluk oluşturmuş olursun.

Ama benim tavsiyem hazır laptop sogutmaları alıp istediğin şekle getirmek kendileri çok pahalı olmadığı için onların üzerine işlem yapmak daha ucuza gelir.
    Daha once ben oyle yaptım içindeki ayakları kestirip hız ayarlı 2 tane işlemci soğutucu koydum 100luk olanlardan, yanınada voltaj ayarlıa adaptor koydum boylece fanı daha hızlı dönmesini sağladım.

Not:
    metal saç ne kdr kalın olursa o kadar onu kavisleme ve form vermek zor olur. 2 mm geçmemek tavsiyemdir.
    Lazer kesme pahalıdır, çoğu yer senin parçayı kabul etmez zaten,
    Plazma kesim ucuz ama ince saçı mahveder kenarları bozuk olup ,kenarlarda iz brakır.
    Arkadaşın arkadaşına sor dremel 3000 ve 4000 el makinası varsa işin basit olur metali alıp hem kesersin hem istediğin üzerindeki şekli verirsin.

Kolay gelsin

bi link alabilirmiyim hocam hazır soğutucu için.baktımda uygun bisey bulamadım

• Toplam bütçeniz? bide laltop boyutu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LINIKISIA -- 8 Haziran 2015; 8:46:46 >
  • quote:

Toplam bütçeniz? bide laltop boyutu?

17 inç.siz en iyi şunlardan olur diye atın hocam fazla kaçarsa söylerim.

• 2 adet fan var sizde boyutları öğrenebilir miyim bide mumkunse modelini ,model bilmiyorsanız sıkıntı yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

2 adet fan var sizde boyutları öğrenebilir miyim bide mumkunse modelini ,model bilmiyorsanız sıkıntı yok.

tulpar t5 v1.4.1,44x27 ydi galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: LordusGavadus

fanlar hazir ama hala taban..... EDIT:toz filtresi nasil yapabilirim onun icinde fikirleri bekliyorum.

Yanlış anlaşıma var galiba demek istedim bu fanların boyutları
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LordusGavadus

fanlar hazir ama hala taban..... EDIT:toz filtresi nasil yapabilirim onun icinde fikirleri bekliyorum.

Yanlış anlaşıma var galiba demek istedim bu fanların boyutları

çok pardon hocam :D 3 tane 8x8 cm 2 tane 12x12cm

• Dedim gibi olmazmış boyutları fazla hepsini yerleştiremeyiz hazır sogutucunun uzerine

Bunları yerleştirmek için 380x300 mm bi plaka lazım olacak :/ O plaka sıkıntı biraz nasıl ve nerden bulabilirsin bilmiyorum. Bi çarşıya çık gez derim ara sokaklarda belki o tarz birileri satıyordur. Saç al kestir decem çok uğraşırsın, makine lazım olacak, ama o kısmı halledersen geri kalanı basit 1 amper 12-3,7 voltajlık değişir adaptor bulursan kabloları yarıp paralel bağlarsın fanları o kadar.
    Yada ben bi eve gittimde bakarım fazladan uygun plak varsa sana kargo ile gonderirim kargo senden plak benden olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LINIKISIA -- 8 Haziran 2015; 10:27:07 >
  • quote:

Dedim gibi olmazmış boyutları fazla hepsini yerleştiremeyiz hazır sogutucunun uzerine

Bunları yerleştirmek için 380x300 mm bi plaka lazım olacak :/ O plaka sıkıntı biraz nasıl ve nerden bulabilirsin bilmiyorum. Bi çarşıya çık gez derim ara sokaklarda belki o tarz birileri satıyordur. Saç al kestir decem çok uğraşırsın, makine lazım olacak, ama o kısmı halledersen geri kalanı basit 1 amper 12-3,7 voltajlık değişir adaptor bulursan kabloları yarıp paralel bağlarsın fanları o kadar.
    Yada ben bi eve gittimde bakarım fazladan uygun plak varsa sana kargo ile gonderirim kargo senden plak benden olsun

tamamdır hocam çok teşekkürler :)

• Geçmiş olsun düzgün bir şey yokmuş
  • quote:

Geçmiş olsun düzgün bir şey yokmuş

sağolun hocam önebileceğiniz başka bişey varmı

• Valla uraşma derim şimdi tahta ile yap derim sogutmanın bi mantıgı kalmiyor. O yuz top 10 laptop cooler yaz seç git al :D Başka türlü sana masraftan başka bişi çıkmaz, plaka metal saç kesme ihtimalin olsa güzel olurdu ama ne yapalım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.